Sveikos mezgejeles
rankomis mezgu ir neriu jau labai seniai... o vat mezgimo masina tai man tamsus miskas
gal galeumet patarti nuo ko pradeti - visur kur apie mezgimo masinas jau iskart su terminais raso - fangine...perfokortos... man tai naujokei nesuprantama kas tai ir su kuom valgoma ,o kur butu galima paskaityt nuo nulio, taip sakant zaliems, kaip as
ir dar , peskaicius praejusias temas, taip ir nesupratau - tai kuri mezgimo masina auksinis viduriukas , kokia geriau pirkti???
aciukas is anksto
labai lauksiu jusu patarimu
Manyčiau, kad kiekviena mezgėja tau gali pateikti savo, ir skirtingą nuo visų kitų, nuomonę. Priklauso nuo to, su kokia kiekviena mūsų mokinosi dirbti, ar ilgai dirbo, priprato.
Man tarkim pati pačiausia - Neva5. Gaila tik kad kiauraraščiai gaminasi rankomis kilnojant akytes.
Dabar turiu Brother KH650. Viskas tas pat, tik kiauraraščius mezga. Tereikia pasigaminti perfokortą. Bet jos adatinė siauresnė nei Nevos. Ir užknisa kabliukai (ragiukai) tarp adatų, nes vis siūlas taikosi už jų užsikabinti. Nevoj nėra jokių kabliukų - ten tokios plokštelės.
O fangine ir nefanginė, tai reiškia atitinkamai dvipusė ir vienpusė adatinė. Dvipusė - kai iškart gali megzti gerosiomis ir blogosiomis akimis. O nefanginė (vienpusė) adatinė mezga tik lygiuoju mezgimu.
Man tarkim pati pačiausia - Neva5. Gaila tik kad kiauraraščiai gaminasi rankomis kilnojant akytes.
Dabar turiu Brother KH650. Viskas tas pat, tik kiauraraščius mezga. Tereikia pasigaminti perfokortą. Bet jos adatinė siauresnė nei Nevos. Ir užknisa kabliukai (ragiukai) tarp adatų, nes vis siūlas taikosi už jų užsikabinti. Nevoj nėra jokių kabliukų - ten tokios plokštelės.
O fangine ir nefanginė, tai reiškia atitinkamai dvipusė ir vienpusė adatinė. Dvipusė - kai iškart gali megzti gerosiomis ir blogosiomis akimis. O nefanginė (vienpusė) adatinė mezga tik lygiuoju mezgimu.
QUOTE(Lauružė @ 2009 06 02, 12:40)
Manyčiau, kad kiekviena mezgėja tau gali pateikti savo, ir skirtingą nuo visų kitų, nuomonę. Priklauso nuo to, su kokia kiekviena mūsų mokinosi dirbti, ar ilgai dirbo, priprato.
aciu labai uz paaiskinimus
kuo daugiau domiuosi tuo daugiau klimstu
noriu labai nusipirkti masina, kad butu nesunku ismokti ja naudotis ir aisku kad galeciau ir kiaurarasciu ir plonesniais siuliukais megzt...
O gal kas zino kurios brother masinos fangines su perfakortom?
Ir dar gal kvailas kalsuimelis, bet vistiek ar elektrine mezgimo masina, mezgant susiaurejimus pati nuima akis ir jei reikia uzdeti jas uzdeda? ar reikia viska rankiniu budu padaryti?
Papildyta:
aciu
o vizualiai imanoma ka nors atskirti?
Ir dar gal kvailas kalsuimelis, bet vistiek ar elektrine mezgimo masina, mezgant susiaurejimus pati nuima akis ir jei reikia uzdeti jas uzdeda? ar reikia viska rankiniu budu padaryti?
Papildyta:
QUOTE(Dusiukas @ 2009 06 02, 11:25)
Brother KH710 yra ne fanginė mašina ir perfokortų nėra, bet mezgant raštą yra tokie mygtukai, kuriuos suspaudus ir pervažiavus su ažūrine karieta mezgi raštą
aciu
o vizualiai imanoma ka nors atskirti?
Kaip tylu sioj temoj
As noreciau paklausti,kur tvirtinasi ta detale ant Neva-2,kur perbraukia ta "kuoliuka",kuris eiles skaiciuoja?Turbut aiskiai paklausiau
As noreciau paklausti,kur tvirtinasi ta detale ant Neva-2,kur perbraukia ta "kuoliuka",kuris eiles skaiciuoja?Turbut aiskiai paklausiau
QUOTE(saulutee @ 2009 07 24, 17:34)
Kaip tylu sioj temoj
Na, pas mane Neva5. Bet pagalvojau, gal panašiai pas tave?
Nufotkinau karietos nugarinę pusę.
Ar pagelbėjau?
QUOTE(Lauružė @ 2009 07 24, 21:53)
Na, pas mane Neva5. Bet pagalvojau, gal panašiai pas tave?
Ar pagelbėjau?
Ar pagelbėjau?
Taip,pagelbejot,Aciu labai Tik pas mane tokios vielos nera,as ant kitos detales pagalvojau
Mergaites, pagelbekit
mezgu Brother mezgimo masina ir man vazinejant karieta sonuose daznai pasilieka didelis gabalas siulo galvoju, kaip cia teisingai parasyti, kad butu aisku lyg butu uzsikabines siulas uz kabliuku.
dar vienas klausimelis, tikrai nestorais siulais mezgu, bet kazkodel karieta sunkiai braukiasi gal turi buti koks nustatymas ant pacios karietos ten pilna visokiu pastumimu (N - H); (NR arba CR)....
Dekui uz pagalba
mezgu Brother mezgimo masina ir man vazinejant karieta sonuose daznai pasilieka didelis gabalas siulo galvoju, kaip cia teisingai parasyti, kad butu aisku lyg butu uzsikabines siulas uz kabliuku.
dar vienas klausimelis, tikrai nestorais siulais mezgu, bet kazkodel karieta sunkiai braukiasi gal turi buti koks nustatymas ant pacios karietos ten pilna visokiu pastumimu (N - H); (NR arba CR)....
Dekui uz pagalba
QUOTE(Mur mur @ 2009 07 26, 19:43)
Mergaites, pagelbekit
Dekui uz pagalba
Dekui uz pagalba
As mezgu ne Brotheriu,bet siulas ir man pasileka ilgas,jei ranka jo neprilaukau braukiant karieta.
Sunkiai gali brauktis,nes gali buti per tankus mezgimas,reikia ant karietos pareguliuot ratuka(bent jau ant Nevos,kuo tankiau tuo mazesnis skaicius turi buti).Arba gal nesutepta kas nors?
QUOTE(Mur mur @ 2009 07 26, 19:43)
Mergaites, pagelbekit
Dekui uz pagalba
Dekui uz pagalba
Žinai, Mur mur, man irgi atrodo, kad reikėtų sutepti tavo karietą. Reikėtų sutepti visas judančias detales karietos apačioje. Dar pažiūrėk, ar siūlvedyje siūlas nelabai suspaustas. Bet manau, čia bus karietos problema
as irgi masciau, gal siulas per smarkiai isitempia, bet ne tame problema.
o kuom jus sutepat karietas?
uzsikirto mano karieta, nei pirmyn, nei atgal. siula istraukiau, dali karietos, kuri nusisuka, nuemiau, bet vis tiek negaliu pajudinti. adatu po karieta taip pat negaliu pajudinti ka as cia galejau pridirbti
o kuom jus sutepat karietas?
uzsikirto mano karieta, nei pirmyn, nei atgal. siula istraukiau, dali karietos, kuri nusisuka, nuemiau, bet vis tiek negaliu pajudinti. adatu po karieta taip pat negaliu pajudinti ka as cia galejau pridirbti
Merginos padėkit
Svajojau apie mezgimo mašiną kol viena tetulė padovanojo Neva 5. Džiaugsmui nebuvo galo kol nepradėjau didelio mezginio megzti. Mezgant pabėga tai viena, tai kita akis. Sugautos ir išmegztos matosi ir gadina visą vaizdą. Ankstesnėj jūsų temelėj skaičiau apie kažkokius svarelius prie mezginio apačios tvirtinamus. Ar tai gali padėti? Ir kaip jie atrodo?
Jūs čia mezgimo profės tikrai žinot. Padėkit
Svajojau apie mezgimo mašiną kol viena tetulė padovanojo Neva 5. Džiaugsmui nebuvo galo kol nepradėjau didelio mezginio megzti. Mezgant pabėga tai viena, tai kita akis. Sugautos ir išmegztos matosi ir gadina visą vaizdą. Ankstesnėj jūsų temelėj skaičiau apie kažkokius svarelius prie mezginio apačios tvirtinamus. Ar tai gali padėti? Ir kaip jie atrodo?
Jūs čia mezgimo profės tikrai žinot. Padėkit