Vištiena su bulvėmis
Reikės:
Trijų vištienos šlaunelių
Dešimt bulvių
Vienos morkos
Prieskonių
Nusiskutam bulves, didesnes pjaunam pusiau. Šlauneles pjaunam į dvi dalis. Į puodą sutarkuojame morką, dedame šlauneles, ant viršaus bulves. Apibarstome mėgiamais prieskoniais, pilame vandens ir troškiname apie valandą. Skanaus.
QUOTE(rasyte969 @ 2009 05 25, 17:35)
mmm.. kaip skaniai atrodo, net seile nutyso..
Bulvių pyragas su ožkų sūriu
Reikės:
* 1kg bulvių
* 400g grietinės
* 200g ožkos sūrio
* prieskoninių žolelių (čiobreliai, kalendros, petražolės)
* druska,
* pipirai
Bulves supjaustome kubeliais arba specialiu įrankiu padarome kamuoliukus. Verdame apie 10 minučių.
Grietinę ir ožkų sūrį minkome, kol taps vientisa masė.
Bulves sudedame į kepimui skirtą indą, paskaniname druska ir pipirais.
Pilame grietinės ir sūrio kremą, tolygiai paskirstome. Dedame prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Šauname bulves į orkaitę ir kepame, kol viršus apskrus ir bulvės bus minkštos, maždaug 20-30min.
Tikrai labai skanu,net nesitikėjau kad taip skanu.. Labai tinka su sviežiomis salotomis.
Reikės:
* 1kg bulvių
* 400g grietinės
* 200g ožkos sūrio
* prieskoninių žolelių (čiobreliai, kalendros, petražolės)
* druska,
* pipirai
Bulves supjaustome kubeliais arba specialiu įrankiu padarome kamuoliukus. Verdame apie 10 minučių.
Grietinę ir ožkų sūrį minkome, kol taps vientisa masė.
Bulves sudedame į kepimui skirtą indą, paskaniname druska ir pipirais.
Pilame grietinės ir sūrio kremą, tolygiai paskirstome. Dedame prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Šauname bulves į orkaitę ir kepame, kol viršus apskrus ir bulvės bus minkštos, maždaug 20-30min.
Tikrai labai skanu,net nesitikėjau kad taip skanu.. Labai tinka su sviežiomis salotomis.
QUOTE(Dajli @ 2009 05 25, 21:52)
VAU...... sunemniočiau dabar koki gabalėlį bet po 18 val. nevalgau
ir is kur jus taip mokat skaniai gaminti ir noro turit?
man prasidejo studentavimo metai, bet kadangi pernelyg toli studijuoju, tai nei kotletuku nei karbonadu mamyte negali pridet, tai tenka paciai, nors kiek pasiziuriu receptukus jusu, tai visis kazkokie labai sudetingi...
man prasidejo studentavimo metai, bet kadangi pernelyg toli studijuoju, tai nei kotletuku nei karbonadu mamyte negali pridet, tai tenka paciai, nors kiek pasiziuriu receptukus jusu, tai visis kazkokie labai sudetingi...
QUOTE(neringaal @ 2009 05 26, 13:01)
o koki ozkos suri reikia pirkti minkstesni ar kietesni , nes parduotuveje ivairiu buna
minkstesni
QUOTE(camillyte @ 2009 05 26, 13:43)
ir is kur jus taip mokat skaniai gaminti ir noro turit?
man prasidejo studentavimo metai, bet kadangi pernelyg toli studijuoju, tai nei kotletuku nei karbonadu mamyte negali pridet, tai tenka paciai, nors kiek pasiziuriu receptukus jusu, tai visis kazkokie labai sudetingi...
man prasidejo studentavimo metai, bet kadangi pernelyg toli studijuoju, tai nei kotletuku nei karbonadu mamyte negali pridet, tai tenka paciai, nors kiek pasiziuriu receptukus jusu, tai visis kazkokie labai sudetingi...
na kur jau, yra ir paprastu, as kai netingiu koki paprastuti imetu
idesiu ir as skanu ir visai nesudeinga recepta pietums:
kiauliena su troskintomis darzovemis
kiauliena supjaustyti norimo dydzio gabaleliais, pamarinuoti(as dedu druskos,pipiru,kaiulienos prieskoniu,cesnako,majonezo,kecupo),priklausomai nuo to kiek turite laiko.
bulves,morkas nuskusti, supjaustyti norimo dydzio ir formos gabaliukais ir deti i puoda virti. imesti sultinio kubeli. kai darzoves jau suminksteja, nupilame dali vandens-jei per daug lieka-dedam zirnelius (as dedu konservuotus, bet galima ir saldytus). tada pilti grietinele(kartais naudoju grietine) ir deti megstamu prieskoniu (as dedu vigoros-more herbs).
kai darzoves buna pakankamai issitroskinusios, deti jas i lekstute salia iskeptos mesytes
kiauliena su troskintomis darzovemis
kiauliena supjaustyti norimo dydzio gabaleliais, pamarinuoti(as dedu druskos,pipiru,kaiulienos prieskoniu,cesnako,majonezo,kecupo),priklausomai nuo to kiek turite laiko.
bulves,morkas nuskusti, supjaustyti norimo dydzio ir formos gabaliukais ir deti i puoda virti. imesti sultinio kubeli. kai darzoves jau suminksteja, nupilame dali vandens-jei per daug lieka-dedam zirnelius (as dedu konservuotus, bet galima ir saldytus). tada pilti grietinele(kartais naudoju grietine) ir deti megstamu prieskoniu (as dedu vigoros-more herbs).
kai darzoves buna pakankamai issitroskinusios, deti jas i lekstute salia iskeptos mesytes
QUOTE(suntea7 @ 2009 05 26, 14:03)
Žinai, tikrai kelia apetitą man šitas troškinukas... Tikrai skaniai atrodo
Panos, žinot, ką?... Kaip man trūksta Nerytės receptų, negaliu... Tik spėjau pasidžiaugt, kad šitoj temoj mes visos draugiškos ir problemas, konfliktus galim gražiuoju išspręst, bet pasirodo, kad taip nėra... Nors lankausi jos bloge, bet SM'e buvo patogiau man. Jos receptai, fotkės labai puošė šitą temą... Gaila, gaila. Nežinau, kas yra, kad mes jau visiškai nebeturim tolerancijos...
QUOTE(suntea7 @ 2009 05 26, 15:03)
idesiu ir as skanu ir visai nesudeinga recepta pietums:
kiauliena su troskintomis darzovemis
kiauliena su troskintomis darzovemis
labai skaniai atrodo, darzoves, kad ir dabar suvalgyciau su mesyte
QUOTE(rozmarinas @ 2009 05 26, 16:57)
išgrūdot raganą nerytę?
Neatlaike spaudimo mergina, o bereikalo, kol moderatoriai netrina, galima krauti ka nori vienpuses tiesos niekada nebus
Kepiau kotletu su idaru, kalakutienos+kiaulienos farsas , prieskoniai, 2 kiausiniai, saukstas krakmolo, majonezo saukstas, sutarkuotas svogunas.Ividu sutarkuoti per burokine 2virtus kiausinius ir tiek pat tarkuoto surio, sauksta majonezo, pipiru.Suformuoti, apkepti gerokai ir troskinti puode su labai nedideliu kiekiu sultinio, truputi grietineles ipilti.
Ir dar karpi kepiau,Supjausciau gabaliukais, apvoliojau miltuose ir i ikaitinta alieju, kol stipriai apskrudo.Isemiau, o i likusi alieju dejau 3 svogunus pusziedziais supjaustytus, kai apkepe idejau pomodoru pastos ketverta saukstu ir atskiedziau ananasu sultimis, apie puse stiklines, dar patroskinau 10 min. ir supyliau ant zuvies.Buvo skanu