Sveikos
Gal kuri nors žinote tortą ,,Voveraitė" ? Esu jį valgiusi, toks su lazdyno riešutais, bet ne maltais. Žinau, kad kepa Kaune undinė ar undinėje kažkur. Bet labai patiko, kai ragavau kažkada . Gal kas žinot ?
QUOTE(Bijuna @ 2009 09 29, 08:59)
Merginos, o gal galite ta rafaelo torta imesti, nu zinokite tikrai ieskojau, bet neradau
Rafaelo svajone
5 dideli kiausiniai
230 gr.cukraus
230 gr. miltu
65gr.aliejaus
1 did.pakelis vanilinio cukraus
20 gr.kepimo milteliu
Kremui:
1 indelis kondensuoto
200 gr.sviesto gero
450 gr.grietineles
2 pakeliai tirstiklio
50 kokoso drozliu
Kiausinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol mase patrigubes ir pabals, beplakant supilti alieju plona srovele ir dar minute paplakti, sudeti miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir ismaisyti nuo dugno link virsaus lengavai, bet gerai.
190 temp.ikaitintoje orkaiteje kepti apie 10 min., kol vos parausta.(tesla pasidalinti i keturias dalis ir pilti po viena ant riebalais istepto kepimo popieriaus)23cm. formoje.
Suplakti grietinele su standikliu, padeti i saldytuva, kambario tempraturos sviesta suplakti su kondensuotu, sudeti kokosa, dar paplakti, padeti pusvalandziui i saldytuva.Po to sudeti grietinele ir sumaisiu suplakti abi mases.
Pasidaryti puse netoli puse litro sulaistymui skyscio: pora citrinu sulciu ir saukstelis cukraus, gerai sulaistyti biskvitus, sutepti torta.
Papildyta:
QUOTE(pupainga @ 2009 09 29, 09:25)
Sveikos
Gal kuri nors žinote tortą ,,Voveraitė" ? Esu jį valgiusi, toks su lazdyno riešutais, bet ne maltais. Žinau, kad kepa Kaune undinė ar undinėje kažkur. Bet labai patiko, kai ragavau kažkada . Gal kas žinot ?
Gal kuri nors žinote tortą ,,Voveraitė" ? Esu jį valgiusi, toks su lazdyno riešutais, bet ne maltais. Žinau, kad kepa Kaune undinė ar undinėje kažkur. Bet labai patiko, kai ragavau kažkada . Gal kas žinot ?
Gal cia receptukas,bandyk paziuret,nes man neatidaro http://tarakonaz.zalias.net/?p=129
QUOTE(pupainga @ 2009 09 29, 06:25)
Sveikos
Gal kuri nors žinote tortą ,,Voveraitė" ? Esu jį valgiusi, toks su lazdyno riešutais, bet ne maltais. Žinau, kad kepa Kaune undinė ar undinėje kažkur. Bet labai patiko, kai ragavau kažkada . Gal kas žinot ?
Gal kuri nors žinote tortą ,,Voveraitė" ? Esu jį valgiusi, toks su lazdyno riešutais, bet ne maltais. Žinau, kad kepa Kaune undinė ar undinėje kažkur. Bet labai patiko, kai ragavau kažkada . Gal kas žinot ?
O tas tortas su kremu,ar labiau kap pyragas,nes as kepiau voveraite,tai toks slapias rudas su riesutais pyragas.
QUOTE(*Jonė* @ 2009 09 29, 10:59)
Gal cia receptukas,bandyk paziuret,nes man neatidaro http://tarakonaz.zalias.net/?p=129
Nea, ne tas. Šitą ir aš radau
Ten kiek atsimenu biskvitai pertepti kažkuo, gal sviestiniu kokiu kremu su riešutais. Atsimenu kad buvo riešutų gabaliukai. Nu reiks nusipirkt kokiai progai, radus kur jie yra, ir išnagrinėt
Pasakos torto pjūvis fantastiškas, o kokio skersmens skardai skirtas receptas pjūvis man atrodo tiesiog tobulas, imsiu aš jį ir kur aš anksčiau buvau
QUOTE(Olesta @ 2009 09 29, 13:02)
Pasakos torto pjūvis fantastiškas, o kokio skersmens skardai skirtas receptas pjūvis man atrodo tiesiog tobulas, imsiu aš jį ir kur aš anksčiau buvau
Ir man kaip tik tokio reikejo, nebereiks sukti galvos, koki torta gaminti, jis turetu patenkinti musu visu poreikius
Tik man klausimas iskilo, ar galiu ji visa biskvita is karto kepti Turiu toki prietaisiuka, kur galima pilti kelis skirtingus biskvitus i viena forma, ar jis man iskeps visas, ar geriau plonais sluoksniais kepti
pagalia pribrendau (taip manau ) kepti napoleona
tik va iskilo keletas klausimu:
*kada reikia ji kepti ir pertepti? jei man jo reikia sestadieniui ar galiu as ji issikepti ir sutepti treciadieni?
*ar galiu as i keleta sluoksniu ideti saldytu juoduju serbentu? ir i kuri sluoksni deti, i grietineles ar ta kondensuoto pieno?
darysiu pagal toki recepta lakstus:
150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens
(cia kur su blenderiu daryti reikia)
ir krema pagal toki recepta:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
ar tinka siems lakstams sitas kremas?
jei lakstus darysiu is viso pokiuko margarino, tai man gausis mazdaug 6 lakstai, ar uzteks sito kremo tokiam kiekiui lakstu? ar juos reikia plonai issikocioti? ar juos apipjaustyti iskeptus, ar pries kepima? ar lakstai pakeicia kepdami savo forma? kaip paskui sulyginti torto krastus?
na va, kaip daug visko prirasiau
busiu labai dekinga uz atsakymus
tik va iskilo keletas klausimu:
*kada reikia ji kepti ir pertepti? jei man jo reikia sestadieniui ar galiu as ji issikepti ir sutepti treciadieni?
*ar galiu as i keleta sluoksniu ideti saldytu juoduju serbentu? ir i kuri sluoksni deti, i grietineles ar ta kondensuoto pieno?
darysiu pagal toki recepta lakstus:
150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens
(cia kur su blenderiu daryti reikia)
ir krema pagal toki recepta:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
ar tinka siems lakstams sitas kremas?
jei lakstus darysiu is viso pokiuko margarino, tai man gausis mazdaug 6 lakstai, ar uzteks sito kremo tokiam kiekiui lakstu? ar juos reikia plonai issikocioti? ar juos apipjaustyti iskeptus, ar pries kepima? ar lakstai pakeicia kepdami savo forma? kaip paskui sulyginti torto krastus?
na va, kaip daug visko prirasiau
busiu labai dekinga uz atsakymus
Napoleonas man labai skanus su spanguoliu uogiene. Tada tiesiog as kas antra sluoksni aptepu spanguoliu uogiene
QUOTE(gitule @ 2009 09 30, 11:28)
Napoleonas man labai skanus su spanguoliu uogiene. Tada tiesiog as kas antra sluoksni aptepu spanguoliu uogiene
o aš dariau su avietėm, tai skonis nerealus
merginukes, labai prasau atsakykit i mano tuos klausimus, gal je ir kvaili, bet man labai aktualus, laaaabai prasau atsdakykit
QUOTE(eglejk @ 2009 09 29, 21:06)
pagalia pribrendau (taip manau ) kepti napoleona
tik va iskilo keletas klausimu:
*kada reikia ji kepti ir pertepti? jei man jo reikia sestadieniui ar galiu as ji issikepti ir sutepti treciadieni?
*ar galiu as i keleta sluoksniu ideti saldytu juoduju serbentu? ir i kuri sluoksni deti, i grietineles ar ta kondensuoto pieno?
darysiu pagal toki recepta lakstus:
150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens
(cia kur su blenderiu daryti reikia)
ir krema pagal toki recepta:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
ar tinka siems lakstams sitas kremas?
jei lakstus darysiu is viso pokiuko margarino, tai man gausis mazdaug 6 lakstai, ar uzteks sito kremo tokiam kiekiui lakstu? ar juos reikia plonai issikocioti? ar juos apipjaustyti iskeptus, ar pries kepima? ar lakstai pakeicia kepdami savo forma? kaip paskui sulyginti torto krastus?
na va, kaip daug visko prirasiau
busiu labai dekinga uz atsakymus
tik va iskilo keletas klausimu:
*kada reikia ji kepti ir pertepti? jei man jo reikia sestadieniui ar galiu as ji issikepti ir sutepti treciadieni?
*ar galiu as i keleta sluoksniu ideti saldytu juoduju serbentu? ir i kuri sluoksni deti, i grietineles ar ta kondensuoto pieno?
darysiu pagal toki recepta lakstus:
150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens
(cia kur su blenderiu daryti reikia)
ir krema pagal toki recepta:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
ar tinka siems lakstams sitas kremas?
jei lakstus darysiu is viso pokiuko margarino, tai man gausis mazdaug 6 lakstai, ar uzteks sito kremo tokiam kiekiui lakstu? ar juos reikia plonai issikocioti? ar juos apipjaustyti iskeptus, ar pries kepima? ar lakstai pakeicia kepdami savo forma? kaip paskui sulyginti torto krastus?
na va, kaip daug visko prirasiau
busiu labai dekinga uz atsakymus
Kepciau blynus treciadieni o sutepciau penktadieni iki pietu.Mazdaug kad pastovetu 1.5 paros.
Saldytus juodus serbentus patrinciau siek tiek o nedeciau grynu uogyciu, geriau butu su sauskteliu cukraus.
Del kremo keliu rankas nes niekad tokio nedariau negaliu diskutuoti bet pagal visus senovinius receptus tai tikras Napoloenas darosi sviestas kiausiniai brendis ir pienas arba grietinele, bei citirnu zievele. Su krakmolu niekad nebandzius.
Lakstus tik sutepus ir kaip jau jie pastoves su kremu sutepti tik pries pat puosiant as juos apipjaustau tada jie geriau pjaustosi. Lakstai nedaug pakeicia forma viskas priklauso no plonumo ir kaip sugebesi ideti i kepimo inda. O lakstai kuo plonesti tuo man skaniau.
QUOTE(Muka @ 2009 09 30, 16:06)
Kepciau blynus treciadieni o sutepciau penktadieni iki pietu.Mazdaug kad pastovetu 1.5 paros.
Saldytus juodus serbentus patrinciau siek tiek o nedeciau grynu uogyciu, geriau butu su sauskteliu cukraus.
Del kremo keliu rankas nes niekad tokio nedariau negaliu diskutuoti bet pagal visus senovinius receptus tai tikras Napoloenas darosi sviestas kiausiniai brendis ir pienas arba grietinele, bei citirnu zievele. Su krakmolu niekad nebandzius.
Lakstus tik sutepus ir kaip jau jie pastoves su kremu sutepti tik pries pat puosiant as juos apipjaustau tada jie geriau pjaustosi. Lakstai nedaug pakeicia forma viskas priklauso no plonumo ir kaip sugebesi ideti i kepimo inda. O lakstai kuo plonesti tuo man skaniau.
Saldytus juodus serbentus patrinciau siek tiek o nedeciau grynu uogyciu, geriau butu su sauskteliu cukraus.
Del kremo keliu rankas nes niekad tokio nedariau negaliu diskutuoti bet pagal visus senovinius receptus tai tikras Napoloenas darosi sviestas kiausiniai brendis ir pienas arba grietinele, bei citirnu zievele. Su krakmolu niekad nebandzius.
Lakstus tik sutepus ir kaip jau jie pastoves su kremu sutepti tik pries pat puosiant as juos apipjaustau tada jie geriau pjaustosi. Lakstai nedaug pakeicia forma viskas priklauso no plonumo ir kaip sugebesi ideti i kepimo inda. O lakstai kuo plonesti tuo man skaniau.
eu be galo dekinga uz atsakyma
ir gal galetumet tikro napoleono kremo receptuka parasyti?