Tėvelio 25-mečio proga mes su dukryte gaminom kelmą
Aišku, pirmas blynas truputį prisvilęs gavos (reikėjo ilgiau pakept), bet šiaip buvo labai skanu
Naudojom čia prieš kelias dienas įdėtą receptuką, tik modifikavom savaip
Na, pasimarinavom šonkauliukus, dėjau česnakiuko, įvairių prieskoniukų, pailkau nakčiai šaldytuve. Kitą kartą dar pamarinuosiu majoneze, kad mėsytė būtų minkštesnė.
Faršą pasiruošiau kaip kotletams.
Po paros susukau kelmą iš šonkaulių, surišau paprastu siūlu ir pastačiau į skardą. Žadėjau kept rankovėj arba maiše, ale mano kelmas ten netilpo, labai jau didelis..
tai tiesiog kepiau skardoj. Į vidų sudėjau faršą, bet jo šiek tiek pritrūko, neapskaičiavau. Tai dėl vaizdo ant viršaus sudėjau šaldytų daržovių
Šalia kepiau bulvytes.
Visas kepimas užtruko 1,5val, galėjau ir ilgiau pakept, na, kitą sykį žinosiu.
Skonis
Žinoma, anyta rado ko pakritikuot, bet šiaip visiems patiko, taip kad į jos žodžius nekreipiau dėmesio Na, o dbr įdedu kuklaus kelmuko foto. Sorriux, jei nėra super duper daili nuotraukėlė..