Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos IV

QUOTE(Lauružė @ 2009 11 16, 19:04)

Ne visada mezgimo mašina pagreitina mezgimo procesą. Savo sudėtingiausią raštą mezgiau 2 savaites kasdien po 8 val. O kolegė, kuri mezga virbalais, pasakė, kad virbalais šitą šalį būtų numezgus per 2-3 dienas.

Net kvapą užgniaužė nuo grožio user posted imageNiekada nesuprasiu, iš kur tiek kantrybės... thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Lauružė,2009 11 16, 19:04]
Ne visada mezgimo mašina pagreitina mezgimo procesą. Savo sudėtingiausią raštą mezgiau 2 savaites kasdien po 8 val. O kolegė, kuri mezga virbalais, pasakė, kad virbalais šitą šalį būtų numezgus per 2-3 dienas.

O. koks puikus šalis. bigsmile.gif Nemanau, kad galima rankomis tokį per 2-3 dienas numegzti. O kokia mašina mezgei? su perfokortom ar raštą rinkai ranka su dekeriais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 16 lapkričio 2009 - 19:27
QUOTE(Letune @ 2009 11 16, 20:27)
O. koks puikus šalis.  bigsmile.gif  Nemanau, kad galima rankomis tokį per 2-3 dienas numegzti. O kokia mašina mezgei? su perfokortom ar raštą rinkai ranka su dekeriais?

Ačiū 4u.gif Raštą rinkau dekeriais. Pas mane Neva5.

O kodėl taip ilgai mezgėsi? Todėl kad mezgant virbalais tereikia tiesiog kelias akis sumegzti, ir padaryti kelis užmetimus. Visai paprasta. O ant mašinos gaudavosi, kad pradžioj reikėdavo vieno motyvo 7ar 9 akis perkelti į vieną pusę, tada sukiloti tas akis po vieną, tada eini prie kito motyvo, vėl keli 7-9 akis į šoną, vėl joje ten po vieną akis sukiloji... Nu žodžiu, labai daug knisalynės. Pati stebiuosi dabar, iš kur pas mane tos kantrybės tada užteko ax.gif
Atsakyti
Ačių už atsąkymus, šiek tiek pardėjau gaudytis. Tik ar verta pusantro tūkstančio pakloti, kai nesiruoši biznio daryti. Na jei žinočiau kad atsipirks, tai pirkčiau kiek čia reikėtų nunarplioti, kad atsipirktų mašina, nes pasiūla to grožio tai didelė.
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2009 11 16, 21:43)
Ačių už atsąkymus, šiek tiek pardėjau gaudytis. Tik ar verta pusantro tūkstančio pakloti, kai nesiruoši biznio daryti. Na jei žinočiau kad atsipirks, tai pirkčiau kiek čia reikėtų nunarplioti, kad atsipirktų mašina, nes pasiūla to grožio tai didelė.

Aš tai manau, kad mašina atsiperka, kokia jos kaina bebūtų, svarbu, kad su ja būtų dirbama. Juk pažiūrėk, ar daug gali parduotuvėj ar kitur rasti nusipirkti sau prie dūšios limpantį megztą daiktą. Aš tai nerandu, kažkokie tįsalai arba kosminės kainos. Vien dėl to jau apsimoka. Kita vertus, kai pamato kad darbuojies, tai vienas kitas atsiranda, kas labai užsinori kažko megzto. Galų gale visokios kalėdidinės ir pan. dovanos - nebereikia sukti galvos, ką ypatingo padovanoti artimiesiems. Taigi susumavus viską, man tikrai atrodo, kad atsiperka mirksiukas.gif

Atsakyti
Nu jau salio grozis wub.gif
Pas mane toks klausimas:ar mezga Neva-3 laaabai plonu siulu?Tokiu vos ne kaip siuvimo?Maniske niekaip nenori megzt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutee @ 2009 11 17, 12:46)
Nu jau salio grozis  wub.gif
Pas mane toks klausimas:ar mezga Neva-3 laaabai plonu siulu?Tokiu vos ne kaip siuvimo?Maniske niekaip nenori megzt  doh.gif

Ploniausias siūlas, su kuriuo esu mezgus savo Neva5, tai ir buvo tokia plonytė mohera, kaip ano šalio.
Atsakyti
Aš tai manau, kad mašina atsiperka, kokia jos kaina bebūtų, svarbu, kad su ja būtų dirbama. Juk pažiūrėk, ar daug gali parduotuvėj ar kitur rasti nusipirkti sau prie dūšios limpantį megztą daiktą. Aš tai nerandu, kažkokie tįsalai arba kosminės kainos. Vien dėl to jau apsimoka. Kita vertus, kai pamato kad darbuojies, tai vienas kitas atsiranda, kas labai užsinori kažko megzto. Galų gale visokios kalėdidinės ir pan. dovanos - nebereikia sukti galvos, ką ypatingo padovanoti artimiesiems. Taigi susumavus viską, man tikrai atrodo, kad atsiperka

Kas dėl rūbų parduotuvėse tai aš sutinku, aš jų ten nerandu. Bet galvoju, kad juos vertina tas kas pats moka megsti, nes kai paprašo numegsti, nes pati nemoka, tai galvoja, kad paprašius numegzti labai pigiai kainuos jei siūlus pati nupirks, o man tai buvo išvis, kad tik saldainių dėžutę gavau. Arba pasako, kad už tokią sumą parduotuvėj kokį nori nusipirks. Bet tai buvo seniai, dabar turbūt labiau vertina rankom megstą darbą.
Atsakyti
as esu su MAXI bandziusi megzti. tai reik labai ziuret kaip mezgi nes megsta akytes nubeginet....
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2009 11 17, 14:41)
kai paprašo numegsti, nes pati nemoka, tai galvoja, kad paprašius numegzti labai pigiai kainuos jei siūlus pati nupirks, o man tai buvo išvis, kad tik saldainių dėžutę gavau. Arba pasako, kad už tokią sumą parduotuvėj kokį nori nusipirks. Bet tai buvo seniai, dabar turbūt labiau vertina rankom megstą darbą.

Pastaruoju metu rankdarbių vertė auga, todėl saldainių dėžė šiuo atveju yra greičiau pažeminimas, visiškai nesigaudančio realybėje žmogaus poelgis. Todėl vertėtų mandagiai apie kainą užsiminti prieš apsiimant, o jei sako už tokią sumą parduotuvėj nusipirks, tai mandagiai pasiteirauti, kur yra tokia parduotuvė, kuri pardavinėja mano figūrai pritaikytus, nepriekaištingai padarytus pigius mezginius - nueisiu ir aš nusipirksiu. Ir tegu sau eina, atsiras, būtinai atsiras ir tokių žmonių, kurie žinos tikrąją rankų darbo vertę.
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2009 11 17, 14:41)
Kas dėl rūbų parduotuvėse tai aš sutinku, aš jų ten nerandu. Bet galvoju, kad juos vertina tas  kas pats moka megsti, nes kai paprašo numegsti, nes pati nemoka, tai galvoja, kad paprašius numegzti labai pigiai kainuos jei siūlus pati nupirks, o man tai buvo išvis, kad tik saldainių dėžutę gavau. Arba pasako, kad už tokią sumą parduotuvėj kokį nori nusipirks. Bet tai buvo seniai, dabar turbūt labiau vertina rankom megstą darbą.

Aš manau, kad megztam rūbui, kaip ir bet kokiam originaliam, vienetiniam dizainerio darbui, eilinis žmogus ne kiekvienas pribrendęs. Nereikia taikytis, kad kiekvienas įpirktų, nes manau, kad toks darbas ir kūryba yra tikrai tokie, kokių parduotuvėj nenusipirksi niekur. Drąsiau įkainokit ir susirasit savo pirkėją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žvėrūne @ 2009 11 17, 16:26)
Pastaruoju metu rankdarbių vertė auga, todėl saldainių dėžė šiuo atveju yra greičiau pažeminimas, visiškai nesigaudančio realybėje žmogaus poelgis. Todėl vertėtų mandagiai apie kainą užsiminti prieš apsiimant, o jei sako  už tokią sumą parduotuvėj nusipirks, tai mandagiai pasiteirauti, kur yra tokia parduotuvė, kuri pardavinėja mano figūrai pritaikytus, nepriekaištingai padarytus pigius mezginius - nueisiu ir aš nusipirksiu. Ir tegu sau eina, atsiras, būtinai atsiras ir tokių žmonių, kurie žinos tikrąją rankų darbo vertę.

As neseniai suzinojau, kad miesteliuose moterys mezga uz 80lt. Aisku cia yra mazai, palyginti su tiek kiek tu idedi darbo.
Zmones isivaizduoja, kad nusipirks siulu (kuriu kaina nuo 50-100lt) ir bus pigus megztinis. o kad darbas plius tiek ar dar daugiau niekas negalvoja.
Pati siuo metu siuvuosi keleta rubeliu pas siuveja, nes pati nemoku. Tai vien bliuskutes pasiuvimas 150lt. aisku ji neskaiciuoja, pagal sudetinguma, cia tokia nustayta kaina. tai bent galima prigalvoti kvarbatku idomesniu. bet kaip zinia, geri pvz. silkai irgi nemazai kainuoja. tai sumoj aisku gaunasi nemazai. bet kai nemoki siuti arba perki gatava, arba daraisi.
Bet pas mus uz siuvima jau iprato zmones moketi, bet apie mezgima dar ne kokios nuomones.
Kai buvau isvaziavus i Amerika, tai ten teko matyt ranku darbo megztas pirstines ir kepures. Ir kaina vien uz pirstines buvo 200doleriu. bet cia buvo pries 7metus.
Tad linkiu visoms, kurios mezga pagal uzsakymus nenusipiginti. Juk lyginant su siuvimu, mano nuomone mezgimas kai kuriais atvejais reikalauja daugiau darbo. Nes cia reikia ir numegzti ir susiuti.
Atsakyti