Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(***Sandrita*** @ 2011 04 22, 14:40)
Gyvenimas nesusituokus (nu nebent gyvenat kaip sesuo ir brolis,kas labai abejotina) ir yra Santuokos sakramento niekinimas. Tai pagal jus taip iseina, kol pries tai kartu gyveni ir baznycioj tuoktis negali,nenusikalbekit pati  doh.gif Gali kunigas neduoti isrisimo,jei pati visas nuodemes ispazystat be kunigo,tik ale su Dievu pasigalbejus,tai jis jusu manymu ir duoda jum isrisima  lotuliukas.gif Visazine matyt cia jus didele,gal kunigo pareigas atliekate  ax.gif

Erezijas kaip vadinat jus,pati skleidziat, tikrai per ispazinti pasakius kad gyvenat nesantuokoje negausit isrisimo.
Koks egoizmas,geriau vaika palikt kazkokiam nepazystamam zmogui, ir kodel vaikas negali buti su savo tevais  smile.gif Vaikui daug geriau tarp savu,o ir vestuvese man ne pats svarbiausias dalykas yra balius kazkoks.
Tai vaiko numetimas kazkam jau yra egoizmas ir savanaudiskumas

lotuliukas.gif
As jums galeciau primesti nuorodu, juk matosi, internetu naudotis mokate, bet cia tema ne apie tai. Kunigais moterys Lietuvoje buti negali. Bet siokias tokias tiesas tikrai labai gerai zinau. Siulau pasidometi. O tai tikrai po to galvosit, kad per Santuoka jums jusu ikisantuokini gyvenima atleido, ko kunigas mat kazkaip keistai del kazkokiu preizasciu nepadare.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 04 22, 17:14)
1. Vestuvės - dar ir giminės susitikimas. Taigi, jaunieji privalo skirti laiko ir svečiams. O jei sutūpę smelyje žaisit su vaiku, manau, svečiai pasijus nejaukiai, lyg nereikalingi jūsų ir tik Jūsų šeimos, bet ne giminės šventėje.

BŪTENT. O vaikai yra giminės dalis, taigi - turi dalyvauti susitikime, ir jaunieji privalo skirti laiko savo svečiams, kokio amžiaus jie bebūtų. Ir jaunųjų vaikai taip pat turi būti pristatyti visai giminei, jeigu dar nebuvo pristatyti. Kalbate taip, lyg vaikai nebūtų tokie pat žmonės ir pilnateisiai svečiai bei giminės dalis.
2. Vaikai turi dalyvautii gražiose, maloniose, jiems tinkamose šventėse. Vestuvės jiems nėra nei malonios, nei įdomios - jiems neįdomu klausytis ilgų linkėjimų, posmų. Jiems nuobodu klausytis močiučių jaunystės prisiminimų. Jiems keista matyti besigniaužančias poras ir t.t. ir pan.

Dievulėliau, tokių nuobodybių prie U formos stalo ir man koktu klausytis... Aš esu vaikas, matyt...

Atrodo, kad niekad neisit į darbą ir vaiko į darželį neleisit blink.gif  doh.gif ?
Egoizmas vaiko nuo sijono nepaleist ir temptis jį visur, kaip kokį prielipą, nežiūrint, tinkama ten vaikui vieta ar ne. O kad vaikas pusdienį pabus su aukle - žmogum, nusimanančiu, kaip su vaikais elgtis ir kaip juos užimti, tai anokia čia bėda?
Lai plečia akiratį. Te sužino, kad pasaulyje yra ir kitų žmonių, ne tik tėvai ir seneliai. O tai paskui užsiaugina vaikus, žmonių bijančius. Kai reikia išeit į darbą ir palikt darželyje - tragedija. O patys ir išmokot žmonių baidytis.

Taip kad kaip tik vaiko atribojimas nuo neva "suaugusiųjų" švenčių ir būtų tikroji vaiko izoliacija. Taip, ir darželyje vaikams pravartu pabūti, ir su draugais, ir su savo pačių giminėm bei kitais vaikučiais šventėje.

Ir šiaip - ką man čia įrodinėt. Pagyvensit - pamatysit. Tereikės kelių metų, ir pakeisit nuomonę, pereisit į mano pusę  mirksiukas.gif

Na, jeigu vestuves suvoksim kaip šlykščią tetulių ir dėdžių nusigėrimo puotą iki paryčių - tuomet niekur ir vaikščiot nereikia - ten nei vaikus vestis, nei pačiai keliuti nesinorėtų. Bet jeigu kalbame apie gražius pobūvius, kur puošnūs ir geranoriški žmonės vaišinsi skanėstais, linksminasi ir švenčia gražioje aplinkoje - ten turėtų būti smagu ir mažiems, ir dideliems.

Apskritai, labai negražu išskirti vaikus lyg nežmones...
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2011 04 23, 19:03)
lotuliukas.gif
As jums galeciau primesti nuorodu, juk matosi, internetu naudotis mokate, bet cia tema ne apie tai. Kunigais moterys Lietuvoje buti negali. Bet siokias tokias tiesas tikrai labai gerai zinau. Siulau pasidometi. O tai tikrai po to galvosit, kad per Santuoka jums jusu ikisantuokini gyvenima atleido, ko kunigas mat kazkaip keistai del kazkokiu preizasciu nepadare.

Ptashka, be išrišimo negalima priimti komunijos. O tuokti ar ne - sprendžia kunigas. Jeigu sutuokė be išrišimo - kitą kartą po išpažinties išrišimą duos, nes pora jau nebebus gyvenanti nuodėmėje.

O šiaip tai kunigas gali duoti išrišimą netgi svetimautojams, priklauso nuo paties kunigo.
Atsakyti
Vylabusle, pries kiekviena sakramenta turi atlikti ispazinti, gauti isrisima ir atlikti atgaila (isskyrus kriksta). Cia kaip aksioma, paliekama zmogaus sazinei. Kunigas realiai gali nezinoti, kad buvai ar nebuvai ispazinties. Bet kam tada eiti tuoktis i baznycia, jei nuo pat pradziu pradedama nuo melo?

Jusu dukterecia, kaip pateikete pavyzdi, miega nuo 22-23. Reiskia ji jau didesne Arba toks rezimas. Maniske 9val. jau miega. Dabar bandau isivaizduoti, jei reiketu vykti su ja i kazkieno vestuves: 19.00 prasideda fursetas kur nors 50 km. spinduliu, nuvaziuojam, pavalgom karsta ir isvaziuojam? Ar eiti miegoti kartu (nes nemanau, kad saugu naujoje vietoje vaika palikti viena, ypac tradicinese sodybose, kur miegama antrose aukstuose)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 23 balandžio 2011 - 18:53
QUOTE(ptashka @ 2011 04 23, 19:53)
Vylabusle, pries kiekviena sakramenta turi atlikti ispazinti, gauti isrisima ir atlikti atgaila (isskyrus kriksta). Cia kaip aksioma, paliekama zmogaus sazinei. Kunigas realiai gali nezinoti, kad buvai ar nebuvai ispazinties. Bet kam tada eiti tuoktis i baznycia, jei nuo pat pradziu pradedama nuo melo?

Kiekvienam sakramentui ruošiamasi padedant kunigui. Jeigu svetimaujantiems nebūtų duodamas išrišimas, o poros be išrišimo nebūtų tuokiamos - tuomet didžioji dalis porų netektų galimybės susituokti kaip katalikai. Nemanau, kad kas nors iš to laimėtų. Žinau, kad mudu tikrai gausime išrišimą iš to paties kunigo, kuris mus tuoks, bet įsivaizduoju, kad galimas ir toks variantas, kai kunigas išrišimą atideda, sutuokia, o po to suteikia išrišimą...

Santuokos sakramentas suteikiamas netgi kai vienas iš besituokiančių yra kitatikis, t. y. net neatlieka išpažinties katalikų bažnyčioje. Kodėl tokiu atveju išrišimo negavimas ir net išpažinties neatlikimas nėra kliūtis santuokai?

Aš nesu tų reikalų žinovė, ir net per paskaitėlese nepamenu, kad ta tvarka būtų aptariama. Bet jeigu kunigas, nedavęs šrišimo, sutuokia porą, ir po to suteikia išrišimą - nemanau, kad čia esama melo... Melas būtų tuomet, jeigu per išpažintį būtų nutylėta apie svetimavimą.

Jusu dukterecia, kaip pateikete pavyzdi, miega nuo 22-23. Reiskia ji jau didesne Arba toks rezimas. Maniske 9val. jau miega. Dabar bandau isivaizduoti, jei reiketu vykti su ja i kazkieno vestuves: 19.00 prasideda fursetas kur nors 50 km. spinduliu, nuvaziuojam, pavalgom karsta ir isvaziuojam? Ar eiti miegoti kartu (nes nemanau, kad saugu naujoje vietoje vaika palikti viena, ypac tradicinese sodybose, kur miegama antrose aukstuose)?

Tokie dalykai iš anksto aptariami ir apsvarstomi. Jeigu Jūsų vaikas miega 9 val., tai, ko gero, yra per mažas ir tam, kad būtų paliktas su aukle.
Šiaip nesuprantu, kodėl atrodo taip baisu po šventinės vakarienės jau eiti miegoti? Be to, juk ir vaikas gali įsižaisti ir dar nenorėti miego, kadangi nauja įdomi aplinka labai sujaudina, taip kad ir iki 22 val. galima. smile.gif Juk suaugę irgi neina miegoti 5 ryto kasnakt, bet kažkaip jau vestuvėse ti laiko neskaičiuoja... rolleyes.gif
Mūsų vestuvėse bus tėvų ir su naujagimiais smile.gif Kiek laiko jie galės išbūti šventime - neįsivaizduoju, bet labai kviesime bent šiek tiek sudalyvauti ir nedarysime spaudimo pasilikti, jeigu norės išeiti vaikučių sūpuoti.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 23, 20:39)

Jeigu Jūsų vaikas miega 9 val., tai, ko gero, yra per mažas ir tam, kad būtų paliktas su aukle.

Mieloji, mano vaikas po poros metu bus pradinukas smile.gif Tiesiog yra rezimas, kad be problemu rytais keltusi i darzeli. Bet, turesit savu, tuomet suprasit visus dziaugsmus ir vargus. Nes ju irgi yra pakankamai. Gerai, kad jie mieli. Bet buti mama, tai nera aklai buti 150% su vaiku. Buti mama dar ir ziureti, kas vaikui geriau.

P.S. Santuokos sakramentas su kitos religjos asmeniu, tiekiamas tik labai ribotai. Religija turi buti labai panasi: pvz. pravoslavu (ne sentikiu), bet tuomet pries santuoka reikia pereiti i katalikybe. Ir as buvau paminejusi atvejus, kuriais, anot pacio kunigo, negalima duoti isrisimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 25 balandžio 2011 - 18:34
ptashka, mano pana greit bus treju. Kasdien eina miegot 20val. Savaitgaliais apie 22val. O Nauju Metu nakti ejo 1 nakties miegot ir jokios tragedijos nebuvo smile.gif Vestuvese tikrai dalyvaus iki galo (galas pas mus gerokai anksciau nei pas dauguma iprasta), mociutes jau dabar nepasidalina, kuri bus pagrindine aukle biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2011 04 25, 19:07)
ptashka, mano pana greit bus treju. Kasdien eina miegot 20val. Savaitgaliais apie 22val. O Nauju Metu nakti ejo 1 nakties miegot ir jokios tragedijos nebuvo smile.gif Vestuvese tikrai dalyvaus iki galo (galas pas mus gerokai anksciau nei pas dauguma iprasta), mociutes jau dabar nepasidalina, kuri bus pagrindine aukle  biggrin.gif

Taip kasdienybeje taip ir yra - mociutes nepasidalija. Tiesiog vestuvese noreciau dalyviu, o ne darbuotoju (pirsliu, fotografu, vedeju, vaiku aukliu). Tiesa sakant, nesam 100% apsisprende, ar mazoji dalyvaus fursete po banycios velesniame vakare. Daugiau kalbu apie atveji, kai mus pakviestu ir reiketu sprestis, vaziuojame su vaiku, ar be jo.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 25, 19:29)
Mieloji, mano vaikas po poros metu bus pradinukas smile.gif Tiesiog yra rezimas, kad be problemu rytais keltusi i darzeli. Bet, turesit savu, tuomet suprasit visus dziaugsmus ir vargus. Nes ju irgi yra pakankamai. Gerai, kad jie mieli. Bet buti mama, tai nera aklai buti 150% su vaiku. Buti mama dar ir ziureti, kas vaikui geriau.

Sekmadieniais vedate į darželį? smile.gif Nežinau, aš tokios diskriminacijos niekada neleidau savo šeimoje: ėjau miegoti tuomet, kai visi ėjo. Jeigu mane bandydavo paguldyti, patys neidami miego, tiesiog nemiegojau, ir tiek - tol, kol visi suguldavo smile.gif

Žinoma, Jūsų reikalas, kaip auklėti ir kada migdyti, ir kiek izoliuoti savo vaiką nuo svarbiausių šeimos įvykių. Bet tai tėra tik vienas iš gyvenimo modelių. Jūs praktikuojate tokį. Kiti žmonės gyvena kitaip, ir su vaiku bendrauja kitip, ir kitokio režimo laikosi.

P.S. Santuokos sakramentas su kitos religjos asmeniu, tiekiamas tik labai ribotai. Religija turi buti labai panasi: pvz. pravoslavu (ne sentikiu), bet tuomet pries santuoka reikia pereiti i katalikybe. Ir as buvau paminejusi atvejus, kuriais, anot pacio kunigo, negalima duoti isrisimo.

Mano tėvai nuėjo šliubo prieš keletą metų, ir, nors mama yra pravoslavė, tikėjimo jai keisti nereikėjo, lygiai taip pat nereikėjo eiti išpažinties, lankyti paruošimųjų kursų ir pateikti dokumentų, kokius teikia jaunos katalikų poros. Taigi, tuoktuvių reikalas kur kas lankstesnis negu Jūs manote. Nei viena visko nežinome, bet ar ne per drąsu sakyti "aš tuos dalykus puikiai išmanau", kuomet iš tiesų išmanote tiek, kiek bet kuri eilinė katalikė - žinote tuos atvejus, su kokiais teko susidurti, apie kokius Jums paaiškino ir t. t. Abejoju, ar turite kompetencijos svarstyti, kieno ten santuoka grįsta melu, ko negalima be išrišimo ir pan. Jeigu porą sutuokė be išrišimo - puiku, bet kokiu atveju pora nebegyvena nuodėmėj ir sukūrė laimingą šeimą.

Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2011 04 25, 20:11)
Tiesiog vestuvese noreciau dalyviu, o ne darbuotoju (pirsliu, fotografu, vedeju, vaiku aukliu).

Na, jeigu bendravimas su vaiku - darbas, tuomet ir pasišnekučiavimas su svečiais - darbas... doh.gif lotuliukas.gif Gi kai kurie žmonės už bendravimą ir svečių sudominimą pinigus gauna...
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 25, 21:35)
Sekmadieniais vedate į darželį? smile.gif Nežinau, aš tokios diskriminacijos niekada neleidau savo šeimoje: ėjau miegoti tuomet, kai visi ėjo. Jeigu mane bandydavo paguldyti, patys neidami miego, tiesiog nemiegojau, ir tiek - tol, kol visi suguldavo smile.gif

Žinoma, Jūsų reikalas, kaip auklėti ir kada migdyti, ir kiek izoliuoti savo vaiką nuo svarbiausių šeimos įvykių. Bet tai tėra tik vienas iš gyvenimo modelių. Jūs praktikuojate tokį. Kiti žmonės gyvena kitaip, ir su vaiku bendrauja kitip, ir kitokio režimo laikosi.

Na, jeigu bendravimas su vaiku - darbas, tuomet ir pasišnekučiavimas su svečiais - darbas...   doh.gif lotuliukas.gif  Gi kai kurie žmonės už bendravimą ir svečių sudominimą pinigus gauna...

Bendravimas su vaiku - ne darbas. Bet 3-4 metu vaikas reikalauja ne tik bendravimo, bet ir daug prieziuros. Netgi daugiau negu savarankiskai buvimo vietos pakeisti nemokantis kudikis. Paskutinis sakinys yra lygiai tiek pat logiskas, kiek ir jusu suvedimas linksmybes=alkoholis.

Taip, namuose laikomasi rezimo. Nematau nieko blogo, kad ryte vaikui yra lengviau keltis, negu nuejus miegoti bele kada. Kartais savaitgaliais pabunam ilgeliau, bet tuomet pastebejome tendencija, kad vaikas pervargsta ir prasideda oziai, kaprizai lygioje vietoje. Pasakysiu netgi daugiau - patys einame miegoti labai anksti, nes 5 ryto jau buname ant koju. Ir nieko cia gero, jei vaikas ozius tokius rodo, kad kol kiti nemiegos, tol ir as nemiegosiu. Keisciau negu jusu pavadintas "izoliavimas nuo seimos ivykiu" man atrodo modelis, kur pyplys visus ant ausu pastato: noriu ir viskas, o jei ne, tai arba su isterijom, ar be ju, bet bus vis tiek taip, kaip noriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 26 balandžio 2011 - 07:26
QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 08:24)
Bendravimas su vaiku - ne darbas. Bet 3-4 metu vaikas reikalauja ne tik bendravimo, bet ir daug prieziuros. Netgi daugiau negu savarankiskai buvimo vietos pakeisti nemokantis kudikis. Paskutinis sakinys yra lygiai tiek pat logiskas, kiek ir jusu suvedimas linksmybes=alkoholis.

Nesuprantu, kuo vaiko priežiūra nevestuvėse skiriasi nuo priežiūros vestuvėse. Nebent tikrai jau numirsit-prapulsit nepakylojusi kojų pagal joniką... Jeigu to vykstate į vestuves - geriausia ten vykti ir be sutuoktinio...
Bet šiaip vestuvės, kaip ne kartą minėta, yra šeimos ir giminės šventė, kur kaip tik ir yra svarbiausias visų susibūrimas.

Taip, namuose laikomasi rezimo. Nematau nieko blogo, kad ryte vaikui yra lengviau keltis, negu nuejus miegoti bele kada. Kartais savaitgaliais pabunam ilgeliau, bet tuomet pastebejome tendencija, kad vaikas pervargsta ir prasideda oziai, kaprizai lygioje vietoje. Pasakysiu netgi daugiau - patys einame miegoti labai anksti, nes 5 ryto jau buname ant koju. Ir nieko cia gero, jei vaikas ozius tokius rodo, kad kol kiti nemiegos, tol ir as nemiegosiu. Keisciau negu jusu pavadintas "izoliavimas nuo seimos ivykiu" man atrodo modelis, kur pyplys visus ant ausu pastato: noriu ir viskas, o jei ne, tai arba su isterijom, ar be ju, bet bus vis tiek taip, kaip noriu.

Esate vieversių šeima, ir savo įpročius bandote pteikti kaip kažkokią universalią gėrybę, kai tai tėra viso labo vienos atskiros šeimos įpročiai, ir tiek. Ir su tokiais įpročiais apskritai bet kokie vakariniai renginiai būtų tik išmušims iš ritmo. Jeigu jums nesmagu eiti į svečius su vaiku - tai ir neikite, bet geriau neaiškinkite kitiems, imti ar nesiimti jiems vaikus į gražias šventes, o juo labiau nesiimkite pamokslauti apie sakramentus, kurių niuansų tikrai neišmanote.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 26, 08:05)
Nesuprantu, kuo vaiko priežiūra nevestuvėse skiriasi nuo priežiūros vestuvėse. Nebent tikrai jau numirsit-prapulsit nepakylojusi kojų pagal joniką... Jeigu to  vykstate į vestuves - geriausia ten vykti ir be sutuoktinio...
Bet šiaip vestuvės, kaip ne kartą minėta, yra šeimos ir giminės šventė, kur kaip tik ir yra svarbiausias visų susibūrimas.
Esate vieversių šeima, ir savo įpročius bandote pteikti kaip kažkokią universalią gėrybę, kai tai tėra viso labo vienos atskiros šeimos įpročiai, ir tiek. Ir su tokiais įpročiais apskritai bet kokie vakariniai renginiai būtų tik išmušims iš ritmo. Jeigu jums nesmagu eiti į svečius su vaiku - tai ir neikite, bet geriau neaiškinkite kitiems, imti ar nesiimti jiems vaikus į gražias šventes, o juo labiau nesiimkite pamokslauti apie sakramentus, kurių niuansų tikrai neišmanote.

Nu ja, jau kam prikaisioti kitiems pamokslavima, tai tik jums smile.gif Yra pasaulis pagal vylabusle ir yra kitas, neteisingas pasaulis ne pagal vylabusle.
O atsakymas i raudonai pazymeta istrauka butu toks: idomu suzinoti vaiku prieziuros patirti, bent jau priziurint kartais giminaiciu vaikus. As anksciau irgi daug ko nesupratau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 26 balandžio 2011 - 09:36
QUOTE(ptashka @ 2011 04 26, 10:33)
Nu ja, jau kam prikaisioti kitiems pamokslavima, tai tik jums smile.gif Yra pasaulis pagal vylabusle ir yra kitas, neteisingas pasaulis ne pagal vylabusle.

Aš neaiškinu, kam vestis, o kam nesivesti vaikų į vestuves. Tiesiog raginu traktuoti visus žmones kaip lygius, ir susiprasti, kad negalima žmonių nekviesti vien dėl amžiaus. Nebent tai būtų giežtai pilnamečiams skirtas renginys, bet į jį tuomet neturėtų būti kviečiami jokie jaunesni nei 18 m. žmonės.

O atsakymas i raudonai pazymeta istrauka butu toks: idomu suzinoti vaiku prieziuros patirti, bent jau priziurint kartais giminaiciu vaikus. As anksciau irgi daug ko nesupratau.

Ne kartą minėjau, turiu dukterėčią, ją esu prižiūrėjusi. Turiu ir pedagoginio darbo patirties. Žinau, kas tai yra. Tai nėra paprasta, bet visiškai nepriklauso nuo to, ar esama namuose, ar svečiuose, ar vestuvėse. Jau vestuves kaip kokią itin pavojingą erdvę gali pristatyti tik žmogus, nebuvęs jokiame žmonių susibūrime, išskyrus vestuves...
Atsakyti