Tada gerai,isbandysim
Papildyta:
Temu labai jau daug,tai paklausiu sitoj,o grietininius biskvitus kept 24cm formai,kokios normos reiketu,kad gaut 4 biskvitus?Is dvigubos ?
Papildyta:
Kol rasiau,kitoj temoj Olesta parase atsakyma ,tada del kremo,grietinele+grietine,kokio riebumo turi but grietine,ar tai nelabai svarbu?
Ar galiu ant DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR RIEŠUTŲ TORTAS deti antra auksta PERSIKU TORTA
QUOTE(rikke @ 2009 09 27, 17:03)
Ar galiu ant DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR RIEŠUTŲ TORTAS deti antra auksta PERSIKU TORTA
be problemu. Drasiai
ziuriu,,,uzplauke,,banga grietininio biskvito vaisiniams tortams as siandien irgi biskvitus issikepiau,ryt tepsiu,vis tik is tos vienos normikes kepiau 22 cm formoj,ziuresiu kaip eisis perpjaut,neapsisprendziu tik del puosimo,noreciau dengimo mase isbandyti,bet kazkaip nuojauta kuzda,kad tokiam tortukui grietineles puosimas butu labai liuks
Atvelku kai kurios postus is papuosimu temos. Manau cia jie bus i tema
Tortus su vaisiais darau su grietineles+grietines kremu arba su varskes kremu, kaip kam patinka. Dedu kartais tik sokoladinius biskvitus, kartais tik baltus, kartais ir vienus ir kitus, vel gi pagal snoni. Dazniausiai dedu bent 2-ju rusiu vaisius, kartais ir 4 i kiekviena sluoksni kitus vaisius (kivi, persikai, vynuoges, vysnios ir t.t.). Vaisiai nekonservuoti, bet gali buti ir konservuoti. Biskvitus pjaunu labai plonai, nelaistau. Zelatinos i krema nededu.
Va, ziurek, kaip tik ka tik iskepiau biskvitus, stai tokio storio biskvitus (specialiai padejau telefona, kad matytusi storis) perpjausiu i 3 sluoksnius, pamatavau, biskvito storis 1,5 cm.
Va cia perpjautas biskvitas
O cia stai ir irankis mano.
Peilis skirtas pjauti smulkius kaulus, bent taip buvo parasyta ant etiketes
Papildyta:
Kaip as darau vaisinius tortus. Bandau kiek imanoma aiskiau parasyti, kadangi, kaip ir minejau kaip tokio recepto nera.
Pirma apie biskvitus:
kaip ir rasiau pries tai, kad perpjauti taip plonai biskvita, ji darau butinai su riebalais. Biskvita pasirenku pagal formos dydi, skoni ir t.t.. Kepu nuo juodojo misko, negro bucinio, snikerso, migles79 ideto pasakos recepto biskvitus , ruletinio torto, grietinini biskvita (200 gr. grietines, 3/4 stikl. cukraus, 1 kiausinis, 1 stikline miltu, 1 a.s. gesintos sodos). Toki biskvita kepiau 25 cm formoje, perpjaviau i 3 dalis. Labai tinka RiMami idetas biskvitas su sokoladu, toks lygus ir grazus. Visu biskvitu receptus galesit susirasti SM, jau nepamenu kokiuis dar.
Apie krema:
Kremas grietine + grietinele. Mazdaug 1 indeliui plaktos grietineles dedu 2 indeliuis grietines cukrus ir rugstis pagal skoni. Grietinele isplaku ir sudedu gerai atsaldyta standzia grietine ir sumaisau.
Varskes kremas: Grietine+grietinele+varske (plombiro skonio, svelnioji, kita varskes mase). Mazdaug 1 indeliui plaktos grietineles 2 grietines ir 2 pokelius varskes, cukrus, citrinos rugstis
Si kart i sita torta dejau 1,5 indelio grietineles, 2 pok. plombiro skonio varskes, 2 grietines. Torto dydis kiek didesnis nei A4 formato lapas. Krema sunaudojau visa.
Visi vaisiai nuplauti, nulupti, is vynuogiu isimti kauliukai ir nulupta odele
Torto tepimas:
Stai taip atrodo varskes kremas
Tepam pirma sluoksni, jis bus su persikais.
Biskvitas, kremas, persikai, kremas
Islyginam
Sluoksnis su vynuogem
Sekantis su kivi
Paskutinis sluoksnis buvo vel su persikais. Ant jo dejau biskvita ir tiesiog aptepiau kremu jau be vaisiu, tortas bus puostas grietinele.
O cia tokie sluoksniai.
Stai tokio tipo tortus puosiu tiek beze, tiek dengimo mase, tiek grietinele.
Jeigu pamenat vestuvini torta, tai apacia buvo is tokiu pat plonu 6 biskvitu, tortas gan tvirtas ir puikiai atlaiko svori.
Tortus su vaisiais darau su grietineles+grietines kremu arba su varskes kremu, kaip kam patinka. Dedu kartais tik sokoladinius biskvitus, kartais tik baltus, kartais ir vienus ir kitus, vel gi pagal snoni. Dazniausiai dedu bent 2-ju rusiu vaisius, kartais ir 4 i kiekviena sluoksni kitus vaisius (kivi, persikai, vynuoges, vysnios ir t.t.). Vaisiai nekonservuoti, bet gali buti ir konservuoti. Biskvitus pjaunu labai plonai, nelaistau. Zelatinos i krema nededu.
Va, ziurek, kaip tik ka tik iskepiau biskvitus, stai tokio storio biskvitus (specialiai padejau telefona, kad matytusi storis) perpjausiu i 3 sluoksnius, pamatavau, biskvito storis 1,5 cm.
Va cia perpjautas biskvitas
O cia stai ir irankis mano.
Peilis skirtas pjauti smulkius kaulus, bent taip buvo parasyta ant etiketes
Papildyta:
Kaip as darau vaisinius tortus. Bandau kiek imanoma aiskiau parasyti, kadangi, kaip ir minejau kaip tokio recepto nera.
Pirma apie biskvitus:
kaip ir rasiau pries tai, kad perpjauti taip plonai biskvita, ji darau butinai su riebalais. Biskvita pasirenku pagal formos dydi, skoni ir t.t.. Kepu nuo juodojo misko, negro bucinio, snikerso, migles79 ideto pasakos recepto biskvitus , ruletinio torto, grietinini biskvita (200 gr. grietines, 3/4 stikl. cukraus, 1 kiausinis, 1 stikline miltu, 1 a.s. gesintos sodos). Toki biskvita kepiau 25 cm formoje, perpjaviau i 3 dalis. Labai tinka RiMami idetas biskvitas su sokoladu, toks lygus ir grazus. Visu biskvitu receptus galesit susirasti SM, jau nepamenu kokiuis dar.
Apie krema:
Kremas grietine + grietinele. Mazdaug 1 indeliui plaktos grietineles dedu 2 indeliuis grietines cukrus ir rugstis pagal skoni. Grietinele isplaku ir sudedu gerai atsaldyta standzia grietine ir sumaisau.
Varskes kremas: Grietine+grietinele+varske (plombiro skonio, svelnioji, kita varskes mase). Mazdaug 1 indeliui plaktos grietineles 2 grietines ir 2 pokelius varskes, cukrus, citrinos rugstis
Si kart i sita torta dejau 1,5 indelio grietineles, 2 pok. plombiro skonio varskes, 2 grietines. Torto dydis kiek didesnis nei A4 formato lapas. Krema sunaudojau visa.
Visi vaisiai nuplauti, nulupti, is vynuogiu isimti kauliukai ir nulupta odele
Torto tepimas:
Stai taip atrodo varskes kremas
Tepam pirma sluoksni, jis bus su persikais.
Biskvitas, kremas, persikai, kremas
Islyginam
Sluoksnis su vynuogem
Sekantis su kivi
Paskutinis sluoksnis buvo vel su persikais. Ant jo dejau biskvita ir tiesiog aptepiau kremu jau be vaisiu, tortas bus puostas grietinele.
O cia tokie sluoksniai.
Stai tokio tipo tortus puosiu tiek beze, tiek dengimo mase, tiek grietinele.
Jeigu pamenat vestuvini torta, tai apacia buvo is tokiu pat plonu 6 biskvitu, tortas gan tvirtas ir puikiai atlaiko svori.
malačius, aiškiau nebebūna
Tikrai aisku,bet sugebek tu man,taip biskvita perpjaut
as ir neisivaizduoju kaip taip plonai?
Papildyta:
ir dar noriu paklaust, o galima rafaelo torta daryt 2 aukstu? kas dare kaip galvoja nesudubs?? ir ar galima pvz siandien issikepti vakare biskvitus o daryti torta treciadieni diena???
Papildyta:
ir dar noriu paklaust, o galima rafaelo torta daryt 2 aukstu? kas dare kaip galvoja nesudubs?? ir ar galima pvz siandien issikepti vakare biskvitus o daryti torta treciadieni diena???
QUOTE(Asseni @ 2009 09 27, 15:48)
Kremas grietine + grietinele. Mazdaug 1 indeliui plaktos grietineles dedu 2 indeliuis grietines cukrus ir rugstis pagal skoni. Grietinele isplaku ir sudedu gerai atsaldyta standzia grietine ir sumaisau.
oi nezinau, sutepiau katik toki vaisini torta, pertepimas buvo vienas didelis indelis grietineles plius du dideli grietines (nuvarvintos), bet kazkaip jis man itartinai atrodo -ar tikrai sustings?? Noreciau ryt mase apdengt...
Asseni dekui uz tokias foto
pasisakysiu apie Rafaelo, nu man jis labai skanus, jauciu darysi udar ne karta, saldumo tai saldus bet tortai man ir skanu saldus
pasisakysiu apie Rafaelo, nu man jis labai skanus, jauciu darysi udar ne karta, saldumo tai saldus bet tortai man ir skanu saldus
QUOTE(zuliaska @ 2009 09 28, 14:24)
as ir neisivaizduoju kaip taip plonai?
Papildyta:
ir dar noriu paklaust, o galima rafaelo torta daryt 2 aukstu? kas dare kaip galvoja nesudubs?? ir ar galima pvz siandien issikepti vakare biskvitus o daryti torta treciadieni diena???
Papildyta:
ir dar noriu paklaust, o galima rafaelo torta daryt 2 aukstu? kas dare kaip galvoja nesudubs?? ir ar galima pvz siandien issikepti vakare biskvitus o daryti torta treciadieni diena???
Nerizikuociau Rafaelo 2 aukstu daryt,nebent pirman aukstui rinkis tvirtesni torta