Įkraunama...
Įkraunama...

Pienligė (kandidomikozė)

QUOTE(naca @ 2009 05 10, 17:12)
manau nebutinai ji turi uzpulti butent tuo paciu metu, kai juos vartoji didesniais kiekiais. tiesiog jie oragnizme uzsilieka ilgai, tam tikras imunitetas susilpneja, o ta drauge pienlige islenda atsiradus palankioms salygoms, kad ir kontraceptikams  doh.gif
bet tikrai visur pabreziama kortikosteroidu ir candidamikozes sasaja unsure.gif

nu va doh.gif tai reiks ir gydytoja savo perspeti...
toks vaizdas kad bet pas koki gydytoja einant turi prasinesti kad dar ir pso sergi doh.gif

dar man iskilo toks svarbus klausimelis - kai sergate pienlige, ar apatinius rubus kaip nors ypatingai plaunate? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo `delfine`: 10 gegužės 2009 - 20:02
QUOTE(naca @ 2009 05 10, 20:06)
ir as beveik visas tas esu vartojusi doh.gif
tik antibiotiku tai ne schmoll.gif . kodel tau juos israse? juk jie veikia tik tuo momentu uzdegima, o paskui dar blogiau doh.gif . antibiotikai isvis musu priesas.

paskui as meciau visas tas zvakutes, tabletes. pradejau pasitepineti su tepalais. ne tiek,  kiek yra nurodymuose (nes vistiek nepades, tik bereikalingas nuodijimasis), bet tik tiek , kad kazkiek pagerintu savijauta. o maksti plauti man efektyviausia  paprasciausia priemone - vandeniu su soda.

Sodos tirpalas palengvina situaciją tik esant pienligei, kai BV ar mišri infekcija - netinka! Ne vienos ginekologės pasisakymus šiuo klausimu esu skaičiusi.

Tuo pačiu dar noriu dėl medetkų nuoviro perspėti - jis netinka esant pienligei, nors daugelis merginų rekomenduoja šią liaudišką priemonę. Reikalas tame, kad medetkos veikia antibakteriškai, bet ne fungistatiškai, t.y. jos neveikia grybo, kuris ir yra pienligės sukėlėjas. Taip kad apsiplaunant medetkų nuoviru rizikuojama išsausinti gleivinę ir viso labo išplauti gerąsias bakterijas, kurias kaip tik reikia visokeriopai dauginti smile.gif

O antibiotikais, greičiausiai, buvo gydoma BV, bet kadangi nebuvo vartota antigrybelinių priemonių profilaktiškai pirmuosius kartus, antibiotikai iššaukė pienligę ir prasidėjo užburtas ratas...gydai BV, paskui pienligę, paskui vėl BV ir t.t. sad.gif
Papildyta:
QUOTE(`delfine` @ 2009 05 10, 21:01)
nu va  doh.gif  tai reiks ir gydytoja savo perspeti...
toks vaizdas kad bet pas koki gydytoja einant turi prasinesti kad dar ir pso sergi  doh.gif

dar man iskilo toks svarbus klausimelis - kai sergate pienlige, ar apatinius rubus kaip nors ypatingai plaunate?  g.gif

Skalbiu rankutėmis, paprastu ūkišku muilu ir labai gerai išskalauti reikia. Patartina karštu lygintuvu dar išlyginti. Skaičiau, kad galima skalaujant į vandenį įlašinti greipfruto sėklų ekstrakto (Citrobiotic forte plus aloe arba Citrobiotic), kuris naikina candida albicans... na, kad apatiniai turi būti medvilniniai ir neaptempti, ne stringai jokie, tai tikriausiai kartoti nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzusienos @ 2009 05 10, 20:07)
O antibiotikais, greičiausiai, buvo gydoma BV, bet kadangi nebuvo vartota antigrybelinių priemonių profilaktiškai pirmuosius kartus, antibiotikai iššaukė pienligę ir prasidėjo užburtas ratas...gydai BV, paskui pienligę, paskui vėl BV ir t.t. sad.gif
---
Skalbiu rankutėmis, paprastu ūkišku muilu ir labai gerai išskalauti reikia. Patartina karštu lygintuvu dar išlyginti. Skaičiau, kad galima skalaujant į vandenį įlašinti greipfruto sėklų ekstrakto (Citrobiotic forte plus aloe arba Citrobiotic), kuris naikina candida albicans... na, kad apatiniai turi būti medvilniniai ir neaptempti, ne stringai jokie, tai tikriausiai kartoti nereikia smile.gif

Tai ką daryti tokiu atveju, kad nebūtų tai viena tai kita? unsure.gif
---
Aš galvoju, kaip kelnaičių forma (!) įtakoja bakterijas? Na, aš nešioju ir stringus, bet tik medvilninius. Nei kažkokie aptemti, nu normalūs.

Jau radau, kad ant juostelės gali patekti bakterijų iš tiesiosios žarnos. Ok, ir jų atsisakysiu. Miegu nuoga, leidžiu kvėpuoti. Nebežinau, kaip dar save prižiūrėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 10 gegužės 2009 - 20:32
ne tik del tu bakteriju patekimo stringai netinka, bet ir del to, kad didesne trintis yra.
ir depiliacija labai itakoja, nes nebera oro tarpo ir apsaugos nuo trinties , dregmes, kuria sudaro plaukai. bet zinant dabartine mada .... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2009 05 10, 20:55)
ne tik del tu bakteriju patekimo stringai netinka, bet ir del to, kad didesne trintis yra.
ir depiliacija labai itakoja, nes nebera oro tarpo ir apsaugos nuo trinties , dregmes, kuria sudaro plaukai. bet zinant dabartine mada ....  doh.gif

Tai kaip trintis veikia, jei vistiek kvėpuoja kūnas? Man nieks netrina biggrin.gif Nu, aišku, juoks juokais, bet man gydytoja pasakė, kad visad reiks naudot (bent kas 3 dieną) tas žvakutes, maždaug čia kaip kremas... Pavydžiu moterims, neturinčioms tokių bėdų. Žiūrėsiu kiek gelbės man flucohexalis, jei ir vėl prasidės viskas, nebežinau, ką reiks daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 10 gegužės 2009 - 21:18
tai tau nera diskomforto, nes esi ipratusi. bet tos, kurios neipratusios prie stringu ,tai tikrai jaucia skirtuma prigludimo (gal tai tiksliau, negu pavadinau trintis). as negaledavau pakesti net aptemptesniu kelniu, kai jos budavo smarkiau prigludusios prie tos vietos, tai iskart padetis pablogedavo unsure.gif .
geriausia vaikscioti su sijonu ir be kelnaiciu hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 10 gegužės 2009 - 21:27
QUOTE(naca @ 2009 05 10, 21:26)
tai tau nera diskomforto, nes esi ipratusi. bet tos, kurios neipratusios prie stringu ,tai tikrai jaucia skirtuma prigludimo (gal tai tiksliau, negu pavadinau trintis). as negaledavau pakesti net aptemptesniu kelniu, kai jos budavo smarkiau prigludusios prie tos vietos, tai iskart padetis pablogedavo unsure.gif .
geriausia vaikscioti su sijonu ir be kelnaiciu hihihi.gif

Man kažkada rekomendavo atsisakyti džinsų. Nu sorry, jei dar ir rūbų atsisakyt.... reikia medvilninių apteškių arba, kaip sakai, sijonėlio, po kuriuo nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 05 10, 22:33)
Man kažkada rekomendavo atsisakyti džinsų. Nu sorry, jei dar ir rūbų atsisakyt.... reikia medvilninių apteškių arba, kaip sakai, sijonėlio, po kuriuo nieko  biggrin.gif

Būtent, nes nerekomenduojami aptempti rūbai, kurie trukdo cirkuliuot orui mirksiukas.gif Stringai irgi blogis smile.gif
Pasikartosiu, bet nelieka nieko ką daryt kaip tvarkyt organizmą vartojant gerąsias bakterijas ir derinant mitybą, o ne geriant antibus doh.gif kaip dar kažkas minėjo reikia apatinius labai prisižiūrėt ir lovos patalynę. Apatinius plaut su skalbiamu muilu ne milteliais ir gerai išlygint kiekvieną kantelį, tas pats su patalyne, keist kad ir kas antrą dieną, plaut ant karšto režimo 90 laipsniu rodos ir lygint labai kruopščiai. Dėl viso kito jau rašiau anksčiau.
Aš beje kaip tu išbandžiau gal 6 rūšis antibijotikų, lomexiną, dar kažkokį tepalą, žvakutes, rezultatas, pagerėjimas porai dienų, po to vėl lipk sienom, susitvarkiau natūraliom priemonėm mirksiukas.gif
Be to dar būtina kas rytą suvalgyti po indelį natūralaus jogurto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ankara: 11 gegužės 2009 - 08:08
O je,kiek čia visko prirašėt smile.gif

dėl stringų ir trinties - candida albicans gyvena žarnyne, per išangę, stringų juostelės pagalba, jai labai lengva patekti makšties link, o trintis sukelia gleivinės mikropažeidimus, o candidai tik to ir reikia, kad patekti gilyn... čia į temą būtų pasakyti ir tai, kad po sisiuko reikia apsivalyti išangės link, o ne atvirkščiai.. vėl gi dėl tos pačios priežasties...

dėl delipiacijos čia įdomi mintis.. reiks pabandyti daugiau augmenijos palikti smile.gif

aš ko negaliu prisiversti, tai džinsų siaurų atsisakyti, aišku, jų nenešioju 24/7, bet taip patogu, kai užsimeti... ehhhh

Beje, mano paskutinio gydymo nuo pienligės rezultatai: po išgertų 2 Mycomax 150mg tablečių su 3 dienų pertrauka (paskutinė vartota 04.29) ir tuo pačiu metu pradėtų Gynocaps (savaitė, po 2 per dieną) - kol kas ramu.. sausumo nejaučiu, neniežti... dėl visa ko, kas kelios dienos išorę pasitepu Multi-gyn actigeliu, mažiuliuko lašelio užtenka.. dabar laukiu mmm, nes artimiausius 6 mėnesius iškart po jų gersiu Mycomax 150mg, kad užgniaužti tą bjaurybę candidą... tiesa, dar tebegeriu Candilact po 2 per dieną ir pradėjau jogurto kapsules varoti prieš kelias dienas, nes bijau, kad stiklinės kefyro per dieną visgi negana smile.gif ir stengiuosi saldumynų mažiau vartoti, nors labai tą reikalą mėgstu... ehhh
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzusienos: 11 gegužės 2009 - 10:27
QUOTE(solo @ 2009 05 10, 22:09)
Tai kaip trintis veikia, jei vistiek kvėpuoja kūnas? Man nieks netrina  biggrin.gif  Nu, aišku, juoks juokais,  bet man gydytoja pasakė, kad visad reiks naudot (bent kas 3 dieną) tas žvakutes, maždaug čia kaip kremas... Pavydžiu moterims, neturinčioms tokių bėdų. Žiūrėsiu kiek gelbės man flucohexalis, jei ir vėl prasidės viskas, nebežinau, ką reiks daryt.

Flucohexalis yra gerai, nes greitai nuslopina pienligės simptomus ir veikia giluminius sluoksniu, ne taip kaip vietinės žvakutės), bet pagal visus tyrimus, nemažai daliai moterų, praėjus mėnesiui po šio vaisto suvartojimo, dar yra randama pienligės sukėlėjų, todėl reikia dar 6-12 mėnesių, likus 3-5 dienoms iki mėnesinių (pas ką ciklas reguliarus) arba iškart po mėnesinių išgerti profilaktiškai 150mg fluconazolio (Flucohexal, Mycomax, Mycosyst, Flucoric, Diflucan.. visi jie tas pats vaistas, tik pavadinimai skiriasi...).

Jei nesat išsityrusi dėl mycoplasma, chlamydia ir ureaplasma (iš šlapimo kanalo), reikėtų tai padaryti, nes turint šių zarazų kartojasi pienligė. Beje, šio tyrimo metu gali iškarto nustatyti kokiems antibiotikams bakterijos jautrios, kad vienu sykiu nudėt jas visas, o ne "metodom tika", kaip rusai sako, bandyti vienus, kitus, tikintis, kad suveiks , taip tikrai skrandį susigandinti bepigu... ir , pasikartosiu, jei jau teks gerti antibiotikų, būtinai lygiagrečiai vartokit antigrybelines tabletes

Dėl BV... klausimas ar ten tikrai BV, ar trichomonozė? Nes jų simptomai panašūs, tik tiek, kad trichomonozė yra lytiškai plintanti liga, tad būtina gydytis ne tik pačiai, bet ir partnerį gydyti (metronidazolio tabletėmis, arba partneriui - metronidazolis, o moteriai - Macmiror complex žvakutės)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzusienos: 11 gegužės 2009 - 10:55
QUOTE(Uzusienos @ 2009 05 11, 10:52)
Dėl BV... klausimas ar ten tikrai BV, ar trichomonozė? Nes jų simptomai panašūs,  tik tiek, kad trichomonozė yra lytiškai plintanti liga, tad būtina gydytis ne tik pačiai, bet ir partnerį gydyti (metronidazolio tabletėmis, arba partneriui - metronidazolis, o moteriai - Macmiror complex žvakutės)

Na, gyd sakė, kad vaginozė, dar paminėjo, kad jos sunku atsikratyti. Ir lankstinuką davė apie BV pasiskaityt.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 05 11, 15:14)
Na, gyd sakė, kad vaginozė, dar paminėjo, kad jos sunku atsikratyti. Ir lankstinuką davė apie BV pasiskaityt.

Vaginozė tai bendras terminas įvairaus pobūdžio makšties infekcijoms, tai susivok, kad mielas... BV atsiranda dėl mikrofloros pakitimų, kaip ir pienligė.

Dar radau patarimų dėl natūralių priemonių:

Pienligė

Nesilankykite baseine ir pirtyje. Nesinaudokite aromatizuotomis kūno priežiūros priemonėmis – muilu, žele, kūno kremu ir kosmetika, kuri gali skelti dirginimą ir alergines reakcijas.

Gerkite kefyrą, valgykite jogurtą arba vartokite maisto papildus, kuriuose būtų acidofiluso.

Būklei pablogėjus išgerkite 3-4 stiklines spanguolių sulčių per dieną, kad šlapime padaugėtų rūgšties.

Galima į makštį įsidėti jogurtu suvilgytą tamponą. Arba sumaišyti 1-2 lašelius arbatmedžio aliejaus su 3 lašais alyvuogių aliejaus. Suvilgykite mišiniu tamponą ir įstumkite į makštį 2-3 valandoms. Procedūrą kartokite kiekvieną dieną visą savaitę.
Atsakyti