QUOTE(dyendy @ 2011 05 27, 21:50)
O as tai nesuprantu, kad jei nei karto nebuvo paliktas kazkam priziureti vaikutis,kodel negali buti paliktas pirma karta, viskam yra pirmas kartas:) Juk ir i darzeli kazkada reikes pradeti vesti.. ir manau, kad netgi normalu butu pratinti vaika prie kitu zmoniu. Jei mociute sutinka, palikti jai ir panasiai. man ne karta yra teke priziureti vaikus, ir puses metuku, ir vyresnius, ir buvo tokiu - kad vaikai "praklyke" visa vakara... nes nemate mamos. Na suprantu, jei kudikis, iki metuku. Bet apie vyresnius kalbant, 2-3 metuku. As uz, kad mano vaikas nebijotu kitu, kad bendrautu, butu drasus, ir jei kas kitas (patikimas zmogus) ji priziuretu as ir palikciau... Nes pati priziuriu draugu vaikucius... O Lietuvoje gyvendama isleisdavau ir pusseseres ir kaimynes i vestuves ir i darbus(jei salygos to reikalaudavo).. Todel, nesuprasciau, jei kiti sveciai atsisakytu eiti i svente del vaiko, kai puikiai pazistu ju tevelius ir pan.ir zinociau, kad jie gali priziureti. Aisku kitas klausimas butu-jeigu nera kam palikti..?Bet gi negyvename visai jau vienisi, jei jau teveliu neturime, tai turime kitu artimuju....ir draugu...
Esmė yra ta, kad negalima imti ir apibendrinti visų situacijų, ir juo labiau spręsti už svečius, gali ar negali jie kažkam palikti vaikus. Aš šiuo metu vaikų neturiu, bet kai turėsiu - abiejų mūsų tėvai gyvena toli mūsų, kitokių giminių savam mieste neturime, draugų prašyti vaiko prižiūrėti nežinau ar drįsčiau.