Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(vylabusle @ 2011 05 25, 14:30)
Todėl, kad vaikas negali net ir vieną dieną likti be maisto... Ir pačiai moteriai pilnomis krūtimis irgi ne kažin koks džiaugsmas..  Na, iki 1,5 metų labai sėkmingos mamos žindo, bet ir tokio amžiaus vaikutį palikti iš karto porai dienų - gana drastiška, ypač jeigu iki tol mama nebuvo vaiko palikusi ilgiau negu kelioms valandoms.

jeigu motina nesutinka išsiskirti su vaiku - ko gero, turi tam pagrindo, kaip manote? Gal imsite ir išrašysite universalų receptą, nuo kada vaikus galima palikinėti kitiems žmonėms?

Šiaip įdomi moteriškė jūs. Nebuo nurodyta, kokio amžiaus tie vaikai, o jau iš karto atbėgote ir nustatėte, kad jau pakankamai dideli, kad juos palikinėti. Savo vaikus galite nors i nuo gimimo nors ir patvorėj palikinėti, jūsų atsakomybės reikalas, bet ne visi aukoja savo vaikų ramybę ir sotumą vardan svetimų vestuvių.

O jus negirdejote apie mamas, kurios beveik po gimdymo suderina darba su zindymu? Be to, jus pati nustatete, kad buvo kalbeta apie poros dienu baliu. O jei tai ne jusu taip bijoma pjanke, o pasedejimas restorane maks iki vidurnakcio?

Pasikeiciant epitetais, tai as jau ne pirmoje temoje pamaciau, kad esate kategoriska, aklai matanti tik savo nuomone ir daranti kvailokas bei nelogiskas prielaidas. Norejimas svesti ir atsipalaiduoti=prisigerimas, vaiku palikimas priziurinciam asmeniui = metymas alkano patvoriais. Kitu jusu padetu lygybes zenklu nebevardinsiu. Universalus receptas: esate arba labai jauna ir dar neisaugusi is maksimalizmo, arba oj kaip sunku turetu buti tokiam zmogui bendrauti su aplinkiniais.
Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 25, 14:36)

Liusii, moteris ne karvė, negalima iš buteliuko žindomo kūdikio maitinti, ir mažam vaikui atotrūkis nuo mamos yra didžiulis stresas.

Na va cia ir matosi visas ismanymas apie vaiku auginima ir prieziura bei visokius smulkius niuansus kaip pieno nutraukimas, zindymas is buteliuko, kai sutrukineja speneliai ir t.t. Svaigstat. Arba prisiskaitet graziu teoriniu siuolaikiniu daktaru paskaiteliu apie vaiku auginima.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 25, 16:36)
Todėl, kad vaikas negali net ir vieną dieną likti be maisto... Ir pačiai moteriai pilnomis krūtimis irgi ne kažin koks džiaugsmas..  Na, iki 1,5 metų labai sėkmingos mamos žindo, bet ir tokio amžiaus vaikutį palikti iš karto porai dienų - gana drastiška, ypač jeigu iki tol mama nebuvo vaiko palikusi ilgiau negu kelioms valandoms.

jeigu motina nesutinka išsiskirti su vaiku - ko gero, turi tam pagrindo, kaip manote? Gal imsite ir išrašysite universalų receptą, nuo kada vaikus galima palikinėti kitiems žmonėms?

Šiaip įdomi moteriškė jūs. Nebuo nurodyta, kokio amžiaus tie vaikai, o jau iš karto atbėgote ir nustatėte, kad jau pakankamai dideli, kad juos palikinėti. Savo vaikus galite nors i nuo gimimo nors ir patvorėj palikinėti, jūsų atsakomybės reikalas, bet ne visi aukoja savo vaikų ramybę ir sotumą vardan svetimų vestuvių.
Papildyta:
Liusii, moteris ne karvė, negalima iš buteliuko žindomo kūdikio maitinti, ir mažam vaikui atotrūkis nuo mamos yra didžiulis stresas.

O 2-3 metų su pampersais - čia jau tėvų apsileidimo ir tingėjimo pasekmė. Jeigu vaikas normaliai vystosi, tokio amžiaus ramiai apsieina be pampersų. (Bet be mamos - ne itin gerai).
Papildyta:
Žinoma, ypač jeigu vaikai panašaus amžiaus - jiems bus smagu, ir tėvams ramu.

man kilo klausimas - o jus pati turit vaiku? g.gif as turiu du ir matinau pati ir is buteliuko, sakau tai ka is praktikos zinau smile.gif mano nuomone tokia- nenori ar neturi kur palikti vaiko, tai geriau neik ir negadink zmonems sventes ir sau tuo paciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 25, 15:36)
...

O 2-3 metų su pampersais - čia jau tėvų apsileidimo ir tingėjimo pasekmė. Jeigu vaikas normaliai vystosi, tokio amžiaus ramiai apsieina be pampersų. (Bet be mamos - ne itin gerai).
[

Cia tai jau nusisneketa i pievas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2011 05 25, 15:59)
man kilo klausimas - o jus pati turit vaiku?  g.gif as turiu du ir matinau pati ir is buteliuko, sakau tai ka is praktikos zinau  smile.gif mano nuomone tokia- nenori ar neturi kur palikti vaiko, tai geriau neik ir negadink zmonems sventes ir sau tuo paciu  smile.gif

Mano vestuvėse bus dvi žindančios motinos, kurios man šventės tikrai nesugadons smile.gif))))
Užjaučiu, jeigu teko maitinti iš buteliuko, bet nesant reikalui nerekomenduojama to daryti.
Papildyta:
QUOTE(***Sandrita*** @ 2011 05 25, 17:58)
Cia tai jau nusisneketa i pievas  doh.gif

Trejų metų vaikas jau kalbėti moka dažniausiai. Negali pranešti, ko jam norisi, raumenukū nevaldo? Būna ir taip, tačiau retai.
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2011 05 25, 15:43)
Kitu jusu padetu lygybes zenklu nebevardinsiu. Universalus receptas: esate arba labai jauna ir dar neisaugusi is maksimalizmo, arba oj kaip sunku turetu buti tokiam zmogui bendrauti su aplinkiniais.

Jūs man irgi labai patinkate smile.gif
Kai kalbama apie vaikų miego poreikį, iš karto traktuojate vestuves kaip tūsą iki paryčių, o jau kai aš užsimenu apie tūsą iki paryšių, tsiranda tokia opcija kaip vakarienė iki vidurnakčio? Na jau, tokioj tylioj ramioj vakareinei tikrai ne bėda ir su vaiku sudalyvauti - tokiame tuoktuvių pažymėjime apskritai nėra nei prūdų, nei branginamų iki lemtingosios akimirkos tortų, kurių nieku gyvu negalima valgyti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 25, 21:36)

Trejų metų vaikas jau kalbėti moka dažniausiai. Negali pranešti, ko jam norisi, raumenukū nevaldo? Būna ir taip, tačiau retai.

Mano vaikui 2m ir jis dar pats nesipraso ant puodo nors ir kalba nemazai,tai pagal jus as jau apsileidus mama lotuliukas.gif
Nesu as is tu,kurios tik pradejus vaikui sedeti, per prievarta laiko pasodinusios ant puodo,tai vaiko kankinimas doh.gif

Ar si tema dar nesibaigia, nes jau i pievas kalbos krypsta biggrin.gif

Kiekvienas sprendzia kaip nori, vestuves su vaikais ar be ju 4u.gif

Musu vestuvese musu vaikas dalyvaus,o i kitas suaugusiu sventes ar kitu vestuves jo nesivestumem,tam puikiai mum pagelbeja anuka labai mylintys seneliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 25, 20:36)

Jūs man irgi labai patinkate smile.gif
Kai kalbama apie vaikų miego poreikį, iš karto traktuojate vestuves kaip tūsą iki paryčių, o jau kai aš užsimenu apie tūsą iki paryšių, tsiranda tokia opcija kaip vakarienė iki vidurnakčio? Na jau, tokioj tylioj ramioj vakareinei tikrai ne bėda ir su vaiku sudalyvauti - tokiame tuoktuvių pažymėjime apskritai nėra nei prūdų, nei branginamų iki lemtingosios akimirkos tortų, kurių nieku gyvu negalima valgyti. biggrin.gif

Malonu, nes forumo nikams pati dazniausiai nejauciu nei simpatijos, nei antipatijos, tiesiog turiu nuomone smile.gif
Taip, mano atveju vaikas veliausiai 10val. jau pats prasosi miegoti. Todel ir vakariene iki vidurnakcio su vaiku man butu nepriimtina, juolab, kad kazkaip neakcentavau, ar tai iki paryciu, ar ne iki paryciu.
P.S. jus tikrai nesventet vestuviu restorane, kur yra brangiu iki paskutines akimirkos tortu? Siaip nebuciau be galo suzaveta, net jei mano pacios vaikas kazka sugriautu per vestuves.
Atsakyti
Manau, kad vaikus viena vakara galima ir pas senelius palikti, kam tevams bereikalingai uzsiprobleminti, kad ko nepadarytu ir pan. Patys gales labiau atsipalaiduoti.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 25, 22:36)
Mano vestuvėse bus dvi žindančios motinos, kurios man šventės tikrai nesugadons smile.gif))))
Užjaučiu, jeigu teko maitinti iš buteliuko, bet nesant reikalui nerekomenduojama to daryti.
Papildyta:

nereikia man jusu uzuojautos, matau ,kad kalbate ne is gyvenimiskos patirties o is knygu perskaicius apie tai kaip auginami vaikai smile.gif kai turesit savo pamatysit kad tai kas rasoma ne visada atitinka realybe ir kad kiekvienas vaikas individualus - vieni ima kruti , o kiti ne, vienos mamos turi pieno o kitos ne, vieni vaikai jau 1 m sedi ant puodo o kiti pradeda tik 3 ir kalbeti pradeda skirtingai... o toms jusu vestuvese zindancioms motinoms tai nematau ko i jas isviso eiti ? manau garsi muzika gali pakenkti kudikiui , pasidomekit knygose taip raso ir gali aplinkiniai uznesti kokiu ligu, vaikai iki 3 m. neturi susifirmavusio imuniteto, gal pasidomekit jei jau taip kalbat ir manot viska zinanti biggrin.gif

QUOTE(***Sandrita*** @ 2011 05 25, 22:45)
Mano vaikui 2m ir jis dar pats nesipraso ant puodo nors ir kalba nemazai,tai pagal jus as jau apsileidus mama  lotuliukas.gif
Nesu as is tu,kurios tik pradejus vaikui sedeti, per prievarta laiko pasodinusios ant puodo,tai vaiko kankinimas  doh.gif

ka gali kalbeti mergina pati neturinti vaiku, pamatysim kai savo tures ka sakys biggrin.gif jauciu jau pagimdys ir is karto sedes ant puodo, kalbes, nu kiek zinau tokioms taip galvojancioms buna atvirksciai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2011 05 25, 23:01)
o toms jusu vestuvese zindancioms motinoms tai nematau ko i jas isviso eiti ? manau garsi muzika gali pakenkti kudikiui , pasidomekit knygose taip raso ir gali aplinkiniai uznesti kokiu ligu, vaikai iki 3 m. neturi susifirmavusio imuniteto, gal pasidomekit jei jau taip kalbat ir manot viska zinanti  biggrin.gif

Nu jo, vestuvės be vienturtės sesers - tobulasis sprendimas, ir be jaunojo geriausio draugo šeimos - nafik tie artimi mylimi žmonės, lai vysto kūdikius... Gal nespręskit už mane, ką man kviesti į vestuves, o ko ne?

Tam, kad vaikas prašytusi ant puodo, prievartauti jo nereikia, bet, jeigu gerbiamos mamos kalbėtis su vaiku ir išmokyti išreikšti savo norus nemoka - tegu perka tuos pampersus, kiek tik patinka, man tai kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 26 gegužės 2011 - 21:57
as tai jau net nesuprantu sios diskusijos reiksmes g.gif mano pacios vestuves greit,kvietime taip pat parasiau,kad jei yra galimybe,vaikucius palikti namie....siaip pas nieka nebuvo problemos,na viena pora gal netures ju kur det,nes dauguma artimu giminiu bus tam baliui,tada puiku,tegu vedasi,na ka jau daryt,bet vistiek,noreciau kad butu be ju... ne del to kad vaiku nemyliu (pati planuoju iskart po vestuviu prisisaukt gandrus ax.gif ),bet del to kad tevai atsipalaiduotu,o beje kad ir sventes man nesugadintu schmoll.gif o ka,tai blogai jei as to noriu? juk jei lektuve jum leistu rinktis sedet prie lango ar per vidury,ka pasirinktumet?o jei ateitu stiuardese ir paklaustu ar norite sedeti tarp dvieju mamyciu su mazais leliukais ar viena,patogiai,tai ka? as jau nusikaltele jei noriu pasedet ramiai?
bet sis pasirinkimas dar nereiskia kad nemyliu viku,nepernesu svetimu ar panasiai,tiesiog kiekvienas renkasi kas tuo momentu jam yra svarbiau...
o kad vaiku mazu negalima palikt svetimiem,nezindyt ir pan tai cia jau absurdas... tarkim kur as gyvenu,moterys maziau nei po puses metu dekretiniu atostogu gryzta y darba,pamirsk visus zindymus, buvima su vaiku 3 metus... ir ka? ne viena nenumire,vaikai isaugo ir nieks jiem neatsitiko.beje,vaikai paliekami ne mociutei,sesutei ar tetai,o visai nepazystamai bobai,galu gale,nes artimuju,tarkim,be vyro ir savo pacios vaiko neturi,nu ir ka,vaikai uzauga normalus smile.gif
taip ,kad mazu vaikuciu reikia rupintis,jy mylet,nes kas be musu juo pasirupins,bet dar nereiskia kad reik ligotai juo rupintis ir siltnamio salygom augint,ir jei as nuotaka,ir paprasiau kad mano sventej vaiku nebutu jei galimybe yra,tai manau cia tikrai ne ta beda del kurios manes puse pasaulio nekest turetu smile.gif
Atsakyti
ekutee,

įsidiskutuota ne apie tai, ar žutbūtinai reikia vaikų vestuvėse, ar ne, o apie motyvus, kodėl jie nekviečiami. Čia pilna tema visokių "nes gali sulaužyti, sugadinti, triukšmaus, gadins" - tarsi jie tikrai būtų koks baisus blogis.

Dėl vaikų palikimo - taigi labai puiku, jeigu motina tai visuomet praktikuoja ir ne pirmą kartą palieka vaiką kam nors prižiūrėti. Bet jeigu motina to niekada nedaro, niekada dar nebuvo išsiskyrusi su kūdikiu net valandai, kaip tuomet atrodo nuotakos reikalavimas palikti vaiką kam nors? Ir galiausiai, daugelis diskutuojančiųjų, užuot kalbėjusios apie savo asmeninę patirtį arba ketinimus, mėtosi apibendrinamais teiginiais "vaikams vestuvėse ne vieta". Kaip kieno, ir tikrai nėra ko piktintis, jeigu ne visi svečiai priima kaip normalų dalyką prašymą nesivesti vaiko.
Atsakyti
O as tai nesuprantu, kad jei nei karto nebuvo paliktas kazkam priziureti vaikutis,kodel negali buti paliktas pirma karta, viskam yra pirmas kartas:) Juk ir i darzeli kazkada reikes pradeti vesti.. ir manau, kad netgi normalu butu pratinti vaika prie kitu zmoniu. Jei mociute sutinka, palikti jai ir panasiai. man ne karta yra teke priziureti vaikus, ir puses metuku, ir vyresnius, ir buvo tokiu - kad vaikai "praklyke" visa vakara... nes nemate mamos. Na suprantu, jei kudikis, iki metuku. Bet apie vyresnius kalbant, 2-3 metuku. As uz, kad mano vaikas nebijotu kitu, kad bendrautu, butu drasus, ir jei kas kitas (patikimas zmogus) ji priziuretu as ir palikciau... Nes pati priziuriu draugu vaikucius... O Lietuvoje gyvendama isleisdavau ir pusseseres ir kaimynes i vestuves ir i darbus(jei salygos to reikalaudavo).. Todel, nesuprasciau, jei kiti sveciai atsisakytu eiti i svente del vaiko, kai puikiai pazistu ju tevelius ir pan.ir zinociau, kad jie gali priziureti. Aisku kitas klausimas butu-jeigu nera kam palikti..?Bet gi negyvename visai jau vienisi, jei jau teveliu neturime, tai turime kitu artimuju....ir draugu... unsure.gif
Atsakyti