" Kukuruzu kruopu 225gr.
Surio fermentinio apie 150 gr.
Sviesto 100gr.
I litra vandens uzvirusi supilti kruopas ir maisant visa laika nuo uzvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstes stipriai, taip ir turi buti, po to sudeti sviesta ir suberti tarkuota per burokine tarka suri ir dar siek tiek maisant pavirti, ideti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardele diametru 15 ant 20, nu kazkas panasaus.Valanda palaikyti.Po to truputi pajudinus peiliu sonus sita gauta mase graziai issivercia, supjaustyti juostelemis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visu pusiu. "
Man idomu, ar skanu butu valgyti su grybu padazu. Gaila sunaudojau paskutinius.. Jeigu kuri bandysite, pasakykite, prasau, ar skanu.
QUOTE(Neryte @ 2009 05 29, 19:40)
O tie beliasai labai riebus gaunasi,ar daug aliejaus prisigeria ?
Neryte, jie visai neprisigeria aliejaus
QUOTE(mammka @ 2009 05 29, 20:32)
QUOTE(ciku_caku @ 2009 05 29, 20:37)
apsiseiliavau nuo tokiu vaizdu
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 29, 20:55)
kur tokį peiliuką rast, kai gyveni ne didmiesty?? jau senokai norėčiau tokio ir dar daugybės panašių.......
mane irgi užkabino receptas.. ale neišdrįsau... ir į ką tie polentos skoniu panašūs? įdomu,kad ten sūris , o valgoma su uogiene.... su kuo jūs, ANBER , valgėte juos????
mane irgi užkabino receptas.. ale neišdrįsau... ir į ką tie polentos skoniu panašūs? įdomu,kad ten sūris , o valgoma su uogiene.... su kuo jūs, ANBER , valgėte juos????
Man ji parveze dovanu, taciau zinau, kad ir cia yra kazkur pirkti, cia arevitos irangoj ju yra visas rinkinys, taciau ne taip jau pigiai sakyciau kainuoja, nors, jei reikia..
http://www.arevitosi...roducts&group=3
O del tos polentos, tai galima valgyti su kuo tik nori, as esu darius su pievagrybiais, bet man kazkaip skaniausiai su uogiene kokia abrikosu ir rugstos grietines siek tiek, bet cia skonio reikalas
Beje, radau internete truputi kitoki Polentos recepteli. Jei kam idomu, gales isbandyti
Bergamoje (Italija), itin populiarus patiekalas Polenta". Nurungiantis makaronus.
200 g kukurūzų grūdų,
80 g daržovių sultinio,
100 ml baltojo vyno,
50 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
50 g parmezano,
8 plonų riekelių kumpio,
kelių lapelių šviežių šalavijų,
druskos, pipirų.
Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų grūdus. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa.
Stačiakampį indą ištepti aliejumi, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Vėliau supjaustyti kubeliais arba norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti Polentos" gabaliukus - apskrudinti iš abiejų pusių, išimti ir apibarstyti tarkuotu parmezanu.
Į keptuvę sudėti kumpio riekeles, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies.
Patiekti kartu su kumpiu ar bet kokiu Jūsų mėgstamu padažu.
Saltinis: http://www_jovita_lt...is-Polenta.html
Bergamoje (Italija), itin populiarus patiekalas Polenta". Nurungiantis makaronus.
200 g kukurūzų grūdų,
80 g daržovių sultinio,
100 ml baltojo vyno,
50 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
50 g parmezano,
8 plonų riekelių kumpio,
kelių lapelių šviežių šalavijų,
druskos, pipirų.
Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų grūdus. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa.
Stačiakampį indą ištepti aliejumi, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Vėliau supjaustyti kubeliais arba norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti Polentos" gabaliukus - apskrudinti iš abiejų pusių, išimti ir apibarstyti tarkuotu parmezanu.
Į keptuvę sudėti kumpio riekeles, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies.
Patiekti kartu su kumpiu ar bet kokiu Jūsų mėgstamu padažu.
Saltinis: http://www_jovita_lt...is-Polenta.html
Na kur tu darei tas biski paprastesnis,maziau visokiu priedu reikia,labai idomu butu pabandyti,tik kazin ar vaikams patiktu toks patiekaliukas?
Mano vyrui patiko, o jam nemesisko neikisi
Gali pabandyti maziau surio deti, tuomet grynai kukuruzu kose bus. Jei vaikai megsta kosytes ivairias, turetu ir sitas patikt.
Bet visgi susimasciau, kai paklausei del vaiku..
Gali pabandyti maziau surio deti, tuomet grynai kukuruzu kose bus. Jei vaikai megsta kosytes ivairias, turetu ir sitas patikt.
Bet visgi susimasciau, kai paklausei del vaiku..
o ta Polenta gal šalta irgi skani??
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 29, 21:58)
o ta Polenta gal šalta irgi skani??
dar as prisidesiu prie klausimu, o cia skaitosi desertas ar uzkandis, kada cia reik valgyt?
Labai paprasti patiekaliukai
Žemaitiški blynai
0,5 kg bulvių
1 kiaušinis
krakmolo (apie 3-4 šaukštus)
druskos
Bulves verdam su lupenom,nulupam,sumalam.Mušam kiaušinį,beriam druskytės,dedam krakmolą,maišom.Formuojam bandutes,kraunam įdarą ir kepam.
Įdaras buvo iš likusių kotletų .Taip pat ir su raugintais,troškintais kopūstais .
Kepta žuvis
Ėmiau heką,nuvaliau,supjausčiau.Pabarsčiau žuvies prieskoniais,truputis citrinos sulčių.Palikau kol ryžiai išvirė.Voliojau miltuose/džiūvėsiuose (visada maišau ne taip dega keptuvėje) ir kepiau.
Ryžiai išvirti paprastai.
Ir garnyras ...kepam paeiliui- svogūnas,česnako skiltelė,tarkuotos morkos.Pilam labai nedaug pomidoro padažo ir lašą vandens.Lyg ir viskas
Pasiterliojau lėkštėje ,nes MB mėsėdis,bet tokį kūrinį teko suvalgyt
Žemaitiški blynai
0,5 kg bulvių
1 kiaušinis
krakmolo (apie 3-4 šaukštus)
druskos
Bulves verdam su lupenom,nulupam,sumalam.Mušam kiaušinį,beriam druskytės,dedam krakmolą,maišom.Formuojam bandutes,kraunam įdarą ir kepam.
Įdaras buvo iš likusių kotletų .Taip pat ir su raugintais,troškintais kopūstais .
Kepta žuvis
Ėmiau heką,nuvaliau,supjausčiau.Pabarsčiau žuvies prieskoniais,truputis citrinos sulčių.Palikau kol ryžiai išvirė.Voliojau miltuose/džiūvėsiuose (visada maišau ne taip dega keptuvėje) ir kepiau.
Ryžiai išvirti paprastai.
Ir garnyras ...kepam paeiliui- svogūnas,česnako skiltelė,tarkuotos morkos.Pilam labai nedaug pomidoro padažo ir lašą vandens.Lyg ir viskas
Pasiterliojau lėkštėje ,nes MB mėsėdis,bet tokį kūrinį teko suvalgyt
QUOTE(Triuska @ 2009 05 30, 12:52)
Sveikutes
Mammka,paciau tavo Zemaiciu blynus ir as uzsimaniau Senai buvau juos dariusi,tad teks ryt gamint.O siandien planuoju kept zuvi
Mammka,paciau tavo Zemaiciu blynus ir as uzsimaniau Senai buvau juos dariusi,tad teks ryt gamint.O siandien planuoju kept zuvi
ir as zemaituku uzsimaniau
Lietiniai su varške ir šviežiom braškėm
pusė litro pieno, 2 kiaušiniai, miltų, šaukštas aliejaus. Iškepiau 6 lietinius
200 gr varškės sumaišiau su kiaušiniu, razinom ir cukrum
Skanaus
pusė litro pieno, 2 kiaušiniai, miltų, šaukštas aliejaus. Iškepiau 6 lietinius
200 gr varškės sumaišiau su kiaušiniu, razinom ir cukrum
Skanaus