QUOTE(Vilmoshka @ 2009 05 28, 19:36)
T
Aš pvz. šitą temą skaitau dėl Srovės, Nerytės, mammkos, Elenos,
Koruklu, Brilianto, Dajli, rasytes969 ir kitų pripažintų virtuvės fanių receptų (atsiprašau, jei kurios nepaminėjau).
Na kadangi ir as cia buvau pamineta ( net susinepatoginau, kokia cia as pripazinta

), tai rasau dar pora neseniai pagamintu patiekalu.
Grybu ir pomidoru tartos
Nera nieko lengviau - sluoksniuota tesla atsildyti 15 min, tada supjaustyti norimo dydzio kvadrateliais, sonus uzlengti ir aptepti iausinio plakiniu. Ant virsaus deti garstyciu sauksteli, tarkuoto surio, pjaustyta gryba ir pomidoriuka. I orkaite 200C apie 20-25 min ir vuo la!!! Skanaus!!!
Krevetes Graikiskai - Shrimps Tourkolimano
Imam apie 400 gr kreveciu, svieziu ir islukstentu arba saldytu ir atsildytu. Apkepti keptuveje su siek tiek aliejaus. Tada jas isimti i lekste. Toje pacioje ketuveje apkepti pora skilteliu secnako, veliau deti pjaustyta svoguna, pjaustyta dideli pomidora, pakepinti kol suminkstes. Tada sudeti atgal krevetes, ipilti stikline balto sauso vyno, oregano, pajustytu petrazoliu, metu. Patroskinti vel kokias 5-6 min. Isjungti, tada sudeti smulkinta fetos suri, ismaisyti ir pateikti. Labai skanu!!!
Kalakutienos suktinukai su sparagais
Paimti kalakuto krutinele ir plonai supjaustyti ( na horizontaliai, kad butu imanoma susukti), tada ismusti kiek imanoma ploniau. Pabarstyti druska ir pipirais, smulkintu rozmarinu. Tada deti rukytos kalakutienos riekele ( gal dar skaniau butu rukytos sonines, bet kiaulienos pas mus net su zibintu nerasit), ant virsaus sparaga ( sviezia arba marinuota) ir viska susukti. Tada deti suktinuka ant griliaus ir kepti. Kepant aptepti siuo tepiniu: saukstas persiku dzemo, saukstas vandesn, saukstas sojos padazo ( tai padeda karamelizuotis mesai ir tada ji buna minksta viduje ir traskesne isoreje). Kepti apie 8 min is visu pusio. Pateikti su darzoviu salotom.
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2009 05 28, 12:15)
Jei aš neklystu tai kad 7 g sausų atitinka 25 g šlapiu...
Gal kas geriau žino????Aš jei rašo sausus dedu sausus
Kad nesuklysti...nes tos mielinės tešlos labai kaprizingos būna...
Mielinei teslai svarbiausia duoti gerai pailseti. İsminkius apie valanda, tada jau pagaminus ir pries kepant vel leisti bent 15 min pailseti, tada tikrai visada gerai gaunasi!!!