Neryte, matau kad tu labai uzsiemus valgiu gaminimu tai as galiu tau padeti ir sukeli cia receptukus
QUOTE(Nerytė @ 2009 05 06, 21:28)
Reikia:
kiaulienos išpjovos (600 gr. sverė)
parūkytos šoninės plonai pjaustytos
džiovintų slyvų
džiovintų grybų
svogūno
raugintų agurkų
raudono pusiau sauso vyno
sojos padažo
1 a. šaukštelio bulvių krakmolo
juodųjų maltų pipirų
Pirmiausia slyvas pamerkiame į raudoną vyną, o džiovintus baravykus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam min. 1 val.
Išpjovą nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir įpjovus kišenėles prikimšti vyne mirkytomis slyvomis. Plonai pjaustytą šoninę išklojam taip, kaip parodyta nuotraukoje, plotis turi būti toks, koks išpjovos gabalėlio plotis. Suvyniojame ir sutvirtinam dantų krapštuku. Taip suvyniojame visus gabalėlius. Nedruskiname, nes užtenka (bent man) nuo šoninės gautos druskos.
Pasidarome padažą. Pakepiname ant sviesto smulkiai pjaustytą svogūną, po to įdedame išmirkytus pjaustytus baravykus, smulkintus agurkus, viską pakepinam, baigiant kepti įberiam krakmolą, išmaišom, tada supilam raudoną vyną, sunką nuo mirkytų grybų, bei sojos padažą - proporcijos pagal skonį, tiesiog reiktų ragauti kokio aromato labiau norisi - vyno ar grybų, o sūrumą reguliuoti soja. Originaliam recepte padažo neblenderiavo, o aš sublenderiavau, nes man norėjosi vientisesnės konsistencijos.
Taigi, padažas paruoštas, galime kepti suktinukus. Suktinukus kepame ant šlakelio įkaitinto aliejaus, silpnos ugnies apie 10 min. iš kiekvienos pusės. Aš uždengiau su dangčiu, kad greičiau iškeptų ir nesuskrustų šoninė. Laikas priklauso nuo išpjovos skersmens, kuo didesnė, tuo ilgiau kepam.
O štai ir šventiniai pietūs Valgėme su bulvėmis ir burokėlių salotomis Užsigėreme raudonu vynu