Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė (kandidomikozė)

QUOTE(milukas @ 2009 05 13, 15:27)
Dekui
na man kolkas nereikia, lyg laikausi (neturedama santykiu)  biggrin.gif
bet kaip supratau vaistai receptiniai, tikriausiai be gino pagalbos vistiek neapseisiu.
Ir žiūriu kaina skiriasi nemažai šių vaistų  4u.gif

Nereikia recepto, šiaip parduoda. Būna pakuotės po 2 tabletės, tai Mycosyst ir Fluconazol Sandoz lyg ir pigiausiai gaunasi , apie 29 Lt su kapeikom už 2.
Atsakyti
sveikos,
tikriausiai pasirodysiu stiprokai atsilikusi, bet gal kas nors tiksliai galetu aprasyti sios ligos simptomus? blush2.gif
as manau, kad turiu sita beda, tik gine nelabai kazka paaiskindavo...kai jau nueinu ir blogai buna, padaro tyrima, ir sakydavo nu grybas...israsydavo pastoviai kaip taisykle macmiror complex lyg tais...kai jau labiau pasiskusdavau, priedo doksiciklino israsydavo...bet nuo jo man ne velnio nepraeidavo...karta parase kaskokiu, kur pakuotej 3 kapsules...lyg tai melynos, apie 45lt visos 3. nuo ju siaip lyg tais padejo...
karta, kai jau buvo blogai, o eiles dideles, nuejau pas pazistama vaistin ike ir paprasiau doksiciklino(jis antibiotikas lyga tais, be recepto neparduoda). o ji sako tu cia sau? sakau nu jo...sako negerk niekad tokiu vaistu...nuodas didziulis...nuo to laiko pas gine is kart prasydavau kitokiu. sakydavau, kad man siti nepadeda...nu ir is tikro nepadedavo verysad.gif
perejau pas kita gidytoja, tai ji man kazka kalba apie "baltasias"...niekad nezinojau, kad tokia liga turiu...galvoju, gal cia ta pati? blush2.gif sitas jau gyde ir mano vyra, ne tik mane. kazkokia 1 kapsule jis turejo isgerti. po gydymo klausia, kaip tos baltosios, o as nzn ka ir sakyti...tu isskyru kaip buvo, taip yra. as nzn kiek ju buti turi. ne viena drauge uzdegimu neturi, neturiu pas ka pasiklausinet blush2.gif
be iklotu jau neisivaizduoju gyveniimo...tiek isskyru, kad niekaip darbe iki pietu neisbuciau tik su kelnaitem...
atleiskit uz kvailuma, bet kad niekas taip dorai iki galo ir neisaiskina man kas cia ir kaip verysad.gif
Papildyta:
siaip tai labai daug dalyku suzinojau perskaicius, ko negalima daryti...tarkim plaunu ir vidui, nesioju tik stringus (nors ir medvilninius), dzinsai tempti ir pan...dabar stengsiuosi taisyti situacija doh.gif
Atsakyti
pasimetus1140, siūlyčiau apsilankyti pas ginekologę ir išsiaiškinti tikrąją diagnozę, nes nors ligų simptomai panašūs, gydymas gali skirtis. Na, žinoma, visi tie stringų/džinsų metodai taikomi visų ligų atvejais, bet kas liečia rimtą gydymą, pirma sužinok diagnozę. Net ir "grybas" turi pavadinimą.
Atsakyti
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 05 13, 22:43)
sveikos,
tikriausiai pasirodysiu stiprokai atsilikusi, bet gal kas nors tiksliai galetu aprasyti sios ligos simptomus?  blush2.gif
as manau, kad turiu sita beda, tik gine nelabai kazka paaiskindavo...kai jau nueinu ir blogai buna, padaro tyrima, ir sakydavo nu grybas...israsydavo pastoviai kaip taisykle macmiror complex lyg tais...kai jau labiau pasiskusdavau, priedo doksiciklino israsydavo...bet nuo jo man ne velnio nepraeidavo...karta parase kaskokiu, kur pakuotej 3 kapsules...lyg tai melynos, apie 45lt visos 3. nuo ju siaip lyg tais padejo...
karta, kai jau buvo blogai, o eiles dideles, nuejau pas pazistama vaistin ike ir paprasiau doksiciklino(jis antibiotikas lyga tais, be recepto neparduoda). o ji sako tu cia sau? sakau nu jo...sako negerk niekad tokiu vaistu...nuodas didziulis...nuo to laiko pas gine is kart prasydavau kitokiu. sakydavau, kad man siti nepadeda...nu ir is tikro nepadedavo  verysad.gif
perejau pas kita gidytoja, tai ji man kazka kalba apie "baltasias"...niekad nezinojau, kad tokia liga turiu...galvoju, gal cia ta pati?  blush2.gif sitas jau gyde ir mano vyra, ne tik mane. kazkokia 1 kapsule jis turejo isgerti. po gydymo klausia, kaip tos baltosios, o as nzn ka ir sakyti...tu isskyru kaip buvo, taip yra. as nzn kiek ju buti turi. ne viena drauge uzdegimu neturi, neturiu pas ka pasiklausinet  blush2.gif
be iklotu jau neisivaizduoju gyveniimo...tiek isskyru, kad niekaip darbe iki pietu neisbuciau tik su kelnaitem...
atleiskit uz kvailuma, bet kad niekas taip dorai iki galo ir neisaiskina man kas cia ir kaip  verysad.gif
Papildyta:
siaip tai labai daug dalyku suzinojau perskaicius, ko negalima daryti...tarkim plaunu ir vidui, nesioju tik stringus (nors ir medvilninius), dzinsai tempti ir pan...dabar stengsiuosi taisyti situacija  doh.gif

Taigi... apie pavadinimus ir simptomus smile.gif

Kandidozė - tai toks protingas terminas, po kuriuo slepiasi grybelinė makšties ir išorinių lyties organų infekcija, kurią sukelia candida rūšies mieliagrybis (visos moterys jį turi, tik ne pas visas jis pasireiškia). Moters organizme yra ir laktobacilos, bet kartais jos sunyksta (dėl kokių priežasčių tai gali atsitikti ir kokių profilaktikos priemonių imtis jau daug rašėm) ir tada sparčiai dauginasi visokios blogos bakterijos... Laktobacilos - tai pieno bakterijos, nuo čia ir kitas ligos pavadinimas "pienligė" arba liaudiškai tariant "baltosios".

Pasikeitus makšties mikroflorai, pasikeičia išskyros. Sergant pienlige jų pagausėja, jos bekvapės, prilipusios prie gleivinės, "varškinės" konsistencijos. Pabrinksta išoriniai lytiniai organai, peršti, degina, niežti, gali atsirasti nedideli įtrūkimai, jaučiamas diskomfortas šlapinantis ir lytinių santykių metu.

Dėl pakitusio mikrofloros balanso gali atsirasti ir bakterinė vaginozė. Jos pagrindinis požymis - specifinio, žuvies kvapo išskyros, kurių gali pagausėti, o gali ir ne.. Kartais pienligės ir bakterinės vaginozės sukėlėjai aktyvizuojasi vienu metu, gaunasi mišri infekcija. Jai būdingos pagausėjusios, pakitusio kvapo išskyros, niežėjimas.

Dar pasitaiko trichomonozė. Skirtingai nuo pienligės ir bakterinės vaginozės - tai lytiškai plintanti liga, bet ją galima supainioti su bakterine vaginoze. Požymiai: gausios, žalsvos, putotos, nemalonaus kvapo išskyros.

Čia informacija bendram išprusimui, jokiu būdu ne tam, kad pačiai nusistatinėti sau ligą ir ją gydyti. Solo teisingai rašo, kad reikia kreiptis į gydytoją, kuris paims tepinėlį ir tiksliai nustatys infekcijos sukėlėją bei paskirs tinkamą gydymą.

O tai kaip dažnai tau ta pienligė atsiranda? Nes jei daugiau kaip 3 kartus per metus, tai jau pasikartojanti infekcija ir ją tam kartui užgydyti žvakutėmis ar tabletyte fluconazolio neužtenks.. reikia ilgo gydymo.

Macmiror Complex, kuriuo tave gydytoja gydė, tai naujausios kartos vietinio poveikio vaistas (tik, brangus, bjaurybė), kuris yra praktiškai universalus, juo gydo ir pienligę, ir bakterinę vaginozę, ir mišrią infekciją, ir trichomonozę.

Doxiciklinas - antibiotikas, bet jis pienligės negydo, kaip tik ją iššaukia.. tai nežinau, tavo pasakojime trūksta kažkokios informacijos, nes nesuvedu galų kam tau jo skyrė... Gal kokią ureaplazma urealyticum gydė?
Atsakyti
Laba diena,
tai vat, turiu bėdą. Nuo vakar atsirado niežėjimas ir tos vadinamos "varškinės" baltos išskyros, bet jokio kvapo jos neturi. Niekada anksčiau taip nebuvo, neperseniaisuiai pas ginekologę buvau, ji nieko nepastebėjo.
Prieš mėnesį mečiau kontraceptines tabletes ir dabar mėnesinės vėluoja, bet visą savaitę pilvo apačią maudžia. Ar šitie dalykai gali būti susiję? ar man paprasčiausiai atsirado pienligė? ir per kiek laiko ji išgydoma? Nes pas ginekologę pateksiu anksčiausiai po savaitės, tai nebežinau ko imtis.

Ačiū, jeigu ką nors patarsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2009 05 14, 13:22)
Laba diena,
tai vat, turiu bėdą. Nuo vakar atsirado niežėjimas ir tos vadinamos "varškinės" baltos išskyros, bet jokio kvapo jos neturi. Niekada anksčiau taip nebuvo, neperseniaisuiai pas ginekologę buvau, ji nieko nepastebėjo.
Prieš mėnesį mečiau kontraceptines tabletes ir dabar mėnesinės vėluoja, bet visą savaitę pilvo apačią maudžia. Ar šitie dalykai gali būti susiję? ar man paprasčiausiai atsirado pienligė? ir per kiek laiko ji išgydoma? Nes pas ginekologę pateksiu anksčiausiai po savaitės, tai nebežinau ko imtis.

Ačiū, jeigu ką nors patarsit  smile.gif

O nėštumo negali būti? wink.gif Pienligė dažnai kamuoja nėštukes, nes keičiasi hormonai, imunitetas nusilpsta...

Pilvo maudimas gali būti dėl artėjančių mėnesinių arba kas kita...

Pagal aprašymą išskyrų, panašu į pienligę... O peršti? Niežti? Nežinodama kas tiksliai yra, gal susilaikyčiau nuo tablečių ir žvakučių, pabandyk paprasta juoda arbata (ramunėlių nuoviru, jei turi) iš išorės apsiplauti kelis kartus per dieną, taip sakant, kad specialiai neinvestuoti į tą reikalą smile.gif Arba gali greipfruto sėklų ekstrakto nusipirkti (jis ir imunitetui stiprinti, nuo peršalimų ir visur kur bus naudingas, tai tikrai sunaudosi) ir jo tirpaliuku (anotacijoje turėtų būti nurodyta kokiu santykiu skiesti, o jei ne, tai 5 lašus stiklinei pabandyk) iš išorės apsiplauti savaitės begyje...
Atsakyti
praeita savaitę dariausi nėštumo testą- buvo neigiamas, saugomės prezervatyvais, jokių nenumatytų dalykų nebuvo, tai kažkaip šitos galimybės nesvarstau g.gif šiaip nenoriu jokių vaistų gerti, bandysiu apsiplovimus daryti.dar skaičiau kažkur kad gali nuo higieninių įklotų būti, bet seniai juos naudoju, anksčiau nieko panašaus nebūdavo schmoll.gif
vieninteliai požymiai- baltos tirštos išskyros ir niežėjimas, neperšti.
vienaip ar kitaip, ačiū už pagalbą smile.gif
Atsakyti
Sveikos, susidūriau ir aš antrą kartą su ta bjauria liga doh.gif Abu kartus po antibiotikų vartojimo... Pirmą kartą draugė rekomendavo žvakutes, kurias pavartojus jau po kelių dienų buvo geriau, bet bėda, kad neprisimenu jų pavadinimo doh.gif Gal kas galit ką nors efektyvaus rekomenduot, ką būtų galima įsigyt be recepto, nes pas gydytojus lakstyt neturiu laiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nicolle_ @ 2009 05 14, 14:34)
Sveikos, susidūriau ir aš antrą kartą su ta bjauria liga doh.gif Abu kartus po antibiotikų vartojimo... Pirmą kartą draugė rekomendavo žvakutes, kurias pavartojus jau po kelių dienų buvo geriau, bet bėda, kad neprisimenu jų pavadinimo doh.gif Gal kas galit ką nors efektyvaus rekomenduot, ką būtų galima įsigyt be recepto, nes pas gydytojus lakstyt neturiu laiko ax.gif

Kitą kartą, kai gydytojas Jums išrašinės antibiotikus, pasakykite, kad Jums visada pienligė po jų būna, kad profilaktiškai išrašytų ir antigrybelinių tablečių. Nereiks paskui vargti...

O tam kartui galite išgerti vieną fluconazole 150mg tabletę arba sunaudoti Mikogal 300mg N3 žvakutes per tris vakarus. Apsiprauskite tik vandeniu.
Atsakyti
Prieš kiek laiko kažkur buvau radusi informaciją apie injekcijas, kurios padeda įveikti pienligę... vaistas vadinasi SOLCOTRICHOVAC

dabar skaitau http://vidaldrugfm.p...w_drug-6189.htm

paminėta, kad padeda esant recidyvuojančiai BV ir trichomonozei, o tai kaip gi su pienlige? sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzusienos: 14 gegužės 2009 - 18:31
Sveikos visos,
Manau turiu ir as tokia nemalonia problema ir net nezinau kame viso to priezastys, man dar tik 16m, lytiniu santykiu nesu turejusi. Manau sergu pienlige ir jau ganetinai senai, problemos tokios: gausios varskines isskyros, nemalonus '' supuvusios zuvies'' kvapas nors, kad ir kasdien prausiuosi ir dar maksyje yra kaip tokie balti taskeliai, labai sunku nupasakoti, tikrai nemanau, kad taip turetu buti, zinau, kad kazkas yra blogai pas mane ir reikia gydytis, nes nieko nebus . Tikrai labai nemaloni problema. Pas ginekologe aisku nesu buvusi, nors puikiai zinau, kad man reikia pas ja apsilankyti. Aisku suprantu, kad tai yra labai vaikiska, bet man vistiek yra kazkaip nemalonu ir nedrasu, kad apreks, apibars ar siaip ant kokios labai piktos ir nemalonios pataikysiu, nes vizitas pas ginekologe butu pirma karta. Ir dar norejau jusu pasiteirauti ar imanoma sia liga uzkresti savo partneri turint su juo lytiniu santykiu? Ir ar netrukdo si liga( pienlige) normaliam seksui? ir kiek prisimenu save, man visada buvo si liga, net baisu pagalvojus, kad as ja susirgau dar budama visai vaikas? ar taip imanoma? gal kokia infekcija pasigavau? nes kai budavau maza tiesiog nesuprasdavau, kad kazkas yra blogai, tik paauglysteje pradejau suprasti, kad man kazkas yra ne taip, atrodo as sia liga sergu visada, be jokiu tarpu, istysai. Tikiuosi suprasit ir patarsit, vis delto jus turit zymiai didesne patirti:) nezinau gal cia net ne pienlige?? bet pagal visus simtomus, manau, kad tikrai ji. Aciu uz isklausyma:)
Atsakyti
Meilemm, marš pas ginekologę. Pasidomėk kad ir SM'e apie savo miesto geresnes gines, prašyk šeimos gyd. siuntimo ir nedelsk. Kuo anksčiau pradėsi gydyti, tuo mažiau bėdų bus ateityje. Pagal simptomus - tai ne pienligė, o bakterinė vaginozė. Konkrečiai ja sergant, partnerio gydyti nereikia, bet nesi garantuota, kad neturi ir kandida (pienligės), o mišrią infekciją visuomet sunkiau išgydyt. Tiesa, tik nežinau, kaip dėl apžiūros, kai neturėjusi lyt santykių, kokiu būdu imamas tepinėlis (aišku, tai tikrai nereiškia, kad iki apžiūros reikia su kuo nors permiegot biggrin.gif ).
Atsakyti