Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 30 tema

QUOTE(Peperoni @ 2009 05 05, 14:55)
Man dar klausimas kirba del tvarkos - ar jus apdorojusios foto - dar issisaugojat rawus?  g.gif  nes jei taip ir toliau - man joks pc nebepaves tokio kiekio info...  doh.gif

Aš kai kurias išsaugau Raw (mano manymu geresnes), bet nedaug ax.gif

O su stiklo tema ir man sunkoka blush2.gif Dabar man norisi tik po laukus lakstyti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 05 gegužės 2009 - 15:54
nuosirdziausias patarimas visiems/visoms tarp kitko: DARYKITE NUOTRAUKU KATALOGU KOPIJAS DVD, CD, AR ISORINIUOSE DISKUOSE KUO DAZNIAU. 4u.gif kiek musu yra prarade viska ar bent dali vien del visokiu virusu, uzluzimu, fiziniu disku sugedimu, nepatikesit.
vienas pazistamas kudrietis kas karta nusizudyt zada, jei nepavyks atstatyti foto, bet vis tiek nedaro kopiju, nors jau kokius 2-3 kartus balansavo ant ribos atstatys/ne. doh.gif geriau pasidaryt 3 bereikalingas dvd kopijas (dvd irasomo kaina siais laikais juokinga), nei prarasti vienintelius originalus. patikekit, verkimo bus daug ir skaudaus, ypac kai foto su vaikais doh.gif
ir nesakykit "ai, ryt padarysiu", nes kaip kiaules desnis, diskas uzluzta nesulaukes rytojaus lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 05 05, 14:55)
Ciu kaktuke uz pastebejimus  4u.gif

Kokia ten programa?  g.gif Katalogavimui as naudoju Picasa, ir pati stengiuos kiek galiu palaikyti tvarka rankiniu budu - nes tik truputi apsileisk - is viskas...  doh.gif

Man dar klausimas kirba del tvarkos - ar jus apdorojusios foto - dar issisaugojat rawus?  g.gif  nes jei taip ir toliau - man joks pc nebepaves tokio kiekio info...  doh.gif

programa ACDsee photo manager, Mikas Binkis, rase, kad geriausia katalogavimo programa unsure.gif

rawus as trinu, nes pastebejau, kad labai retai gryztu patvarkyti jau apdorota fota blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 05, 14:58)
as turiu, o kas butent domintu? smile.gif

as irgi turiu smile.gif yra apie vestuviu fotografavima, portretus, nuogo kuno foto ir tt.

QUOTE(ediper @ 2009 05 05, 15:47)

ediper, koki objektyva turi?? pradejau galvoti apie savo oly keitima i canon su geresniu objektyvu blush2.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 05 05, 16:01)

ir nesakykit "ai, ryt padarysiu", nes kaip kiaules desnis, diskas uzluzta nesulaukes rytojaus  lotuliukas.gif

kaip tik tuo ir uzsiimu visa diena, nes laaabai ilgai verkciau fotkes praradus unsure.gif
Atsakyti
nuosirdziausias patarimas visiems/visoms tarp kitko: DARYKITE NUOTRAUKU KATALOGU KOPIJAS DVD, CD, AR ISORINIUOSE DISKUOSE KUO DAZNIAU.  4u.gif kiek musu yra prarade viska ar bent dali vien del visokiu virusu, uzluzimu, fiziniu disku sugedimu, nepatikesit.
vienas pazistamas kudrietis kas karta nusizudyt zada, jei nepavyks atstatyti foto, bet vis tiek nedaro kopiju, nors jau kokius 2-3 kartus balansavo ant ribos atstatys/ne.  doh.gif geriau pasidaryt 3 bereikalingas dvd kopijas (dvd irasomo kaina siais laikais juokinga), nei prarasti vienintelius originalus. patikekit, verkimo bus daug ir skaudaus, ypac kai foto su vaikais  doh.gif
ir nesakykit "ai, ryt padarysiu", nes kaip kiaules desnis, diskas uzluzta nesulaukes rytojaus  lotuliukas.gif

as tai dar ne tik kad vaiko fotkes i kompa, i picasos albuma internete, cd, bet dar ir nunesu i fotoatelje padaryt lotuliukas.gif Atrodo kad visa kita jei dings ka turiu dar dzin,nu bet jei vaiko foto virusas suestu, tai tik eit ir nusisaut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 05 05, 17:01)

Gerai, kad priminiai, butinai nusipirksiu dvd ir susirašysiu nuotraukas, nes vis sakau rytoj, vėliau, spėsiu dar... blush2.gif biggrin.gif

O del naujos ND temos, mąsčiau gal kažką su miesto fotografija g.gif blush2.gif

Beje, tikrai gaila, kad nevisi pasirašė prie savo darbų... unsure.gif
O dėl stiklo ND tai visai pas mane prastai, kažkaip nėr įdėjų, o jau laikas baiginėjasi... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lamella: 05 gegužės 2009 - 16:26
Ninin, man daug geriau,kai zemes arkiui po kojomis daugiau palikai 4u.gif

Kaktuke, nezinau kaip linkomanija veikia, bet jei pasidalintum,noreciau paskaitineti apie nuogo kuno foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 05 05, 17:01)
nuosirdziausias patarimas visiems/visoms tarp kitko: DARYKITE NUOTRAUKU KATALOGU KOPIJAS DVD, CD, AR ISORINIUOSE DISKUOSE KUO DAZNIAU.  4u.gif kiek musu yra prarade viska ar bent dali vien del visokiu virusu, uzluzimu, fiziniu disku sugedimu, nepatikesit.
vienas pazistamas kudrietis kas karta nusizudyt zada, jei nepavyks atstatyti foto, bet vis tiek nedaro kopiju, nors jau kokius 2-3 kartus balansavo ant ribos atstatys/ne.  doh.gif geriau pasidaryt 3 bereikalingas dvd kopijas (dvd irasomo kaina siais laikais juokinga), nei prarasti vienintelius originalus. patikekit, verkimo bus daug ir skaudaus, ypac kai foto su vaikais  doh.gif

auksinis patarimas 4u.gif
tik diskai irgi ''isnyksta'' su laiku unsure.gif man tai atsibodo perrasinet kas 1.5m doh.gif tai nusipirkom isorini kietaji diska smile.gif dar siaip pridejus foto i internet. albumus unsure.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 05 05, 17:07)
programa ACDsee photo manager, Mikas Binkis, rase, kad geriausia katalogavimo programa  unsure.gif

kaip tik tuo ir uzsiimu visa diena, nes laaabai ilgai verkciau fotkes praradus  unsure.gif

ACDsee bigsmile.gif
niu reiks pasiziuret,kas ten per geris bigsmile.gif
paprasti pas mane obj blush2.gif kit'inis ir 50mm blush2.gif
Atsakyti
Sadi, Armana, lamella, ačiū 4u.gif

Armana, man netrukdo žalias fonas, tik kaip kažkas minėjo, lyg ant veiduko triukšmų matosi.

linole, man antroji spindulių foto patiko. gal ir negerai iš techninės pusės kažkas, nežinau kaip iš tikrųjų, bet man ji patinka. aš pati kovoju su ta šviesa doh.gif pamenu kaip laukiau saulės, o dabar vos ne verkti norisi, kai nesigauna susidraugauti su ja verysad.gif

Ninin, nemačiau kitų tavo arklių, neturiu su kuo lyginti. šita man graži, ypač tos dulkės po kojom. tik gal kiek erzina tas grynai baltas plotas. bet čia turbūt tik man taip.

Sadi, man rankytė trukdo ax.gif nu bet akys wub.gif

Peperoni, gražios spalvos wub.gif

aš iš tų, kur nagus graužiu, kai kompas sustreikuoja. kaskart galvą guldau, kad susirašysiu viską į diskus, bet... doh.gif jaučiu reik terminus užsibrėžti, nes paskutiniu metu kompas nebepatikimas darosi.

-------------

ai dar dėl ND. baikit dejuoti, dėl to stiklo nd tongue.gif laiko dar daug. čia gi grynai techninė užduotis, jamat stikliuką ar taurę (tikrai yra kiekvienuose namuose biggrin.gif ) ir fotografuojat. nors pati dar nebandžiau, bet būtinai prisiruošiu blush2.gif
o dėl interpretacinių ND miesto tema man visai tinka bigsmile.gif bus proga pasivaikščioti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 05 gegužės 2009 - 17:04
QUOTE(Peledike @ 2009 05 05, 16:59)

ai dar dėl ND. baikit dejuoti, dėl to stiklo nd  tongue.gif  laiko dar daug. čia gi grynai techninė užduotis, jamat stikliuką ar taurę (tikrai yra kiekvienuose namuose  biggrin.gif ) ir fotografuojat. [color=yellow]nors pati dar nebandžiau, bet būtinai prisiruošiu

o kaip turi gautis teisingas variantas. Visokiais budais taip dariau, bet visada taurej matau visa savo buta hihihi.gif Tipo turi nesimatyt? Ar gali matytis?
Atsakyti
buvom savaitg.vel prie juros,tai biski patersiu eteri biggrin.gif
ilgas kelias kartu
user posted image

pasaulis pro mamos akinius biggrin.gif
user posted image

princese soste! (gaila nemoku tu siuksliu surinkti unsure.gif )
user posted image

aviotes
user posted image

Atsakyti
Norėčiau prisijungt prie jūsų su ND, bet paaiškinkit man, blond, kas tai yra custom WB biggrin.gif Nesijuokit, galiu nusistatyt auto, galiu rankiniu, bet ką reiškia pusiau rankinis? Mano instrukcija lietuviška, ten tiesiog sužymėti WB režimai. Fotikas Panasonic fz28 rolleyes.gif
Atsakyti
Ediper, sharpo perdaug pirmoje ir trecioje.
Patiko pasaulis pro mamos akinius thumbup.gif
Trecioje foto pastebejau,kad ir tavo fotoaparatas jau dulkiu prisirinko (danguje matosi) 4u.gif
Atsakyti