Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos IV

QUOTE(karosimi @ 2009 09 29, 17:53)
sveikutes as radau rusiskam  ;lenusya.com; instrukcija neva 5 masinos.

Na ir ten neblogai paaiškinta. Bet kadangi aš praktiškai užaugau su Nevos instrukcija, kurią ir nuskanavau, tai man ji tiesiog aiškesnė.

QUOTE(karosimi @ 2009 09 30, 14:28)
valio valio nu pradzei valiooooooooooooo clap.gif  clap.gif  clap.gif numezgiau megineli gerom akim . oj kokia as saunuole.[nu kas pakels suniuj uodega jei ne pats] blush2.gif . tik turiu klausyma su neva 5 ar galima ismegsti 2 geros 2 blogos. ir kaip tai atrodytu g.gif  g.gif  g.gif

Sveikinu bigsmile.gif Gal galima nuotraukytę eterin? ax.gif
O dėl gerų blogų akių, tai kaip jau atsakė Žvėrūnė, Neva nemezga. Bet galima pabandyti megzti kas antrą akį. Gausis toks kaip ripsas.

QUOTE(žvėrūne @ 2009 09 30, 14:44)
drinks_cheers.gif Pažįstamas jausmas, ir aš neseniai pradėjau su mašina mezgioti. Dabar mezgu suknelę, jau turiu priekį ir nugarą, tai jaučiuosi tikra didvyrė. tongue.gif 

Maniškė tik kažko akis numėto. Viską išbandžiau. Teks mezginį užlopyti, nes liko daug skylių, ne visas pamatau surinkti. Gal galite ką nors patarti  verysad.gif

Irgi lauksim vaizdų bigsmile.gif
O dėl numetamų akių, tai ar užkabini visus svorius? Adatos nesulankstytos? O mašina sutepta? Ar geri, neišnešioti šepetėliai?
Būna, kad neatsilenkia adatos liežuvėlis, todėl akies neišmezga. O neatsilenkti gali dėl to, kad sulankstytas, surūdijęs, arba ant karietos esantys šereliai jo nepakelia, nes yra išnešioti.

QUOTE(karosimi @ 2009 09 30, 18:46)
dar klausymas butu o macheriniais siulais ar galima megzti . turbut nelabai g.gif

Mano visi šaliai megzti moheriniais siūlais su Neva 5. thumbup.gif

QUOTE(žvėrūne @ 2009 09 30, 20:39)
Bandžiau nustatyti, kad akys diesnės išeitų, tai iš vis mėtė akis. Gal čia tik mano mašina taip daro.

Sėčiau, kad vistik svorių nepakankamai. g.gif
Atsakyti
4u.gif Dėkui, Lauruže, už patarimus, jau viską išbandžiau ir apžiūrėjau, taisiau. Tiesiog tą daiktą, manau, reikia į pensiją išleisti. O dėl svarelių, jų nebuvo prie mašinos, tai aš tokius modernius pasidariau: mezginį suspaudžiu drabužių pakaba, o ant kablio pakabinu bambalį su vandeniu blush-anim-cl.gif sunglasses2.gif hihihi.gif
vat ir galiu svorį reguliuoti biggrin.gif

Svajoju apie mašiną, kuri pati sau viena megztų biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2009 09 30, 22:19)
O dėl numetamų akių, tai ar užkabini visus svorius? Adatos nesulankstytos? O mašina sutepta? Ar geri, neišnešioti šepetėliai?
Būna, kad neatsilenkia adatos liežuvėlis, todėl akies neišmezga. O neatsilenkti gali dėl to, kad sulankstytas, surūdijęs, arba ant karietos esantys šereliai jo nepakelia, nes yra išnešioti.

Lauruže, gal žinai kur tų šepetėlių galima nusipirkt? Mano Neva 5 jau kaip ir reikėtų gal keist, bet nežinau kur jų pirkt būna. O gal galima kaip nors pačiai pasigamint iš ko nors?
Atsakyti
kadangi esu pradedancioji, tai turiu tokiu gal kiek kvailoku klausimu blush2.gif
kai mezga visos adatos ir reikia viena adata per koki vidury padaryti, kad nebemegztu. tikriausia, tai vadintusi "pastatyti adata i nedarbine padeti". i kuria puse reikia adatele stumti?

kaip padarote skylutes sagutems?

Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
O man tai kas kiek laiko meta krastines akutes po kelias ,instrukcija panagrinejau tai gal todel kad per visa ilgi svoris kabo, bet to neuztenka. dar ir maziukus krastuose reikia prikabinti jo g.gif
Papildyta:
dar klausymas, o salika reikia apnerti vaseliu paskuj kad krastai nesiraitytu unsure.gif
Atsakyti
viskas nebegaliu nervai negeleziniai cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif meta krastines akis ir nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2009 10 01, 12:58)
O man tai kas kiek laiko meta krastines akutes po kelias ,instrukcija panagrinejau tai gal todel kad per visa ilgi svoris kabo, bet to neuztenka. dar ir maziukus krastuose reikia prikabinti jo g.gif
Papildyta:
dar klausymas, o salika reikia apnerti vaseliu paskuj kad krastai nesiraitytu unsure.gif

Mezgant su Neva, mažiukai svoriai kraštuose yra būtini.
Neašarok taip, imk va tau kantrybinis balionėlis 4u.gif Per aspera ad astrum mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2009 10 02, 14:45)
Mezgant su Neva, mažiukai svoriai kraštuose yra būtini.
Neašarok taip, imk va tau kantrybinis balionėlis  4u.gif Per aspera ad astrum  mirksiukas.gif

kabinu ir per visa apacia ir sonuose maziukus. ir siula su ranka patempiu i save kad sunkiai neitu.atlaisvintas siulas iki pat galo bet vistiek sunkiai traukia masina. tai as su ranka patempiu, o tada karieta perstumiu verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karosimi: 02 spalio 2009 - 15:56
QUOTE(karosimi @ 2009 10 02, 16:56)
kabinu ir per visa apacia ir sonuose maziukus. ir siula su ranka patempiu i save kad sunkiai neitu.atlaisvintas siulas iki pat galo bet vistiek sunkiai traukia masina. tai as su ranka patempiu, o tada karieta perstumiu verysad.gif  verysad.gif

O per kurią vietą siūlas sunkiai eina? g.gif
Ar čia karieta sunkiai eina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 02 spalio 2009 - 16:27
Laba diena,

Isigijau Silver reed SK-280 standartinio dygsnio mezgimo masina 4.6mm.
Reikia pagalbos, kaip su ja megzti.
Skaitau instrukcija, bet nelabai suprantu.
Gal kas turite tokia pacia masina ir galetumete pamokyti.

D.
Atsakyti
yahoo.gif tfu,tfu,tfu. neprisikalbeti bet jau koki metra gal daugiau pamezgiau ir gerai lygtais nebekrenta. gal jau ikirtau kame cia saknys tongue.gif
Papildyta:
sunkiai siulas eidavo is kamuoliuko. akutes ant adatu labai isitempe. vienu zodziu ant adatos pacio krastelio. o kai i kita puse stumu tai jos ir nusoka matomai. turbut neaiskiai parasiau.dabar darau taip.su ranka is siulvedzio patempiu siula i save, taip kad viela i virsu butu pakilusi tada varau karieta, o pries pabaiga vel siula patempiu i save ir stumiu karieta taip kad paskutines akutes laisvai issimegztu
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2009 10 02, 20:18)
yahoo.gif tfu,tfu,tfu. neprisikalbeti bet jau koki metra gal daugiau pamezgiau ir gerai lygtais nebekrenta. gal jau ikirtau kame cia saknys tongue.gif
Papildyta:
sunkiai siulas eidavo is kamuoliuko. akutes ant adatu labai isitempe. vienu zodziu ant adatos pacio krastelio. o kai i kita puse stumu tai jos ir nusoka matomai. turbut neaiskiai parasiau.dabar darau taip.su ranka is siulvedzio patempiu siula i save, taip kad viela i virsu butu pakilusi tada varau karieta, o pries pabaiga vel siula patempiu i save ir stumiu karieta taip kad paskutines akutes laisvai issimegztu

Kaip faina, kad radai kame probema thumbup.gif Ir tikrai, siūliukas turi eiti laisvai. Net jeigu susukta tiesiog į apvalų kamuoliuką, tai mezgant jis vartaliojasi ir siūlas trūkčioja. Iškart ant mezginio matosi. Ji gaunasi nelygus.
Papildyta:
QUOTE(daliabu @ 2009 10 02, 19:40)
Laba diena,

Isigijau Silver reed SK-280 standartinio dygsnio mezgimo masina 4.6mm.
Reikia pagalbos, kaip su ja megzti.
Skaitau instrukcija, bet nelabai suprantu.
Gal kas turite tokia pacia masina ir galetumete pamokyti.

D.

Manau, kad visų mašinų mezgimo principas panašus. Kažkada merginos buvo radusios youtube keletą video pamokėlių. Galit ten pabandyt paieškot. Na ir aš užmesiu akį, kai turėsiu laiko. Jei rasiu, įdėsiu nuorodas.

O aš pasiguosiu. Jau antri metai negaliu nieko megzt. verysad.gif O problema grynai psichologinė, manau. Paskutinį savo mezginį kankinau taip ilgai, permezginėjau tiek daug kartų, kad galiausiai siūlai (melanžiniai) pasidarė nevienodi, jų sukimas pasikeitė. O be to man jų pritrūko vieno matkelio. doh.gif Tai taip ir guli nebaigtas mezginys. verysad.gif
Atsakyti