QUOTE(žvėrūne @ 2009 11 17, 16:26)
Pastaruoju metu rankdarbių vertė auga, todėl saldainių dėžė šiuo atveju yra greičiau pažeminimas, visiškai nesigaudančio realybėje žmogaus poelgis. Todėl vertėtų mandagiai apie kainą užsiminti prieš apsiimant, o jei sako už tokią sumą parduotuvėj nusipirks, tai mandagiai pasiteirauti, kur yra tokia parduotuvė, kuri pardavinėja mano figūrai pritaikytus, nepriekaištingai padarytus pigius mezginius - nueisiu ir aš nusipirksiu. Ir tegu sau eina, atsiras, būtinai atsiras ir tokių žmonių, kurie žinos tikrąją rankų darbo vertę.
As neseniai suzinojau, kad miesteliuose moterys mezga uz 80lt. Aisku cia yra mazai, palyginti su tiek kiek tu idedi darbo.
Zmones isivaizduoja, kad nusipirks siulu (kuriu kaina nuo 50-100lt) ir bus pigus megztinis. o kad darbas plius tiek ar dar daugiau niekas negalvoja.
Pati siuo metu siuvuosi keleta rubeliu pas siuveja, nes pati nemoku. Tai vien bliuskutes pasiuvimas 150lt. aisku ji neskaiciuoja, pagal sudetinguma, cia tokia nustayta kaina. tai bent galima prigalvoti kvarbatku idomesniu. bet kaip zinia, geri pvz. silkai irgi nemazai kainuoja. tai sumoj aisku gaunasi nemazai. bet kai nemoki siuti arba perki gatava, arba daraisi.
Bet pas mus uz siuvima jau iprato zmones moketi, bet apie mezgima dar ne kokios nuomones.
Kai buvau isvaziavus i Amerika, tai ten teko matyt ranku darbo megztas pirstines ir kepures. Ir kaina vien uz pirstines buvo 200doleriu. bet cia buvo pries 7metus.
Tad linkiu visoms, kurios mezga pagal uzsakymus nenusipiginti. Juk lyginant su siuvimu, mano nuomone mezgimas kai kuriais atvejais reikalauja daugiau darbo. Nes cia reikia ir numegzti ir susiuti.