QUOTE(camillyte @ 2009 05 26, 12:43)
ir is kur jus taip mokat skaniai gaminti ir noro turit?
man prasidejo studentavimo metai, bet kadangi pernelyg toli studijuoju, tai nei kotletuku nei karbonadu mamyte negali pridet, tai tenka paciai, nors kiek pasiziuriu receptukus jusu, tai visis kazkokie labai sudetingi...
Ant duonos sviestuko užsitepk, dešrytės, sūrio užsidėk ir bus paprasta
ir greita. Tik noro tam irgi reikia
juokauju.
ir gal jau baikit Nerytės dramas, ką??
O šiaip ateinu su labai vykusiu reikaliuku. Skanu.
Kiauliena aštriame abrikosų ir medaus marinate[I]
500 g kiaulienos mėsos (sprandinė, nugarinė ir pan.)
3 v. š. abrikosų džemo
2 v. š medaus
1 v. š. sojos padažo
1 v. š. tarkuotos imbiero šaknies
1 a. š. sezamų aliejaus
1 aitrioji (čili) paprika
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1 a. š. ayvuogių aliejaus
1 raudona saldžioji paprika
3 šviežūs pavasariniai svogūnėliai su laiškais
Iš abrikosų džemo, medaus, sojos padažo, imbiero, sezamų aliejaus, česnako ir susmulkintos čili paprikos sumaišome marinatą, į kurį sudedame juostelėmis supjaustytą kiaulienos mėsą. Paliekame marinuotis. Tam užtenka ir 15 min, jei neturite daug laiko, jei turite, galite mėsą marinuoti ir ilgėliau.
Keptuvėje gerai įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame mėsą su visu marinatu ir kepame kelias minutes nemaišydami, kad kiauliena apskrustų ir truputėlį apsikaramelizuotų, o padažas sutirštėtų, mėsytę apverčiame sudedame šiaudeliais supjaustytas saldžąsias paprikas ir svogūnėlius, pakaitiname, kol paprikos truputį suminkštės, bet dar liks traškios. Ir.. voila! Skaniausia su ryžiais.