o biskvita is anksciau negalima issikept?
QUOTE(zuliaska @ 2009 09 28, 19:44)
o biskvita is anksciau negalima issikept?
Na is manes patareja Bet kiek zinau iskepta biskvita patariama pjaustyti kita diena,tada buna pastovejes ir lengviau tai padaryti,Rafaelo nesipjausto biskvitas,bet galvociau kad per kokia pora dienu jam nieko blogo neatsitiktu
Mergaitės, atsiprašau , kad įsikišu su savo trigrašiu, bet noriu paklausti, kokį tortą bandyti kepti pradedančiajai( na nesu visiškai tundra , moku pyragus, pvz kepti )- na , kad nuo sudėtingo negriebti, ir kad nepatirčiau didelio fiasko, ir produktų nesugadinčiau(krizė juk )
Na tiesiog idėją, pavadinimą mestelkit...Paprasto biskvito...Na pagal pavadinimą pati susirasiu.
Galvoju apie medutį, bet biškį bijau dėl biskvito.
O kremas , koks paprastesnis? gal koks jogurtinis, ar grietininis?
Ačiukas už atsakymus.
Na tiesiog idėją, pavadinimą mestelkit...Paprasto biskvito...Na pagal pavadinimą pati susirasiu.
Galvoju apie medutį, bet biškį bijau dėl biskvito.
O kremas , koks paprastesnis? gal koks jogurtinis, ar grietininis?
Ačiukas už atsakymus.
QUOTE(auroryte @ 2009 09 28, 22:23)
Mergaitės, atsiprašau , kad įsikišu su savo trigrašiu, bet noriu paklausti, kokį tortą bandyti kepti pradedančiajai( na nesu visiškai tundra , moku pyragus, pvz kepti )- na , kad nuo sudėtingo negriebti, ir kad nepatirčiau didelio fiasko, ir produktų nesugadinčiau(krizė juk )
Na tiesiog idėją, pavadinimą mestelkit...Paprasto biskvito...Na pagal pavadinimą pati susirasiu.
Galvoju apie medutį, bet biškį bijau dėl biskvito.
O kremas , koks paprastesnis? gal koks jogurtinis, ar grietininis?
Ačiukas už atsakymus.
Na tiesiog idėją, pavadinimą mestelkit...Paprasto biskvito...Na pagal pavadinimą pati susirasiu.
Galvoju apie medutį, bet biškį bijau dėl biskvito.
O kremas , koks paprastesnis? gal koks jogurtinis, ar grietininis?
Ačiukas už atsakymus.
as pirma torta dariau meduti - isejo tikrai skanus, po to Asseni dziovintu vaisiu dariau, Rafaelo ir Juodaji miska visi isejo skanus tik kad papuosti dar graziai neismokau dabar eileje tortas su vaisiais
žinok praktika rodo, kad reikia pradėt nuo medučio, nereikia jo bijoti, labai skanus tortas, lakšteliai nėr jau tokie sudėtingi, tik reikia gerai įsiskaityti ir nesusidėti miltų kaitinant jau į bliūdą, daugelis mergaičių pirmą kartą pramaklina šitą vietą, svarbiausiai gerai iškaitinti skystąją tešlos dalį ir kad soda dar putojančią supilt, o paskui susidėt palaipsniui miltus ir vsio, tešla gaunasi kaip plastelinas kočiojasi lengvai ir greitai, torto savikaina viena pigiausių, taip, kad sėkmės jei kas neaišku, klausk, o mes pagelbėsim, sveika atvykus į saldumynų lauko ligoninę
Ačiukas , už patarimus, jau bandysiu laisvesnę dienelę
Va, radau tarp saldziu recveptu
Tortas "Pasaka"
1 biskvito lakštas:
1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus
1 a.š. krakmolo
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos rūgštimi)
100 g grietinės (15 proc.)
0,5 stikl. miltų
3 a.š. kakavos
2 biskvito lakštas: viskas tas pats, tik vietoj kakavos - smulkinti riešutai
3 biskvito lakštas: razinos arba vyšnios
4 biskvito lakštas: aguonos
Galima dėti džiovintas slyvas arba džiovintus abrikosus. Viską, ką mėgstate.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, įdėti krakmolą, nugesintą sodą, viską permaišyti, įdėti grietinę. Toliau suberti miltus bei įdarą (pvz. kakavą). Tokiu būdu gaminami ir kiti lakštai (tik įdarai skirtingi).
Kepimo formą apkloti kepimo popieriumi. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsn. temperatūroje.
Kremas:
600 g grietinės
150 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 pakelis grietinėlės standiklio (galima ir nedėti)
Mikseriu suplakti kremui reikalingus produktus.
Lakštus sudrėkinti saldžiu vandenuku arba sirupu, aptepti juos kremu. Tarp lakštų (ant kremo) galima įdėti supjaustytus persikus, bus dar skaniau bei gaiviau.
Skanaus!
Gal Migle nesupyks, bet imetu cia ir to torto pjuvi
Tortas "Pasaka"
1 biskvito lakštas:
1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus
1 a.š. krakmolo
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos rūgštimi)
100 g grietinės (15 proc.)
0,5 stikl. miltų
3 a.š. kakavos
2 biskvito lakštas: viskas tas pats, tik vietoj kakavos - smulkinti riešutai
3 biskvito lakštas: razinos arba vyšnios
4 biskvito lakštas: aguonos
Galima dėti džiovintas slyvas arba džiovintus abrikosus. Viską, ką mėgstate.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, įdėti krakmolą, nugesintą sodą, viską permaišyti, įdėti grietinę. Toliau suberti miltus bei įdarą (pvz. kakavą). Tokiu būdu gaminami ir kiti lakštai (tik įdarai skirtingi).
Kepimo formą apkloti kepimo popieriumi. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsn. temperatūroje.
Kremas:
600 g grietinės
150 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 pakelis grietinėlės standiklio (galima ir nedėti)
Mikseriu suplakti kremui reikalingus produktus.
Lakštus sudrėkinti saldžiu vandenuku arba sirupu, aptepti juos kremu. Tarp lakštų (ant kremo) galima įdėti supjaustytus persikus, bus dar skaniau bei gaiviau.
Skanaus!
Gal Migle nesupyks, bet imetu cia ir to torto pjuvi
QUOTE(Liusii @ 2009 09 28, 21:28)
as pirma torta dariau meduti - isejo tikrai skanus, po to Asseni dziovintu vaisiu dariau, Rafaelo ir Juodaji miska visi isejo skanus tik kad papuosti dar graziai neismokau dabar eileje tortas su vaisiais
as ir pradejau, nuo snikerso, gavosi puikiai, tada rafaelo, gavosi ir puikiai, tada medutis, ir gavosi puikiai o dabar eileje stovi su vaisiais, ir bananu ir maskarpones surio
Papildyta:
fainas tortukas, reiks ir ji kada paragaut
O kur yra torto snikerso receptas?Man idetos nuorodos neatidaro
QUOTE(auroryte @ 2009 09 28, 20:02)
O kur yra torto snikerso receptas?Man idetos nuorodos neatidaro
snikersas
karameliniai biskvitai:
2stiklines miltu
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
puse skardines virto kondensuoto pieno,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
Visus ingredientus sumaisome mikseriu.Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4.
Kremas:
pirmas kremas:
400g grietinels,
2v.s. cukraus.
Antras kremas:2/3 skardines virto kondensuoto pieno,
100g minksto kambario temperaturos sviesto,
80-100g pakepintu zemes riesutu.
Sokladinis pertepimas,
Istirpinti 100g sokolado su 50ml pieno.
Grietineles kremui isplakti grietinele su cukrumi.
Sviestiniam kremui;minksta sviesta issukti,tada supilti virta kondensuota piena ir sudeti susmulkintus pakepintus riesutus.
Torto surinkimas:
I torto forma deti viena biskvita,sulaistyti sirupu(vanduo ir cukrus),uzpilti sokolado,uztepti puse grietineles,deti antra biskvita,sulaistyti,uzpilti vel sokolado,sudeti sviestini krema,deti trecia biskvita,sulaistyti,vel supilti likusi sokolada,grietinels krema ir uzdengti paskutiniu biskvitu.Ant virsaus as uztepiau karamelini ganas,atradau kad tai yra labai didelis geris
karamelinis ganasas
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
Merginos, o gal galite ta rafaelo torta imesti, nu zinokite tikrai ieskojau, bet neradau