Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos IV

QUOTE(Letune @ 2009 12 08, 20:31)
Sveikos mezgėjėlės,
Ar gautųsi man gerai numegztas Neva-5 šiek tiek platėjantis nuo klubų sijonas.
1. gal kur yra aprašymas kaip megzti tokiu būdu sijoną ar kas patarti galėtų (žinau teoriškai, kad čia dalinis mezgimas) Ar toks sijonas gali būti be siūlės? Jei taip, tai kaip tą padaryti (ar galima uždėti atviromis akimis ir užbaigti atviromis, o po to susiūti akį su akim)? ir ar taip susiuvus bus į manoma juo apsivilkti? kokai apdaila ties juosmeniu ir kokia apačioje, kad nesiriestų/
2. Ar toks sijonas nešiojant ištys truputį ar ne, nes megzti nuo apačios rūbai šiek tiek ištysta nešiojant?
3. Gal turite kokį aprašymą nors panašų, nes nesu tokio mezgusi, o ardyti šios moheros beveik neįmanoma  doh.gif
4. Kokiu tankumu megzti?
Dėkui labai tam, kas mane apšvies.  4u.gif  Gal Laimužė galėtų?

Bandysiu padėti, parodydama sijoną megztą gal prieš 20 metų, bet dar retkarčiais vasarą užsidedamą blush2.gif Atrodo tikrovėj nėra toks kreivas ir nešiot malonus
URL=http://radikal.ru/F/s51.radikal.ru/i131/0912/65/d5712d8998fd.jpg.html]user posted image[/URL] blush2.gif
Uždėta pagalbiniu siūlu ir užbaigta atvirom akim pagalbiniu siūlu, paskui siusiūta akis į akį, todėl nėra jokios siūlės Nerta klyneliais daliniu mezgimu, kiek suskaičiavau tų klynelių apie 10, išstumiant po 10 akių, todėl nėra kliošinis, o tik platėjantis.Akių uždėta apie 170.Kad nesiriestų apačia, numegzta mašina papuošimo juostelė ir prisiūta.Viršuje surinktos akys, nunertas dvigubas plotis , prisiūta iš blogosios pusės ir įverta guma.Čia megzta vienodu tankumu, gal kokiu 6 g.gif , bet galima nugaros pusėj megzti vienu numeriu mažesniu tankumu.Dėl tavo siūlų tai nežinau, o manasis sijonas megztas iš lino, tai su metais tik minkštėja ax.gif
Jei labai platintum, gautus saulės kliošas, kaip va čia
http://public.fotki....eleimasina.html
Atsakyti
QUOTE(juros banga @ 2009 12 09, 22:43)
Bandysiu padėti, parodydama sijoną megztą gal prieš 20 metų, bet dar retkarčiais vasarą užsidedamą blush2.gif Atrodo tikrovėj nėra toks kreivas ir nešiot malonus
URL=http://radikal.ru/F/s51.radikal.ru/i131/0912/65/d5712d8998fd.jpg.html]user posted image[/URL] blush2.gif
Uždėta pagalbiniu siūlu ir užbaigta atvirom akim pagalbiniu siūlu, paskui siusiūta akis į akį, todėl nėra jokios siūlės Nerta klyneliais daliniu mezgimu, kiek suskaičiavau tų klynelių apie 10, išstumiant po 10 akių, todėl nėra kliošinis, o tik platėjantis.Akių uždėta apie 170.Kad nesiriestų apačia, numegzta mašina papuošimo juostelė ir prisiūta.Viršuje surinktos akys, nunertas dvigubas plotis , prisiūta iš blogosios pusės ir įverta guma.Čia megzta vienodu tankumu, gal kokiu 6 g.gif , bet galima nugaros pusėj megzti vienu numeriu mažesniu tankumu.Dėl tavo siūlų tai nežinau, o manasis sijonas megztas iš lino, tai su metais tik minkštėja ax.gif
Jei labai platintum, gautus saulės kliošas, kaip va čia
http://public.fotki....eleimasina.html

Oi labai tau ačiū Jūros banga, tai kaip tik tai, ko man ir reikėjo. Aš būtent ir norėjau tik šiek tiek platėjančio sijono. Ir tavo anūkėlės sarafanas puikus. Tik gaila, kad ir sarafanas nelabai ryškiai matyti, o sijono neina pasididinti. doh.gif Kai sijonas be siūlės ir aišku be užtrauktuko šone, tai ar nėra problemų apsirengti? ar . Nebūčiau pagalvojusi, kad lininis siūlas, numezgus mašina, nesuka mezginio į šoną ir yra nekietas. Gal Tavo siūlas nesukto lino, toks minkštesnis? Pradedu ir aš svajoti apie lininį sijoną. drinks_cheers.gif Vis galvodavau, kad linas tinka tik vąšeliu megzti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 10 gruodžio 2009 - 11:51
QUOTE(Diinna @ 2009 12 09, 11:03)
na ir kaip viskas gerai gavosi?

viskas gerai,piestuku nusipiesiau ant perfakortos kur skylutes must, o tas skilamusis pats isistato ir skylutes,todel i sonus nenugrybavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2009 12 10, 11:57)
viskas gerai,piestuku nusipiesiau ant perfakortos kur skylutes must, o tas skilamusis pats isistato ir skylutes,todel i sonus nenugrybavau  ax.gif

Aisku, aciu smile.gif Klausiu nes ir as ta skylamusi nusipirkau ir tusciu perfokortu - dar nemazai sumokejau... O kai skambinau vienai mezgejai tai sako nepasidarysi pati niekaip... tai ir susimeciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diinna: 10 gruodžio 2009 - 14:31
QUOTE(juros banga @ 2009 12 09, 22:43)
Nerta klyneliais daliniu mezgimu, kiek suskaičiavau tų klynelių apie 10, išstumiant po 10 akių, todėl nėra kliošinis, o tik platėjantis.

Pasidarė ir man įdomu, bet nieko nesuprantu g.gif : ką reiškia dalinis mezgimas, ką reiškia išstumti akis, kaip elgtis su išstumtom ir neišstumtom...
Atsakyti
Letune, atsiprašau, kad nesulaukei mano paaiškinimo - dvi dienas buvau be kompo verysad.gif . Bet žiūriu Bangelė viską puikiai išaiškino thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Diinna @ 2009 12 10, 15:29)
Aisku, aciu  smile.gif Klausiu nes ir as ta skylamusi nusipirkau ir tusciu perfokortu - dar nemazai sumokejau... O kai skambinau vienai mezgejai tai sako nepasidarysi pati niekaip... tai ir susimeciau...

ten svarbiausia teisingai rasta nusipiesti.mano buvo nesudetingas,tai sunku nebuvo,bet reik visa perfo korta susaudyt,todel jei motyvas mazesnis,tai reik pasikartojima susaudyt,bet taip kad tilptu visas ir pradzia ir pabaiga mirksiukas.gif jei sunkesnis rastas tai patariu ant languoto popieriaus pirmiausia nusispalvint ta rasta ir pasiskaiciuot ar tilps pilni motyvai ant perfakortos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žvėrūne @ 2009 12 10, 16:24)
Pasidarė ir man įdomu, bet nieko nesuprantu  g.gif  : ką reiškia dalinis mezgimas, ką reiškia išstumti akis, kaip elgtis su išstumtom ir neišstumtom...

Kaip čia aiškiau paaiškinti g.gif Na, sakykim , turi ant mašinos 170 akių.Pamezgi 20 eilių ir po to darai tą dalinį mezgimą nuo juosmens pusės išstumi koki 40 akių nes nereikia , kad platėtų nuo pat liemens, į nedarbinę padėtį, o likusias išmezgi 2 eiles, karieta vėl ties padelkom, vėl išstumi 10(jau bus 50), vel 2 eiles, ir taip išstumdai iki pat galo po 10 akių.Paskui atbuline eiga vėl jas taip pat įvedi į darbinę padėtį.Vienas klyniukas baigtas.Ties liemeniu liko tos pačios 20 eilių, o ties padelkom, jau bus koks 50 eilių.Pamezgi 40 eilių ir vėl naują klyniuką formuoji.Pirmą kartą mezgėsi 20 eilių,
(pusė lygiosios dalies) nes pabaigdama vėl megsi 20 eilių ir per vidurį susisius.Stumdant atgal reikia per vieną adatą į šoną pastumti, kad nebūtų skylutė.Na, čia pabandysi ir suprasi.Pagal mano pavyzdį tai jau saulės kliošas gausis, doh.gif Biškutį laisviau apie liemenį padarai, guma paskui sutraukia, įlendi be jokio užtrauktuko
Kažin kodėl nepasididina ta sijono nuotrauka, juk, atrodo ,teisingai viską suspaudžiau g.gif Gal visiškai grynas linas ir nėra, gal kažkiek medvilnės.Pradžioj buvo kietas, aštrus toks, bet nuo plovimo per tiek metų suminkštėjo thumbup.gif mirksiukas.gif
Turėjau visą knygą mašinėle rašytą, visus 100 raštų pavyzdžius, paskolinau ir ,deja, man negražino verysad.gif Dabar iš atminties kuriu doh.gif Be galo gaila verysad.gif
Atsakyti
Bangelee didelis ačiūkas 4u.gif
Dabar vaizdas prašviesėjo, net neįtariau, kad taip galima. Išsisaugojau ir pasidėjau geresniems laikams, kad nepasimestų aprašymas.
O dėl skolinimo, taip ir būna, kad gerus daiktus laaaabai jau sunku atsiimti. Paskui reikia graužt nagus.
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2009 12 10, 20:11)
ten svarbiausia teisingai rasta nusipiesti.mano buvo nesudetingas,tai sunku nebuvo,bet reik visa perfo korta susaudyt,todel jei motyvas mazesnis,tai reik pasikartojima susaudyt,bet taip kad tilptu visas ir pradzia ir pabaiga  mirksiukas.gif jei sunkesnis rastas tai patariu ant languoto popieriaus pirmiausia nusispalvint ta rasta ir pasiskaiciuot ar tilps pilni motyvai ant perfakortos  4u.gif

aga, su perfokortine stambiu kiaurarasciu rastu neismegsi, netelpa rastas i perfokorta... doh.gif
Atsakyti
Sveikos, auksarankės 4u.gif

Jau po truputį baigiam su tuo Kaskadu apsitrinti, susipažinti, tai atėjau pagaliau pasirodyti pirmųjų 'pasiekimų' blush2.gif

user posted image

user posted image

Va... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 357: 14 gruodžio 2009 - 15:04
Nu liuks pirmas blynas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , o atnariukai mašina ar rankomis megzti ? gal fanginė ta mašina g.gif g.gif
Atsakyti