Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Asseni @ 2009 10 02, 12:55)
Tai kazi ar 30 proc issiplaks? g.gif

ir as suabejočiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 10 02, 13:58)
ir as suabejočiau unsure.gif

2 pokučiai standiklio - tirštiklio - tai čia sviesto ir kondencuoto pieno kremui tirštint?

jau kepu.. kaip pakvipoooooo rolleyes.gif

bet kaip jis pučiasi, kyla blink.gif ko gero, būsiu sugadinus pirmą blyną - per karšta orkaitė ir per greitai iškilo unsure.gif pilna formelė, o vos patepiau ant kepimo popieriaus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 02 spalio 2009 - 12:12
QUOTE(Asseni @ 2009 10 02, 09:55)
Tai kazi ar 30 proc issiplaks? g.gif

rasiau Miglei asmeniskai, tai ji parase, kad visada deda 30 proc be nieko ir viskas gerai buna g.gif siaip jau suteptas tas tortas, na nezinau ar issiplake, plakiau ilgokai, nebuvo ji standi, bet ir nebego kaip jogurtas koks, uztept ejo... g.gif dabar vis einu ir ziuriu ar stingsta, tai nelabai....
oi busiu gal prisidirbus cia su tuo tortu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(caramell @ 2009 10 02, 11:29)
As irgi vakar kepiau rafaelo svajones biskvitus. Kepimo milteliu dejau 2 a.s.
Kokio storumo pas jus gavosi biskvitai? Pas mane 2.5 - 3.5 cm. Kazkodel man atrodo kad storoki. Gal pjauti pusiau?  g.gif

gavosi storoki. Gerai iškilo. Man iš tos normos gavos du storoki 24 cm, kuriuos perpjoviau, ir du 13 cm papločiai, ir tuos perpjoviau, ir vienas dar gavos iškepti 24 cm paplotis, irgi tiks tortui.
žodžiu, tikrai skalsus biskvitas. Paragavau. Imlus bus drėkinimui. Atrodo, neperkepiau, bet toks vistiek labai sausas.
Atsakyti
Mergaites ieskau niekur nerandu torto rafaelo svajone recepto. ax.gif
Atsakyti
kepiau rafaelo svajone,sudrekinti ji reikia gerai,o standiklio i krema tikrai nereikia schmoll.gif tik grietinele as naudojau 36 riebumo,na,man jis buvo per saldus,bet gal klaida as padariau,kad i vandeni su citrinu sultim dejau biski cukraus,ir tada laisciau biskvitus ax.gif
Atsakyti
kisule, cituoju net su komentaru

QUOTE(Bijuna @ 2009 10 01, 23:13)
Rafaelo svajone
5 dideli kiausiniai
230 gr.cukraus
230 gr. miltu
65gr.aliejaus
1 did.pakelis vanilinio cukraus
20 gr.kepimo milteliu
Kremui:
1 indelis kondensuoto
200 gr.sviesto gero
450 gr.grietineles
2 pakeliai tirstiklio
50 kokoso drozliu

Kiausinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol mase patrigubes ir pabals, beplakant supilti alieju plona srovele ir dar minute paplakti, sudeti miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir ismaisyti nuo dugno link virsaus lengavai, bet gerai.
190 temp.ikaitintoje orkaiteje kepti apie 10 min., kol vos parausta.(tesla pasidalinti i keturias dalis ir pilti po viena ant riebalais istepto kepimo popieriaus)23cm. formoje.

Suplakti grietinele su standikliu, padeti i saldytuva, kambario tempraturos sviesta suplakti su kondensuotu, sudeti kokosa, dar paplakti, padeti pusvalandziui i saldytuva.Po to sudeti grietinele ir sumaisiu suplakti abi mases.
Pasidaryti puse netoli puse litro sulaistymui skyscio: pora citrinu sulciu ir saukstelis cukraus, gerai sulaistyti biskvitus, sutepti torta.
labas vakarelis. Merginos iskilo klausimas. Kepiau siandiena rafaelo blynus, recepte nurodytas kepimo milteliu kiekis mane nustebino. 20 g g.gif tai daug. As dejau 10, nes ant pokelio parasyta kad 30 g milteliu dedama i 1 kg miltu, o siame recepte miltu tik 230g. Dar neragavau, bet bijau, kad gali jie jaustis  verysad.gif Kaip Jums atrodo, ar cia taip gali buti?
Kita klausimelis: torta sulaistyti puse litro citrinos sirupu, dievuliau, tie blynai tokie minkstuciai ir putluciai gavosi, kad sulaiscius 0.5 l skysciu gausis ... geriausiu atveju kose. ar taip neatsitik? kodel taip smarkiai reikia juos sulieti?
O gal cia viskas gerai ir as tiesiog nepatyrusi
  blush2.gif



QUOTE(JOLKA999 @ 2009 10 02, 15:52)
kepiau rafaelo svajone,sudrekinti ji reikia gerai,o standiklio i krema tikrai nereikia schmoll.gif tik grietinele as naudojau 36 riebumo,na,man jis buvo per saldus,bet gal klaida as padariau,kad i vandeni su citrinu sultim dejau biski cukraus,ir tada laisciau biskvitus ax.gif

ooo, tai ačiū.. kaip tik makaluoju viską.. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 10 01, 22:13)
Rafaelo svajone
Pasidaryti puse netoli puse litro sulaistymui skyscio: pora citrinu sulciu ir saukstelis cukraus, gerai sulaistyti biskvitus, sutepti torta


Cia ne 0,5 (500 ml), o 0.25 (250 ml)

O jus i ta sirupa dar vandens pilate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(caramell @ 2009 10 02, 16:08)
Cia ne 0,5 (500 ml), o 0.25 (250 ml)

O jus i ta sirupa dar vandens pilate?  g.gif


iš dviejų citrinų tikrai nebus 250 ml sulčių. Jeigu pilti tas sultis, neskiestas, tai bus labai rūgštu, mano supratimu.. tikrai reikia atskiesti vandeniu.

o kiek drėkinti, tai žiūrėsiu pagal biskvito būklę, kai tepsiu.
Atsakyti
naitas notworthy.gif notworthy.gif aciuks.gif
labai didelis aciu
Atsakyti
Ot,tai as kvaika,dabar visos rasot apie sulaistyma Rafaelo ax.gif As,tai ne skiestom sultim laisciau doh.gif Nedaejo,kad reikia skiest vandenuku,issispaudziau 3 citrinas truputi uzsaldinau ir laisciau,bet per rugstu nebuvo,taip jei kitos skiedzia,tai tikrai nereikia saldint hihihi.gif
Atsakyti
Sutepiau savo rafaela, tikrai labai saunus tortukas, lengvas ir malonus darbas.
caramell "netoli puse litro sulaistymui ", tai kodel 0.25 smile.gif Si karta dariau pagal recepta, stengiausi laikytis iki gramo :-) Nu nesvarbu, as 2 citrinas isspaudziau, truputi cukraus ir skiedziau vandeliu. Laisciau pagal poreiki. Dabar stingsta, jauciu thumbup.gif bus. Va dar blaskausi su papuosimu, bet ka nors sugalvosiu mirksiukas.gif Aisku didelis aciu visoms uz pagalba, recepta ir aiskius paaiskinimus aciuks.gif aciuks.gif
Rytoj ragausime, tai sveciu nuomones parasysiu smile.gif
Atsakyti