Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(prokurore @ 2011 04 08, 12:24)
nezinau kaip kas supranta ta suaugusiuju baliu, bet as suprantu taip: kur vartojamas alkoholis ir linksmybes tesiasi ilgiau nei iki 22 h, tai jau suaugusiuju balius!
jei leidzia finansai, ir galima uzsisakyti atskira aukle vaikams, kuri juos uzimtu, priziuretu, suguldytu...tai valio! tada as uz!
bet kai vaikai, pypliai, kokiu 5-10 metu per nakti laksto nezinia kur(nes ju tikrai neprisirisi sau prie kedes, o pats kartu su jais nelakstysi) 2-3 nakties..arba, kai pavarges vaikas, isikibes mamai ar tetei i paranke, zyzia, kad nori miegoti...arba kai vercia visus kampus...o jei dar yra gerokai pasilinksminusiu sveciu, kurie sokiu aikstelej visus imanomus akrobatinius triukus pradeda isdarineti smile.gif, gali ir suzeisti vaikai...tai jus man sakykit, ar tikrai tai vieta skirta vaikui???
Manau, jei jau kvietimas i vestuves iteiktas pries pusmeti, kad ir pries kelis menesius...na jau tikrai galima rasti kur vaika palikti! arba galima ji atsivesti kelioms valandoms, o paskui ji gali pasimti seneliai ar dar kas...(pvz pas mus taip buvo) nors mes neraseme, kad sveciai atvyktu be vaiku, bet visi musu sveciai buvo supratingi...norejo patys pasveti, o ne visa vakara priziureti savo vaikus!

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Pilnai pritariu, jau kelinta karta rasau. Vestuves - tai jaunuju svente, o ne vaiku, todel vaikams tikrai nera ka ten veikt 4u.gif As prisimenu, kai pati buvau mazyte ir zyziau, kad mama paimtu kartu i giminiu vestuves, ir neeme schmoll.gif uztai kaip smagu budavo ryte lauktuviu sulaukt thumbup.gif vestuvese dalyvaut pradejau jau zymiai brandesnio amziaus ax.gif Su vaikais galima ateit i baznycia pasveikint, saldainiu pasirinkt ir pan. o veliau jiems ir patiems neidomu manau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2011 04 08, 14:03)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Pilnai pritariu, jau kelinta karta rasau. Vestuves - tai jaunuju svente, o ne vaiku, todel vaikams tikrai nera ka ten veikt  4u.gif As prisimenu, kai pati buvau mazyte ir zyziau, kad mama paimtu kartu i giminiu vestuves, ir neeme  schmoll.gif uztai kaip smagu budavo ryte lauktuviu sulaukt thumbup.gif vestuvese dalyvaut pradejau jau zymiai brandesnio amziaus ax.gif Su vaikais galima ateit i baznycia pasveikint, saldainiu pasirinkt ir pan. o veliau jiems ir patiems neidomu manau  smile.gif

Galima pratęsti Jūsų mintį šitaip: vestuvės - tai jaunųjų šventė, o ne tėvų (tėvams vestuvėse ne vieta);
vestuvės - tai jaunųjų šventė, o ne draugų (ir draugų nėra čia ko);
vestuvės - tai jaunųjų šventė, o ne kunigo ir ne CMB atstovų (reiškia, patys save ir galėtų sutuokti);
ir daugiau galima pridėti visokių nesąmonių.

Tap, vestuvės - jaunųjų šventė, ir kviečia jie į ją ką nori, bet negalima vienašališkai ir kategoriškai brukti apibendrinimus, kad vaikams vestuvėse ne vieta. Kalbėkite apie savo vestuves, o ne bendrai apie bet kokias. Kai nesukonkretinama, labai piktai ir kategoriškai skamba.

Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 08, 23:30)
Galima pratęsti Jūsų mintį šitaip: vestuvės - tai jaunųjų šventė, o ne tėvų (tėvams vestuvėse ne vieta);
vestuvės - tai jaunųjų šventė, o ne draugų (ir draugų nėra čia ko);
vestuvės - tai jaunųjų šventė, o ne kunigo ir ne CMB atstovų (reiškia, patys save ir galėtų sutuokti);
ir daugiau galima pridėti visokių nesąmonių.

Tap, vestuvės - jaunųjų šventė, ir kviečia jie į ją ką nori, bet negalima vienašališkai ir kategoriškai brukti apibendrinimus, kad vaikams vestuvėse ne vieta. Kalbėkite apie savo vestuves, o ne bendrai apie bet kokias. Kai nesukonkretinama, labai piktai ir kategoriškai skamba.

As jums atskleisiu paslapti... Jus patys save Baznycioje ir sutuoksit. Kunigas neteikia santuokos sakramento. Tik ji palaimina.

Keista, jums pries tai pateike visa pavyzdi, del ko 99% vaiku dalyvavimas vestuvese nieko gero neduoda jiems patiems ir ju tevams, o jus randate fraze ir ja isverctusi savaip parasote kazkoki kategoriska isvedziojima.
Atsakyti
Vylabusle yra labai jautri sia tema kaip matau ax.gif nereikia, taip nervuotis 4u.gif
Galiu atsakyti ir i komentara... taip, tai yra jaunuju svente, ir jei draugai, artimieji, gimines, kunigas, CMB nenori/negali toje sventeje dalyvauti, tai jaunieji gali basom kojom dviese prisiekti amzina meile kokios nors pievos vidury - juk tai ju svente wub.gif as manau, kad kaip tik sveciai turetu but pamaloninti, kad yra pakviesti buti liudininkais tokioje sventeje ir kad jaunieji nori su jais pasidalinti savo laime, dziaugsmu, meile rolleyes.gif kazkaip nesinoretu tiketi, kad jus savo vestuves organizuojate del sveciu/vaiku ar kt. ax.gif
Atsakyti
miela, vylabusle, niekas tikrai nebruka savo nuomones kazkam! manau cia galima issakyti savo nuomone, padiskutuoti sia tema.... ar negalima?
Jusu nuomone siuo klausimu kitokia...tai valio! jus darysit kaip jus norit, o as darysiu kaip as noriu!
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 04 09, 09:10)
As jums atskleisiu paslapti... Jus patys save Baznycioje ir sutuoksit. Kunigas neteikia santuokos sakramento. Tik ji palaimina.

Keista, jums pries tai pateike visa pavyzdi, del ko 99% vaiku dalyvavimas vestuvese nieko gero neduoda jiems patiems ir ju tevams, o jus randate fraze ir ja isverctusi savaip parasote kazkoki kategoriska isvedziojima.

Tai galima tiek pat pavyzdžių pateikti, dėl ko 99 atvejais iš 100 apskritai vaikai yra didelė problema, bet tikrai mažumai tai tėra svari dingstis negimdyti.

Pasakymas, kad vaikams vestuvėse ne vieta yra toks pat kategoriškas.
Papildyta:
QUOTE(Blyksteli @ 2011 04 09, 12:00)
Vylabusle yra labai jautri sia tema kaip matau  ax.gif nereikia, taip nervuotis  4u.gif
Galiu atsakyti ir i komentara... taip, tai yra jaunuju svente, ir jei draugai, artimieji, gimines, kunigas, CMB nenori/negali toje sventeje dalyvauti, tai jaunieji gali basom kojom dviese prisiekti amzina meile kokios nors pievos vidury - juk tai ju svente wub.gif as manau, kad kaip tik sveciai turetu but pamaloninti, kad yra pakviesti buti liudininkais tokioje sventeje ir kad jaunieji nori su jais pasidalinti savo laime, dziaugsmu, meile  rolleyes.gif kazkaip nesinoretu tiketi, kad jus savo vestuves organizuojate del sveciu/vaiku ar kt.  ax.gif

Priesaika basom kojom - gražus dalykas, bet slapta santuoka nėra santuoka tikra to žodžio prasme - santuokos metu yra prisiekiama ne tik vienas kitam, bet ir pranešama visam pasauliui, kad du žmonės nuo šiol yra vienis.

Šventę organizuojame dėl visų - ir dėl savęs, ir dėl svečių.

Bet esmė ne tame, kviečiami ar ne vaikai į vestuves. Visoje šioje diskusijoje yra toks leitmotyvas "vaikai ir žmonės". Jau pats savaime toks dalykas, kad vaikų kvietimas yra svarstomas atskirai yra iš pagrindų neteisingas. Kviesti ar nekviesti vaikus galima tik tokiu pačiu būdu, kaip ir suaugusius.
Atsakyti
zinoma, kvietimuose nurodyti, kad pageidaujate, jog tevai dalyvautu be vaiku-rizikinga! galite uzsitraukti draugu ar giminaiciu nemalone! jei jau kvieciate artimus zmones, tai greiciausiai zinote ko is ju tiketis!
nezinau, gerbiamoji vylabusle,(adresuoju jums, nes diskusija vyksta su jumis del musu nuomoniu skirtumo) ar jus turite vaiku ar ne....bet as ziuriu jau kaip is mamos puses! Kad ir ne i vestuves, o i koki kita baliu pasiimam kartu dukryte, tai visa laika sedziu sventeje kaip ant adatu! Na negaliu paleisti savo vaiko is akiu!(mano tevai ir manes, kad ir kokia didele as jau paskui buvau, niekad be prieziuros baliuje nepalikdavo). Vaikas nuo triuksmo pavargsta, pradeda zysti... kad ir i kita auksta nueini miegoti, triuksmas vis vien girdisi, vienos palikti negali arba turi lakstyt aukstyn/zemyn...ir taip visa vakara...ir kokia gi cia svente!Taip ir svajoju kuo greiciau dingti namo!
Vat turbut as nesuprantu sios situacijos daugiau is tevu puses! Man tiesiog gaila pacio vaiko!
kazkaip ar praleidau, ar nerasete kaip jums atrodo, ka tie vaikai turi veikti visa sventes laika! ir kas jais turi rupintis bei priziureti!
tiesa, jei gerai nuskaiciau, tai jus ruosiates savo vestuvems! Linkiu,kad vestuves butu tokios, apie kokias ir svajojate! kaip bebutu, tai Jusu svente, ir visi, kuriuos kvieciate turi buti pamaloninti galedami joje sudalyvauti! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prokurore: 09 balandžio 2011 - 18:41
Na kviesti ar nekviesti, manyciau cia diskusiju mazai kyla, nes tikrai didzioji dauguma kviecia visus, kaip ir pridera, dar tikrai neteko girdet, kad pakvietimuose kas isskirtu vaikus kazkaip doh.gif . Taciau karsta diskusija uzsiziebia tada, kai svarstoma - imti ar neimti vaikus? ax.gif Ir del vaiku bei tevu labo as palaikau prokurores pozicija 4u.gif Aisku vaikai gali sudalyvaut vestuvese minimaliai, bet iki isnaktu baliavoti su tevais - tai tikrai ziauroka.
As is pedagogines puses galiu parasyti, kad vaikai nesugeba koncentruoti demesio ilgam laikui, ir pvz dauguma programeliu skirtu jiems vyksta iki 1 val laiko tik standartiskai, nes veliau mazieji paprasciausiai pavargsta. O kur dar tie zyzimai: "kada vaziuosim namo", "man nusibodo" ir pan. juk vaikai nemoka vaidinti, kenteti, apsimetineti, kad jiems viskas gerai, jie gi naturalus dar, nesugadinti gyvenimo wub.gif As pati savo vaiku kolkas neturiu, bet esu nemazai pradirbus su ivairiu tautybiu bei ivairaus amziaus vaikais, organizavus ir vedus kruvas renginiu, todel puikiai zinau, kad nesvarbu kiek graziu dalyku vyksta aplink, vistiek vaikai pavargsta gana greitai (beje, kuo daugiau veikos, tuo greiciau pavargstama, juk ne veltuj darzeliuose miegamas "pietu miegas"), todel vestuves, mano galva, per didelis issukis mazyliui doh.gif jau nekalbant apie tevus, kurie visa demesi skiria mazajam/ai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prokurore @ 2011 04 09, 19:33)
zinoma, kvietimuose nurodyti, kad pageidaujate, jog tevai dalyvautu be vaiku-rizikinga! galite uzsitraukti draugu ar giminaiciu nemalone! jei jau kvieciate artimus zmones, tai greiciausiai zinote ko is ju tiketis!
nezinau, gerbiamoji vylabusle,(adresuoju jums, nes diskusija vyksta su jumis del musu nuomoniu skirtumo) ar jus turite vaiku ar ne....bet as ziuriu jau kaip is mamos puses! Kad ir ne i vestuves, o i koki kita baliu pasiimam kartu dukryte, tai visa laika sedziu sventeje kaip ant adatu! Na negaliu paleisti savo vaiko is akiu!(mano tevai ir manes, kad ir kokia didele as jau paskui buvau, niekad be prieziuros baliuje nepalikdavo). Vaikas nuo triuksmo pavargsta, pradeda zysti... kad ir i kita auksta nueini miegoti, triuksmas vis vien girdisi, vienos palikti negali arba turi lakstyt aukstyn/zemyn...ir taip visa vakara...ir kokia gi cia svente!Taip ir svajoju kuo greiciau dingti namo!
Vat turbut as nesuprantu sios situacijos daugiau is tevu puses! Man tiesiog gaila pacio vaiko!
kazkaip ar praleidau, ar nerasete kaip jums atrodo, ka tie vaikai turi veikti visa sventes laika! ir kas jais turi rupintis bei priziureti!
tiesa, jei gerai nuskaiciau, tai jus ruosiates savo vestuvems! Linkiu,kad vestuves butu tokios, apie kokias ir svajojate! kaip bebutu, tai Jusu svente, ir visi, kuriuos kvieciate turi buti pamaloninti galedami joje sudalyvauti!  4u.gif

Ačiū už palinkėjimus, Jums taip pat linkiu pačių gražiausių švenčių, kokių benusimatytų smile.gif

Aš pilnai įsivaizduoju tą motinos situaciją, nors vaikų neturiu. Bet man labai netgi aišku, ką veiks vaikai - pasivaišins, žais tarpusavyje, su tėvais ir seneliais. Dėl savo mylimiausios dukterėčios esu tikra, kad ji susišluos visą jai reikalingą dėmesį iš visų, kūdikiai liks ant mamų rankyčių, vyresni vaikučiai (14-18 m.), manau, dalyvaus kaip ir suaugę, o vienas probleminis berniukas - kaip visuomet, stokos motinos dėmesio, bandys susirasti pramogų, bet aš labai prašysiu dviejų moterų-motinų, kad skirtų dėmesio ir šiam vaikui, ir pati pasistengsiu pabendrauti su visais - ir vaikais, ir nevaikais.

Man didesnis klaustukas, ką veikti vakarėlyje suaugusiems... Ir dar nepažįstamiems tarpusavyje... Čia tai užduotis rimtesnė negu užimti ir prižiūrėti vaikus... g.gif

Papildyta:
QUOTE(Blyksteli @ 2011 04 10, 02:08)
Na kviesti ar nekviesti, manyciau cia diskusiju mazai kyla, nes tikrai didzioji dauguma kviecia visus, kaip ir pridera, dar tikrai neteko girdet, kad pakvietimuose kas isskirtu vaikus kazkaip  doh.gif . Taciau karsta diskusija uzsiziebia tada, kai svarstoma - imti ar neimti vaikus?  ax.gif Ir del vaiku bei tevu labo as palaikau prokurores pozicija  4u.gif Aisku vaikai gali sudalyvaut vestuvese minimaliai, bet iki isnaktu baliavoti su tevais - tai tikrai ziauroka.
As is pedagogines puses galiu parasyti, kad vaikai nesugeba koncentruoti demesio ilgam laikui, ir pvz dauguma programeliu skirtu jiems vyksta iki 1 val laiko tik standartiskai, nes veliau mazieji paprasciausiai pavargsta. O kur dar tie zyzimai: "kada vaziuosim namo", "man nusibodo" ir pan. juk vaikai nemoka vaidinti, kenteti, apsimetineti, kad jiems viskas gerai, jie gi naturalus dar, nesugadinti gyvenimo wub.gif As pati savo vaiku kolkas neturiu, bet esu nemazai pradirbus su ivairiu tautybiu bei ivairaus amziaus vaikais, organizavus ir vedus kruvas renginiu, todel puikiai zinau, kad nesvarbu kiek graziu dalyku vyksta aplink, vistiek vaikai pavargsta gana greitai (beje, kuo daugiau veikos, tuo greiciau pavargstama, juk ne veltuj darzeliuose miegamas "pietu miegas"), todel vestuves, mano galva, per didelis issukis mazyliui  doh.gif jau nekalbant apie tevus, kurie visa demesi skiria mazajam/ai  smile.gif

O aš pati (nevaikas) esu ta, kuri po valandos vakarėlyje jau laukia, kada bus mandagu patraukt namo biggrin.gif Todėl, ko gero, ir nesirūpinu, kad svečiai galėtų likti iki paryčių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 10, 02:15)
O aš pati (nevaikas) esu ta, kuri po valandos vakarėlyje jau laukia, kada bus mandagu patraukt namo biggrin.gif Todėl, ko gero, ir nesirūpinu, kad svečiai galėtų likti iki paryčių smile.gif

tai ka mes cia tada diskutuojam doh.gif doh.gif doh.gif
Galu gale supratau, kad mes cia apie skirtingus dalykus kalbam, juk i paprastas, tradicines vestuves tikrai nieks vaiku nesives baliavot, o jei tai tik keliu valandu pasisedejimas, tai kodel gi ne 4u.gif nu "dasilo" galu gale lotuliukas.gif
Tarpkitko, cia rasydama prisiminiau, kad kai tuokemes Australijoj, turejom tris grazias mazas mergytes musu vestuvese, bet tiesa, mes i savo pirmaja nakti isskubejom 20 val vakaro, mat cia nieks taip ilgai nebaliavoja kaip pas mus Lietuvoj ax.gif

Atsakyti
Kai buvau maža tai man patikdavo vestuvėse, kad daug vaikų, daug žaidimų o svarbiausia saldainių! Bet atėjus vakarui tai norėdavos verkti, kaip norėdavau namo. Žmonės įsilinksmindavo tapdavo nemalonūs, nes tampydavo šokti dar kur. Pavargdavau visur triukšmas, garsūs balsai, svetima aplinka. Tai jei tekdavo miegoti, o paprastai tekdavo tai bijodavau net jei ir mano mama šalia būdavo. Be to suvokdavau, kad ji visą laiką šalia nebus, nes ją irgi tempėsi tostų sakyti, šokti galų gale. Tai ką norėjau pasakyti, jei jau imami vaikai tai jiems smagu tik dieną, kai viskas dar tik nauja, yra žaidimų, kvailionių, bet atėjus vakarui pavargsti pats, nori namo į savo lovą, nori tėvus pasiimt su savim, o ne žiūrėt kaip jie ten būry šoka rolleyes.gif O dar jei koks dėdė ar teta išgėręs puola tave ten pačią šokdinti, kalbinti tai norisi tik rėkt Namo! Jokiu būdu aš nepalikčiau mažų vaikų vakarinėje. Man patiko, kai mes pasižaidėm vienose vestuvėse, tėvai pavakary atsisveikino ir nuvežė mus pas močiutę, o ten ramiai vakare blynų privalgėm dar pažaidėm stalo žaidimą ir ramiai miegojom ir kitą dieną laukėm smagūs ir pailsėję tėvų su lauktuvėm. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rokoko Mūza @ 2011 04 10, 10:28)
Kai buvau maža tai man patikdavo vestuvėse, kad daug vaikų, daug žaidimų o svarbiausia saldainių! Bet atėjus vakarui tai norėdavos verkti, kaip norėdavau namo. Žmonės įsilinksmindavo tapdavo nemalonūs, nes tampydavo šokti dar kur. Pavargdavau visur triukšmas, garsūs balsai, svetima aplinka. Tai jei tekdavo miegoti, o paprastai tekdavo tai bijodavau net jei ir mano mama šalia būdavo. Be to suvokdavau, kad ji visą laiką šalia nebus, nes ją irgi tempėsi tostų sakyti, šokti galų gale. Tai ką norėjau pasakyti, jei jau imami vaikai tai jiems smagu tik dieną, kai viskas dar tik nauja, yra žaidimų, kvailionių, bet atėjus vakarui pavargsti pats, nori namo į savo lovą, nori tėvus pasiimt su savim, o ne žiūrėt kaip jie ten būry šoka  rolleyes.gif O dar jei koks dėdė ar teta išgėręs puola tave ten pačią šokdinti, kalbinti tai norisi tik rėkt Namo! Jokiu būdu aš nepalikčiau mažų vaikų vakarinėje. Man patiko, kai mes pasižaidėm vienose vestuvėse, tėvai pavakary atsisveikino ir nuvežė mus pas močiutę, o ten ramiai vakare blynų privalgėm dar pažaidėm stalo žaidimą ir ramiai miegojom ir kitą dieną laukėm smagūs ir pailsėję tėvų su lauktuvėm.  thumbup.gif

Na, aš pritariu, kad jau įnaktėjus vaikams laikas miegoti, ir bent jau mes vestuvėse tokią opciją esame numatę, kad svečiai su vaikais būtų apnakvyndinti kuo arčiau šventės vietos, ir galėtų ramiai užmigdyti vaikus ir sugrįžti prireikus. O jei ir negrįžtų - kažkaip nematau bėdos, nes visa programa vyks iki vidurnakčio, o toliau jau - kas kaip išmano... Manau, iki 2 val. išsiskirstys visi.
Atsakyti