Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Ateinu aš su savo ukiškais - neišvaizdžiais pietumis. Na bet skanu buvo smile.gif
Ir be to nebijau piktų tetų tongue.gif
user posted image
Paėmiau ~300g. kiaulienos sprandinės, supjausčiau kubeliais, apibarsčiau mėgiamais prieskoniais, įpyliau šiek tiek acto ir aliejaus, palikau marinuotis per naktį. Kitą dieną sudėjau į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepiau, tada sudėjau tris griežinėliais pjaustytas bulves, vieną svogūną, porą morkų ir porą pievagrybių (tik tiek turėjau), viską troškinau ant mažos ugnies apie pusvalandį.
Atsakyti
Baltibarščiai
user posted image
Reikės:

* agurko,
* rūgpienio arba kefyro,
* krapai,
* kiaušiniai,
* šviežios mėtos,
* rūgštynės,
* natūralus jogurtas,
* svogūnų laiškai,
* moliūgų sėklos,
* druska,pipirai


Agurką supjaustome kubeliais, svogūnų laiškus, rūgštynes, krapus ir mėtas susmulkiname.Įpilame rūgpienį ar kefyra,jogurtą. Dedame druskos, pipirų ir paliekame 15-ai minučių.Išverdame kiaušinius ir supjaustome kubeliais.Išgliaudome moliūgų sėklas ir, įpylę barščių į lėkštę, apibarstome jomis.Valgome su karštomis bulvėmis. Išties primena įprastus šaltibarščius, puikiai atgaivina karštą dieną smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajli: 27 gegužės 2009 - 14:33
oi kaip viskas skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Ateinu ir aš su karpiu smile.gif
Išvoliojau džiuvesėliuose ir miltuose, selenuose, iškepiau.
Atskirai pakepinau svogūną, užpyliau pomidorų padažu, sudėjau žuvį ir patroškinau. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Dajli, vau kaip skanu! Noreciau dabar tokia karsta diena thumbup.gif

QUOTE(Fruzina @ 2009 05 27, 13:45)
Aš viską sakiau tikrai nepiktai. Labai gera ši temukė, tikrai. Nepykit merginos, nieko įžeist tikrai nenoriu. Aš irgi daug gaminu ir mėgstu gaminti. Suprantu tave.
Tačiau kažkaip pabosta tie ,,nušpakliuoti,, valgiai, paskui einantys aikčiojimai, kad oi kaip gražu, aš tiesiog valgymo niekda nesureikšminu man turi būti-skanu, nedaug, ir ne dažnai.
Bet čia tik mano nuomonė, jūs dėkit, gi tikrai geri receptai, ir nuotraukos gražios. 4u.gif

Pati paskaityk, ka parasei doh.gif Kokie nuspakliuoti valgiai blink.gif Cia tokia ir turetu vyrauti, o ne neaiskios spalvos ir sudeties kratiniai! Yra dar toks supratimas kulinarijoje, kaip estetika. Pirmiausia 'valgome' akimis, tada duodamas signalas galvyten, kad cia skanu, svaru, grazu, kvepia ir tt. As irgi valgio nesureiksminu ir neturiu laiko puosti leksciu, todel tyliai ir garsiai aikcioju, kai pamatau tokius grozius kaip cia. O savo nereiksmingus patiekalus suvalgau pati ir nejuokinu zmoniu su pirktiniu koldunu nuotrauka ir panasiais 'sedevrais' ...
Sioje temoje galima pasisemti ideju ir kaip papuosti patieklus, kas yra svarbu. As labai labai dekinga toms, kurios tai daro su tokia meile ir isradingumu. O ne 'nufotkinau su telefonu net pati gerai neiziuriu, ka' doh.gif
As esu uz naujas idejas, 'nuspakliuotas' nuotraukas, graziai surasytus receptus ir aiskia gaminimo eiga. thumbup.gif
Atsiprasau, bet kaip sios temos pasyvi senbuve, irgi nebesusilaikiau blush2.gif
Atsakyti
Mm.. Kaip viliojančiai tie baltibarščiai atrodo bigsmile.gif

O aš šiandien grįžus po egzo labai valgyt norėjau, bet ko nors greito... Tai pasižiūrėjau ką turėjau ir gavos troškinys biggrin.gif
user posted image
Keptuvėj ant sviesto pakepinau pusę galvutės svogūno, subėriau 2 stambiai pjaustytas paprikas (raudoną ir geltoną, nors jau gerokai pasiraukšlėję buvo), pievagrybius (kokie septyni gal), įdėjau dvi skilteles supjaustyto česnako, truputį koncervuotų kukurūzų, nes irgi likutis tebuvo ir apie 10minučių palikau pasitroškint.
Per tą laiką, nuplikiau karštu vandeniu įstrižai įpjautus pomidorus, nulupau odelę ir supjausčiau stambiai. Pusėj litro vandens ištirpinau daržovių sultinio kubelį.
Tuomet supyliau tą sultinį, sudėjau pomidorus, įdėjau du šaukštus meksikietiško pomidorų padažo (nes mėgstu aštriau) ir įbėriau baziliko, vėl kokiai 10 minučių palikau troškintis.
Po to, kad būtų tirščiau įpyliau šaukštelį miltų išmaišytą nedideliam kieky vandens, o dar vėliau įdėjau šaukštą grietinės (nes grietinėlės neturėjau). Tuomet šiek tiek cukriuko, druskytės ir kvepiančių pipirų.
Skanaus biggrin.gif

Valgėm su agurkais ir duonos riekele - mums labai patiko thumbup.gif (juolab kad ir improvizuot kaskart galima kaip tik nori ((: )
Atsakyti
QUOTE(benski @ 2009 05 27, 16:22)
Sveikos merginos 4u.gif

reikėtų Jūsų pagalbos. Gal turite kuri nors užsisaugojusi receptą, kur iš mėsos buvo puikios kasytės supintos. Kažkada užmačiau, bet dabar nerandu, net tikslaus pavadinimo neatsimenu. Bet gal padėsite, gal kuri turi kompe užsisaugojusi receptą. Iš anksto dėkoju smile.gif



Na buvau ta sedevra uzsisaugojusi smile.gif Prasau 4u.gif
SPRANDINĖS KASYTĖS
Per centimetrą supjaustyti sprandinę, paskui iš tos atpjautos sprandinės išilgai per visą ją atpjauti juosteles apie 0,5cm.Jas gerai išmušti plonai, jei sprandine nelabai didele i ploti ir juosteles neilgos gaunas, tai dėti viena ant kitos ir priplakti, jos gerai sulimpa, paskui pabarstyti druska, pipirais, česnaku, patepti majonezo ir garstyčių mišiniu ir susukti i rutuliuką, paploti su ranka, ir taip pasidaryti tris juosteles vienai kasytei. Po to jas supinti, galus užsandarinti smeigtuku pilti į keptuvę aliejaus ir kepti uždengus apie 10min. po to apversti ir vėl uždengti, kai gražiai paraus kasytes, jas išimti dėti į keptuve supjaustytus svogūnus griežinėliais , ant viršaus kasytes vėl ir kepti, kol svogūnai parausta, kepant juos truputi pavartyti, įkišus mentelę, kai iškepa svogūniukai uždengti dangtį ir nusunkti visus riebalus ir užpilti trupučiu grietinėlės ir dar pora minučių pavirti.



Lyg ir sitas receptukas. Skanaus smile.gif
Atsakyti
makaronu uzkepele smile.gif
reikes: kokiom 8porcijom
400gr makaronu ( kaspineliai, siaudeliai ivairus tiks)
400gr farso
2 paprikos ( geltona ir raudona)
1 svogunas
prieskoniai( druska, pipiriukai, dejau dar santa marijos su apelsinais prieskoniuku, kubelis sultinio)
600ml pieno
3kiausiniai ir 100gr surio

mesyte pakepam-> idedam supjaustyta svoguna -> kepam-> sutrinta sultinio kubeli i mesyte, kepam-> dedam supjaustyta paprika, prieskonius, kepam-> i mesyte idedam isvirtus pasudytame vandenyje makaronus, pakepam-> padarom misinuka is pieno ir kiausiniu( druskyte pipiriukai). iskepta mase dedame i sviestu istepta skarda ir uzpilame pieno ir kiausiniu misiniu, ant virsaus usbarstome tarkuota suri, sauname i orkaite 30-40min apie 200laipsniu. skanaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
wau kiek skanumynų bigsmile.gif thumbup.gif .Šaunuolės 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Elena kepiau štai šią duonelę...ir nesigavo verysad.gif .Šiaip viskas gal ir nieko,bet kieta g.gif .Iškilo dar klausimas -tešla skysta,ją taip ir reikėjo krėst į skardą?? Šiaip skonis tai neralus ,tik maniškę galėtų zuikiai arba žiurkės graužt doh.gif blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 27 gegužės 2009 - 17:39
QUOTE(mammka @ 2009 05 27, 18:38)
Elena kepiau štai šią duonelę...ir nesigavo  verysad.gif .Šiaip viskas gal ir nieko,bet kieta  g.gif .Iškilo dar klausimas -tešla skysta,ją taip ir reikėjo krėst į skardą?? Šiaip skonis tai neralus ,tik maniškę galėtų zuikiai arba žiurkės graužt  doh.gif  blush2.gif  lotuliukas.gif



Vaje...nu gaila...mano buvo minkšta,ir tikrai skani...tešla tokia skystoka, bet nelabai schmoll.gif Jei skaitai rusiškai, va čia labai išsamiai parašyta.Nepasiduok,bandyk lotuliukas.gif

http://ligakulinarof.../15-444-1#19106
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 05 27, 19:50)
Vaje...nu gaila...mano buvo minkšta,ir tikrai skani...tešla tokia skystoka, bet nelabai  schmoll.gif Jei skaitai rusiškai, va čia labai išsamiai parašyta.Nepasiduok,bandyk  lotuliukas.gif

http://ligakulinarof.../15-444-1#19106

Butinai bandysiu ax.gif .Jau matau klaida- tesla per skysta buvo doh.gif .
Atsakyti