manau, kad jaunieji tikrai neturi rūpintis kaip užimti mažuosius svečius (vaikus) jų vestuvėse, bet jei tėvai ateina kartu su vaikai, tai jie patys ir pasirūpina, kad jiems nebūtų liūdna. Mes visada visose šventėse dalyvaujam su savo dviem merginom, ir net kitaip neįsivaizduojam, bet aš žinau savo vaikus, jie neina zyzdami aplink, ir nemiršta iš nuobodumo. Mes kartu šokam, dūkstam, linguojam prie stalo. Kažkaip netenka dalyvauti tokiose vestuvėse, kur kalbama ar elgiamasi taip, kad vaikai kažko negalėtų matyti ar girdėti.
kažkas minėjo, kad vaikai tai"plius papildomod išlaidos", tai tokiu atveju gal ir vyrų nereikia kviesti į vestuves, juk paprastai jie daugiau išgeria alkoholio nei moterys.Tai te susirenka vien moterytės, pagurkšnoja kavelę tą šventinį vakarą ir bus taupu... (ir ramu...)
QUOTE(jolka1224 @ 2009 05 27, 13:15)
manau, kad jaunieji tikrai neturi rūpintis kaip užimti mažuosius svečius (vaikus) jų vestuvėse, bet jei tėvai ateina kartu su vaikai, tai jie patys ir pasirūpina, kad jiems nebūtų liūdna. Mes visada visose šventėse dalyvaujam su savo dviem merginom, ir net kitaip neįsivaizduojam, bet aš žinau savo vaikus, jie neina zyzdami aplink, ir nemiršta iš nuobodumo. Mes kartu šokam, dūkstam, linguojam prie stalo. Kažkaip netenka dalyvauti tokiose vestuvėse, kur kalbama ar elgiamasi taip, kad vaikai kažko negalėtų matyti ar girdėti.
kažkas minėjo, kad vaikai tai"plius papildomod išlaidos", tai tokiu atveju gal ir vyrų nereikia kviesti į vestuves, juk paprastai jie daugiau išgeria alkoholio nei moterys.Tai te susirenka vien moterytės, pagurkšnoja kavelę tą šventinį vakarą ir bus taupu... (ir ramu...)
cia jau jus turbut i mano posta paraset.bet as ne vestuves turejau minty sita butent rasydama.cia tiesiog buvau issipletojus.rasiau kad kai sveciai ateina i namus ir tevai su draugais bendrauja o vaikai zyzia, sukiojas aplink. na tiesiog susirenka pasibut, paguksnot vyno.tada siaip gi visokiom temom snekama nebutinai tik apie labai labai grazius vaikiskus dalykus. as ta turejau omeny, bet cia ne apie tai
o kad jau vyro neimt tai nereikia jau i tokius krastutinumus leistis na nebent vyras pijokelis butu tai ir siaip manau geda butu imti tai beliktu palikt namie kartu su vaikais. o ir papildomos islaidos gi vistiek susidaro su vaikais. ir cia kazkuri sake kad sventej bus 30 zmoniu ir dar 15vaiku papildomai kviest ir moket na manau tiesiog prabanga bent jau man butu. nera labai jau daug milijonieriu kurie daro vestuves 300 zmoniu tai tada ir tie vaikai esmes visai nekeicia, bet kai darai uz santaupas kai reik pasvert kiekviena isleista lita kam ir kiek reikes tai vaiku klausimas labai aktualus.tuo labiau kad tai suaugusiu svente tikrai ne vaiku.
QUOTE(dydy88 @ 2009 05 27, 13:50)
bet kai darai uz santaupas kai reik pasvert kiekviena isleista lita kam ir kiek reikes tai vaiku klausimas labai aktualus.tuo labiau kad tai suaugusiu svente tikrai ne vaiku.
O jei vaiku nesiveda net broliai/seses, ar galima pavadinti netaktiskumu tarkim tolimesnius giminaicius, kada net nepaklausus jaunuju atsiveda vaikucius ne i sodyba, kur daug vietos, nakvyne ir t.t.. o i restorana, kur vietu skaicius yra aptariamas tikrai ne val. pries vakariene ?
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 04 28, 13:17)
Taip ekonomika valdo! Man tie papildomi 2000 litu uz vietas vaikams yra daug. Nes vietoje kurioje svesim, net uz vaikus skaiciuoja kaip uz suaugusi zmogu!
Dviese ar keturiese svesti tikrai nesiruosiu, o is savo vestuviu padaryti vaiku darzeli taip pat! Norit smerkit, keikit, bet maziems vaikams vestuves ne vieta, bus krikstynos, vaiku gimtadieniai - prasau, kitas reikalas!
Juo labiau, gave pakvietimus nei vienas neisizeide i prasyma del vaiku!
Dviese ar keturiese svesti tikrai nesiruosiu, o is savo vestuviu padaryti vaiku darzeli taip pat! Norit smerkit, keikit, bet maziems vaikams vestuves ne vieta, bus krikstynos, vaiku gimtadieniai - prasau, kitas reikalas!
Juo labiau, gave pakvietimus nei vienas neisizeide i prasyma del vaiku!
as pritariu Jacintai vestuves suaugusiuju svente, ne vaiku darzelis, nebent pusbroliai tikri dar yra mazi (kaip man iseina) ar seseru-broliu vaikai-tada taip, bet svetimi susivelka su triuksmaujanciais vaikais ir vestuves pasidaro McDonaldo gimtadienio tipo, o ne dvieju jaunu isimylejusiu zmoniu diena. Pagaliau ir patiems tevams negi nesinori nors pusdieniui atsipalaiduoti nuo vaiku?! ypac siuolaikines jaunos mamos yra tiek isijautusios i savo vaidmeni, kad vis negali tos bambagysles net porai valadu paleist...apei svetimiems sukeliamus rupescius niekad nepagalvoja...
Cia tik mano nuomone, prasau labai jau kartai i ja nereaguoti
QUOTE(Mikkase @ 2009 05 28, 01:56)
tevams negi nesinori nors pusdieniui atsipalaiduoti nuo vaiku?! ypac siuolaikines jaunos mamos yra tiek isijautusios i savo vaidmeni, kad vis negali tos bambagysles net porai valadu paleist...apei svetimiems sukeliamus rupescius niekad nepagalvoja...
nekvieskit tu vaiku jei nenorit, bet kai tokius postus paskaitau, man nuosirdziai Jusu gaila.
as manau,kad zmones tik sulauke savu vaiku,supras tuos tevus
QUOTE(Mikkase @ 2009 05 28, 00:56)
ypac siuolaikines jaunos mamos yra tiek isijautusios i savo vaidmeni, kad vis negali tos bambagysles net porai valadu paleist...apei svetimiems sukeliamus rupescius niekad nepagalvoja...
Slykstu ir zema,o dar kai pagalvoji,kad sitaip raso busima mama,tai isvis siaubas apima.
QUOTE(Rendi @ 2009 05 28, 08:59)
nekvieskit tu vaiku jei nenorit, bet kai tokius postus paskaitau, man nuosirdziai Jusu gaila.
Atsiprasau, labai juokingai nuskambejo
QUOTE(FREEJA @ 2009 05 28, 09:12)
Slykstu ir zema,o dar kai pagalvoji,kad sitaip raso busima mama,tai isvis siaubas apima.
Nelabai suprantu, koks cia yra vertinimo matas kazkaip sitoj temoj jeigu yra parasoma, kad nekviecia vaiku i vestuves, tai pasipila komentarai: siaubas apima, gaila tokiu zmoniu, truksta koses jaunosioms, kokia bus is jos mama
Argi tai parodo poziuri i vaikus? Tai yra balius, o meile vaikams parodo visai kitokie dalykai Siaip, man smalsu pasidare - ka Jus, be to, kad isizeidziate, jei Jusu vaikiukai nera kvieciami i vestuves, dar padarote del vaiku (ne del savu, o, pavyzdziui, del naslaiciu, vaikuciu is asocialiu seimu ir panasiai. Del savu kiekviena mama viska atiduotu)
QUOTE(ievune @ 2009 05 28, 10:26)
Atsiprasau, labai juokingai nuskambejo
ne nu tikrai nekvieskit jei nenorit, bet vaikus bambagyslem vadint tiesiog yra zema ir slykstu. o jei jums neslykstu ir juokinga, ka padarysi.
QUOTE(ievune @ 2009 05 28, 09:26)
ka Jus, be to, kad isizeidziate, jei Jusu vaikiukai nera kvieciami i vestuves, dar padarote del vaiku (ne del savu, o, pavyzdziui, del naslaiciu, vaikuciu is asocialiu seimu ir panasiai. Del savu kiekviena mama viska atiduotu)
o butina garsiai skelbtis,kad darai kazka gero? nueikit i paramos skyreli,manau rasit ne viena mamyte ten,kuri daro gera ne tik del savo vaiku...nemanau,kad vedasi tik del to,kad vaikui viska atiduotu.. vieni per mazi kazkur pasilikt be tevu,kiti neturi patikimo asmens,kuriam galetu patiket savo vaika..nejaugi tai blogai?pvz jei drauge zinodama,kad neturiu kur palikt vaiko kviestu be vaiko,tai cia drauge? suprantu ta atveji,jei sveciu 30,o vaiku 15,kuriems reikai dar maista uzsakinet,tada taip,jau negrazu butu..taciau jai vaikui porcijos uzsakinet ir uz ji moket nereik...
Na as tai tikrai nesuprantu tu mamu kurios cia taip isizeidineja , jog kvietimuose nurodoma dalyvauti be vaiku. As pati esu mama, neseniai dalyvavome MB brolio vestuvese kur buvo kvietimuose nurodyta, kad dalyvautume be vaiku, na ir dalyvavome be vaiko, manes tai tikrai neizede ir tikrai negalvoju kad jaunieji nemyli mano vaiko, nes tikrai znau kad jie ji myli, tiesiog tai buvo ju noras.Palikome savo maziu su mano mama, pabuvome iki 1 val ir isvaziavome namo, ir tikrai nesupantu kitu mamyciu ko cia isizeisti ir pykti ant jaunuju. Man net nekilo mintis kad tai nepagarba mano seimai, kad mano vaikas jiems yra niekas ir kad galeciau nedalyvauti is pykcio ar principo jog nekviecia mano vaiko. Jei butu mazius susirges ar jei nebutume kam tureje palikti nei mamai, nei draugei tai as buciau nedalyvavus, o MB buciau isleidus viena nors trumpam. Tiesog reikia gerbti ju norus, juk tai jaunuju pati graziausia svente, ir jie ja kuria kaip nori ir nori kad jus ta diena butumet salia ju. Jus kaip tik savo pykciais izeidziat jaunuosius ir parodote jiems nepagarba, kad atsisakote dalyvauti ju vestuvese del kazkokiu savo kaprizu ir isitkinimu jog jaunieji nemyli jusu vaiku.
Tad mamytes nesikarsciuokit taip, nebukit tokios principingos ir neisizeidinekit del smulkmenu .
Tad mamytes nesikarsciuokit taip, nebukit tokios principingos ir neisizeidinekit del smulkmenu .
kokios baisios nuotakos kuria seima ir issireiskimai "susivelka su vaikais" "bambagysles" ir t.t. ...... paskaiciau pries metus sita tema ir kaip tik pakviesti i vestuves buvom, mergaite mano buvo 8 metu palikti tikrai neturiu kur. taip sakant bambagysle tempiama visur kartu...... kamynam, svetimiems vaiko savo nakciai nepalikinesiu, viena namie nepabuna..... nu galvoju neisiu graziai atsiprasysiu priezasti sugalvosiu ir t.t. ...... na ir ka nespejau atsisakyti po keliu dienu ateina jaunieji.... va proga galvoju..... o jie sampanoa atsinese taure pakelem (pasirodo cia buvo oficialus pakvietimas) ir pakviete visa musu SEIMA dalyvauti vestuvese...... nu galvoju ne visos tokios bjauios taip smagiai pasijutau, vis tik laukiama visa musu seima, kad nuotaka perdetai besirupindama kad tik nebutu man rupesciu vestuvese su vaiku pridaro daugybe rupesciu kur ta vaika padeti...... ir siaip jeigu vakas paliktas pas svetimus as neisivaizduoju sventimo atsipalaidavus ...... ziauriai smagios vestuves kai vaikas kazkur numestas..... tos kurios neturi seimos ir nesupranta kas ta seima yra, ir ka reikia kalbeti su draugais vakarais kad vakams klausyti negalima? jus gal apie antra gala diskutuojat ten ..... pas mus visu vaikai visada vakarieniauja prie bendro stalo, nu paskui lekia zasti, jiems neidomu, bet varyti niekada niekur nevarinejami ir neuzdarnejami, tevai linksminasi vaikai kambaryje sedi ir laukia kol iseis sveciai ...... taip kad brangios nuotakos neturit pinigu taip ir sakykit, o ne "nevieta" "suaugusiu svente" ir t.t. jeigu norite pagarbos is sveciu tai privalote ta pagarba parodyti ir sveciams..... kaip sauksi taip atsilieps..... ir kokia ta seima bus jeigu ji kurta liejant tokia didele neapykanta vaikams