pavadinau Balta lazanija
Balta todėl, kas su baltu padažu ir balta mėsyte
500 gr. vištienos krūtinėlės
lazanijos lakštų
3 š. miltų
100 gr. sviesto
pieno
sultinio kubelis
svogūnas
200 gr. fermentinio sūrio
žalumynai: laiškiniai česnakai, svogūnų laiškai, krapai
Vištieną sublenderiavau, pakepinau smulkiai pjaustytus svogūnus ir viską sumaišiau su prieskoniukais ir druskyte.
Sviestą išlydžiau keptuvėje, sudėjau miltus, pakepinau, įdėjau sultinio kubelį, įpyliau pieno, sublenderiavau (taip padažiukas gaunasi purus). Pieno pyliau iki reikiamo tirštumo. Sudėjau pjaustytus žalumynus.
Į kepimo formą dėjau lazanijos lakštą, aptepiau vištienos faršu ir padažu, pabarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu. Ir taip kartojau kol forma buvo pilna.
Paskutinį sluoksnį aptepiau tik padažu ir papbarsčiau sūriu.
Uždengiau folija ir kepiau 200 laispnių orkaitėje 40 min. Tada atidengiau ir kepiau kol paskrudo.
Labai paprasta ir skanu!
QUOTE(jurguliux @ 2009 05 17, 15:24)
Tikiu kad buvo labai skanu ir atrodo labai skaniai Receptuką išsisaugojau, būtinai darysiu, su vištiena... niam Tik man kažkodėl darant lazaniją norisi apvirti lakštus, vis bijau kad iškepus bus dar kieti
Sveikos
Makaronu apkepas
makaronus (savo atveju spagecius) isviriau pasudytame vandenyje. Sudejau i inda kepti orkaiteje. Ant virsaus uzdejau stai toki misini:
pakepinti svogunu laiskai, farsas su prieskoniukais, pupeles marinuotos, paciam gale pievagrybiai, prieskoniai pagal skoni, sojos ir volcesterio padazais apslaksciau viska ir sutroskinau. labai tikio gelsves keli lapeliai, dave superini skoni. Pabaigoje apibarsciau tarkuotu fermentiniu suriu ir pakelpiau orkaiteje 20 minuciu 180 laipsniu temperaturoje.
Lietiniai
Lietiniams darau tesla tokia kaip blynams, tik skystesne:
kiausiniai, miltai, liesas pienas, i tesla pilu aliejaus.
idarui naudojau desreles. Kadangi desreliu neuzteko, likusiems blynams naudojau suri
Makaronu apkepas
makaronus (savo atveju spagecius) isviriau pasudytame vandenyje. Sudejau i inda kepti orkaiteje. Ant virsaus uzdejau stai toki misini:
pakepinti svogunu laiskai, farsas su prieskoniukais, pupeles marinuotos, paciam gale pievagrybiai, prieskoniai pagal skoni, sojos ir volcesterio padazais apslaksciau viska ir sutroskinau. labai tikio gelsves keli lapeliai, dave superini skoni. Pabaigoje apibarsciau tarkuotu fermentiniu suriu ir pakelpiau orkaiteje 20 minuciu 180 laipsniu temperaturoje.
Lietiniai
Lietiniams darau tesla tokia kaip blynams, tik skystesne:
kiausiniai, miltai, liesas pienas, i tesla pilu aliejaus.
idarui naudojau desreles. Kadangi desreliu neuzteko, likusiems blynams naudojau suri
QUOTE(Vaiiva @ 2009 05 17, 19:02)
Tikiu kad buvo labai skanu ir atrodo labai skaniai Receptuką išsisaugojau, būtinai darysiu, su vištiena... niam Tik man kažkodėl darant lazaniją norisi apvirti lakštus, vis bijau kad iškepus bus dar kieti
na gali apvirti kelias min, blogiau nebus
bet šie tai tikrai išvirė - iškepė
Sveikos!!! Matau siandien link Italiskos virtuves visos linkstam. Na pas mane panasiai, tai virtinukai su braskem.
Virtinukai su braskem
Tesla: 500ml miltu, 2 kiausiniai, 5 v.s. pieno, ziupsnelis druskos. Viska ismaisyti, kol gausis tesla ir tada palikti subresti apie 30 min. Tada iskocioti blyna, supjaustyti kvadratais. I kiekviena kvadrata deti braske apvoliota cukruje ir kukuruzu krakmole. Tada uzdeti kita kvadrateli ir uzspausti krastus. Na forma gali buti visokia! Sudeti i verdanti vandeni ir kai uzvirst pavirti 2 min ir issimti. Pateikti su trintom braskem arba jogurtu! Skanaus!
Virtinukai su braskem
Tesla: 500ml miltu, 2 kiausiniai, 5 v.s. pieno, ziupsnelis druskos. Viska ismaisyti, kol gausis tesla ir tada palikti subresti apie 30 min. Tada iskocioti blyna, supjaustyti kvadratais. I kiekviena kvadrata deti braske apvoliota cukruje ir kukuruzu krakmole. Tada uzdeti kita kvadrateli ir uzspausti krastus. Na forma gali buti visokia! Sudeti i verdanti vandeni ir kai uzvirst pavirti 2 min ir issimti. Pateikti su trintom braskem arba jogurtu! Skanaus!
QUOTE(Koruklu @ 2009 05 17, 19:29)
Sveikos!!! Matau siandien link Italiskos virtuves visos linkstam. Na pas mane panasiai, tai virtinukai su braskem.
kaip skaniai atrodo
QUOTE(Vaiiva @ 2009 04 28, 19:50)
Risotto ai funghi secchi[/b][/size][/color]
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 3-5 min pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, suberti ryžius ir pakepinti dar vieną minutę, kol ryžiai taps skaidrūs, kaip stiklo gabalėliai. Supilti vyną ir maišant kaitinti, kol vynas išgaruos.
Sakykit, o ryzius reikia nevirtus ir sumest?
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 17, 20:44)
Sakykit, o ryzius reikia nevirtus ir sumest?
nevirti ryziai kepami ir vyna po nedaug pilt ir garint makaluojant vis dapilant.
QUOTE(Eileitija @ 2009 05 17, 22:27)
Tikrai labai skaniai atrodo kaip tik braskiu gavau, tai reiks pasidaryt
Tik va man noretusi salimais grietines, arba grietineles
Tik va man noretusi salimais grietines, arba grietineles
Niekas netrugdo!!! Prasom bandykit!!! Man dar skanu su supjaustytom braskem, sviezia meta, siek tiek cukraus ir naturalaus jogurto! Labai tinka!
Bulviu apkepas su tunu
Reikia:
kilogramo bulviu
indelio tuno
pakelio grietineles
stiklines pieno
50 gramu rukyto kumpio
dvieju poru
8 anciuviu filiuku
alyvuogiu aliejaus
druskos ir pipiru
bulves nuskutame ir supjaustome griezineliais. kumpi, porus, anciuviu file susmulkiname. I puoda pilame alyvuogiu aliejaus ir dedame griezineliais supjaustytas bulves, kumpi ir anciuvius. Pakepiname apie 7 minutes. dedame tuna ir viska gerai ismaisome, viska kratome i kepimo skarda, pilame grietinele, piena, pagardiname druska ir pipirais ir sauname i orkaite ikaitinta iki 180 laipsniu, 40-ciai minuciu. galima valgyti vienas arba kaip garnyra
Skanaus
QUOTE(Koruklu @ 2009 05 17, 22:13)
Niekas netrugdo!!! Prasom bandykit!!! Man dar skanu su supjaustytom braskem, sviezia meta, siek tiek cukraus ir naturalaus jogurto! Labai tinka!
O va tikrai meta pridejus idealu butu ! dekuj uz ideja
QUOTE(balanduke @ 2009 05 17, 22:51)
Bulviu apkepas su tunu
va bulves tai aš mėgstu
skaniai atrodo