Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIII tema

[quote=Mortele,2009 05 01, 13:45]
tai, kad tas scoradas labai subjektyvus...
o nauda, tai tik finansine, nedidele, bet bent tepaliukams pinigeliu butu g.gif tik esu girdejusi, kad iki metuku neduoda, tipo laukia gal isaugs... na bet pabandyti juk galima, per galva nieks neduos unsure.gif

Kai savo mažytei tvarkiau neįgalumo dokumentus, SKORAD buvo 69, amžius - 8,5 mėn. Gavom neįgalumą dvejiems metams. Na, o nauda nepasakyčiau, kad nedidelė - 360 Lt kas mėnesį gauti visai neblogai. Dabar SKORAD - 83.
Atsakyti
Ojei ir vėl naujų mamyčių turim savo būryje verysad.gif , nepatingėkit paskaityti 1 psl, tikrai daug naudingos info rasit mirksiukas.gif

O jei apie imuniteto stiprinimą, tai aš beveik pastoviai duodu vitaminą C, karts nuo karto Citrosept, bet va nepadėjo matyt šį kart mums niekas, nuo antradienio sergam, sloga, gerklė, temperatūra doh.gif , išeiginės namuose verysad.gif , nu nieko svarbu pasveiktų greičiau, kelionė ant nosies, nors negaliu skųstis, atsilaikėm visą rudenį, žiemą, tai va ant vasaros reikėjo čia apsirgt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 05 02, 14:27)
as turejau dvi karps ant ranku, kai buvo man gal 7 - 8 metai. bet tada man jos nepatiko - kandziodavau, draskiausi kol dingo  doh.gif
nuo to laiko nera  g.gif

Karpos buna, kad ir pacios dingsta - vaikystej ir man dingo. Bet jas sukeliantis virusas, tas pats zpv, tuno organizme jau visa gyvenima ir pasireiskia kada nori - gali ir visai nepasireiksti. Bet jis turi labai daug atmainu. Kai kurios ju labai pavojingoms moterims, nes sukelia gimdos kaklelio vezi. Dabar jau net skiepai yra israsti nuo butent tu pavojingu zpv atmainu, ir patariama skiepyti dar neturejusias santykiu paaugles mergaites. Nu bet gal as jau cia biski ne i tema ax.gif O ir siaip as pries skiepus tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(egle33 @ 2009 05 02, 14:32)
Kai savo mažytei tvarkiau neįgalumo dokumentus, SKORAD buvo 69, amžius - 8,5 mėn. Gavom neįgalumą dvejiems metams. Na, o nauda nepasakyčiau, kad nedidelė - 360 Lt kas mėnesį gauti visai neblogai. Dabar SKORAD - 83.

Nepanasu, kad su amzium mazetu ar ne? g.gif Nesuprantu kas per dievo rykste sitas ad sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 02 gegužės 2009 - 15:39
QUOTE(Meda01 @ 2009 05 02, 14:36)
Ojei ir vėl naujų mamyčių turim savo būryje verysad.gif , nepatingėkit paskaityti 1 psl, tikrai daug naudingos info rasit mirksiukas.gif

O jei apie imuniteto stiprinimą, tai aš beveik pastoviai duodu vitaminą C, karts nuo karto Citrosept, bet va nepadėjo matyt šį kart mums niekas, nuo antradienio sergam, sloga, gerklė, temperatūra doh.gif , išeiginės namuose verysad.gif , nu nieko svarbu pasveiktų greičiau, kelionė ant nosies, nors negaliu skųstis, atsilaikėm visą rudenį, žiemą, tai va ant vasaros reikėjo čia apsirgt doh.gif

aha, skaiciau vakar. tiek info sukaupet, kad net nesitiki. bet visko suprast ir isimint iskart neina.

As duodu zuvies tauku ir vitamino C. Tai pfiu pfiu pfiu, bet dar nesirgom ax.gif
Atsakyti
Meda01, jau zinau, kodel tavo vaikiukas (o gal vaikiuke - nepamenu g.gif ?) iki siol megsta Sinlac kose - taigi saldikliu joje doh.gif doh.gif doh.gif ! Nesuprantu, kas per protas tu gamintoju sitiek sacharozes i vaikiska kose privaryt doh.gif doh.gif doh.gif !

Idomumo delei nurasau sudeti: is dalies hidrolizuoti ryziu miltai, saldziavaisio pupmedzio gemalu vaisiai, sacharoze, augalinis aliejus, kalcio karbonatas, citrinos rugstis, stabilizatorius (natrio fosfatas), vitaminai (C, niacinas, E, pantoteno rugstis, B1, A, B2, B6, biotinas, foliorugstis, D, B12), gelezies laktatas, cinko sulfatas, kalio jodidas.

Kaip jums alergiskiems vaikams skirtos koses sudetis? Turtinga ar ne? doh.gif

Daviau saviskiui paragaut pora saukstuku, tai tik "niam niam niam" - tipo "duok dar, skanu" biggrin.gif . Aisku, kurgi bus neskanu, kai iki siol ryziu, soru, mieziu, kukuruzu koses be paskaninimo kirto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 02 gegužės 2009 - 15:37
[quote=ausru,2009 05 02, 17:18]
Nepanasu, kad su amzium mazetu ar ne? g.gif Nesuprantu kas per dievo rykste sitas as sad.gif

Iki dukrytei suėjo 1 m. nežinojau ką reiškia pagerėjimai ir paūmėjimai, nes buvo ištisai blogai... Bet prieš porą savaičių, kai netekus kantrybės nusispjoviau ir nustojau vaiką tepti hormoniniais tepalais, ėmė ir pagerėjo (turiu omeny - nustojo be perstojo šlapiuoti)... Reikalo nepagadino netgi vėjaraupiai... Duok Dieve, kad ir toliau taip tęstųsi...
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 05 02, 10:42)
Kad atsirado karpu, tai ne vitaminu jums truksta, o pasigavot zmogaus papilomos virusa. Ad sergantys vaikai jam ypac imlus del silpnos odos barjerines funkcijos. Karpas galima vienokiu ar kitokiu budu pasalinti, bet ZPV jau visam gyvenimui.

Nepaguodziau ar ne? Sorry  mirksiukas.gif

tai aš jau apsiskaičiau, bet faktas, kad būtent dėl imuniteto stygiaus irgi atsiranda... aš pati kažkada turėjus, dičkis irgi, tai nenuostabu kad va ir vidurinėliui atsirado doh.gif
bet vaikams nerekomenduoja šalinti g.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 05 02, 15:27)
aliejuku visokiu geru yra. as tai geriu vis koki. nenori pabandyt? g.gif

ką rekomenduotum? ax.gif
Atsakyti
Meda01, sveikit 4u.gif

O mes siek tiek su seneliais pakeliavom, kol lietuvoje... smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(lawanda @ 2009 05 02, 15:10)
ką rekomenduotum? ax.gif

sunkoka rekomenduoti, vien del to, kad negali zinoti, ar kuriam is alieju nebus alergijos. bet bandyt galima.
superinis aliejus, kaip rasiau, kanapiu. as ji sekanti gersiu ax.gif jei lt nera ar brangu, galima atsiusti smile.gif
esu gerus linu semenu, juoduju seklu (nezinau, koks tikslus vertimas), nakvisu, ersketuogiu aliejus.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 05 02, 19:03)

Burbiškės? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(memori @ 2009 05 02, 10:34)
aha, pieno produktu isvis neduodu. Nes kai paragavo varskytes (vos saukstuka) iskart demelem  ismete kuniuka. Ir vaisius dar renku. Tai tik obuoliukas ir bananas. Darzoves valgo beveik visas. Is mesytes dazniausiai jautiena. Kartais vistiena, kalakutiena. Kiaulienos dar nedaviau. Pries ka nors naujo duodant ragaut visad rankos dreba.
Pasakykit jus man, ar tikrai tiket tuom, kad tai gali buti isaugama? Ar cia jau liga, kuri organizme liks visam gyvenimui?

Na, vien dėl varškytės poveikio nespręsčiau. Ar bandėte pvz kefyrą duoti? Dažniausiai vaikai, netoleruojantys pieno, gana gerai toleruoja kefyrą. Be to jūs valgote jautieną ir tinka. O tai mišinuko irgi negeria jokio?

Mano vyresnėlis išaugo AD ir jokių liekamųjų reiškinių neturim, tfu tfu tfu doh.gif

QUOTE(Adeks @ 2009 05 02, 12:45)
Sveikos 4u.gif
Noretumem ir mes prie jusu prisijungti ax.gif
Mano mazyle pradejo berti nuo2men.,po to slapiuoti doh.gif tepem su Exipialu,drekinom oda,bet nepadejo.Mum ir antibus israse,s doh.gif ake infekcija odos,taip prasikankinom pora men,kol gavom laiska is dermatologu.Nuvaziavom i Dublina(mes dabar Airijoj ax.gif )Pasake cia egzema(kiek skaiciau nete,cia tas pats kaip ir AD),padare kraujo tyrima,nustate alergija pienui ir kiausiniams doh.gif (as dar maitinau pati,tai per piena ji gaudavo).Israse tepalu su steroidais(kaip suprantu,cia su hormonais blush2.gif ),dar toki tapala drekinti oda.Daug pagerajo,budavo isvis grazi,jokiu berimu smile.gif bet vel atsiranda ir vel praeina,nors ir tepam jau 3men doh.gif Tai jie man sake,kad sita liga nepriklauso nuo maisto blink.gif Alergija maistui islenda per 2val nuo suvalgymo ir berimas kitoks g.gif (cia jie taip sake ax.gif )Tai as jau ir nezinau,ka ir daryti verysad.gif Kiek laiko galima naudoti tuos hormoninius tepalus?Jie sako,jei yra berimas galima ilgai naudoti,nieko tokio,tik ant svarios odos negalima.Skaitau nete,raso negalima naudoti ilgai unsure.gif Kai nauduoju,jis padeda,praeina berimai,bet vel atsiranda pobiski.Gal galit ka patarti unsure.gif Kaip kitaip galima padet vaikui,kad nesikasitu,ka jus darot,kai vaika isberia? blush2.gif Keleta dienu netepiau su hormonais tik drekinau oda,buvo grazi,bet vel isbere visas kojas,nugara,veidas,zandai raudoni doh.gif
SOS!!!

Tai jūs jau 3mėn nuolat hormonais tepat? Ir kaip suprasti, kad negalima tepti ant švarios odos? Tai kaip tada tepti? g.gif

Pirmiausia tai atidžiai perskaitykit info pirmame temos psl. Manau rasite atsakymus į daugelį klausimų mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Meda01 @ 2009 05 02, 14:36)

doh.gif Sveikit 4u.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 05 02, 17:03)

sunkoka rekomenduoti, vien del to, kad negali zinoti, ar kuriam is alieju nebus alergijos. bet bandyt galima.
superinis aliejus, kaip rasiau, kanapiu. as ji sekanti gersiu  ax.gif jei lt nera ar brangu, galima atsiusti smile.gif
esu gerus linu semenu, juoduju seklu (nezinau, koks tikslus vertimas), nakvisu, ersketuogiu aliejus.

Kaip gražuuuu bigsmile.gif

Tai tuos aliejus tu pati geri, taip? Ir kiek laiko pvz vieną aliejų naudoji? Kokiom dozėm? Kokias darai pertraukas tarp aliejų gėrimo? Ir aliejus geri, jei gerai supratau, vietoje vitaminų?

Dar toks klausimas toms, kurios duoda beskonius, natūralius žuvų taukus vaikams? Ar taip ir duodate su šaukštuku ar įmaišote į maistą? Ar dar kažkaip kitaip? Jau taip bijau pradėti juos duoti, nu bet reikia doh.gif . Arba tuomet reikia linų sėmenų aliejų duoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 05 02, 20:30)

Mano vyresnėlis išaugo AD ir jokių liekamųjų reiškinių neturim, tfu tfu tfu  doh.gif
Tai jūs jau 3mėn nuolat hormonais tepat? Ir kaip suprasti, kad negalima tepti ant švarios odos? Tai kaip tada tepti?  g.gif

Pirmiausia tai atidžiai perskaitykit info pirmame temos psl. Manau rasite atsakymus į daugelį klausimų  mirksiukas.gif

Tai super,kad isaugot AD thumbup.gif O jus ar naudojot hormoninius tepalus? blush2.gif
Mes naudoja jau 3men unsure.gif O tepam tik ant isbertos odos,taip daktarai sake rolleyes.gif Kur berimo nera,ten praleidziam
Atsakyti
QUOTE(Adeks @ 2009 05 02, 20:26)
Tai super,kad isaugot AD thumbup.gif O jus ar naudojot hormoninius tepalus? blush2.gif
Mes naudoja jau 3men unsure.gif O tepam tik ant isbertos odos,taip daktarai sake rolleyes.gif Kur berimo nera,ten praleidziam

Esu tepus vieną kartą hormonais smile.gif , bet tuo kartu tepdama net nežinojau kad tai hormonai doh.gif . Tiesiog kaimynė, kurios vaikas irgi buvo pabertas, vaistinėje nusipirko vaistininkės rekomenduoto tepaliuko, patepė ir bėrimai praėjo. Davė ir man pabandyti, patepiau. O kai paskui pasakiau pediatrei ką tepiau, tai jinai man ir pasakė, kad tai hormonai ir kad netepliočiau jais vaiko. Buvo alergologės sudaryta griežta dieta, saugojomės alergizuojančių produktų, buvo atidėti visi skiepai iki metų laiko. Buvo laikotarpis su šlapiavimais, drąskymaisis, buvo gerėjimai, buvo blogėjimai. Maniškiui pagrinde kentėjo veidukas, kūnelis AD matė nedaug. Tiesa, visa tai buvo prieš 15 metų smile.gif

O tai tepat kasdien ar kaip? Ar tepat kasdien kol yra bėrimų, o kai nebebūna, tuomet nebetepat? Kiek kartų dienoje tepate? Kas dėl daktarų... Turėkit omeny, kad NEGALIMA AKLAI KLAUSYTI NET IR DAKTARŲ doh.gif . Ar tikrai jūsų vaiko būklė tokia baisi, kad reikia 3mėn teplioti vaiką hormonais? Būtų įdomu pamatyti jūsų vaiko AD pažeistų vietų nuotraukas. Mes čia tooookių nuotraukų matėm, kad Dievulėliau blink.gif . Mano pačios vaiko veidukas vienu metu buvo baisutėlis, su sutrūkinėjusia oda, šlapiuojantis ir net ištinęs verysad.gif
Atsakyti