Ateinu aš su savo ukiškais - neišvaizdžiais pietumis. Na bet skanu buvo
Ir be to nebijau piktų tetų
Paėmiau ~300g. kiaulienos sprandinės, supjausčiau kubeliais, apibarsčiau mėgiamais prieskoniais, įpyliau šiek tiek acto ir aliejaus, palikau marinuotis per naktį. Kitą dieną sudėjau į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepiau, tada sudėjau tris griežinėliais pjaustytas bulves, vieną svogūną, porą morkų ir porą pievagrybių (tik tiek turėjau), viską troškinau ant mažos ugnies apie pusvalandį.
Baltibarščiai
Reikės:
* agurko,
* rūgpienio arba kefyro,
* krapai,
* kiaušiniai,
* šviežios mėtos,
* rūgštynės,
* natūralus jogurtas,
* svogūnų laiškai,
* moliūgų sėklos,
* druska,pipirai
Agurką supjaustome kubeliais, svogūnų laiškus, rūgštynes, krapus ir mėtas susmulkiname.Įpilame rūgpienį ar kefyra,jogurtą. Dedame druskos, pipirų ir paliekame 15-ai minučių.Išverdame kiaušinius ir supjaustome kubeliais.Išgliaudome moliūgų sėklas ir, įpylę barščių į lėkštę, apibarstome jomis.Valgome su karštomis bulvėmis. Išties primena įprastus šaltibarščius, puikiai atgaivina karštą dieną
Reikės:
* agurko,
* rūgpienio arba kefyro,
* krapai,
* kiaušiniai,
* šviežios mėtos,
* rūgštynės,
* natūralus jogurtas,
* svogūnų laiškai,
* moliūgų sėklos,
* druska,pipirai
Agurką supjaustome kubeliais, svogūnų laiškus, rūgštynes, krapus ir mėtas susmulkiname.Įpilame rūgpienį ar kefyra,jogurtą. Dedame druskos, pipirų ir paliekame 15-ai minučių.Išverdame kiaušinius ir supjaustome kubeliais.Išgliaudome moliūgų sėklas ir, įpylę barščių į lėkštę, apibarstome jomis.Valgome su karštomis bulvėmis. Išties primena įprastus šaltibarščius, puikiai atgaivina karštą dieną
oi kaip viskas skaniai atrodo
Ateinu ir aš su karpiu
Išvoliojau džiuvesėliuose ir miltuose, selenuose, iškepiau.
Atskirai pakepinau svogūną, užpyliau pomidorų padažu, sudėjau žuvį ir patroškinau.
Išvoliojau džiuvesėliuose ir miltuose, selenuose, iškepiau.
Atskirai pakepinau svogūną, užpyliau pomidorų padažu, sudėjau žuvį ir patroškinau.
Dajli, vau kaip skanu! Noreciau dabar tokia karsta diena
Pati paskaityk, ka parasei Kokie nuspakliuoti valgiai Cia tokia ir turetu vyrauti, o ne neaiskios spalvos ir sudeties kratiniai! Yra dar toks supratimas kulinarijoje, kaip estetika. Pirmiausia 'valgome' akimis, tada duodamas signalas galvyten, kad cia skanu, svaru, grazu, kvepia ir tt. As irgi valgio nesureiksminu ir neturiu laiko puosti leksciu, todel tyliai ir garsiai aikcioju, kai pamatau tokius grozius kaip cia. O savo nereiksmingus patiekalus suvalgau pati ir nejuokinu zmoniu su pirktiniu koldunu nuotrauka ir panasiais 'sedevrais' ...
Sioje temoje galima pasisemti ideju ir kaip papuosti patieklus, kas yra svarbu. As labai labai dekinga toms, kurios tai daro su tokia meile ir isradingumu. O ne 'nufotkinau su telefonu net pati gerai neiziuriu, ka'
As esu uz naujas idejas, 'nuspakliuotas' nuotraukas, graziai surasytus receptus ir aiskia gaminimo eiga.
Atsiprasau, bet kaip sios temos pasyvi senbuve, irgi nebesusilaikiau
QUOTE(Fruzina @ 2009 05 27, 13:45)
Aš viską sakiau tikrai nepiktai. Labai gera ši temukė, tikrai. Nepykit merginos, nieko įžeist tikrai nenoriu. Aš irgi daug gaminu ir mėgstu gaminti. Suprantu tave.
Tačiau kažkaip pabosta tie ,,nušpakliuoti,, valgiai, paskui einantys aikčiojimai, kad oi kaip gražu, aš tiesiog valgymo niekda nesureikšminu man turi būti-skanu, nedaug, ir ne dažnai.
Bet čia tik mano nuomonė, jūs dėkit, gi tikrai geri receptai, ir nuotraukos gražios.
Tačiau kažkaip pabosta tie ,,nušpakliuoti,, valgiai, paskui einantys aikčiojimai, kad oi kaip gražu, aš tiesiog valgymo niekda nesureikšminu man turi būti-skanu, nedaug, ir ne dažnai.
Bet čia tik mano nuomonė, jūs dėkit, gi tikrai geri receptai, ir nuotraukos gražios.
Pati paskaityk, ka parasei Kokie nuspakliuoti valgiai Cia tokia ir turetu vyrauti, o ne neaiskios spalvos ir sudeties kratiniai! Yra dar toks supratimas kulinarijoje, kaip estetika. Pirmiausia 'valgome' akimis, tada duodamas signalas galvyten, kad cia skanu, svaru, grazu, kvepia ir tt. As irgi valgio nesureiksminu ir neturiu laiko puosti leksciu, todel tyliai ir garsiai aikcioju, kai pamatau tokius grozius kaip cia. O savo nereiksmingus patiekalus suvalgau pati ir nejuokinu zmoniu su pirktiniu koldunu nuotrauka ir panasiais 'sedevrais' ...
Sioje temoje galima pasisemti ideju ir kaip papuosti patieklus, kas yra svarbu. As labai labai dekinga toms, kurios tai daro su tokia meile ir isradingumu. O ne 'nufotkinau su telefonu net pati gerai neiziuriu, ka'
As esu uz naujas idejas, 'nuspakliuotas' nuotraukas, graziai surasytus receptus ir aiskia gaminimo eiga.
Atsiprasau, bet kaip sios temos pasyvi senbuve, irgi nebesusilaikiau
Mm.. Kaip viliojančiai tie baltibarščiai atrodo
O aš šiandien grįžus po egzo labai valgyt norėjau, bet ko nors greito... Tai pasižiūrėjau ką turėjau ir gavos troškinys
Keptuvėj ant sviesto pakepinau pusę galvutės svogūno, subėriau 2 stambiai pjaustytas paprikas (raudoną ir geltoną, nors jau gerokai pasiraukšlėję buvo), pievagrybius (kokie septyni gal), įdėjau dvi skilteles supjaustyto česnako, truputį koncervuotų kukurūzų, nes irgi likutis tebuvo ir apie 10minučių palikau pasitroškint.
Per tą laiką, nuplikiau karštu vandeniu įstrižai įpjautus pomidorus, nulupau odelę ir supjausčiau stambiai. Pusėj litro vandens ištirpinau daržovių sultinio kubelį.
Tuomet supyliau tą sultinį, sudėjau pomidorus, įdėjau du šaukštus meksikietiško pomidorų padažo (nes mėgstu aštriau) ir įbėriau baziliko, vėl kokiai 10 minučių palikau troškintis.
Po to, kad būtų tirščiau įpyliau šaukštelį miltų išmaišytą nedideliam kieky vandens, o dar vėliau įdėjau šaukštą grietinės (nes grietinėlės neturėjau). Tuomet šiek tiek cukriuko, druskytės ir kvepiančių pipirų.
Skanaus
Valgėm su agurkais ir duonos riekele - mums labai patiko (juolab kad ir improvizuot kaskart galima kaip tik nori ((: )
O aš šiandien grįžus po egzo labai valgyt norėjau, bet ko nors greito... Tai pasižiūrėjau ką turėjau ir gavos troškinys
Keptuvėj ant sviesto pakepinau pusę galvutės svogūno, subėriau 2 stambiai pjaustytas paprikas (raudoną ir geltoną, nors jau gerokai pasiraukšlėję buvo), pievagrybius (kokie septyni gal), įdėjau dvi skilteles supjaustyto česnako, truputį koncervuotų kukurūzų, nes irgi likutis tebuvo ir apie 10minučių palikau pasitroškint.
Per tą laiką, nuplikiau karštu vandeniu įstrižai įpjautus pomidorus, nulupau odelę ir supjausčiau stambiai. Pusėj litro vandens ištirpinau daržovių sultinio kubelį.
Tuomet supyliau tą sultinį, sudėjau pomidorus, įdėjau du šaukštus meksikietiško pomidorų padažo (nes mėgstu aštriau) ir įbėriau baziliko, vėl kokiai 10 minučių palikau troškintis.
Po to, kad būtų tirščiau įpyliau šaukštelį miltų išmaišytą nedideliam kieky vandens, o dar vėliau įdėjau šaukštą grietinės (nes grietinėlės neturėjau). Tuomet šiek tiek cukriuko, druskytės ir kvepiančių pipirų.
Skanaus
Valgėm su agurkais ir duonos riekele - mums labai patiko (juolab kad ir improvizuot kaskart galima kaip tik nori ((: )
QUOTE(benski @ 2009 05 27, 16:22)
Sveikos merginos
reikėtų Jūsų pagalbos. Gal turite kuri nors užsisaugojusi receptą, kur iš mėsos buvo puikios kasytės supintos. Kažkada užmačiau, bet dabar nerandu, net tikslaus pavadinimo neatsimenu. Bet gal padėsite, gal kuri turi kompe užsisaugojusi receptą. Iš anksto dėkoju
reikėtų Jūsų pagalbos. Gal turite kuri nors užsisaugojusi receptą, kur iš mėsos buvo puikios kasytės supintos. Kažkada užmačiau, bet dabar nerandu, net tikslaus pavadinimo neatsimenu. Bet gal padėsite, gal kuri turi kompe užsisaugojusi receptą. Iš anksto dėkoju
Na buvau ta sedevra uzsisaugojusi Prasau
SPRANDINĖS KASYTĖS
Per centimetrą supjaustyti sprandinę, paskui iš tos atpjautos sprandinės išilgai per visą ją atpjauti juosteles apie 0,5cm.Jas gerai išmušti plonai, jei sprandine nelabai didele i ploti ir juosteles neilgos gaunas, tai dėti viena ant kitos ir priplakti, jos gerai sulimpa, paskui pabarstyti druska, pipirais, česnaku, patepti majonezo ir garstyčių mišiniu ir susukti i rutuliuką, paploti su ranka, ir taip pasidaryti tris juosteles vienai kasytei. Po to jas supinti, galus užsandarinti smeigtuku pilti į keptuvę aliejaus ir kepti uždengus apie 10min. po to apversti ir vėl uždengti, kai gražiai paraus kasytes, jas išimti dėti į keptuve supjaustytus svogūnus griežinėliais , ant viršaus kasytes vėl ir kepti, kol svogūnai parausta, kepant juos truputi pavartyti, įkišus mentelę, kai iškepa svogūniukai uždengti dangtį ir nusunkti visus riebalus ir užpilti trupučiu grietinėlės ir dar pora minučių pavirti.
Lyg ir sitas receptukas. Skanaus
makaronu uzkepele
reikes: kokiom 8porcijom
400gr makaronu ( kaspineliai, siaudeliai ivairus tiks)
400gr farso
2 paprikos ( geltona ir raudona)
1 svogunas
prieskoniai( druska, pipiriukai, dejau dar santa marijos su apelsinais prieskoniuku, kubelis sultinio)
600ml pieno
3kiausiniai ir 100gr surio
mesyte pakepam-> idedam supjaustyta svoguna -> kepam-> sutrinta sultinio kubeli i mesyte, kepam-> dedam supjaustyta paprika, prieskonius, kepam-> i mesyte idedam isvirtus pasudytame vandenyje makaronus, pakepam-> padarom misinuka is pieno ir kiausiniu( druskyte pipiriukai). iskepta mase dedame i sviestu istepta skarda ir uzpilame pieno ir kiausiniu misiniu, ant virsaus usbarstome tarkuota suri, sauname i orkaite 30-40min apie 200laipsniu. skanaus
reikes: kokiom 8porcijom
400gr makaronu ( kaspineliai, siaudeliai ivairus tiks)
400gr farso
2 paprikos ( geltona ir raudona)
1 svogunas
prieskoniai( druska, pipiriukai, dejau dar santa marijos su apelsinais prieskoniuku, kubelis sultinio)
600ml pieno
3kiausiniai ir 100gr surio
mesyte pakepam-> idedam supjaustyta svoguna -> kepam-> sutrinta sultinio kubeli i mesyte, kepam-> dedam supjaustyta paprika, prieskonius, kepam-> i mesyte idedam isvirtus pasudytame vandenyje makaronus, pakepam-> padarom misinuka is pieno ir kiausiniu( druskyte pipiriukai). iskepta mase dedame i sviestu istepta skarda ir uzpilame pieno ir kiausiniu misiniu, ant virsaus usbarstome tarkuota suri, sauname i orkaite 30-40min apie 200laipsniu. skanaus
wau kiek skanumynų .Šaunuolės
QUOTE(mammka @ 2009 05 27, 18:38)
Elena kepiau štai šią duonelę...ir nesigavo .Šiaip viskas gal ir nieko,bet kieta .Iškilo dar klausimas -tešla skysta,ją taip ir reikėjo krėst į skardą?? Šiaip skonis tai neralus ,tik maniškę galėtų zuikiai arba žiurkės graužt
Vaje...nu gaila...mano buvo minkšta,ir tikrai skani...tešla tokia skystoka, bet nelabai Jei skaitai rusiškai, va čia labai išsamiai parašyta.Nepasiduok,bandyk
http://ligakulinarof.../15-444-1#19106
QUOTE(Elena @ 2009 05 27, 19:50)
Vaje...nu gaila...mano buvo minkšta,ir tikrai skani...tešla tokia skystoka, bet nelabai Jei skaitai rusiškai, va čia labai išsamiai parašyta.Nepasiduok,bandyk
http://ligakulinarof.../15-444-1#19106
http://ligakulinarof.../15-444-1#19106
Butinai bandysiu .Jau matau klaida- tesla per skysta buvo .