Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimo mašinos IV

QUOTE(rutcka @ 2009 10 25, 13:59)
Sveikos merginos,

nežinau, gal kur jau buvo rašyta, bet norėčiau pasiteirauti, kuom skiriasi vadinamasis riberis nuo garter karietos? Kiek suprantu, tai tas riberis, kaip atskira mašina, o karietą galima naudoti ant savosios mašinytės? Kuris prietaisas turi daugiau galimybių?
Ačiū už kantrybę atsakinėjant į tokius klausimus  4u.gif

Riberis - tai antroji adatinė, o garter carriage - tai karieta, kuri jungiasi į elektros lizdą ir važinėja pati. Tiek vienas dalykas, tiek kitas naudojami megzti stulpeliu.

Panos, dariausi generalinę tvarką sandėliuke prieš žiemą ir radau visokio bieso mezgimui. Gal reikia kam nors? Turiu iškarpų skaitytuvą, akių kalkuliatorių, perfokortų skylamušį, garter barus du, tai vieno nereik (na jis naudojamas kai pvz nori vidury mezginio jį visą apverst). Labai ir man praverstų pinigėliai, kai savo mašiną remontuot reik verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2009 10 23, 17:31)
Kątik sudegė mano mašina verysad.gif 
Tik pyšššš ir paduso verysad.gif

Merisier, nu jau siaubas kaip negerai blink.gif doh.gif console.gif

QUOTE(Frekė @ 2009 10 24, 14:33)
na siandien baigiau savo sali... nuotraukoj tai ner i ka ziuret.. bet vistiek sakau pasirodysiu kad dirbu smile.gif
jis toks kiauras. mezgiau kas 5 adata et tik po viena adata tai tos akys isdidejo ir gavos toks tysalas... kita zadu mezgt su dviem darbinem adatom tada tie siulai liktu kitokie... tokiais dryzeliais...  na o sia toks daugiafunkcinis biggrin.gif labai graziai pecius apgula tai sakau kaip bolero ir kaip sali susiviniojus visoki galima nesiot... na fantazijos tik reik blush2.gif 

Freke, nesakyk, kad nėra į ką žiūrėti schmoll.gif dar ir kaip yra - kartais sukam galvas ką čia mandriau išmegzt, o pasirodo, kad kuo paprasčiau, tuo geriau gaunasi thumbup.gif
QUOTE(saulutee @ 2009 10 25, 13:46)
Labai fainas megztukas  wub.gif Norejau paklaust,kiek gr. siulu reikejo jam numegzt?As sau noreciau,bet as tokia padidinto dydzio monekene  blush2.gif .Turiu 500gr. plonu siulu,ar uztektu?
user posted image
O cia mano pirmas blyna  ax.gif Biski gal prisviles,bet nieko  blush2.gif Per maza nusimezgiau  ,nes nemoku siulu apskaiciuot kiek sueis  unsure.gif

Saulutee, ačiū 4u.gif tam megztukui nė 300 g nesuėjo, bet čia plona pusvilnė (babinose), dėjau 3 siūliukus. Taip, kad iš pusės kg tikrai manau turėtum nusimegzt. O kad pataikyt dydį, tai irgi reikia prasimegzt pavyzduką ir pasiskaičiuot paskui akis ir eiles. Yra darbelio, bet rezultatas viską atperka drinks_cheers.gif
O blynas kaip pirmas tikrai neprisvilęs schmoll.gif thumbup.gif tik nebent jei dydis netenkina g.gif
Atsakyti
Labas rytas auksarankės 4u.gif . Noriu jūsų paklausti kur perkate siūlus babinose? Ir dar norėčiau sužinoti jūsų nuomonę ar 300 svarų + atsiuntimas yra per brangu už Brother KH-950i ?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2009 10 25, 14:24)
Riberis - tai antroji adatinė, o garter carriage - tai karieta, kuri jungiasi į elektros lizdą ir važinėja pati. Tiek vienas dalykas, tiek kitas naudojami megzti stulpeliu.

Panos, dariausi generalinę tvarką sandėliuke prieš žiemą ir radau visokio bieso mezgimui. Gal reikia kam nors? Turiu iškarpų skaitytuvą, akių kalkuliatorių, perfokortų skylamušį, garter barus du, tai  vieno nereik (na jis naudojamas kai pvz nori vidury mezginio jį visą apverst). Labai ir man praverstų pinigėliai, kai savo mašiną remontuot reik verysad.gif

Labas,
O gal turi aparateli susukti siulus i babina? Rankini?

D.
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2009 10 26, 09:28)
Labas rytas auksarankės  4u.gif . Noriu jūsų paklausti kur perkate siūlus babinose? Ir dar norėčiau sužinoti jūsų nuomonę ar 300 svarų + atsiuntimas yra per brangu už Brother KH-950i ?
Ačiū.

Aš perku Ditekse. O jei nusiperku nesuktus,susisuku pati smile.gif
O kaina normali labai, aišku, jei siuntimas ne tiek pat smile.gif

QUOTE(daliabu @ 2009 10 26, 09:47)
Labas,
O gal turi aparateli susukti siulus i babina? Rankini?

D.

Aha, turiu, bet susuka ne į babiną, o į tokią pusiau biggrin.gif
Atsakyti

aciu uz pagyras, malonu sulaukti pazengusiuju pagyrimo 4u.gif

saulutee labai smagus megztukelis. aisku gaila kad dydis nenusiseke... turiu ir as nusimezgusi, bet ant savo F groziu neuztalpinu tiesiog apsiskaiciavau doh.gif tai isardziau... esu ir sijona nusimezgusi bet be apdailos tai dabar ismokau kiaurarasti mezgti isardysiu ir is naujo nusimegsiu. tai sijonui du matkai vernito akrilano suejo bet dabar jau is triju ilgesni darysiu...
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2009 10 24, 16:42)
jei atvirai tai ideja buvo is tamstos nusivogta blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Džiugu, kad buvau naudinga bigsmile.gif Bet jaučiu mano indėlis - tai tik raštelis. Bet koks modeliukas superinis thumbup.gif

QUOTE(saulutee @ 2009 10 25, 13:46)
O cia mano pirmas blyna  ax.gif Biski gal prisviles,bet nieko  blush2.gif Per maza nusimezgiau  doh.gif ,nes nemoku siulu apskaiciuot kiek sueis  unsure.gif

Yra ir man buvę, kad nepataikydavau iš pirmo karto. Bet tai numezgi priekį, nugarą, tada susidaigstai ir pasimatuoji. O tada jau koreguoji. O jei siūlų trūksta - kombinuoji. Visaip esu sukusis iš padėties blush2.gif

Merisier,
nu šakės kaip gaila tavo mašiniuko. O ką sakė meistras, gal pataisoma?
Atsakyti
QUOTE(Merisier @ 2009 10 25, 14:24)

ir vel susipainiojau unsure.gif tai butina antra adatine kad megzti stulpeliu ar ne? g.gif ar uztenka tik tos garter carriage? Ar cia abieju reikia? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2009 10 26, 17:51)
ir vel susipainiojau  unsure.gif  tai butina antra adatine kad megzti stulpeliu ar ne?  g.gif  ar uztenka tik tos garter carriage?  Ar cia abieju reikia?  g.gif  doh.gif

Jei turi garter carriage - nereikia mirksiukas.gif Tik tiek, kad garter carriage mezga labai lėtai, stringa dažnai, siūlas turi būti ypatingai lygus ir t.t. ir panašiai. Plius jis turi ribotą kiekį raštų. Tuo tarpu antroji adatinė yra daug įvairiapusiškesnė, greitesnė - t.y. kaip stumdai karietą, tokiu greičiu ir mezga. Rinktis tau smile.gif Nes kaina, manau, panaši...Aš rinkčiausi antrą adatinę, jei megsčiau stlpeliu daug.
Atsakyti
Sveikutes baigineju megztuka tai gal greit ir pateiksiu jum. swoon.gif Kai daug darbu apsiemi tai ne kas doh.gif . Pasiule man masina neva 2 ,Bet jokiu atsarginiu detaliu nieko nera tik masina ir karieta. parsiveziau rytoj bandysiu ta aparata. mano nevoj 5 yra sepeteliai, o ten nera. vat ir norejau paklausti jie turi buti ar ne. girdejau kad cia mezganciu yra su neva 2 , ir kazin kaip ten ta siula delioti paciai g.gif . esu skaiciusi kad be siulvedzio lengviau spalvotus rastus ismegzti
Atsakyti
Na dar vienas šalis mašina, 80 x 200 cm, iš Ditekso moherytės mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Karosimi,
jei nėra tų šepetėlių, tai ir nereikia. O kai siūlą dėsi ant adatų, tai žiūrėk, kad liežuvėliai nebūtų uždari, ir siūlai jau turi ant žemės būt - dedi ranka per visas adatas kiek reikia ir mezgi, tik neįtempk labai schmoll.gif
Atsakyti
Aciu rytoj bandimai bus o as pagaliau pabaigiau savo mena clap.gif clap.gif clap.gif
rytoj laukit vaizdu bus bigsmile.gif
Atsakyti