kepiau kibinus.....gal kada nors palei pencija ir ismoksiu forma
pagal sita recepta:)
http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4
skanus tai tikrai labai, bet forma
1 kg miltu
450 g margarino
1 indelis grietines
4 kiausiniai...
siek tiek druskos
idarui si karta dariau ant smugio ka turejau.....siek tiek kalakutienos rukytos file, kepto kumpio gabaliuka, svogunu laisku, druskos, pipiru, surio itarkavau....druskos ir pipiru.....
tesla pirma sutrini miltus ir margarina....tada sudedi kiausinius, grietine ir druska ir minkai kol pavargsti...o jei rimtai, tai kai jau nebelimpa prie ranku ir valio...galima atsipusti.....tada..........i saldytuva ir darai idara koki tik sirdis geidzia......tada pasidariau 30 rutuliuku, bent jau man tiek gavosi....tada iskocioju ir darau ale kibinus....
kepu orkaitej apie 30 min....
QUOTE(Elena @ 2009 05 27, 18:50)
Vaje...nu gaila...mano buvo minkšta,ir tikrai skani...tešla tokia skystoka, bet nelabai Jei skaitai rusiškai, va čia labai išsamiai parašyta.Nepasiduok,bandyk
http://ligakulinarof.../15-444-1#19106
http://ligakulinarof.../15-444-1#19106
Elena, gal galit patarti - 1 arbatinis saukstelis sausu mieliu = kokiam kiekiui iprastiniu?
Jei aš neklystu tai kad 7 g sausų atitinka 25 g šlapiu...
Gal kas geriau žino????Aš jei rašo sausus dedu sausus Kad nesuklysti...nes tos mielinės tešlos labai kaprizingos būna...
Gal kas geriau žino????Aš jei rašo sausus dedu sausus Kad nesuklysti...nes tos mielinės tešlos labai kaprizingos būna...
APKEPAS "MOZAIKA"
500 Gramų faršo pakepinti su supjaustytu svogūnu. įdėkite kokių norite prieskonių. supjaustytus du pomidorus ir dvi išspausta skilteles česnako įdėti faršą,ir vėl pakepti. 500gr. bulvių ir 2 cukinijas supjaustyti griežinėliais ir apšlaktyti išspaustos citrinos sultimis. į tada į kažkokią formą dėti. faršą,bulves su cukinija. čia iki tol,kol viskas pasibaigs .(man gavosi pirmas sluoksnis bulvių,cukinijų,po to faršas,ir vėl bulvės su cukinija). tada paimti 200gr. grietinės,100 ml pieno,70 gr. tarkuoto sūrio ir vieną kiaušinį.ir viską sumaišyti,įberti pipirų,druskos,cinamono truputį,jei turite muskato. visą gautą tą masę užpilti ant jau paruošto apkepo. kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
laaaaaaaaaaaaaaabai skanu!!!!reikia saugotis,kad nesuvalgytumėte visko iš karto .
500 Gramų faršo pakepinti su supjaustytu svogūnu. įdėkite kokių norite prieskonių. supjaustytus du pomidorus ir dvi išspausta skilteles česnako įdėti faršą,ir vėl pakepti. 500gr. bulvių ir 2 cukinijas supjaustyti griežinėliais ir apšlaktyti išspaustos citrinos sultimis. į tada į kažkokią formą dėti. faršą,bulves su cukinija. čia iki tol,kol viskas pasibaigs .(man gavosi pirmas sluoksnis bulvių,cukinijų,po to faršas,ir vėl bulvės su cukinija). tada paimti 200gr. grietinės,100 ml pieno,70 gr. tarkuoto sūrio ir vieną kiaušinį.ir viską sumaišyti,įberti pipirų,druskos,cinamono truputį,jei turite muskato. visą gautą tą masę užpilti ant jau paruošto apkepo. kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
laaaaaaaaaaaaaaabai skanu!!!!reikia saugotis,kad nesuvalgytumėte visko iš karto .
QUOTE(*Kleo* @ 2009 05 28, 16:25)
niekas neturit?
Turiu tik vištienos saldžiarūgščiai, nukopijuotą kažkieno receptą. Bet manau ir žuvis tiktų:
"
Vištiena saldžiarūgsčiai
Vištos šlaunelių mėsą supjausčiau juostelėmis,dėjau santa maria vištienos priskonius,druską ir sudėjau į maišelį,kuriame buvo 2 š.krakmolo ir 2 š.miltų.Viską supurčiau,kad vienodai pasiskirstytų.Įkaitinau aliejų ir kepiau.Kitoje keptuvėje pakepiau šiaudeliais pjaustyta morką ir 5 susmulkintas skilteles česnako. Pasidariau padažą iš puse citrinos sulčiu,3 š.medaus,3š.sojos.Pakepta morką ir česnaką sumaišiau jau su iškepta vištiena ir užpyliau padažą,dar pora minučių pakepiau mašydama.Valgėm su ryžiais ir pomidorais
"
Siandien vakarienei dareme Makaronu apkepa Gavosi va
Kazkuriai is mamyciu didelis didelis aciu!!!!
O receptas toks:
Makaronu apkepas
Virtu makaronu
kiausinis
50 g grietineles
200 g tarkuoto surio
200 g farso
miltu
svogunas
saukstas pomidoru padazo
prieskoniu
Smulkinta svoguna pakepinti, sudeti farsa, prieskoniu, pomidoru padaza, ipilti vandens ir 15 minuciu patroskinti. Labai svarbu kas kazkiek laiko pamaisyti, kad makaronai nesubegtu i gabalus. Tuo metu issivirti makaronu, isplakti BALTYMA. Kai makaronai isvirs, sudeti baltyma ir greitai ismaisyti. Deti trecdali makaronu ir taip pat greitai ismaisyti. Puse makaronu sudeti i kepimo inda, ant jo supilti patroskinta farsa ir uzdeti likusius makaronus. Pasiruoskime padaza: pakepinkime miltus, pilame puse stiklines vandens, truputi pakaitiname ir paviriname. Dedame tarkuota suri ir supilame isplakta TRYNI su grietinele. Gerai ismaisome. Ciuciut paverdame ir uzpilame ant makaronu. Kepame ikaitintoje orkaiteje 15 minuciu.
Nuotrauka, gaila, nelabai kokybiska..
Kazkuriai is mamyciu didelis didelis aciu!!!!
O receptas toks:
Makaronu apkepas
Virtu makaronu
kiausinis
50 g grietineles
200 g tarkuoto surio
200 g farso
miltu
svogunas
saukstas pomidoru padazo
prieskoniu
Smulkinta svoguna pakepinti, sudeti farsa, prieskoniu, pomidoru padaza, ipilti vandens ir 15 minuciu patroskinti. Labai svarbu kas kazkiek laiko pamaisyti, kad makaronai nesubegtu i gabalus. Tuo metu issivirti makaronu, isplakti BALTYMA. Kai makaronai isvirs, sudeti baltyma ir greitai ismaisyti. Deti trecdali makaronu ir taip pat greitai ismaisyti. Puse makaronu sudeti i kepimo inda, ant jo supilti patroskinta farsa ir uzdeti likusius makaronus. Pasiruoskime padaza: pakepinkime miltus, pilame puse stiklines vandens, truputi pakaitiname ir paviriname. Dedame tarkuota suri ir supilame isplakta TRYNI su grietinele. Gerai ismaisome. Ciuciut paverdame ir uzpilame ant makaronu. Kepame ikaitintoje orkaiteje 15 minuciu.
Nuotrauka, gaila, nelabai kokybiska..
QUOTE(Vilmoshka @ 2009 05 28, 19:36)
T
Aš pvz. šitą temą skaitau dėl Srovės, Nerytės, mammkos, Elenos, Koruklu, Brilianto, Dajli, rasytes969 ir kitų pripažintų virtuvės fanių receptų (atsiprašau, jei kurios nepaminėjau).
Aš pvz. šitą temą skaitau dėl Srovės, Nerytės, mammkos, Elenos, Koruklu, Brilianto, Dajli, rasytes969 ir kitų pripažintų virtuvės fanių receptų (atsiprašau, jei kurios nepaminėjau).
Na kadangi ir as cia buvau pamineta ( net susinepatoginau, kokia cia as pripazinta ), tai rasau dar pora neseniai pagamintu patiekalu.
Grybu ir pomidoru tartos
Nera nieko lengviau - sluoksniuota tesla atsildyti 15 min, tada supjaustyti norimo dydzio kvadrateliais, sonus uzlengti ir aptepti iausinio plakiniu. Ant virsaus deti garstyciu sauksteli, tarkuoto surio, pjaustyta gryba ir pomidoriuka. I orkaite 200C apie 20-25 min ir vuo la!!! Skanaus!!!
Krevetes Graikiskai - Shrimps Tourkolimano
Imam apie 400 gr kreveciu, svieziu ir islukstentu arba saldytu ir atsildytu. Apkepti keptuveje su siek tiek aliejaus. Tada jas isimti i lekste. Toje pacioje ketuveje apkepti pora skilteliu secnako, veliau deti pjaustyta svoguna, pjaustyta dideli pomidora, pakepinti kol suminkstes. Tada sudeti atgal krevetes, ipilti stikline balto sauso vyno, oregano, pajustytu petrazoliu, metu. Patroskinti vel kokias 5-6 min. Isjungti, tada sudeti smulkinta fetos suri, ismaisyti ir pateikti. Labai skanu!!!
Kalakutienos suktinukai su sparagais
Paimti kalakuto krutinele ir plonai supjaustyti ( na horizontaliai, kad butu imanoma susukti), tada ismusti kiek imanoma ploniau. Pabarstyti druska ir pipirais, smulkintu rozmarinu. Tada deti rukytos kalakutienos riekele ( gal dar skaniau butu rukytos sonines, bet kiaulienos pas mus net su zibintu nerasit), ant virsaus sparaga ( sviezia arba marinuota) ir viska susukti. Tada deti suktinuka ant griliaus ir kepti. Kepant aptepti siuo tepiniu: saukstas persiku dzemo, saukstas vandesn, saukstas sojos padazo ( tai padeda karamelizuotis mesai ir tada ji buna minksta viduje ir traskesne isoreje). Kepti apie 8 min is visu pusio. Pateikti su darzoviu salotom.
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2009 05 28, 12:15)
Jei aš neklystu tai kad 7 g sausų atitinka 25 g šlapiu...
Gal kas geriau žino????Aš jei rašo sausus dedu sausus Kad nesuklysti...nes tos mielinės tešlos labai kaprizingos būna...
Gal kas geriau žino????Aš jei rašo sausus dedu sausus Kad nesuklysti...nes tos mielinės tešlos labai kaprizingos būna...
Mielinei teslai svarbiausia duoti gerai pailseti. İsminkius apie valanda, tada jau pagaminus ir pries kepant vel leisti bent 15 min pailseti, tada tikrai visada gerai gaunasi!!!
Koruklu, ziuriu, maniakiu gretos pildosi Saunuole, palaima mano skrandukui butu
QUOTE(Koruklu @ 2009 05 28, 18:10)
Kepant aptepti siuo tepiniu: saukstas persiku dzemo, saukstas vandesn, saukstas sojos padazo ( tai padeda karamelizuotis mesai ir tada ji buna minksta viduje ir traskesne isoreje).
mmm nerealiai skanu. Tik as dedu abrikosu dzema (persiku niekaip nerandu pirkti) ir saldu sojos padaza (ta tirsta, lipnu), medu. MB visada raukosi, kad ir mesa, ir desertas (na dzemas + medus)
Sakyk brangiausiam, kad krize, tai dabar '2in1' Na du viename - ir valgis ir desertas!!!
nu visos saunuoles, kiek prigaminot
mozaikos receptas issaugotas
mozaikos receptas issaugotas
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 26, 21:58)
Jau kaip uzsimaniau Nerytes bloge esancio kugelio... nu krisk negyvas... as valgau ir valgau, daugiau nieko..
kad ir kaip gerbiu, bet nebesusilaikiau a ko to kugelio neišsikepi ir mums receptuko neįdedi? a?
QUOTE(Garbane25 @ 2009 05 28, 08:59)
kaip pirstu i aki, todel ir nebekeliu savo valgiu cia, tik paskaitau
ir aš taip pat
bet gal reik vėl pradėti dėti
kepiau beliašiukus
tik padaryti
ir jau iškepti
o čia receptas
1 nepilna stiklinė pieno
1 2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 11 g)
1 kiaušinis
~ 300 - 500 g miltų
1 a. š. druskos
6 7 v. š. aliejaus
250 300 g faršo
1 kiaušinis
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys kepurėlė (~ 10 min.). Įmaišyti kiaušinį. Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti, ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti), faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę.
ir dėti virti