O dievuleliau kiek cia gardumynu
Norejau paklausti apie risoto ar butina ji gaminti su vynu???
mamytes, gal galit man patarti, darau pietus ir dariau padaza su gietinele, pienu ir miltais, tik turbut miltu per daug idejau, labai jau ju skonis jaucuasi, kaip ji uzmaskuoti???
QUOTE(Neryte @ 2009 04 29, 09:58)
Na man gavosi tokios trys lepioškos
Suvalgė labai greitai..kitą kartą darysiu dviguba normą
QUOTE(Golden Rose @ 2009 04 29, 10:35)
Dėl balandėlių viską padaryčiau
Dabar galvoju...ko čia paprašius..nes balandėlių tai dar turiu
Dėl padažo...miltų per daug nelabai gali būti...nes juk reikia skiesti kad nebūtų labai tirštas...Gal daugiau grietinės įdėt pabandyt
QUOTE(Bitulka @ 2009 04 29, 14:19)
O dievuleliau kiek cia gardumynu
Norejau paklausti apie risoto ar butina ji gaminti su vynu???
Norejau paklausti apie risoto ar butina ji gaminti su vynu???
Vynas duoda savotišką skonį..sunku net nupasakot .Neradau nė vieno recepto,kuriame nebūtų jo,tad galiu tvirtint,kad jis būtinas .
Jei kam įdomu radau nemažai risotto receptų ir ne tik su grybais
QUOTE(naujute @ 2009 04 29, 15:20)
mamytes, gal galit man patarti, darau pietus ir dariau padaza su gietinele, pienu ir miltais, tik turbut miltu per daug idejau, labai jau ju skonis jaucuasi, kaip ji uzmaskuoti???
o miltus pakepei ant sviestuko? As dedu pjaustytu svogunu- labai skanu, arba krapu, laisku, arba tiesiog sultinuko is kubeliu dapilu. Idek pipiru, muskato riesuto, zoleliu ir bus ok
nu ir primaliau
QUOTE(Golden Rose @ 2009 04 29, 09:35)
Dėl balandėlių viską padaryčiau
cia off topic - bet juokiausi balsu is paraso O balandeliu is sv. kopusto r as laaabai noreciau
QUOTE(aguonele @ 2009 04 29, 13:10)
man tai patiko Nerytes karka troskinta..ypac ta marguma tai as pasidariau guliasa su paprikom.
[color=green]Versienos guliasas
[color=green]Versienos guliasas
megstam tokius troskinuku, o ypac astrius tik nevisad darau astriai, nes ir burbulis mano valgo
QUOTE(Bitulka @ 2009 04 29, 13:19)
Norejau paklausti apie risoto ar butina ji gaminti su vynu???
butina, tada jau nebutu risotto be vyno , o panasu butu i plova. Ir merginos nepamirskit apie ryzius, jie irgi labai svarbi risotto dalis
QUOTE(naujute @ 2009 04 29, 13:20)
mamytes, gal galit man patarti, darau pietus ir dariau padaza su gietinele, pienu ir miltais, tik turbut miltu per daug idejau, labai jau ju skonis jaucuasi, kaip ji uzmaskuoti???
miltus pakepinai? as visad pakepinu miltus tada taip nesijaucia jie ir vientisas padazas gaunas
Lazanija su kalafijorais ir grybais ( o is tikro - is to, kas buvo saldytuve )
Reikes:
Lazanijos lakstu
kalafijoro - isskirstyto ziedais ir apvirto
smulkiai pjaustyto svoguno (bent 0,5 dideles galvos)
geru grybu -as turejau apvirtu saldytu baravyku, raudonykiu ir pan.
du pjaustyti pomidorai
tarkuoto fermentinio surio
riebios grietines pora saukstu
pieno slakeli
druska
trinti pipirai
Veiksmas:
pakepinam svoguna, tada sumetam grybus, pakepinam, tada pomidorus, tada kalafijorus, tada idet grietines ir ipilt pieno (cia kaip kam kas patinka, kiti gali ir grietinele megt ar besemelio padaza), druskytes, pipiru (ar kitu prieskoniu) -ir mase lakstu pertepimams paruosta.
Imam kepimo inda ir sluoksniuojam makaro lakstas/mase/tarkuotas suris (nedaug)/lakstas/mase/suris...viska paspaudziant..ant virsaus lieka lakstas, bet suspaudus apsipadaziuoja ir ant virsaus uzdet daugiau surio. Viskas - saunam i 200 orkaite apie 30-40 min
Mum visiem buvo labai skanu (foto nelabai vykus, bet...)
Reikes:
Lazanijos lakstu
kalafijoro - isskirstyto ziedais ir apvirto
smulkiai pjaustyto svoguno (bent 0,5 dideles galvos)
geru grybu -as turejau apvirtu saldytu baravyku, raudonykiu ir pan.
du pjaustyti pomidorai
tarkuoto fermentinio surio
riebios grietines pora saukstu
pieno slakeli
druska
trinti pipirai
Veiksmas:
pakepinam svoguna, tada sumetam grybus, pakepinam, tada pomidorus, tada kalafijorus, tada idet grietines ir ipilt pieno (cia kaip kam kas patinka, kiti gali ir grietinele megt ar besemelio padaza), druskytes, pipiru (ar kitu prieskoniu) -ir mase lakstu pertepimams paruosta.
Imam kepimo inda ir sluoksniuojam makaro lakstas/mase/tarkuotas suris (nedaug)/lakstas/mase/suris...viska paspaudziant..ant virsaus lieka lakstas, bet suspaudus apsipadaziuoja ir ant virsaus uzdet daugiau surio. Viskas - saunam i 200 orkaite apie 30-40 min
Mum visiem buvo labai skanu (foto nelabai vykus, bet...)
QUOTE(mammka @ 2009 04 28, 16:32)
Virta žuvis su citrininiu padažu
Kokios spalvos, koks grožis
QUOTE(lotute @ 2009 04 28, 18:56)
pavakariams iškepiau beliašiukus
Skanučiai
QUOTE(Elena @ 2009 04 29, 07:19)
Balandėliai iš šviežių kopūstų.
Dievinu balandėlius, mielai pasivaišinčiau
QUOTE(aguonele @ 2009 04 29, 13:10)
Versienos guliasas
Puikus guliašas dažnai gaminu, tik iš šernienos
QUOTE(bonda @ 2009 04 29, 15:11)
Lazanija su kalafijorais ir grybais ( o is tikro - is to, kas buvo saldytuve )
mmmm niamniam
Lėksiu lazanijos lakštų pirkt ir jau darysiu vakarienės
Bulviniai blynai
Reikės:
* bulvių
* kiaušinio
* druskos
* pora šaukštų grietinės
* vitamino C arba svogūno,kad tešla šviesi būtų
Bulves sutarkuojame, sudedame visus ingridientus ir gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvę ir kepame blynus, kol apskrus.
Blynų užkepėlė su kumpiu ir sūriu
Reikės:
* 6-7 lietinių
* 40g sviesto
* 40g miltų
* 500ml pieno
* 200g sūrio
* 300g kumpio
* 300g špinatų
Kpetuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir 1 min. pakepinkite, vis pamaišydami, po truputį pilkite pieną, palaukite kol užvirs, ir virkite kol padažas sutirštės. Nukėlus suberkite tarkuotą sūrį,pagardinti druska ir pipirais.
Kumpį sutarkuokite arba supjaustykite kubeliais.Špinatus kelias minutes pavirkite vandenyje. Ketvirtadalį padažo palikite blynams aplieti, į likusį padažą sudėkite kumpį ir krapus.Imame blyną, užtepame kumpio-sūrio padažo ir ant viršaus špinatus.Blyną susukame ir dedame į stiklinį indą:
Blynus apliekite likusiu sūrio padažu ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę.Kepkite apie 20min. Skanaus!
Reikės:
* bulvių
* kiaušinio
* druskos
* pora šaukštų grietinės
* vitamino C arba svogūno,kad tešla šviesi būtų
Bulves sutarkuojame, sudedame visus ingridientus ir gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvę ir kepame blynus, kol apskrus.
Blynų užkepėlė su kumpiu ir sūriu
Reikės:
* 6-7 lietinių
* 40g sviesto
* 40g miltų
* 500ml pieno
* 200g sūrio
* 300g kumpio
* 300g špinatų
Kpetuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir 1 min. pakepinkite, vis pamaišydami, po truputį pilkite pieną, palaukite kol užvirs, ir virkite kol padažas sutirštės. Nukėlus suberkite tarkuotą sūrį,pagardinti druska ir pipirais.
Kumpį sutarkuokite arba supjaustykite kubeliais.Špinatus kelias minutes pavirkite vandenyje. Ketvirtadalį padažo palikite blynams aplieti, į likusį padažą sudėkite kumpį ir krapus.Imame blyną, užtepame kumpio-sūrio padažo ir ant viršaus špinatus.Blyną susukame ir dedame į stiklinį indą:
Blynus apliekite likusiu sūrio padažu ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę.Kepkite apie 20min. Skanaus!
oi kiek skanumynu ,na ne nezinau ko pirmiausiai noreciau,visko iskart ,na ir as su savo kotletais,puse kopusto(nedidelio)1kg farso,cenakiuko,pipiru,prieskoniu,200gr,lydyto surio,2kiausiniai,surii susipjaustom kubeliais,kopusta susitarkuojam,viska sumaisom ir kepam
(recepta radau gaspadineje,tik suri pridejau pati)
(recepta radau gaspadineje,tik suri pridejau pati)