Na ir sedevras su ta bulviu kose!!!
O stai mano patiekalai:
Ant grilio kepta zuvis su citrina:Paprasciausiai nuvalom zuvi, papipirinam, apslakstom citrinos sultimis, apiberiam smulkintu rozmarinu. Keliose vietose ipjaunam ir dar ikisam rozmarino. I zuvies vidu dar idedame citrinos riekeliu. Visa zuvi ant griliaus ir po 12 min zuvis paruosta!!! Valgyti su megstamu garnyru arba tiesiog su zaliom salotom. Nuotraukoje grilinta citrina ir roket salotos. Skanaus!!!
Dar su zuvimi valgem sias salotas, labai tiko!!!
Bulviu salotos:
Isviriau mazas sviezias bulvytes, nulupau, tada perpjoviau per puse, kaikurias i ketvircius, sudejau i dubeni, tada siektiek marinuotu pievagrybiu, apvirtu zaliu zirneliu, saliero stieba, svoguna. Viska sumaisiau. Padazas pagaminamas paprastai - garstycios, majonezas ir citrinos sultys. Siek tiek druskos ir pipiru. Viska sumaisom ir valgom!!!
Pica su tunu ( a la Nicos salotos)
Picos pada dariau kaip visada: 1 pak sausu mieliu, sumaisau su sauksteliu druskos ir cukraus. Ipilu 1 stikline drugno vandens. Palieku 15 min kol suburbuliuoja. Tada issijoju 2,5 st miltu, 2 saukstus alyvuogiu aliejaus, 2 saukstus jogurto ( nors nebutina), ir mieles sumaisau ir minkau tesla apie 10 min. Palieku pastoveti apie valanda. Gaunasi apie 3 picas arba viena labai didele gana storoku padu.
Ant virsaus dejau: sauksta garstyciu, tada tarkuoto surio, tada tuna is skardines, tada apvirtas sparagines pupeles, tada pjaustyta svoguna ir pomidora. Pabaigoje alyvuogiu be kauliuku. Siek tiek druskos ir pipiru. Kepam apie 20 min 200 C temp. Iskepus apslakstyti citrinos sultimis. SKanaus!!!