Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(vylabusle @ 2011 05 04, 15:22)

smile.gif na taip. is dalies pritariu Jusu sioms mintims, taciau manau, kad Jus, nors ir nesuvokdama, kaip taip galima, turite suprasti, kad kitiems zmonems nemeile svetimiems vaikams, paniska baime menkiausia smulkmena sugriauti itin pedantiskai suplanuota svente ar kazkas pan. yra labai svarus argumentas. Pasiziurekit i kitas temas - juk lygiai taip pat merginos nutaria nekviesti artimu giminaiciu, kurie turi elgesio problemu, kurie gali isgerti per daug ar pan, ir tai butent yra suaugusieji. Taip kad negalima teigti, jog vien tik vaikai buna nekvieciami. Yra zmoniu, kurie nemyli vaiku, yra zmoniu, kurie nemyli svetimu vaiku, yra tokiu, kurie nemegsta kitu suaugusiu zmoniu ir myli tik patys save ar ir kazkiek antra puse smile.gif bet tokiu zmoniu yra, ir negalima ju smerkti uz tai, kad jie tokie. Ju kitoks pasaulis, kitoks mastymas. Kas Jums - ne argumentas, kitam yra pats svarbiausias aspektas. Kas Jums svarbu - kitam visiskai nereiksminga. Nebandykite pakeisti viso pasaulio, nes tai neimanoma. Nesipiktinkite tuo, nes kenkiate tik pati sau - nervindamasi ir bandydama galva pramust siena. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Blyksteli @ 2011 05 04, 14:37)
Prie ko cia patinka-nepatinka?  doh.gif As dievinu visus vaikus ir mano svajoniu darbas yra tik su vaikais, taciau vakarineje dalyje vaikams yra ne vieta ir taskas. As labai tikiuosi, kad naujos temos sia tema nieks nesukurs, nes ji daugiau nei isemta  4u.gif

drinks_cheers.gif as dar galvociau, kad sitoj temoj buvo butina apklausa padaryt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paukste.rima: 04 gegužės 2011 - 15:40
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 04, 15:22)
Tačiau kai pradedamos lipdyti etiketės "vaikai daro tą ir aną", gadina, griauna, sujaukia - šitai yra jau labai nepagarbu
----
"Nemėgstu vaikų" - tai, atleiskite, tikrai nėra argumentas, nes ir jaunojo tėvų galima nemėgti, o nekviesti kažkodėl negalima.

o ar taip jie nedaro? ir gadina, ir griauna. Su suaugusiais lengviau. Bent jau pas mus tokie, su kuriais gali kalbėt.
---
Aš labai daug situacijų paimčiau argumentą, kad nėmėgstu vaikų. Ir kas čia tokio? Nežinau, mes kviečiam suaugusius tuos, kuriuos mėgstam, su kuriais susikalbam. Todėl nelyginu suaugusių su vaikais, nes skirtumai akivaizdūs.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 04, 15:59)
ar kad jų draugų atžalos būtinai pridarys kažko siaubingo - pavyzdžiui - sugadins stalo papuošimą! Siaubas koks, net prakaitas išmušė, pagalvojus, kokia vertybė yra stalo papuošimas ir ką reiškia, kai jį sulamdo ne suaugęs, o vaikas - visom penkiom minutėm anksčiau negu tą patį padarys suaugę!

Bala nematė tos dekoracijos, bet va suaugęs ją gal tik sulamdys, o vaikas gali ir akį išsidurt ar kitą sužeist. Kažkodėl atrodo, kad jūs arba neturit patirties su mažais vaikais, arba jis pas jus dar tik vežimėlyje. Nieko neima, negriebia, nebėgioja, tik valgo ir miega. Kiti, auginę 2-5 metų vaikus žino, kaip staigai ir neprognozuojamai jie gali kažką griebti, mesti, šokti nuo laiptų krašto pro turėklų apačią ir t.t. ir pan.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 10, 18:35)
Bala nematė tos dekoracijos, bet va suaugęs ją gal tik sulamdys, o vaikas gali ir akį išsidurt ar kitą sužeist. Kažkodėl atrodo, kad jūs arba neturit patirties su mažais vaikais, arba jis pas jus dar tik vežimėlyje. Nieko neima, negriebia, nebėgioja, tik valgo ir miega. Kiti, auginę 2-5 metų vaikus žino, kaip staigai ir neprognozuojamai jie gali kažką griebti, mesti, šokti nuo laiptų krašto pro turėklų apačią ir t.t. ir pan.

Gali, bet kur ir bet kada gali vaikas kažkur šokti, kažkur pulti, griebti ir pan., ir vestuvės nei kiek ne ekstremalesnis renginys šiuo atžvilgiu negu namuose rengiami gimtadieniai. Tvenkinių, laiptų, peilių ir šakučių pilna tiek namų, tiek svečių aplinkose, ir tai jau tėvų problema, jeigu jie įsivaizdina, kad vestuvėse prioritetas yra pasilinksminimas, o ne vaikas. Jeigu kasdienybėje akių nenuleidžia nuo mažiaus - vestuvėse taip pat nenuleis.
Atsakyti
pernai teko dalyvaut vestuvese,kai busimieji jaunieji atvaziavo musu kviet iskart pasake kad vaiku nebus,kad planuotume kur juos palikt.na mes jau net 5 vietas buvom numate tai nekilo problemu del tos paros.prasidejo vestuves pasirodo jaunosisos sunenas su dukterecia dalyvauja,jaunojo irgi.......na mes saviskius tik i baznycia vezemes,kur buvo labai fainos nuotraukos padarytos kuom jaunoji labai didziavosi biggrin.gif .i pagrindini pokyli jau nea,bet kas sunervijao tai ju sunenenai ir dukterecios galejo dalyvaut o maniskiai nea.ir kaip veliau isgirdau<netycia>tai va maniskiai tragedija<na judrus vaikinai nesiginciju,bet nepiktybiniai> ir nesvarbu kad sunenai dukterecios sudauze ir indu,istrype gelynus ir dar kazka pridirbo.tiesiog manau jei kvieciat vaikus kvieskit visu,jei ne tai tegu nei veno.
savo vestuvese irgi abejoju ar noreciau matyt vaikus,ne todel kad ju nemyliu-nepatinka-daug problemu...bet tiesiog tai yra suaugusiu svente kur vaikai neturi matyt tevu baliu.ir jei tekesiu tai maniskiam bus jau po 16-18 metu kada gales porose dalyvaut su savo panelem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paukste.rima @ 2011 05 04, 16:42)
smile.gif na taip. is dalies pritariu Jusu sioms mintims, taciau manau, kad Jus, nors ir nesuvokdama, kaip taip galima, turite suprasti, kad kitiems zmonems nemeile svetimiems vaikams, paniska baime menkiausia smulkmena sugriauti itin pedantiskai suplanuota svente ar kazkas pan. yra labai svarus argumentas. Pasiziurekit i kitas temas - juk lygiai taip pat merginos nutaria nekviesti artimu giminaiciu, kurie turi elgesio problemu, kurie gali isgerti per daug ar pan, ir tai butent yra suaugusieji. Taip kad negalima teigti, jog vien tik vaikai buna nekvieciami. Yra zmoniu, kurie nemyli vaiku, yra zmoniu, kurie nemyli svetimu vaiku, yra tokiu, kurie nemegsta kitu suaugusiu zmoniu ir myli tik patys save ar ir kazkiek antra puse smile.gif bet tokiu zmoniu yra, ir negalima ju smerkti uz tai, kad jie tokie. Ju kitoks pasaulis, kitoks mastymas. Kas Jums - ne argumentas, kitam yra pats svarbiausias aspektas. Kas Jums svarbu - kitam visiskai nereiksminga. Nebandykite pakeisti viso pasaulio, nes tai neimanoma. Nesipiktinkite tuo, nes kenkiate tik pati sau - nervindamasi ir bandydama galva pramust siena.  4u.gif

super pasakyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutes, na ir as prisijungiu prie sitos temutes, ir noriu issisakyti. galbut ir as darau nelabai graziai, kvieciu dauguma be vaiku. nes dabar pagalvojus turbut didesne dalis sveciu turi vaikucius nuo puses metu iki 16. Bet kad ir 15 , 16 metu vaikui,na jau nebe vaikui, as jo nekvieciau. jeigu mes mazai bendraujam, jie gal man net gatveje labas nepasakytu. apsimestu, kad neatsimena.. kad esu kazkokia ju mamos pussesere, kuria mate kelis kart per gyvenima. nes taip jau gavosi, kad mazai bendravome su tecio gimine. bet dabar as pati jau suaugau, dekui visagaliui internetui, susiradom vieni kitus (ta prasme pusbroliai, pusseseres), vasara padarome gimines susitikima, ir bendraujames, atradau puikiu zmoniu, ir man noretusi, kad kai kurie is ju dalyvautu mano vestuvese smile.gif o kitu giminaiciu ir draugu vaikai mazesni, vidurkis butu kokie 4-5 metukai. tai kai pagalvoju jeigu dar 10-15 vaiku bus, tai kazkas juo tures priziureti.. galbut nesaziningai darau, bet dvi pusseseres mergaites kvieciu i vestuves, jos bus mano geliu mergaites, jos man tokios artimos, mano uzaugintos, isdabotos, labiausiai pasiilgtos (nes gyvenu ne lietuvoje), ir net klausimas nekilo, kad ju nekviesti.. jos kaip mano vaikai, kuriu as dar neturiu...
na, bet aisku, is sono paziurejus nera man taip lengva, ir nemalonu pries kitus galbut bus, kad ju vaiku nekvieciau.. bet.. nors vaikai gyvenimo geles, bet kartais reikia pasvesti ir be ju smile.gif
Atsakyti
mano akim vestuvės jūsų, už jas mokat jūs, tai vaikus ir visus kitus svečius norit kviečiat norit ne. Ir jei yra vaikų su kuriais bendraujat ir norit matyti šventėje puiku, o tiems suaugusiems, kurie sugalvoja dėl to įsižeidinėti reiktų labiau savo reikalais rūpintis, o ne ieškoti ko čia įsižeisti, nes rasti galima dėl daug ko.
Atsakyti
QUOTE(lumaluma @ 2011 05 15, 17:21)
mano akim vestuvės jūsų, už jas mokat jūs, tai vaikus ir visus kitus svečius norit kviečiat norit ne. Ir jei yra vaikų su kuriais bendraujat ir norit matyti šventėje puiku, o tiems suaugusiems, kurie sugalvoja dėl to įsižeidinėti reiktų labiau savo reikalais rūpintis, o ne ieškoti ko čia įsižeisti, nes rasti galima dėl daug ko.

Aš manyčiau, jog dyendi situacijoje vaikų kvietimas/nekvietimas yra labiau negu pagrįstas - kviečiami tie, su kuriis bendraujama. Ne tie, kurie nesugadins torto, papuošimų ar neįkris į prūdą, o tie, su kuriais bendraujama. Tai yra labai motyvuotas pasirinkimas.

Dyendi, manau, jeigu kam iš svečių kiltų klausimas, kodėl nepakvietėte vaikų - galite neraudonuodama ir paaiškinti, jog nepriklausomai nuo amžius Jūsų vestuvėse dalyvuja artimiausi žmonės, su kuriais bendraujate, ir tiek. Manau, tokioje situacijoje, žinoma, negali būti įsižeidimų. O kai už nugaros kuždasi, kad svečių vaikai nepakenčiami - na, tokiu atveju tikrai įsižeisti yra ko.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 16, 18:54)
Aš manyčiau, jog dyendi situacijoje vaikų kvietimas/nekvietimas yra labiau negu pagrįstas - kviečiami tie, su kuriis bendraujama. Ne tie, kurie nesugadins torto, papuošimų ar neįkris į prūdą, o tie, su kuriais bendraujama. Tai yra labai motyvuotas pasirinkimas.

Dyendi, manau, jeigu kam iš svečių kiltų klausimas, kodėl nepakvietėte vaikų - galite neraudonuodama ir paaiškinti, jog nepriklausomai nuo amžius Jūsų vestuvėse dalyvuja artimiausi žmonės, su kuriais bendraujate, ir tiek. Manau, tokioje situacijoje, žinoma, negali būti įsižeidimų. O kai už nugaros kuždasi, kad svečių vaikai nepakenčiami - na, tokiu atveju tikrai įsižeisti yra ko.

aciu uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
Pritariu smile.gif vestuvėse turi būti žmonės su kuriais daugiau mažiau bendrauji ir palaikai šiltus ryšius ir gal vienas vaikas tau labai brangus ir artimas ir tu jį nori kviesti,o kitas beveik nepažįstamas tai kviesti vien dėl "mandagumo" ar "ką žmonės pasakys" kvailoka smile.gif
Atsakyti
bet dabar man gaunasi tokia situacija: savo brangiausiojo gimines nepazistu visiskai, siuntem kvietimus tik suaugusiems, na raseme tik ju vardus, ir taip galvojom, kad supras, kad kvieciame be vaiku... o as ir nezinau kas kiek ten tu vaiku turi...biggrin.gif bet mano busimi uosviai be klausimo man perdave, tas ir tas atvaziuos su visa seima, ta prasme su vaikais. na bet ten jau vyresni vaikai, paaugliai.. nors mano busimasis tikrai su jais jokio rysio nepalaiko... bet kas man lieka atsakyti, gerai... blink.gif
Atsakyti