Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(eglejk @ 2009 10 02, 00:44)
jau kepu lakstelius, tai visai skanus gavosi smile.gif
paskutine minute persigalvojau ir kepu pagal kita recepta lakstus  biggrin.gif

2 stilines miltu
200gr margarino
1stikline grietines
1valgomas saukstas degtines (as pyliau samagona, nes degtines nera namuose  lotuliukas.gif  )

dariau is pusantros normos, tai gavosi 10 blynu  rolleyes.gif
dar planuoju siandien sutepti (dariau krema pagal ta kur rasiau su kiausiniais, o apie ta salmonelioze visai nepagalvojau, dabar kazkaip neramu man  unsure.gif


Kepiau ir ne kartą su šia tešla - man ji thumb_yello.gif ir su samogonu irgi teko kartą keist laugh.gif o kvapelis buvo pamenu doh.gif laugh.gif bet išsigaravo irnesakyk.gif Žalius kiaušinius aptrink su soda ir nuplauk švariai mirksiukas.gif esu dėjus žalius ir į Napoleono kremą ir į tiramisu, dar niekad neapsirgom tfu tfu tfu ax.gif tai nelabai ir bijau dabar irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 02 spalio 2009 - 00:51
Gal galite skubiai atsakyti blush2.gif darau torta Pasaka, apsiziurejau kad neturiu standiklio, ar sustings tas grietininis kremas be jo?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 10 01, 22:13)
labas vakarelis. Merginos iskilo klausimas. Kepiau siandiena rafaelo blynus, recepte nurodytas kepimo milteliu kiekis mane nustebino. 20 g g.gif tai daug. As dejau 10, nes ant pokelio parasyta kad 30 g milteliu dedama i 1 kg miltu, o siame recepte miltu tik 230g. Dar neragavau, bet bijau, kad gali jie jaustis  verysad.gif Kaip Jums atrodo, ar cia taip gali buti?
Kita klausimelis: torta sulaistyti puse litro citrinos sirupu, dievuliau, tie blynai tokie minkstuciai ir putluciai gavosi, kad sulaiscius 0.5 l skysciu gausis ... geriausiu atveju kose. ar taip neatsitik? kodel taip smarkiai reikia juos sulieti?
O gal cia viskas gerai ir as tiesiog nepatyrusi
  blush2.gif

Aš vakar kepiau, taui irgi tiek daug nedėjau miltelių, nors nemažai dėjau, bet nesijaučia, viskas gerai.
Dėl sulaistymo, tai man ir šiaip tie biskvitukai tokie drėgni, tai aš tikrai labai nedaug sunaudojau sulaistumui 100ml ne daugiau ir visai šlapias gavosi 4u.gif

O kaip jums kremas gaunasi? Man toks skystokas, turbūt per mažai sviestą išpplakiau g.gif Ir sutepus vos išlaiko biskvitą, vos nebėga. Bet jau skanus, skanus thumbup.gif
Atsakyti
As irgi vakar kepiau rafaelo svajones biskvitus. Kepimo milteliu dejau 2 a.s.
Kokio storumo pas jus gavosi biskvitai? Pas mane 2.5 - 3.5 cm. Kazkodel man atrodo kad storoki. Gal pjauti pusiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 10 02, 01:44)
dar planuoju siandien sutepti (dariau krema pagal ta kur rasiau su kiausiniais, o apie ta salmonelioze visai nepagalvojau, dabar kazkaip neramu man  unsure.gif

kiaušinių vidaus nereikia bijoti. Reikia bijoti išorės - salmonelės tūno, jeigu tūno, ant lukšto. Kaip tiksliai kiaušinius reikia apdirbti prieš naudojimą, nepasakysiu, nežinau.

QUOTE(caramell @ 2009 10 02, 11:29)
As irgi vakar kepiau rafaelo svajones biskvitus. Kepimo milteliu dejau 2 a.s.
Kokio storumo pas jus gavosi biskvitai? Pas mane 2.5 - 3.5 cm. Kazkodel man atrodo kad storoki. Gal pjauti pusiau?  g.gif

aš tai pjaučiau.. nors nesu kepusi.. bet jau ketinu.. šitaip skaniai kalbat apie jį.. raitoju rankoves.

bet pagalvojau - jeigu juos kepa po vieną, tai vadinas, pjauti negalima. Tiesiog KITĄ kartą reikia imti arba didesnę skardą, arba pilti plonesniu sluoksniu ir gausis 5 lakšteliai (arba net 6).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 02 spalio 2009 - 10:04
QUOTE(caramell @ 2009 10 02, 10:29)
As irgi vakar kepiau rafaelo svajones biskvitus. Kepimo milteliu dejau 2 a.s.
Kokio storumo pas jus gavosi biskvitai? Pas mane 2.5 - 3.5 cm. Kazkodel man atrodo kad storoki. Gal pjauti pusiau?  g.gif

Tai kad cia ne pusiau o i 3, 4 dalis drasiai
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2009 10 02, 07:03)
Gal galite skubiai atsakyti  blush2.gif darau torta Pasaka, apsiziurejau kad neturiu standiklio, ar sustings tas grietininis kremas be jo??  g.gif

tai nieks nenori atsakyt verysad.gif
Atsakyti
Mano Rafaelo blynukai gavosi apie 1-1.5 centimetro storio, tokie minksti, minksti, kaip debeselis, net paimti baisu. Kremo dar nepadariau, bet jeigu jis bus irgi toks purus tai manyciau bus fantastiskas tortas ir pavadinimas turetu buti koks nors... debesu pukai lotuliukas.gif O kaip jus ji puosiate? g.gif
Atsakyti
O tuos kremus su sviestu ir kondensuotu pienu arba rududu geriausiai butu mediniu saukstu sukti, su mikseriu ar galima ir blenderiu (kokleiline tokia) g.gif . Vakar su blenderiu rafaelui tesla dariau tai labai thumbup.gif gavosi.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2009 10 02, 11:10)
tai nieks nenori atsakyt  verysad.gif

okokia grietinele turi? as visada darau su zemaitijos pieno grietinele ir niekada nededu standiklio, ir viskas sustingsta kuo puikiausiai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 10 02, 09:33)
okokia grietinele turi? as visada darau su zemaitijos pieno grietinele ir niekada nededu standiklio, ir viskas sustingsta kuo puikiausiai bigsmile.gif

dvieju rusiu -zemaitijos pieno ir panevezio, bet abi 30 proc unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2009 10 02, 12:40)
dvieju rusiu -zemaitijos pieno ir panevezio, bet abi 30 proc  unsure.gif

Tai kazi ar 30 proc issiplaks? g.gif
Atsakyti