Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos IV

QUOTE(_Smilga_ @ 2009 11 30, 15:16)
Lauruže, o kurioj vietoj Vilniuje Vernito parduotuvė yra? Žiūrėjau jų tinklalapyje, tai tik Marijampolėje adresą radau...

Man tai ne tik Max siūlai skersai eina, eina bet kokie medvilniniai ir lininiai. Kažkada lyg tai Lauružė man patarė juos atgal į matkus išvyniot, skalbt ir tada suvijus į kamuoliukus megzt. Nebandžiau, nes tingiu  blush2.gif bet gal ir iš tikrųjų padeda.

Jei gerai prisimenu adresą tai Kalvarijų g. 43. Priešais Ibrahimo parduotovę. Toks medinis namas, o jame pora mažučių parduotuvėlių. Ir užrašyta, kad siūlus parduoda. Kitose parduotuvėse tie patys siūlai dvigubai brangesni. doh.gif

QUOTE(laimužėX @ 2009 11 30, 15:54)
aš turiu tokį aparačiuką, kurs ant babinos siūlus vynioja, ne taip greit kaip Ditekse, bet žymiai greičiau ir dailiau nei rankomis, todėl ir perku tuos marijampolinius siūlus.

Turėjau ir aš tokį aparačiuką, bet tai vistiek pradžioj reikia susukt atskirus kamuoliukus, tada vėl ant to, kur babinas vynioja.

Nu bet Laimužė tai nenustoja stebinusi. Kokia suknelė wub.gif

QUOTE(žvėrūne @ 2009 11 30, 18:36)
Paskui pasidarė nebeįdomu, kai supratau, kad spalvotus ruožus priekio ir nugaros ar rankovių reikia atitaikyti   doh.gif

Graži ta Viliutės apdaila, ir aš manau, čia šakute daryta. Norint kad darbas būtų aukštumoj, dar tiek pat laiko, kiek užtrunka mezgimas, atima apdaila.

doh.gif Nu net nepagalvočiau, kad gali tokių problemų kilt. Va, gyveni ir mokaisi. Bet tai pataikei visai neblogai thumbup.gif

Išduosiu turbūt Viliutės paslaptį, bet ne su šakute tas kraštelis darytas, greičiausiai. mirksiukas.gif
Mama mane mokino, kad taip galima ir kutus skarai primegzt. Tiesiog mezgi štai tokį motyvą (1 - tai mezganti akis, 0 - tai praleista akis)

1110000...00001

Nuliukų yra tiek, kokio ilgio kutų norit. Nu ir kai jau numezgat reikiamą ilgį, tada tą paskutinę vienišą akutę paleidžiat.

Žvėrūne, puiku thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 30 lapkričio 2009 - 17:51
Lauruže, ačiū 4u.gif

QUOTE(Lauružė @ 2009 11 30, 18:51)
Mama mane mokino, kad taip galima ir kutus skarai primegzt.

Va tokio dalyko tai nežinojau, labai knieti pabandyti ,o kai pradėsiu bandyti, turbūt prašysiu papildomo paaiškinimo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žvėrūne: 30 lapkričio 2009 - 18:22
Rašiau rašiau, pastrigo kompas ir viskas dingo doh.gif
Žvėrūne, labai liuks margiukas gavosi thumbup.gif thumbup.gif , o apdailą vąšeliu darei g.gif g.gif g.gif
Vincis, patiko tavo reakcija mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Lauruže, jei iš babinos vynioji, tai nereik į jokius kamuoliukus vyt, tiesiai vynioji kiek štukų reikia, ir nepatarčiau iškart po kelis siūliukus į krūvą vyniot, geriau jau iš atskirų megzt.
O kas dėl stebinimo, tai aš jau patylėsiu, kas ką stebina mirksiukas.gif
O už "paslapties išdavimą" aciuks.gif aciuks.gif reiks užsirašyt,
Atsakyti
Laimuže, aciuks.gif Pagyrimai labai paglosto savimeilę assa.gif blush2.gif
O apdailą taip, darau vąšeliu, kaip man tuo metu pašviečia. Dabar jau pradėjau vis užsirašinėti, kai apneriu, nes kartais gaunas visai nieko, o reikia kitą megztinį apdailinti ir vėl nebežinau kaip biggrin.gif .

Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už darbų įvertinimą aciuks.gif
Laimuže, siūliukai tokie margi yra.Tokie gana dideli matkeliai.Jie pūkuoti, bet mezgimo mašina visą tą pūką paliko išvirkščiojoje pusėje mirksiukas.gif Man netgi labiau patinka, kad nėra to pūko, bet jis išlys benešiojant blush2.gif Mėginau atitaikyti spalvas, bet ne visur išeina.Būna vidury matkelio surištas siūlas, tada viskas spalvų eiliškumas pabėga doh.gif Arba reikia išmest gabalus siūlo g.gif Kaklą apmezgiau dvigubai, žiūriu antroj pusėj gavosi pilka su keliom mėlynom juostom, o va geroji pusė-tamsi.Galėjo būt atvirkščiai g.gif
O tų siūlų likučių turiu virtuvėj abu kampo suolus pilnus doh.gif Kadangi iš to rudo siūlo jau daug mezgiau, buvau apskaičiavus akis, tai tuo pačiu tankumu ir mezgiau, nereikejo nieko papildomai skaičiuot blush2.gif O kiti likučiai-daug darbo paskaičiavimams, o jei dar antrai kojinei pritrūks tos spalvos siūlo lotuliukas.gif doh.gif

Žvėrūne, gražus margiukas gavosi, Laimuže tavo darbai , kaip ir Viliutes-aukštasis pilotažas wub.gif Išduok paslaptį, kaip nuo liemens suknutę taip gražiai išplatinai g.gif Kaip suprantau tik kiauraraštis megztas rankom.juk mezgimo mašina tik iš šonų gali platinti(siaurinti)

O kad Viliutes apdaila padaryta ne su šakute, tai man naujiena, kad taip galima padaryt su mašina blink.gif Reiks pabandyti g.gif
Atsakyti
Sveikos, mezgėjėlės 4u.gif
Turiu klausimą, gal kuriai teko susidurti: bandau megzti kiauraraštį (mašina Brother KH 950i), bet būna, kad kai pravarau kiauraraščio karietą, tai jin ne tik kad stringa, bet po to dar ir adatas randu 3 į vieną vietą suvarytas (ko pasekoje jos žinoma susilanksto). Ką aš ne taip darau? O gal karietai "šakės"? Nežinau, net ką daryti.... verysad.gif

Gal kur anksčiau ir buvo jau apie tai rašyta, bet ką tik nuo mašinikės atsitraukiau, tai kuo greičiau rūpi atsakymą gauti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutcka: 30 lapkričio 2009 - 22:46
rutcka, o karietą gerai uždėjai ant mašinos? Aš ne specas, bet kai nusipirkau mašiną, man paprasta karieta taip strigdavo ir adatas sugrūsdavo į vieną krūvą. Karietą reikia uždėti ne iš mašinos viršaus (kaip kad aš dariau), o įvežti ją iš mašinos šono. 4u.gif
Atsakyti
Tai kad iš šono, kaip ir reikia, užvežu tą karietą, bet ko tais vistiek ima ir sukryžiuoja kai kuriose eilėse adatas verysad.gif Jau net nežinau, kas ir daryti...
Atsakyti
tyla ramybe... kiba attnesit kokiu groziu?

as ir dirbu duzgiu plusu... po savaitgalio bus vaizdu ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2009 12 02, 15:10)
tyla ramybe... kiba attnesit kokiu groziu?
as ir dirbu duzgiu plusu... po savaitgalio bus vaizdu ax.gif  blush2.gif

Juodai pavydžiu, kas gali kada nori megzti. Dirbu valdišką darbą, kuris man palieka galimybę užsiimti mėgstama veikla tik savaitgaliais bash.gif cray.gif Bent jau užbėgu akis paganyti trumpam. Jau sergu priklausomybe mezgimo temai biggrin.gif
Atsakyti
Žvėrune zinok manau daug kas pasikeistu su tavim vietomis mirksiukas.gif as labiau i darba noreciau ax.gif ale kai namie sedziu tai ir mezgu.. nors.... esu girdejus toki posaki: jei darbas trukdo pomegiams reikia mesti.... DARBA biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Reik patarimų iš praktinės pusės ax.gif
Kai prieinu iki kaklo laidymo su senute Neva1 (ji be siūlvedžio) imu dar vieną kamuoliuką ir abi puses mezgu vienu metu.
O kaip darot kai su siūlvedžiu? Išimat siūlą iš karietos ir dedat kitą?

Tuo pačiu pasibėdavosiu... kartais akis ta rapūga (Brother KX-390) numeta doh.gif
siūlas išlenda iš po šepetuko ir ratuko ir atsiranda išorėje karietos sad.gif doh.gif o tada linksmoji dalis... tas svoris tempia žemyn ir belenkiek išsiardo doh.gif doh.gif
Gal čia kokie šepetukai pasitrynę ar tie ratukai g.gif

Gal kuriai taip darė?
Atsakyti