Traški vištiena su saldžiais pomidorais -pagal Jamie Oliver. originalus receptasREIKĖS (mazdaug 4 porcijoms)
4 supjaustytų viščiukų ketvirčių
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
didelio pluoštelio šviežių bazilikų (nuskinkite lapelius, smulkiai supjaustykite stiebelius)
2 didelių saujų perpus perpjautų raudonųjų ir vyšninių pomidorų bei ketvirčiais supjaustytų prinokusių eilinių
pomidorų
1 česnako galvutės (sulaužykite skiltelėmis)
1 juostelem pjaustyta koncervuota paprika
alyvuogių aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pabarstykite prieskoniais vištienos gabaliukus ir vienu sluoksniu sudėkite į atitinkamo dydžio keptuvę ar kokį kitą kepimo indą. Sumeskite bazilikų lapelius ir stiebelius bei pomidorus. Po visą keptuvę išdėliokite česnako skilteles ir paprikas, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Pamaišykite - pomidorus nustumkite gilyn. Keptuvę/indą įstatykite į orkaitę ir kepkite 1,5 val. (praėjus pusei laiko apverskite pomidorus -as nevarčiau), kol vištienos odelė taps traški, o mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų.
Labai patiko