Paspalvinsiu puslapiuką
Megztas iš moheros su šilku, apdaila - vąšeliu
Diina, gal ir eitų tokį kiauraraštį išmegzt, bet kliošinis sijonas mašina mezgasi skersai, ir tada jau toks nebesigaus kaip rankomis
Algimute, jei turi nuotraukas internetiniam albume, tai kelk per IMG mygtuką, o jei tik kompe, tai pirma reik sukelt į internetą, kad ir per www.radikal.ru , o iš ten nukopinus antrą ar trečią nuorodą įkelsi čia.
Zvirble, jau mudvi išsiaiškinom lauksim rezultato
QUOTE(laimužėX @ 2009 12 07, 21:30)
Vau, kaip ryšku ir kaip gražu
Mane tai nervina kiauraraščių darymas . Jei darbas vyksta mašina, tai norisi labai greito rezultato. Labai labai greito
Ar gali pasakyti, kiek šitam gražuoliui sunaudojai mocherio?
šitam sunaudojau nemažai - 6 matkelius po 25 g, dydis 75 x 210 cm
QUOTE(laimužėX @ 2009 12 07, 22:17)
šitam sunaudojau nemažai - 6 matkelius po 25 g, dydis 75 x 210 cm
Puikus šalis Laimuže
Tai čia pati ploniausia mohera, kur 25 g matkelyje yra 220 metrų? Ir mezgei iš vieno siūliuko? Nors iš nuotraukos panašu, kad jis netoks voratinklinis. O kokiu tada tankumu mezgei?
QUOTE(Algimute @ 2009 12 08, 15:41)
nu nesigauna man ten su tuo ikelimu visai...o sitam tinklapyje neina susikurti albumo?
Bandyk per tokį adresą kelti:
http://keep4u.ru/
Kai atsiverčia puslapis, spausk Browse... ir pasirink iš savo kompo nuotrauką, tada lentelėj spausk apačioj Atidaryti ir po to загрузит.
Tada atsivertusiame lape nukopijuoti trečią eilutę su laaabai ilgu adresu ir įklijuoti čia, prie savo teksto.
Sėkmės
QUOTE(Algimute @ 2009 12 08, 14:41)
nu nesigauna man ten su tuo ikelimu visai...o sitam tinklapyje neina susikurti albumo?
Čia neina, bet pamėgink www.fotki. com
QUOTE(Letune @ 2009 12 08, 15:05)
Puikus šalis Laimuže
Tai čia pati ploniausia mohera, kur 25 g matkelyje yra 220 metrų? Ir mezgei iš vieno siūliuko? Nors iš nuotraukos panašu, kad jis netoks voratinklinis. O kokiu tada tankumu mezgei?
Taip, čia ta ploniausia mohera su šilku, mezgiau iš vieno siūliuko pačiu didžiausiu retumu, bet kai mezgasi visos adatos, tai atrodo, kad tankus
Sveikos mezgėjėlės,
Ar gautųsi man gerai numegztas Neva-5 šiek tiek platėjantis nuo klubų sijonas. Iš tarybinių laikų siūliukų (moheros-40%, vilnos-20%, dralono-40%, 100gr-690 metrų), imčiau vieną siūliuką, megzčiau iš šono vien gerosiomis (su platinimu klyneliais, turbūt mašina platint tolygiai nėra kito būdo?), jo ilgis-kiek žemiau kelių. Siūlų turiu 550gr. Mano ūgis-158 cm dydis 38/40 (tarybinis 46). Dar norėčiau ir megztinuko. O gal tik liemenė išeis? Kas galėtų atsakyti į kankinančius seniai mane klausimus, dėl kurių ir nepasiryžtu pradėti:
1. gal kur yra aprašymas kaip megzti tokiu būdu sijoną ar kas patarti galėtų (žinau teoriškai, kad čia dalinis mezgimas) Ar toks sijonas gali būti be siūlės? Jei taip, tai kaip tą padaryti (ar galima uždėti atviromis akimis ir užbaigti atviromis, o po to susiūti akį su akim)? ir ar taip susiuvus bus į manoma juo apsivilkti? kokai apdaila ties juosmeniu ir kokia apačioje, kad nesiriestų/
2. Ar toks sijonas nešiojant ištys truputį ar ne, nes megzti nuo apačios rūbai šiek tiek ištysta nešiojant?
3. Gal turite kokį aprašymą nors panašų, nes nesu tokio mezgusi, o ardyti šios moheros beveik neįmanoma
4. Kokiu tankumu megzti?
Dėkui labai tam, kas mane apšvies. Gal Laimužė galėtų?
Ar gautųsi man gerai numegztas Neva-5 šiek tiek platėjantis nuo klubų sijonas. Iš tarybinių laikų siūliukų (moheros-40%, vilnos-20%, dralono-40%, 100gr-690 metrų), imčiau vieną siūliuką, megzčiau iš šono vien gerosiomis (su platinimu klyneliais, turbūt mašina platint tolygiai nėra kito būdo?), jo ilgis-kiek žemiau kelių. Siūlų turiu 550gr. Mano ūgis-158 cm dydis 38/40 (tarybinis 46). Dar norėčiau ir megztinuko. O gal tik liemenė išeis? Kas galėtų atsakyti į kankinančius seniai mane klausimus, dėl kurių ir nepasiryžtu pradėti:
1. gal kur yra aprašymas kaip megzti tokiu būdu sijoną ar kas patarti galėtų (žinau teoriškai, kad čia dalinis mezgimas) Ar toks sijonas gali būti be siūlės? Jei taip, tai kaip tą padaryti (ar galima uždėti atviromis akimis ir užbaigti atviromis, o po to susiūti akį su akim)? ir ar taip susiuvus bus į manoma juo apsivilkti? kokai apdaila ties juosmeniu ir kokia apačioje, kad nesiriestų/
2. Ar toks sijonas nešiojant ištys truputį ar ne, nes megzti nuo apačios rūbai šiek tiek ištysta nešiojant?
3. Gal turite kokį aprašymą nors panašų, nes nesu tokio mezgusi, o ardyti šios moheros beveik neįmanoma
4. Kokiu tankumu megzti?
Dėkui labai tam, kas mane apšvies. Gal Laimužė galėtų?
QUOTE(rimimita @ 2009 12 07, 14:16)
as esu dariusi rastus,nes kokio man reikejo,tai ruosiniuose nebuvo
na ir kaip viskas gerai gavosi?
Papildyta:
QUOTE(laimužėX @ 2009 12 07, 20:30)
Diina, gal ir eitų tokį kiauraraštį išmegzt, bet kliošinis sijonas mašina mezgasi skersai, ir tada jau toks nebesigaus kaip rankomis
Aisk. Na nebent reiktu visas akis perkelinet tada kai sutraukineji per viduri mezginio, ar ne?Bet labai daug darbo su virbalais tai aisku paprasciau. Arba nesiaurinti tik ties ta vieta kur prasideda rastas geromis akimis suraukti tada toks pustesnis aisku gautusi.
Nesulaukusi atsakymo dėl sijono, noriu paklausti, ar esat girdėję apie priedus prie mašinos Neva, kurie tarsi leisdavo megzti ir gerosiomis ir išvirkščiosiomis akimis. Ar čia tik pletkai? Gal kas turi tokį priedą? Ačiū.
QUOTE(Letune @ 2009 12 08, 21:31)
Na ir sudėtingą užduotį čia uždavei Neseniai mezgu mašina ir mano supratimu teoriškai iš šono mezgant platėjantį kliošinį gal ir įmanoma numegzti pasidarius brėžinį, apsiskaičiavus gerai, kas kiek eilių reikia vis akių pridėti, o paskui nuleisti. Praktiškai nelabai šito proceso įsivaizduoju, jau tada geriau virbalais.
Be siūlės sijono nenumegsi, nes žinau, kad ir kojinės yra mezgamos mašina, tik numegztoms susiuvamas šonas
O dėl siūlų tai žinau, kad mezgant angoros siūlais, kur matkelyje 100gr yra 550metrų , tai 2 matkelių užtenka 48- 50 (tarybinio) dydžio normaliam megztukui. Žiūrėti labiau reikia į siūlų ilgį.
aciu Laimuzeix uz pagalba, einu pabandyt sali mamukui