Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 09:33)
Nu ja, jau kam prikaisioti kitiems pamokslavima, tai tik jums smile.gif Yra pasaulis pagal vylabusle ir yra kitas, neteisingas pasaulis ne pagal vylabusle.
O atsakymas i raudonai pazymeta istrauka butu toks: idomu suzinoti vaiku prieziuros patirti, bent jau priziurint kartais giminaiciu vaikus. As anksciau irgi daug ko nesupratau.

thumbup.gif

vylabusle, jūs pati esate labai kategoriškos nuomonės. . Kad jūsų vestuvės bus pritaikytos ir vaikams, tai labai smagu mirksiukas.gif Bet jūsų variantas yra labiau išimtis nei taisyklė. Dauguma vestuvių būna ne tokios. Ir vaikai vestuvėse tikrai pavargsta. Tai galiu teigti iš savo patirties (būdama vaikas ne kartą esu dalyvavusi vestuvėse, taip pat keliose buvau kaip auklė). Dažnai suaugusieji pavargsta nuo įspūdžių, veiksmo, muzikos, žmonių ir t.t. ką jau bekalbėti apie vaikus.
Aš esu už tai, kad vaikai dalyvautų dieninėje/oficialioje dalyje, bet ne vakarinėje. Ir taip sakau ne todėl, kad nenorėčiau jų matyti, bet todėl, kad atskiriu kas yra vaikų, o kas suaugusiųjų šventė. Vaikams paprasčiausiai dažnai būna nesaugu vestuvėse. Juk jos dažnai būna švenčiamos sodybose, o jose dažnai būna tvenkiniai ar galų gale koks miškelis. Prieš keletą metų netoli nuo mano kaimo esančios sodybos tvenkinyje per vestuves nuskendo 9 metų berniukas, o miške galima pasiklysti. O jei dar kur netoliese gana judrus kelias...
Vaikai iš nuobodulio prisigalvoja visko.
Galų gale vaikams reikalingas režimas. Tokie dalykai kaip neįprastas maistas, miego stoka, garsi muzika tikrai nėra jiems į sveika.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 10:33)
Nu ja, jau kam prikaisioti kitiems pamokslavima, tai tik jums smile.gif Yra pasaulis pagal vylabusle ir yra kitas, neteisingas pasaulis ne pagal vylabusle.
O atsakymas i raudonai pazymeta istrauka butu toks: idomu suzinoti vaiku prieziuros patirti, bent jau priziurint kartais giminaiciu vaikus. As anksciau irgi daug ko nesupratau.

ptashka, as jau nebeturiu noro komentuoti ir kazka irodineti, nes nesvarbu, ka bepasakytume, vistiek viskas bus atversta i tai, kad vestuvese vaikams vieta lotuliukas.gif galu gale, zmones elgiasi ir ziauriau su vaikais (deja verysad.gif ), o cia tik vestuves irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2011 04 26, 11:52)
galu gale, zmones elgiasi ir ziauriau su vaikais (deja verysad.gif ), o cia tik vestuves irnesakyk.gif

blink.gif be komentarų
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2011 04 26, 11:52)
ptashka, as jau nebeturiu noro komentuoti ir kazka irodineti, nes nesvarbu, ka bepasakytume, vistiek viskas bus atversta i tai, kad vestuvese vaikams vieta  lotuliukas.gif galu gale, zmones elgiasi ir ziauriau su vaikais (deja verysad.gif ), o cia tik vestuves irnesakyk.gif

... o ne vieta vestuvese - suaugusiems, nes jie mat gali padauginti alkoholio. Is esmes man sita diskusija irgi atrodo bevaise. Toms, kurioms atrodo normalu savo vestuvese uzkrauti vaika seneliams ar tetoms, laikysis nuomones, kad cia nieko tokio. Kiti visgi teigs, kad reikia pagalvoti ir apie vaika, jei pats negali buti su juo 100%. Pacios vestuves nera eilinis gimines pasisedejimas ar gimtadienis. Tai vieninteli karta (tiketina) gyvenime vykstanti svente, kuri bus is visu kampu koncentruota i jaunavedzius. Nu ir niekaip man neirodysit, kad besizenydami dar ir vaika priziureti sugebesit.
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2011 04 26, 12:58)
blink.gif be komentarų

o ka, netiesa parasiau? unsure.gif isijunkit TV ir pati pamatysit, koks netobulas tas musu pasaulis doh.gif

Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 12:59)
... o ne vieta vestuvese - suaugusiems, nes jie mat gali padauginti alkoholio. Is esmes man sita diskusija irgi atrodo bevaise. Toms, kurioms atrodo normalu savo vestuvese uzkrauti vaika seneliams ar tetoms, laikysis nuomones, kad cia nieko tokio. Kiti visgi teigs, kad reikia pagalvoti ir apie vaika, jei pats negali buti su juo 100%. Pacios vestuves nera eilinis gimines pasisedejimas ar gimtadienis. Tai vieninteli karta (tiketina) gyvenime vykstanti svente, kuri bus is visu kampu koncentruota i jaunavedzius. Nu ir niekaip man neirodysit, kad besizenydami dar ir vaika priziureti sugebesit.

... ir viskas tuo pasakyta thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif pas mus vestuvėse vaikų nebuvo ir tam buvo kelios priežastys: 1. šventimo vietoje buvo vandens telkinys, todėl didelė tikimybė nelaimingam įvykiui, o sargo prie prūdo juk nepasodinsi ir kažko neįpareigosi saugoti ir pastoviai stebėti vaikus g.gif ; 2. juk pripažinkim, balius su vaikais - tai jokio atsipalaidavimo tėvams, juk vistiek rūpi kur vaikas, ką veikia, ar pavalgęs ar nedaro ko nereikia ir pan. Iš pradžių buvo ir nepasitenkinimo dėl to, bet po vestuvių tikrai visi sakė jog labai gerai kad darėm be vaikų, nes patys tėvai galėjo atsipalaiduoti ir tinkamai atšvęsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2011 04 26, 13:01)
o ka, netiesa parasiau?  unsure.gif isijunkit TV ir pati pamatysit, koks netobulas tas musu pasaulis  doh.gif

Tai, kad pasaulyje visko būna dar nereiškia, kad su vaikais galima elgtis neatsakingai ar mažiau jais rūpintis.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 12:59)
... o ne vieta vestuvese - suaugusiems, nes jie mat gali padauginti alkoholio. Is esmes man sita diskusija irgi atrodo bevaise.

Taip, vestuvėse tikrai ne vieta girtiems, ir nelimingų atsitikimų per girtumą (padegtų nuotakos suknelių, nuverstų stalų ir palapinių, sulaužytų kojų, sudaužytų nosių ir kt.) nutinka žymiai daugiau negu su vaikais, kuriuos lydi tėvai arba kiti artimieji.

Toms, kurioms atrodo normalu savo vestuvese uzkrauti vaika seneliams ar tetoms, laikysis nuomones, kad cia nieko tokio.

Jeigu tėvai vedasi vaikus į vestuves - jie juos ir prižiūri. O numeta kaip tik tie, kurie vaiką palieka kam nors.

Kiti visgi teigs, kad reikia pagalvoti ir apie vaika, jei pats negali buti su juo 100%.

O kas trukdo būti su vaiku 100%? Taurelė, žavingas kavalierius, kviečiantis šokti? Jofana, kažkaip kai mūsų šeimos su vaikais susirenka, tai mamoms ir dinsgsties nėra elgtis taip, lyg vaiko nebūtų, eiti šokti ar pan.

Pacios vestuves nera eilinis gimines pasisedejimas ar gimtadienis. Tai vieninteli karta (tiketina) gyvenime vykstanti svente, kuri bus is visu kampu koncentruota i jaunavedzius. Nu ir niekaip man neirodysit, kad besizenydami dar ir vaika priziureti sugebesit.

Tik pačioje tuoktuvių ceremonijoje ir pirmojo šokio metu jaunieji neturi galimybės būti su vaiku. O visą likusį laiką - kuo puikiausiai gali visur imti su savimi ir vaiką.

O šiaip tikrai ne vaikų problema yra, kad iš vestuvių padaromas nuobodus ir net pavojingas girtuoklių sambūris. Teko būti vestuvėse, kur bemaž pusę svečių sudarė vaikai (buvo vien jaunos šeimos su vaikais - ir, nors tai nebuvo man asmeniškai įdomi šventė, niekas nuo tos vaikų gausos nenukentėjo, rado jie veiklos, ir stalus šlavę, ir tarpusavyje žaidė, ir verkė, ir mušėsi, ir paskui mamos sijonus lakstė, ir viskas ten buvo ok tiems vaikams, ir miegoti suaugę sukrito anksčiau negu vaikai.
Atsakyti
hi.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2011 04 26, 15:09)
Tai, kad pasaulyje visko būna dar nereiškia, kad su vaikais galima elgtis neatsakingai ar mažiau jais rūpintis.

tikra tiesa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 15:37)

thumbup.gif
gaila, kad temos kureja nepridejo apklausos prie temos, manau rezultatai kalbetu patys uz save ax.gif
As, tiesa pasakius, kai pamaciau temos pavadinima, pagalvojau ka cia diskutuot, juk ir taip viskas aisku rolleyes.gif bet, smalsumo vedina, maniau patikrinsiu, apie ka cia tiek psl. prirasyta, ir va pasirodo - kas vienam akivaizdu, kitam gali atrodyti kitaip unsure.gif ko gero tame ir idomumas, kad visi mes skirtingi 4u.gif
Atsakyti
Vylabusle drinks_cheers.gif zinok cia daug nelaimiu ir blogio pranasiu,tad su jomis diskutuoti ta tema neverta smile.gif
Mano vaikas eina miegoti 22val, na ir ka? smile.gif Turi jis rezima toki,jei sveciu atvaziuoja ir veliau nueina miegoti, kiek jam idomu tiek jis buna. O jei tevai nuo mazu dienu kai vaikas miega vaiksto ant pirstu galiuku,tai nera ko noreti,jei jie negali miegoti esant pasalniams garsams smile.gif
O ir giminaiciu probleminiu nekvieciu,kurie neprognozuojami smile.gif Kaip ir sakiau man vestuves seimos svente, tad jose dalyvaus ir mazasis musu seimos narys smile.gif O jus cia pranasaut galit beleka,bet ir taikykit sau smile.gif
Atsakyti