mergos, nebespaminkit ka?
QUOTE(čikuraku @ 2009 06 01, 20:07)
Ten žalių burokėlių.Pabandžiau, ir man baisiai patiko...Va čia receptas:
http://www.supermama...?...6123&st=204
Jau taip sutapo, kad kaip ir pas Anber ir pas mus Švilpikų (šiuškių) diena
Proporcijų nerašau jų nesilaikau ir nežinau, darau iš akies
Virtos bulvės - sumaltos;
kiaušinis;
miltai, kad tešla normali gautūsi (nelabai prie rankų liptų)
druskos
Viską išminkyti padaryti šiuškes ir kepti (aš kepu orkaitėj)
Iškeptas sudedu į puodą ir užpilu padažu padarytu iš: sviesto, grietinės, vandens ir sultinio kubelių (dar pjaustau svogūno laiškų ir krapų, bet siandien neturėjau) palauliu kol truputį pamirks ir tada jau į skrandį keliauja
O jezau... kaip noriu svilpiku
Sveikos,
Vis laukiau progos išmėginti Lino iš "Susitikime IKI" receptą ir sulaukiau
Originalus receptas su vaizdine medžiaga čia: RECEPTAS
Grybų užkandėlė Buche
Pievagrybiai 300 g
Vištienos filė 200 g
Sluoksniuota bemielė tešla 1 pakelis
Svogūnas 1 vnt.
Grietinėlė 35 % 400 ml
Čiobreliai, švieži ~
Peletrūnas, sausas ~
Druska/Pipirai ~
Sviestas arba aliejus kepimui (nedaug)
Sluoksniuotos tešlos gabalėlius daliname į tris dalis ir viename iš jų išpjauname kvadratinės formos skylę.
Tešlos gabalėlius dedame vieną ant kito, o išpjautasis turi būti viršuje.
Dedame pyragėlius į skardelę ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių.
Kol kepa pyragėliai, supjaustome grybus ketvirčiais, vištieną - mažais gabalėliais, svogūnus - kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų ir dedame svogūnus kepti.
Svogūnams apskrudus, sudedame vištieną, pabarstome peletrūnais ir čiobrelių lapeliais, apkepiname.
Dedame grybus, apibarstome druska ir pipirais, pakepiname ir pilame grietinėlę.
Troškiname, kol grietinėlė pradės tirštėti.
Praėjus 30 minučių, tikiu, kad pyragėliai iškepė.
Į pašildytą lėkštę dedame pyragėlius ir į šulinėlį pripilame troškinio. Negailėkite padažo.
Papuoškite čiobrelio arba petražolės šakele. Visada gražu.
Skanaus.
Dariau viską, kaip priklauso, tik vietoj čiobrelio ir peletrūno dėjau Provanso žolių mišinį, ten visokių žolelių pilna.
Štai, kas gavosi:
Vis laukiau progos išmėginti Lino iš "Susitikime IKI" receptą ir sulaukiau
Originalus receptas su vaizdine medžiaga čia: RECEPTAS
Grybų užkandėlė Buche
Pievagrybiai 300 g
Vištienos filė 200 g
Sluoksniuota bemielė tešla 1 pakelis
Svogūnas 1 vnt.
Grietinėlė 35 % 400 ml
Čiobreliai, švieži ~
Peletrūnas, sausas ~
Druska/Pipirai ~
Sviestas arba aliejus kepimui (nedaug)
Sluoksniuotos tešlos gabalėlius daliname į tris dalis ir viename iš jų išpjauname kvadratinės formos skylę.
Tešlos gabalėlius dedame vieną ant kito, o išpjautasis turi būti viršuje.
Dedame pyragėlius į skardelę ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių.
Kol kepa pyragėliai, supjaustome grybus ketvirčiais, vištieną - mažais gabalėliais, svogūnus - kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų ir dedame svogūnus kepti.
Svogūnams apskrudus, sudedame vištieną, pabarstome peletrūnais ir čiobrelių lapeliais, apkepiname.
Dedame grybus, apibarstome druska ir pipirais, pakepiname ir pilame grietinėlę.
Troškiname, kol grietinėlė pradės tirštėti.
Praėjus 30 minučių, tikiu, kad pyragėliai iškepė.
Į pašildytą lėkštę dedame pyragėlius ir į šulinėlį pripilame troškinio. Negailėkite padažo.
Papuoškite čiobrelio arba petražolės šakele. Visada gražu.
Skanaus.
Dariau viską, kaip priklauso, tik vietoj čiobrelio ir peletrūno dėjau Provanso žolių mišinį, ten visokių žolelių pilna.
Štai, kas gavosi:
QUOTE(vaidra @ 2009 06 01, 21:12)
Jau taip sutapo, kad kaip ir pas Anber ir pas mus Švilpikų (šiuškių) diena
Proporcijų nerašau jų nesilaikau ir nežinau, darau iš akies
Virtos bulvės - sumaltos;
kiaušinis;
miltai, kad tešla normali gautūsi (nelabai prie rankų liptų)
druskos
Viską išminkyti padaryti šiuškes ir kepti (aš kepu orkaitėj)
Iškeptas sudedu į puodą ir užpilu padažu padarytu iš: sviesto, grietinės, vandens ir sultinio kubelių (dar pjaustau svogūno laiškų ir krapų, bet siandien neturėjau) palauliu kol truputį pamirks ir tada jau į skrandį keliauja
Proporcijų nerašau jų nesilaikau ir nežinau, darau iš akies
Virtos bulvės - sumaltos;
kiaušinis;
miltai, kad tešla normali gautūsi (nelabai prie rankų liptų)
druskos
Viską išminkyti padaryti šiuškes ir kepti (aš kepu orkaitėj)
Iškeptas sudedu į puodą ir užpilu padažu padarytu iš: sviesto, grietinės, vandens ir sultinio kubelių (dar pjaustau svogūno laiškų ir krapų, bet siandien neturėjau) palauliu kol truputį pamirks ir tada jau į skrandį keliauja
ir kodel as cia lindau manydama, kad esu soti ir laiminga... noriu svilpiku baisingai
Sveikos visos auksarankes virejeles
Noriu, kad pasidalintumete savo fantazija, patirtimi ir receptukais. Turiu namuose nemaza saldaus pieno suri, o mano seimyna tokiu suriu nevalgo, o pati viena tikrai nesukimsiu Gal zinote ka is jo butu galima pagaminti? Gal kokiu recepteliu ar pasiulymu zinote. Buciau labai dekinga uz patarimus
Noriu, kad pasidalintumete savo fantazija, patirtimi ir receptukais. Turiu namuose nemaza saldaus pieno suri, o mano seimyna tokiu suriu nevalgo, o pati viena tikrai nesukimsiu Gal zinote ka is jo butu galima pagaminti? Gal kokiu recepteliu ar pasiulymu zinote. Buciau labai dekinga uz patarimus
Bitulka, as saiaip varskes surio nemegstu valgyti, taciau keptas suris man labai patinka suri apibarstau druska, cesnakais, kmynais, dar kokiu prieskokiu, sviesto ant virsaus ir dedu i kepimo inda. kepu kol graziai parusta. gal ir tavo seimynai patiktu..
QUOTE(Bitulka @ 2009 06 02, 08:13)
Sveikos visos auksarankes virejeles
Noriu, kad pasidalintumete savo fantazija, patirtimi ir receptukais. Turiu namuose nemaza saldaus pieno suri, o mano seimyna tokiu suriu nevalgo, o pati viena tikrai nesukimsiu Gal zinote ka is jo butu galima pagaminti? Gal kokiu recepteliu ar pasiulymu zinote. Buciau labai dekinga uz patarimus
Noriu, kad pasidalintumete savo fantazija, patirtimi ir receptukais. Turiu namuose nemaza saldaus pieno suri, o mano seimyna tokiu suriu nevalgo, o pati viena tikrai nesukimsiu Gal zinote ka is jo butu galima pagaminti? Gal kokiu recepteliu ar pasiulymu zinote. Buciau labai dekinga uz patarimus
Jei pats sūris saldumo daug neturi, tai gal šitą siūlyčiau: Bulvių pyragas su ožkų sūriu Manau nebūtinai čia ožkų sūris
Pati vis žadu išbandyti
Kaip skaniai viskas atrodo tik ggaila kad nevalgau nei grybu, baklazanu, nei kepintu morku, svogunu zuvies
Gal galite rekomenduoti koki skanu receptuka mesytei marinuoti?
Gal galite rekomenduoti koki skanu receptuka mesytei marinuoti?
Aha reiks pabandyti ir siaip prakepti, ir su bulvem Siandien pabandysiu maza porcija paragavimui, o jei patiks tai ir visa sunaudosiu
Aciu jums labai
Aciu jums labai