QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 13, 22:43)
sveikos,
tikriausiai pasirodysiu stiprokai atsilikusi, bet gal kas nors tiksliai galetu aprasyti sios ligos simptomus?
as manau, kad turiu sita beda, tik gine nelabai kazka paaiskindavo...kai jau nueinu ir blogai buna, padaro tyrima, ir sakydavo nu grybas...israsydavo pastoviai kaip taisykle macmiror complex lyg tais...kai jau labiau pasiskusdavau, priedo doksiciklino israsydavo...bet nuo jo man ne velnio nepraeidavo...karta parase kaskokiu, kur pakuotej 3 kapsules...lyg tai melynos, apie 45lt visos 3. nuo ju siaip lyg tais padejo...
karta, kai jau buvo blogai, o eiles dideles, nuejau pas pazistama vaistin ike ir paprasiau doksiciklino(jis antibiotikas lyga tais, be recepto neparduoda). o ji sako tu cia sau? sakau nu jo...sako negerk niekad tokiu vaistu...nuodas didziulis...nuo to laiko pas gine is kart prasydavau kitokiu. sakydavau, kad man siti nepadeda...nu ir is tikro nepadedavo
perejau pas kita gidytoja, tai ji man kazka kalba apie "baltasias"...niekad nezinojau, kad tokia liga turiu...galvoju, gal cia ta pati?

sitas jau gyde ir mano vyra, ne tik mane. kazkokia 1 kapsule jis turejo isgerti. po gydymo klausia, kaip tos baltosios, o as nzn ka ir sakyti...tu isskyru kaip buvo, taip yra. as nzn kiek ju buti turi. ne viena drauge uzdegimu neturi, neturiu pas ka pasiklausinet
be iklotu jau neisivaizduoju gyveniimo...tiek isskyru, kad niekaip darbe iki pietu neisbuciau tik su kelnaitem...
atleiskit uz kvailuma, bet kad niekas taip dorai iki galo ir neisaiskina man kas cia ir kaip
Papildyta:
siaip tai labai daug dalyku suzinojau perskaicius, ko negalima daryti...tarkim plaunu ir vidui, nesioju tik stringus (nors ir medvilninius), dzinsai tempti ir pan...dabar stengsiuosi taisyti situacija
Taigi... apie pavadinimus ir simptomus
Kandidozė - tai toks protingas terminas, po kuriuo slepiasi grybelinė makšties ir išorinių lyties organų infekcija, kurią sukelia
candida rūšies mieliagrybis (visos moterys jį turi, tik ne pas visas jis pasireiškia). Moters organizme yra ir laktobacilos, bet kartais jos sunyksta (dėl kokių priežasčių tai gali atsitikti ir kokių profilaktikos priemonių imtis jau daug rašėm) ir tada sparčiai dauginasi visokios blogos bakterijos... Laktobacilos - tai pieno bakterijos, nuo čia ir kitas ligos pavadinimas
"pienligė" arba liaudiškai tariant
"baltosios".
Pasikeitus makšties mikroflorai, pasikeičia išskyros. Sergant pienlige jų pagausėja, jos bekvapės, prilipusios prie gleivinės, "varškinės" konsistencijos. Pabrinksta išoriniai lytiniai organai, peršti, degina, niežti, gali atsirasti nedideli įtrūkimai, jaučiamas diskomfortas šlapinantis ir lytinių santykių metu.
Dėl pakitusio mikrofloros balanso gali atsirasti ir
bakterinė vaginozė. Jos pagrindinis požymis - specifinio, žuvies kvapo išskyros, kurių gali pagausėti, o gali ir ne.. Kartais pienligės ir bakterinės vaginozės sukėlėjai aktyvizuojasi vienu metu, gaunasi
mišri infekcija. Jai būdingos pagausėjusios, pakitusio kvapo išskyros, niežėjimas.
Dar pasitaiko
trichomonozė. Skirtingai nuo pienligės ir bakterinės vaginozės - tai lytiškai plintanti liga, bet ją galima supainioti su bakterine vaginoze. Požymiai: gausios, žalsvos, putotos, nemalonaus kvapo išskyros.
Čia informacija bendram išprusimui, jokiu būdu ne tam, kad pačiai nusistatinėti sau ligą ir ją gydyti. Solo teisingai rašo, kad reikia kreiptis į gydytoją, kuris paims tepinėlį ir tiksliai nustatys infekcijos sukėlėją bei paskirs tinkamą gydymą.
O tai kaip dažnai tau ta pienligė atsiranda? Nes jei daugiau kaip 3 kartus per metus, tai jau pasikartojanti infekcija ir ją tam kartui užgydyti žvakutėmis ar tabletyte fluconazolio neužtenks.. reikia ilgo gydymo.
Macmiror Complex, kuriuo tave gydytoja gydė, tai naujausios kartos vietinio poveikio vaistas (tik, brangus, bjaurybė), kuris yra praktiškai universalus, juo gydo ir pienligę, ir bakterinę vaginozę, ir mišrią infekciją, ir trichomonozę.
Doxiciklinas - antibiotikas, bet jis pienligės negydo, kaip tik ją iššaukia.. tai nežinau, tavo pasakojime trūksta kažkokios informacijos, nes nesuvedu galų kam tau jo skyrė... Gal kokią
ureaplazma urealyticum gydė?