Sveikos!
Pasirodau, cia, pas jus pirma karta (nors aisku gaminu kasdien tik neseniai ismokau i SM nuotraukas ikelinet).
Vakarienei valgeme pizza. Siaip su MB nesam ju megejai ir niekada picerijose ju neuzsakinejam, bet namine pizza gaunasi super skani!
Tesla dariau pagal Sonatina:
250 g miltų
3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio)
150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. taukų (su kaupu)
Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą. Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus. Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min. Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val. Formuoti picą ir kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min.
P.S. as visada darau is dvigubos normos, tai gaunasi per visa skarda (kuri prie orkaites). Megstu, plonesni pada, kai ploniau iskocioju, tai dar lieka teslos paprastoms bandelems.
O idara jau kiekviena gali padaryti kaip leidzia fantazija arba pinigine arba ka tuo metu buna saldytuve
vaidra, Srove, Renata123 noriu visu patieklu po biski
Mergaites, man negaila, vaisinkites i sveikatele!!!
Jos dar liko
Jos dar liko
Jamuuuuuuuuuuuuuu pica naktipieciam
QUOTE(čikuraku @ 2009 05 11, 18:59)
o kazi kaip dar galima eziukus nusilibdyt, nes neturiu tarkos tokios, kad per kt puse perleist juos
neturi ir nereikia,tiesiog supjaustyk norimo dydzio ir viskas,na nebus eziukai ,bet skonis nepasikeis...
Papildyta:
[quote=Renata123,2009 05 11, 18:54]
Sveikos!
Vakarienei valgeme pizza. Siaip su MB nesam ju megejai ir niekada picerijose ju neuzsakinejam, bet namine pizza gaunasi super skani
labai skaniai atrodo tavo pica,jai dar liko ir as paimsiu gabaleli,manau teks ir man gaminti nes seimyna pica labai megsta,galetu valgyt pusryciams,pietum ir vakarienei...
QUOTE(Srove @ 2009 05 11, 19:14)
Kadangi liko bulviu koses, sugalvojau joziku pasidaryti.Nu pataikiau proporcijas, nes isejo tikrai skanus, o gal, kad pasiilgus buvau tokie puruciai, minkstuciai, tai buvo 300gr.bulviu koses, 2 saukstai pieno, 1 kiausinis, 150gr. dvaro 9%varskes ir karalisku miltu 200gr.Per tarka ir i verdanti vandeni su tr.druskos, nuo uzvirimo virti pora minuciu.
kaip skaniai viskas atrodo Aš ežiukus visada tik iš miltų kiaušo ir vandens darau, bet [askaičius šį receptą užsimaniau pagal jus
QUOTE(Renata123 @ 2009 05 11, 19:54)
Vakarienei valgeme pizza. Siaip su MB nesam ju megejai ir niekada picerijose ju neuzsakinejam, bet namine pizza gaunasi super skani!
Tesla dariau pagal Sonatina:
250 g miltų
3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio)
150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. taukų (su kaupu)
kad man dar kas tokią picą duotų o vietoj taukų sviesto galima niekad taukų neperku
QUOTE(Srove @ 2009 05 11, 19:14)
sugalvojau joziku pasidaryti
Viska atiduočiau dabar už tavo jožikų lėkštę
as vel idesiu vyro ruostus patiekalus
Vistienos ir bulviu kepinys pagal J. Oliveri
Reikes:
poros vistienos filiuku (reiketu vistos kulseliu,bet as naudojau filiukus)
puses kg virtu bulviu
250 gramu vysniniu pomidoru (geriausia ivairiaspalviu)
4 saukstu alyvuogiu aliejaus
poros saukstu raudonojo vyno acto
bet kokiu svieziu prieskoniu (kalendros, petrusku, oregano..)
druskos, pipiru
kol verda bulves, supjaustome vistiena ir apie 10 minuciu apkepiname keptuveje. Vysninius pomidorus nuplikome verdanciu vandeniu ir nulupame odele (galima to ir nedaryti). JEi turime oliverio flavuor sheikeri (labai geras daiktas) sudedame i ji priekonines zoleles, iberiame druskos ir pipiru ir gerai sutriname. tada supilame alieju ir acta, dar gerokai pakratome, kad viskas gerai susimaisytu. i kepimo forma dedame vistienos file, pomidorus ir bulves, apslakstome padazu, pabarstome druska ir pipirais ir sauname i orkaite 40-ciai minuciu, kol graziai paruduos. pries patiekdami paslakstome citrinu sultimis.
Pikantiska lesiu ir avinzirniu sriuba su desra
labai skani ir maistinga sriuba. Lesiai itin turtingi proteinais ir lasteliena. Galima naudoti astria desra, kas megsta astriau.
reikia:
simto gramu zaliuju lesiu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
2 spaustuvu ispaustos cesnako skilteles
skardines konservuotu avinzirniu
smotelio desros (apie 50-70 gr.)
poros dideliu pomidoru
sauksto pomidoru tyres
smulkiai supjaustyto didelio svoguno
2 sauksteliu kmynu
2 sauksteliu kalendros seklu
puse saukstelio cinamono
puse saukstelio aitriuju papriku milteliu
1,5 litro sultinio
citrinos sulciu.
lesius dedame i vandeni ir verdame apie 15 minuciu kol suminkstes. kmynus, kalendra, cili miltelius ir cinamona dedame i mortyra/grustuve ir sugrudame iki milteliu koncistencijos. Pomidorus nuplikome verdanciu vandeniu ir nulupame odele, po to supjaustome kubeliais. i puoda pilame alyvuogiu alieju ir jam ikaitus dedame desra, svoguna, cesnaka. pakepinti apie 5 minutes. tada sudeti prieskonius, pomidorus, lesius, avinzirnius, pomidoru tyre ir supilti sultini. Uzvirinti, sumazinti ugni ir virti apie 15 minuciu. Pagal skoni pagardinam druska, pipirais ir sitrinu sultimis.
Skanaus
Vistienos ir bulviu kepinys pagal J. Oliveri
Reikes:
poros vistienos filiuku (reiketu vistos kulseliu,bet as naudojau filiukus)
puses kg virtu bulviu
250 gramu vysniniu pomidoru (geriausia ivairiaspalviu)
4 saukstu alyvuogiu aliejaus
poros saukstu raudonojo vyno acto
bet kokiu svieziu prieskoniu (kalendros, petrusku, oregano..)
druskos, pipiru
kol verda bulves, supjaustome vistiena ir apie 10 minuciu apkepiname keptuveje. Vysninius pomidorus nuplikome verdanciu vandeniu ir nulupame odele (galima to ir nedaryti). JEi turime oliverio flavuor sheikeri (labai geras daiktas) sudedame i ji priekonines zoleles, iberiame druskos ir pipiru ir gerai sutriname. tada supilame alieju ir acta, dar gerokai pakratome, kad viskas gerai susimaisytu. i kepimo forma dedame vistienos file, pomidorus ir bulves, apslakstome padazu, pabarstome druska ir pipirais ir sauname i orkaite 40-ciai minuciu, kol graziai paruduos. pries patiekdami paslakstome citrinu sultimis.
Pikantiska lesiu ir avinzirniu sriuba su desra
labai skani ir maistinga sriuba. Lesiai itin turtingi proteinais ir lasteliena. Galima naudoti astria desra, kas megsta astriau.
reikia:
simto gramu zaliuju lesiu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
2 spaustuvu ispaustos cesnako skilteles
skardines konservuotu avinzirniu
smotelio desros (apie 50-70 gr.)
poros dideliu pomidoru
sauksto pomidoru tyres
smulkiai supjaustyto didelio svoguno
2 sauksteliu kmynu
2 sauksteliu kalendros seklu
puse saukstelio cinamono
puse saukstelio aitriuju papriku milteliu
1,5 litro sultinio
citrinos sulciu.
lesius dedame i vandeni ir verdame apie 15 minuciu kol suminkstes. kmynus, kalendra, cili miltelius ir cinamona dedame i mortyra/grustuve ir sugrudame iki milteliu koncistencijos. Pomidorus nuplikome verdanciu vandeniu ir nulupame odele, po to supjaustome kubeliais. i puoda pilame alyvuogiu alieju ir jam ikaitus dedame desra, svoguna, cesnaka. pakepinti apie 5 minutes. tada sudeti prieskonius, pomidorus, lesius, avinzirnius, pomidoru tyre ir supilti sultini. Uzvirinti, sumazinti ugni ir virti apie 15 minuciu. Pagal skoni pagardinam druska, pipirais ir sitrinu sultimis.
Skanaus
QUOTE(Elena @ 2009 05 11, 08:47)
Kaip viskas skanu labiausiai norėčiau sriubytės
QUOTE(čikuraku @ 2009 05 11, 15:12)
paprasti pietukai
Nieko sau paprasti koks garnyras, kotletukai, mmm...pasaka
QUOTE(vaidra @ 2009 05 11, 19:08)
Girdėjau, kad į odeles faršą kiša, o čia su kopūstais šauni idėja
QUOTE(Srove @ 2009 05 11, 19:14)
Aš dar be pietų, o čia kokie grožiai
Aš į ežiukus niekada nededu bulvių košės, bet gal jie minkštesni gaunasi su koše
Renata123, pica kaip iš picerijos
Papildyta:
QUOTE(balanduke @ 2009 05 12, 11:13)
as vel idesiu vyro ruostus patiekalus
Na, ir super kulinaras taviškis