Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(***Sandrita*** @ 2011 04 27, 07:55)
O ir giminaiciu probleminiu nekvieciu,kurie neprognozuojami  smile.gif  Kaip ir sakiau man vestuves seimos svente, tad jose dalyvaus ir mazasis musu seimos narys  smile.gif O jus cia pranasaut galit beleka,bet ir taikykit sau  smile.gif

Mano irgi tokia nuomonė, kad šeimos šventė. O reiškia - ir vaikų šventė. smile.gif

Kiek pamenu save mažą vestuvėse - tose, kur nebūdavo jokios programos svečiams, tik visokie stalų užsėdimai ir židinių perdavimai - būdavo tikrai nuobodu (ir vaikams, ir suaugusiems), bet teko dalyvauti ir tokiose, kur visas vakaras buvo pilnas visokių atrakcijų - loterija be pralaimėjimų, vaidinimai, senoviniai ir pseudo-senoviniai ritualai, užduotys jauniesiems, užduotys svečiams. Ir mes, vaikai, tuose žaidimuose ir veikloje dalyvavome, mane net ant kėdės statė padainuoti jauniesiems. biggrin.gif Ir tai buvo tikrai smagios vestuvės, ir mes galėjome bet kada eiti miegoti į namuką atokiau šventimo salės, kur tikrai muzika nebesklido. Tiesa, ten buvo vestuvės rusiškos - žiauriai intensyvios ir smarkiai kitokios negu Lietuvoj. Nesakau geresnės, bet tikrai nuvarančios nuo kojų. Iki šiol prisimenu.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 09:33)
O atsakymas i raudonai pazymeta istrauka butu toks: idomu suzinoti vaiku prieziuros patirti, bent jau priziurint kartais giminaiciu vaikus. As anksciau irgi daug ko nesupratau.

Na as jau turiu ir savo patirties su vaikais biggrin.gif Ir tikrai nesuprantu aiskinimu, kad vaiku reikia nesivesti i vestuves (beje, ir laidotuves) - tai yra gyvenimo pokyciai, kuriuose dalyvauja seima/gimine/draugai. Tam tarpui priklauso ir vaikai.
Man linksmiausios sventes vaikysteje buvo vestuves ir laidotuves, kada susirenka visi pusbroliai, dar kruva draugu ir didziulis siautulys (apie kazkoki miega ne paryciu net kalbos nebuvo). Ir dabar tas pats tesiasi - vaikai dalyvauja visur. Vadinasi, maniskes jau isaugo, o as dar ir dabar nesuprantu kaip galima vaikus atskirti nuo svarbiausiu artimuju gyvenimo pasikeitimo.
P.S. tekejau 19 ir per vestuves buvo kruvele vaiku, kad kazkurio mama nuejo apristi kelio nesukele problemu nei kitiems nei tai mamai.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2011 04 27, 14:53)
Man linksmiausios sventes vaikysteje buvo vestuves ir laidotuves, kada susirenka visi pusbroliai, dar kruva draugu ir didziulis siautulys (apie kazkoki miega ne paryciu net kalbos nebuvo).

blink.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif GERI PALIGINIMAI.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 27, 16:01)

Kai laidojamas niekada nematytas mamos dėdė - netekties skausmo vaikai gali ir nejausti, nebent tam tikrą suaugusių rimtį, bet juk jiems rūpi labiau susitikimas su kitais jaunesniais saviškiais.

Esmė ne tame, su kokia nuotaika derėtų vaikams vykti į laidotuves, o tame, jog esminiuose šeimos/giminės įvykiuose turėtų dalyvauti.
Atsakyti
Kai jūs čia nuo vestuvių prie laidotuvių biggrin.gif

Aš žinau vieną šeimą, kuri nevyko į giminaičio vestuves dėl to, kad nebuvo pakviesti tos šeimos vaikai smile.gif Tik tėvai. Ir dar įsižeidė. Tad, manau, arba visus kviesti, arba jau tada išvis nekviesti. Nes tada gali užsigauti, kad nekaip galvoja apie jų vaikus. O tuo labiau, kad jeigu pasitaikys vestuvėse kitas koks vaikas - gali būti didesnis nepasitenkinimas

Jautrus dalykas iš tikrųjų. Bet aš prieš tokį žaidimą. Verčiau auklę vienam vakarui pasamdyti, kad per vestuves su vaikais užsiimtų, žaidimų pažaistų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 27, 23:30)
Kai laidojamas niekada nematytas mamos dėdė - netekties skausmo vaikai gali ir nejausti, nebent tam tikrą suaugusių rimtį, bet juk jiems rūpi labiau susitikimas su kitais jaunesniais saviškiais.

Esmė ne tame, su kokia nuotaika derėtų vaikams vykti į laidotuves, o tame, jog esminiuose šeimos/giminės įvykiuose turėtų dalyvauti.

taip, deretu/turetu dalyvauti dienineje vestuviu dalyje, bet ne vakarineje schmoll.gif
Atsakyti
Vaikysteje esu buvosi 3juose vestuvese..(2labai dideles,1mazesnes....)nieks nesamde mum jokiu aukliu,visi dideli ir mazi susitelkem i buri ir shakocius atakavom.... biggrin.gif wub.gif pas zmones sventes(ne tik vestuves) buna kartais tikrai tokios,kad as savo vaiko nesivesciau.... unsure.gif o pas kitus ir maziem ir dideliem smagu.... wub.gif
Atsakyti
As nesuprantu sitos temos tikslo,kam bereikalingai gincytis,kiekvienas elgiasi pagal savo situacija.Pvz mano mazylei bus 7men. kai vaziuosim i vestuves,bet as apie palikima kazkam net nesvajoju,kad it turiu kur palikti,kadangi ji prie manes taip prisirisus kad net su teciu ilgiau kaip 2val neisbuna,pasigenda manes prasideda baisingas klykimas spiegimas,verkia vaikas su pasikukciojimais mane tik pamato ir to jai pakanka vaikas ramus.Tai kokia buciau motina jei zinodama kad vaikutis klyks verks baisingai,verks gal valanda gal dvi o gal ir visas tris kol isvargs ir uzmigs,palikciau kazkam ir ramiai isvaziuociau svest vestuviu blink.gif .Geriau pasisamdysiu auklyte kuri man pabus su vaikiuku ten vietoje,ir vaikas bus ramus ir as rami 2.gif .
Manau sioje temoje mamytes geriau dalintusi savo patirtimi o ne gincais.Papasakotu ka dare,ka vezesi,kokiu daiktu prireike,gal apie kazka nepamaste ko labai reikejo,kaip vaikutis elgesi ir t.t. kad kitos mamytes vezdamosis savo vaikucius galetu pasisemt minciu ir patirties.
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 27, 16:01)

o ko verkti,verkia tik vaikai/zmona/vyras/broliai seserys...ir tai jei mirsta senas zmigus nereiketu depresuoti,o pasidziaugti koki ilga gyvenima nugyveno,pasidziaugti galimybe visiems susibegti,pasidziaugti uz likusius.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 27, 15:01)

Jei jau cituoti tai iki galo, kad ir vestuves ir laidotuves yra artimo zmogaus gyvenimo pasikeitimas ir vaikai neturi buti nustumti i sali (o paminejau laidotuves, o ne gimima tam, kad kitoj temoj reikia vaikus saugoti nuo neigiamu emociju). Viena karta kazkas saugo vaikus, kita karta kazkas saugo tevus, t.y. kalbama ne apie vaika, o apie procelianini zaisla.
Suprantu kai nekvieciami vaikai i iskilmingas 2 val trunkancias vestuves (ale dalykinis susitikimas), bet sodyba..... tai ir sakykit tevams, kad vaikas kainuoja tiek ir tiek jei nori atsivesti susimokek, o ne pasakoti apie vaiku sauguma, neidomuma ir pan.
Atsakyti
Karaliskose vestuvese vaikai labai graziai ziurejosi wub.gif netgi suteike daugiau tokio gyvumo, naturalumo ceremonijai smile.gif
Bet as vistiek lieku prie savo nuomones, kad vakarinej daly vaikams tikrai nera butina dalyvaut rolleyes.gif
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blyksteli: 01 gegužės 2011 - 13:54