kad ir kaip gerbiu, bet nebesusilaikiau
a ko to kugelio neišsikepi ir mums receptuko neįdedi?
a?
ir aš taip pat
bet gal reik vėl pradėti dėti
kepiau beliašiukus
tik padaryti
ir jau iškepti
o čia receptas
1 nepilna stiklinė pieno
1 2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 11 g)
1 kiaušinis
~ 300 - 500 g miltų
1 a. š. druskos
6 7 v. š. aliejaus
250 300 g faršo
1 kiaušinis
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys kepurėlė (~ 10 min.). Įmaišyti kiaušinį. Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti, ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti), faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę.
ir dėti virti
aš turiu puoda, tai jame tuos biliašus ir verdu
o verdate aliejuje?