Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(eglejk @ 2009 09 30, 17:36)
eu be galo dekinga uz atsakyma  4u.gif
ir gal galetumet tikro napoleono kremo receptuka parasyti?  rolleyes.gif



Na kiekviena turi savo tikra lotuliukas.gif bet man teko dometis jo gaminimo technologija tai sudetis visu vienoda proporcijos skiriasi tik ax.gif


http://www.supermama...;#entry22165790


Va stai cia receptas pagal kuri as gaminu ax.gif
Atsakyti
Labai aciu uz atsakymus 4u.gif
bandysiu daryti napoleona, nors kazkaip nedrasu pasidare, bet ant ko daugiau isbandyti jei ne ant savu biggrin.gif
po sestadionio parasysiu kas gavosi ir idesiu torto pjuvi, jeigu jis bus skanus ir apskritai man gausis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 10 01, 11:37)
Labai aciu uz atsakymus  4u.gif
bandysiu daryti napoleona, nors kazkaip nedrasu pasidare, bet ant ko daugiau isbandyti jei ne ant savu  biggrin.gif 
po sestadionio parasysiu kas gavosi ir idesiu torto pjuvi, jeigu jis bus skanus ir apskritai man gausis  rolleyes.gif

tikrai nebijok,labai paprastas,bet neprastas tortukas,as irgi darau pagal beveik toki pat recepta kaip Muka daro,as ji isknisau is senos tarybines knygos ,,semininkes vadovas,,tik va ten nenurodyti kiausiniai i tesla,as ju ne kart ir nedejau,o i krema irgi nededu ,nes bijau salmoneliozes ax.gif (juk i atvesusi krema pagal recepta dedami jie)ir neisigask,jei lakstai suskils,ar perlus,man beveik nuolat taip nutinka,nes megstu plonesniu,o jie trapus,tada tiesiog formoje delioji kaip pūzles,viena prie kito ,tarpelius uzpildai,po to uzpili kremu ir vel naujas sluoksnis ,nieko nesimato,nesijaucia,vienzodz,liuks tortikas,o karta irgi pabandziau deti juoduju serbentu uogienes i viena sluoksni,man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2009 10 01, 14:24)
tikrai nebijok,labai paprastas,bet neprastas tortukas,

čia tortas yra poniškas. Nuo senų laikų jis yra vertinamas. Man iš pradžių nepatiko, bet į trečią ketvirtą dieną negalėjau atsiplėšt nuo šaldytuvo.. kol neliko laugh.gif
Atsakyti
Laba diena,

turiu toki klausimeli

Jei as siandien issikepciau snikerso biskitus o pati torta sutepciau sestadieni ryte,puosciau vakare,o valgytume sekmadieni,nieko jam neatsitiks? blush2.gif ar neapdzius biskvitai bestovedami?
Atsakyti
QUOTE(eiwile @ 2009 10 01, 14:21)
Laba diena,

turiu toki klausimeli

Jei as siandien issikepciau snikerso biskitus o pati torta sutepciau sestadieni ryte,puosciau vakare,o valgytume sekmadieni,nieko jam neatsitiks?  blush2.gif ar neapdzius biskvitai bestovedami?

biskvitus į maišelį ir į šaldytuvą mirksiukas.gif viskas bus ok 4u.gif galima ir į šaldiklį dėt 4u.gif
Atsakyti
Merginos, kas kepėt Rafaelą, prašau pagalbos 4u.gif
Kokia turi būti biskvitų masė? Skystesnė nei kitiems biskvitams? Darbo eigoje nulūžo svarstyklės ir iš akies dėjau 230g miltų, bet man tada labai skysta. Kokia turi būti? Ačiūūū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupainga @ 2009 10 01, 14:43)
Merginos, kas kepėt Rafaelą, prašau pagalbos 4u.gif
Kokia turi būti biskvitų masė? Skystesnė nei kitiems biskvitams? Darbo eigoje nulūžo svarstyklės ir iš akies dėjau 230g miltų, bet man tada labai skysta. Kokia turi būti? Ačiūūū 4u.gif

Ryt ir aš darysiu išgirtąjį rafaelo thumbup.gif Labai tikiuosi, kad pateisins lūkesčius, nes sėsės užsakymo darysiu jos gimtadieniui blush2.gif
Ir turiu vieną (kolkas biggrin.gif ) klausimuką - torto biskvitu sulaistymui yra parašyta pora citrinų sulčių. Čia pačias citrinas išspaust? g.gif
Atsakyti
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 10 01, 16:59)
Ryt ir aš darysiu išgirtąjį rafaelo thumbup.gif  Labai tikiuosi, kad pateisins lūkesčius, nes sėsės užsakymo darysiu jos gimtadieniui blush2.gif
Ir turiu vieną (kolkas biggrin.gif ) klausimuką - torto biskvitu sulaistymui yra parašyta pora citrinų sulčių. Čia pačias citrinas išspaust? g.gif

Taip,pacias citrinas isspaust
Papildyta:
QUOTE(pupainga @ 2009 10 01, 15:43)
Merginos, kas kepėt Rafaelą, prašau pagalbos 4u.gif
Kokia turi būti biskvitų masė? Skystesnė nei kitiems biskvitams? Darbo eigoje nulūžo svarstyklės ir iš akies dėjau 230g miltų, bet man tada labai skysta. Kokia turi būti? Ačiūūū 4u.gif

Svarstykliu as visai neturiu,Rafaelui irgi dejau is akies ir man gavos per tirsta,manyciau,kad ji gal turi gautis grietines tirstumo,gal tiksliau atsakys kepejeles,kurios irgi kepe Rafaela smile.gif
Atsakyti
Rafaelo svajone
5 dideli kiausiniai
230 gr.cukraus
230 gr. miltu
65gr.aliejaus
1 did.pakelis vanilinio cukraus
20 gr.kepimo milteliu
Kremui:
1 indelis kondensuoto
200 gr.sviesto gero
450 gr.grietineles
2 pakeliai tirstiklio
50 kokoso drozliu

Kiausinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol mase patrigubes ir pabals, beplakant supilti alieju plona srovele ir dar minute paplakti, sudeti miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir ismaisyti nuo dugno link virsaus lengavai, bet gerai.
190 temp.ikaitintoje orkaiteje kepti apie 10 min., kol vos parausta.(tesla pasidalinti i keturias dalis ir pilti po viena ant riebalais istepto kepimo popieriaus)23cm. formoje.

Suplakti grietinele su standikliu, padeti i saldytuva, kambario tempraturos sviesta suplakti su kondensuotu, sudeti kokosa, dar paplakti, padeti pusvalandziui i saldytuva.Po to sudeti grietinele ir sumaisiu suplakti abi mases.
Pasidaryti puse netoli puse litro sulaistymui skyscio: pora citrinu sulciu ir saukstelis cukraus, gerai sulaistyti biskvitus, sutepti torta.
labas vakarelis. Merginos iskilo klausimas. Kepiau siandiena rafaelo blynus, recepte nurodytas kepimo milteliu kiekis mane nustebino. 20 g g.gif tai daug. As dejau 10, nes ant pokelio parasyta kad 30 g milteliu dedama i 1 kg miltu, o siame recepte miltu tik 230g. Dar neragavau, bet bijau, kad gali jie jaustis verysad.gif Kaip Jums atrodo, ar cia taip gali buti?
Kita klausimelis: torta sulaistyti puse litro citrinos sirupu, dievuliau, tie blynai tokie minkstuciai ir putluciai gavosi, kad sulaiscius 0.5 l skysciu gausis ... geriausiu atveju kose. ar taip neatsitik? kodel taip smarkiai reikia juos sulieti?
O gal cia viskas gerai ir as tiesiog nepatyrusi
blush2.gif
Atsakyti
recepte berod parašyta „netoli pusės litro“, tas biskvitas reikalauja nemažai drėgmės iš tiesų, aš sulaisčiau mažiau ir kai valgėm drėgmės norėjosi daugiau, gal ten pilnai pusės litro ir nereikia, bet man 200 ml buvo mažai 4u.gif o kepimo miltelių dėjau kaip visiems biskvitams, arbatinį šaukštelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 10 01, 14:10)
čia tortas yra poniškas. Nuo senų laikų jis yra vertinamas. Man iš pradžių nepatiko, bet į trečią ketvirtą dieną negalėjau atsiplėšt nuo šaldytuvo.. kol neliko laugh.gif

jau kepu lakstelius, tai visai skanus gavosi smile.gif
paskutine minute persigalvojau ir kepu pagal kita recepta lakstus biggrin.gif

2 stilines miltu
200gr margarino
1stikline grietines
1valgomas saukstas degtines (as pyliau samagona, nes degtines nera namuose lotuliukas.gif )

dariau is pusantros normos, tai gavosi 10 blynu rolleyes.gif
dar planuoju siandien sutepti (dariau krema pagal ta kur rasiau su kiausiniais, o apie ta salmonelioze visai nepagalvojau, dabar kazkaip neramu man unsure.gif
Atsakyti