Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(dyendy @ 2011 05 17, 21:10)
bet dabar man gaunasi tokia situacija: savo brangiausiojo gimines nepazistu visiskai, siuntem kvietimus tik suaugusiems, na raseme tik ju vardus, ir taip galvojom, kad supras, kad kvieciame be vaiku... o as ir nezinau kas kiek ten tu vaiku turi...biggrin.gif bet mano busimi uosviai be klausimo man perdave, tas ir tas atvaziuos su visa seima, ta prasme su vaikais. na bet ten jau vyresni vaikai, paaugliai.. nors mano busimasis tikrai su jais jokio rysio nepalaiko... bet kas man lieka atsakyti, gerai... blink.gif

Na, man atrodo, ir gerai, kai iš to nedaromas tūkstantmečio problemius... smile.gif
Atsakyti
Vestuves - suagusiuju svente, todel manau, jog vaikams ten ne vieta. Juk ir musu tevai i vestuves vaziuodami vaiku nesiimdavo ir viesiems tai buvo norma. As visiskai nebijau sugadintu misrainiu ar kokiu zbitku, nes vaikai tam ir yra, kad taip elgtusi biggrin.gif Bet manau, jog patys tevai negaletu megautis artimuju ar draugu svente, nes turetu ziureti vaikus. Kad ir kokios idealios salygos, bet nei viena normali mama tikrai neis i sokiu aikstele sokti ir linksmintis pamirsusi savo kazkur nuejusius vaikus. Ir alkoholio kiekis cia ne prie ko. Tiesiog manau, jog tevai irgi turi teise pilnavertiskai sudalyvauti linksmoje sventeje ir atsiplaiduoti, nesirupindami, kad reikia vaikui aprengti megztini, reikia vaika guldyti ar reikia pakeisti pampersus...
Taciau, jei tuokiasi pora, jau turinti savo vaikeli - vienareiksmiskai vaikai turi buti pilnaverciai sventes dalyviai. Taciau jau ir svente, manau, bus kitokia. Ramesne. Nesakau, kad tai yra blogai smile.gif
QUOTE(dyendy @ 2011 05 17, 21:10)
bet dabar man gaunasi tokia situacija: savo brangiausiojo gimines nepazistu visiskai, siuntem kvietimus tik suaugusiems, na raseme tik ju vardus, ir taip galvojom, kad supras, kad kvieciame be vaiku... o as ir nezinau kas kiek ten tu vaiku turi...biggrin.gif bet mano busimi uosviai be klausimo man perdave, tas ir tas atvaziuos su visa seima, ta prasme su vaikais. na bet ten jau vyresni vaikai, paaugliai.. nors mano busimasis tikrai su jais jokio rysio nepalaiko... bet kas man lieka atsakyti, gerai... blink.gif

Jei vestuves kelia jaunikio tevai, jus neturite kito pasirinkimo. Jei vestuves keliate uz savo pinigus - neprivalote kviesti zmoniu, su kuriais nebendraujate, nes ne be tie laikai, kai vestuvese visa gimine ir visas kaimas uzdavo savaite lotuliukas.gif Dabar vienas zmogus vestuves nemazai "kainuoja" ir bent jau as geriau isvaziuociau i tolimesne kelione, nei kad buciau su vestuviu diena sutiktais zmonemis... Bet gal jus neribojate biudzeto, tai tada dziaugiuosi uz jus biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As pati turiu berniuka ir jis tikrai dalyvaus musu vestuvese. Jeigu kazkas is sveciu nores atsivesti vaikucius, jie bus laukiami. Kiekvieni tevai atsakingi uz savo vaikus ir tiek.

Kai pati buvau kvieciama i vestuves, ejau be savo berniuko, nes norejau atsipalaiduoti ir nelakstyti paskui vaika..

Taigi, mano nuomone patiems tevams spresti ar jie nores atsipalaiduoti ir pasilinksminti ir ar sugebes tuo paciu pasirupinti savo mazuoju (aja)..

Atsakyti
QUOTE(ineffable @ 2011 05 18, 18:38)
Vestuves - suagusiuju svente, todel manau, jog vaikams ten ne vieta. Juk ir musu tevai i vestuves vaziuodami vaiku nesiimdavo ir viesiems tai buvo norma. As visiskai nebijau sugadintu misrainiu ar kokiu zbitku, nes vaikai tam ir yra, kad taip elgtusi biggrin.gif Bet manau, jog patys tevai negaletu megautis artimuju ar draugu svente, nes turetu ziureti vaikus. Kad ir kokios idealios salygos, bet nei viena normali mama tikrai neis i sokiu aikstele sokti ir linksmintis pamirsusi savo kazkur nuejusius vaikus. Ir alkoholio kiekis cia ne prie ko. Tiesiog manau, jog tevai irgi turi teise pilnavertiskai sudalyvauti linksmoje sventeje ir atsiplaiduoti, nesirupindami, kad reikia vaikui aprengti megztini, reikia vaika guldyti ar reikia pakeisti pampersus...
Taciau, jei tuokiasi pora, jau turinti savo vaikeli - vienareiksmiskai vaikai turi buti pilnaverciai sventes dalyviai. Taciau jau ir svente, manau, bus kitokia. Ramesne. Nesakau, kad tai yra blogai smile.gif
Jei vestuves kelia jaunikio tevai, jus neturite kito pasirinkimo. Jei vestuves keliate uz savo pinigus - neprivalote kviesti zmoniu, su kuriais nebendraujate, nes ne be tie laikai, kai vestuvese visa gimine ir visas kaimas uzdavo savaite  lotuliukas.gif Dabar vienas zmogus vestuves nemazai "kainuoja" ir bent jau as geriau isvaziuociau i tolimesne kelione, nei kad buciau su vestuviu diena sutiktais zmonemis... Bet gal jus neribojate biudzeto, tai tada dziaugiuosi uz jus biggrin.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Vestuves keliames mes patys, uz sunkiai uzdirbtus pinigelius uzsienyje smile.gif ir biudzeta kazkiek ribojam. bet vienas dalykas, na negaliu as taip kategoriskai atsakyti, kad butent juos kvieciu, o ju vaiku ne.. man geda pries busimus uosvius.. nes ir su jais labai mazai pazistama esu.. na kadangi buvo,kurie atsisake eiti i vestuves, tai tegu eina tie pora vaiku.. bala nemate... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dyendy @ 2011 05 18, 21:22)
Vestuves keliames mes patys, uz sunkiai uzdirbtus pinigelius uzsienyje smile.gif ir biudzeta kazkiek ribojam. bet vienas dalykas, na negaliu as taip kategoriskai atsakyti, kad butent juos kvieciu, o ju vaiku ne.. man geda pries busimus uosvius.. nes ir su jais labai mazai pazistama esu.. na kadangi buvo,kurie atsisake eiti i vestuves, tai tegu eina tie pora vaiku.. bala nemate...  cool.gif

Suprantama... mirksiukas.gif uzknisa, kad kai kurie tevai iprate vadovaut ir savo nuomone primetineja... verysad.gif
Atsakyti
Mes planavome savo vestuves be vaiku ir kvietimuose yrasem tik zmoniu vardus kuriuos kvieteme. Asku atsirado pora zmoniu kurie nenorejo palikti vaiku ir parsesi su vaikais. Viena atsiveze du ir pati visa vakara lakste paskui savo vaikus nes jiem buvo neidomu (vaikams atrakciju jokiu neturejom) o kita pora beveik nebuvo nuotraukuose ir filme nes turejo du mazamecius vaikus ir teko tai pampersa keist tai verke vaikai. Tai va tu zmoniu kurie mums taip kategoriskai prisipirso su vaikai mes per pacias vestuves ju ir nematem nes jie buvo uzsieme savo vaikais. Tai klausimas kyla kam jie isvis ejo i vestuves?

Atsakyti
QUOTE(Agne1983 @ 2011 05 24, 18:22)
Tai va tu zmoniu kurie mums taip kategoriskai prisipirso su vaikai mes per pacias vestuves ju ir nematem nes jie buvo uzsieme savo vaikais. Tai klausimas kyla kam jie isvis ejo i vestuves?

drinks_cheers.gif butent, negi neturi zmones kur palikti vaiku vienam vakarui? gyvenime nesivedziau vaiku i suaugusiu sventes - vestuves, jubiliejus ir kt. nes tada man ne svente o lakstymas paskui juos doh.gif tada geriau namie sedet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agne1983 @ 2011 05 24, 17:22)
Tai klausimas kyla kam jie isvis ejo i vestuves?

Atsakymas: nes juos kvietėte.

Kam kviesti žmones, kurie nebeturi reikšmės kaip svečiai, jeigu jų nėra filme ar nuotraukose?
Beje, kūdikius, kuriems ar pampersus reikia keisti, negalima be mamos palikti - taigi, bet kuriuo atveju tie žmonės būtų arba nėję, arba ėję tik su vaikais.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 24, 16:27)
Atsakymas: nes juos kvietėte.

Kam kviesti žmones, kurie nebeturi reikšmės kaip svečiai, jeigu jų nėra filme ar nuotraukose?
Beje, kūdikius, kuriems ar pampersus reikia keisti, negalima be mamos palikti - taigi, bet kuriuo atveju tie žmonės būtų arba nėję, arba ėję tik su vaikais.

As zadejau nebesikisti i sita tema, bet... WTF? "Kudikiai", kuriems reikia pampersus keisti, kartais buna 1,5 metu ir vyresni. O be to, kodel nemaitinant, o net ir maitinant, negalima palikti vakraui ar kelioms valandoms su kazkuo?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 05 24, 18:43)
As zadejau nebesikisti i sita tema, bet... WTF? "Kudikiai", kuriems reikia pampersus keisti, kartais buna 1,5 metu ir vyresni. O be to, kodel nemaitinant, o net ir maitinant, negalima palikti vakraui ar kelioms valandoms su kazkuo?

va butent, jei maitini galima ta vakara piena nusitraukus palikt, o del pampersu tai daugelis vaiku dabar su jais iki 2 -3 metu laksto biggrin.gif bendrai tai cia vargas ne jauniesiems bet patiems sveciams, kurie atsivede mazus vaikus ax.gif nors kartais tai vaikai nesedi ramiai, cypauja, verkia, oziuojasi kai tuo metu kalba kokie teveliai sako ar sveciai ir reikia tylos, zodziu nesuprantu as tu zmoniu kurie vedasi ten vaikus schmoll.gif
Atsakyti
Pradedu po truputi ir as skaitinetis, nors tik kitamet planuojama svente blush2.gif O ar nebutu iseitis pasirupinti aukle ar net dviem, jei daugiau vaiku? g.gif Pas mus turbut bus kokie 6 vaikai doh.gif Kazkaip nepatogu man sakyt, kad dalyvaukit be vaiku, todel mastau, kad butu iseitis aukle. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 05 24, 17:43)

Todėl, kad vaikas negali net ir vieną dieną likti be maisto... Ir pačiai moteriai pilnomis krūtimis irgi ne kažin koks džiaugsmas.. Na, iki 1,5 metų labai sėkmingos mamos žindo, bet ir tokio amžiaus vaikutį palikti iš karto porai dienų - gana drastiška, ypač jeigu iki tol mama nebuvo vaiko palikusi ilgiau negu kelioms valandoms.

jeigu motina nesutinka išsiskirti su vaiku - ko gero, turi tam pagrindo, kaip manote? Gal imsite ir išrašysite universalų receptą, nuo kada vaikus galima palikinėti kitiems žmonėms?

Šiaip įdomi moteriškė jūs. Nebuo nurodyta, kokio amžiaus tie vaikai, o jau iš karto atbėgote ir nustatėte, kad jau pakankamai dideli, kad juos palikinėti. Savo vaikus galite nors i nuo gimimo nors ir patvorėj palikinėti, jūsų atsakomybės reikalas, bet ne visi aukoja savo vaikų ramybę ir sotumą vardan svetimų vestuvių.
Papildyta:
QUOTE(Liusii @ 2011 05 25, 01:09)
va butent, jei maitini galima ta vakara piena nusitraukus palikt, o del pampersu tai daugelis vaiku dabar su jais iki 2 -3 metu laksto  biggrin.gif bendrai tai cia vargas ne jauniesiems bet patiems sveciams, kurie atsivede mazus vaikus  ax.gif nors kartais tai vaikai nesedi ramiai, cypauja, verkia, oziuojasi kai tuo metu kalba kokie teveliai sako ar sveciai ir reikia tylos, zodziu nesuprantu as tu zmoniu kurie vedasi ten vaikus  schmoll.gif

Liusii, moteris ne karvė, negalima iš buteliuko žindomo kūdikio maitinti, ir mažam vaikui atotrūkis nuo mamos yra didžiulis stresas.

O 2-3 metų su pampersais - čia jau tėvų apsileidimo ir tingėjimo pasekmė. Jeigu vaikas normaliai vystosi, tokio amžiaus ramiai apsieina be pampersų. (Bet be mamos - ne itin gerai).
Papildyta:
QUOTE(Viltuke84 @ 2011 05 25, 10:58)
Pradedu po truputi ir as skaitinetis, nors tik kitamet planuojama svente  blush2.gif O ar nebutu iseitis pasirupinti aukle ar net dviem, jei daugiau vaiku?  g.gif Pas mus turbut bus kokie 6 vaikai  doh.gif Kazkaip nepatogu man sakyt, kad dalyvaukit be vaiku, todel mastau, kad butu iseitis aukle. 4u.gif

Žinoma, ypač jeigu vaikai panašaus amžiaus - jiems bus smagu, ir tėvams ramu.
Atsakyti