Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(linoze @ 2011 03 28, 11:03)
mirksiukas.gif
cia neseniai vyro jubiliejus buvo,tai viena primadona paskambino sako paklauskit koki kavineje ciuziniai? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif joooo sakau ortopediniai, patalyne satinine doh.gif man toki dalykai i galva net neateitu del vienos nakties blush2.gif bet.....margam pasauly gyvenam thumbup.gif

jooo, visiems neistiksi ax.gif
as tai pvz. zinau tokiu tevu, kurie tikraja to zodzio prasme atsiveza vaikus ir palieka likimo valiai, tai pastoviai tenka stebet, kaip kiti zmones tuos vaikus aukleja, globoja, rupinasi, kol teveliai baliavoja doh.gif pasaulis nera idealus deja verysad.gif
Siaip man keista, kad si tema taip aktyviai vystosi, nes tai is esmes tik tauskalai irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blyksteli: 28 kovo 2011 - 10:23
QUOTE(Blyksteli @ 2011 03 28, 12:00)
linoze  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
as dar tik pridursiu, kad visi sveciai dalyvauja vienodom salygom vestuvese, ir visiems yra vienodos galimybes del visko - juk nepildysi kiekvieno zmogaus pageidavimu, ar noru, jei kas nepatinka - tai jau ju problemos. Ir tikrai nesivarginciau ieskoti kavines, kur butu takeliai invalidams ir pan. del vienos bobutes   tongue.gif bobutei gali padeti dedes, tetos ar dar kas. Tai gal man dar suorganizuot svente seneliu namuose??? Tai bus patogu bobutei su visais patogumais  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif Juokas juokais, taciau svente yra jaunuju - o sveciai yra pakviesti svesti  4u.gif

Atsiprasau, bet negalejau neisikisti. Nesu girdejusi bjauresnio pasakymo apie zmones su negalia. Jau tokio pasityciojimo nesu dar girdejusi. Matyt, nepazystate ne vieno zmogaus sedincio invalido vezimelyje ar turincio negalia. Pabandykit pati atsidurti jo kailyje. Visi normalus zmones pasirupina tokiais elementariais dalykais. Ka, gal vezimeli laiptais siulote nesti,ar ant tualeto pasodinsite? Dauguma civilizuotu sventimo vietu turi iranga neigaliems zmones, tokia elementaria, kaip tualetas. O tam pakanka tik pritaisytu rankenu prie jo. Labai gerai pagalvokite apie savo zodzius, pries juos issakydama
Beja, jei jus, ar jums brangus zmogus atsisestu i invalido vezimeli, ka darytumet?
Labai liudna, kad yra tokiu zmoniu, kaip jus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura_mazoji: 28 kovo 2011 - 11:26
QUOTE(laura_mazoji @ 2011 03 28, 12:25)
Atsiprasau, bet negalejau neisikisti. Nesu girdejusi bjauresnio pasakymo apie zmones su negalia. Jau tokio pasityciojimo nesu dar girdejusi. Matyt, nepazystate ne vieno zmogaus sedincio invalido vezimelyje ar turincio negalia. Pabandykit pati atsidurti jo kailyje. Visi normalus zmones pasirupina tokiais elementariais dalykais. Ka, gal vezimeli laiptais siulote nesti,ar ant tualeto pasodinsite? Dauguma civilizuotu sventimo vietu turi iranga neigaliems zmones, tokia elementaria, kaip tualetas. O tam pakanka tik pritaisytu rankenu prie jo. Labai gerai pagalvokite apie savo zodzius, pries juos issakydama
Beja, jei jus, ar jums brangus zmogus atsisestu i invalido vezimeli, ka darytumet?
Labai liudna, kad yra tokiu zmoniu, kaip jus

laura_mazoji, man labai gaila, bet jus ne taip mane supratot ax.gif
Cia jautri tema be abejo, taciau nieko izeisti, ar juolab pasisaipyti tikrai nenorejau doh.gif gyvenu saly, kur viskas pritaikyta invalidams ir tolerancija yra nereali, ir ju visuomeniniame gyvenime yra nepalyginamai daugiau nei musu salyje thumbup.gif esme sio pasisakymo yra tame, kad svecias yra svecias - tai tebuvo pavyzdys ir tiek. Juk, jei as buciau to svecio vietoj, tikrai del saves nereikalauciau isskirtiniu salygu. Net ir tokioj situacijoj. Ir taip, deja Lietuvoj labai mazai vietu pritaikytu invalidams, bet esu tikra, jog jei tureciau toki svecia, net ir nepritaikytoj vietoj butu viskas ok, nes naturalu, kad tokie zmones turi palyda su savimi ir kt pagalba, be to jie ismoke prisitaikyti ir yra zymiai stipresni zmones, nei daugelis galvoja... bet anyway, juk tema ne apie tai ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blyksteli: 28 kovo 2011 - 13:29
QUOTE(linoze @ 2011 03 28, 10:44)
vylabusle,susituok, pagyvenk,susilauk vaiku, ir tada pasikeis ta nuomone smile.gif ir noresi ir surasi kam vaikus palikti,nes juk apie tai si tema tongue.gif o dabar diskusija yra apie nieka, deja doh.gif nes is sono visai kitaip atrodo ax.gif

Mano nuomonė nėra tokia kategoriška, kaip manote. Suerzino mane šioje temoje ne tai, kad kažkas nori/nenori vaikų savo vestuvėse, o tai, kokiu tonu ir kokiais žodžiais kalbama apie vaikus bei jų tėvus. Na, pripažįstu, mano tonas šiuo metu ne ką gražesnis. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Blyksteli @ 2011 03 28, 11:00)
linoze  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
as dar tik pridursiu, kad visi sveciai dalyvauja vienodom salygom vestuvese, ir visiems yra vienodos galimybes del visko - juk nepildysi kiekvieno zmogaus pageidavimu, ar noru, jei kas nepatinka - tai jau ju problemos. Ir tikrai nesivarginciau ieskoti kavines, kur butu takeliai invalidams ir pan. del vienos bobutes   tongue.gif bobutei gali padeti dedes, tetos ar dar kas. Tai gal man dar suorganizuot svente seneliu namuose??? Tai bus patogu bobutei su visais patogumais  doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif Juokas juokais, taciau svente yra jaunuju - o sveciai yra pakviesti svesti  4u.gif

Na, tai ir stalo dengti nereikia, nei svečių transportu rūpintis, nei nakvyne - lai miega palapinėse aplink sodybą, jaunųjų šventė gi.

Manau, jeigu tikrai turėtumėte potencialių svečių su negalia, nėštukių ar mažų vaikučių, kurie Jums asmeniškai brangūs, taip lengvabūdiškai neskelbtumėte, kad svarbūs tik jaunieji, o visa kit - svečių problemos.

Svečiai kviečiami tik todėl, kad jie yra svarbūs tiems jauniesiems, kad su jais jie nori dalytis savo džiaugsmu. Taigi, jiems aktualu, kad svečiai būtų sotūs, pasilinksminę, saugūs, turėtų galimybę atvykti ir išvykti, nakvoti. Niekas nėra svečių problema, visos problemos vestuvėse - jaunųjų ir jų šeimų.
Papildyta:
QUOTE(Blyksteli @ 2011 03 28, 14:11)
jei tureciau toki svecia, net ir nepritaikytoj vietoj butu viskas ok, nes naturalu, kad tokie zmones turi palyda su savimi ir kt pagalba, be to jie ismoke prisitaikyti  ir yra zymiai stipresni zmones, nei daugelis galvoja... bet anyway, juk tema ne apie tai  ax.gif  4u.gif

Viskas būtų ok, jeigu Jūs tokio svečio iš anksto paklaustumėte, ar jis turės palydą, ar nesukels nepatogumų tai, jog vieta nėra įrengta. Įrengti liftą nuomojamam pastate neprivalote, bet informuoti apie sąlygas, pasiteirauti, ar tai tinka - tikrai privalote. Lygiai taip pat elementarus mandagumas reikalauja kiekvieną kviečiamą į vestuves šeimą su vaikais informuoti, kokios bus sąlygos, kiek kitų vaikų, ar tyli bus vieta nakvynei ir pan.

O kai žmonės tiesiog pastatomi prieš faktą, kad jais nepasirūpinta, tai tiesiog gali būti nemalonu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 28 kovo 2011 - 14:00
vaikams vestuvese ne vieta.
Atsakyti
Viskas būtų ok, jeigu Jūs tokio svečio iš anksto paklaustumėte, ar jis turės palydą, ar nesukels nepatogumų tai, jog vieta nėra įrengta. Įrengti liftą nuomojamam pastate neprivalote, bet informuoti apie sąlygas, pasiteirauti, ar tai tinka - tikrai privalote. Lygiai taip pat elementarus mandagumas reikalauja kiekvieną kviečiamą į vestuves šeimą su vaikais informuoti, kokios bus sąlygos, kiek kitų vaikų, ar tyli bus vieta nakvynei ir pan.

O kai žmonės tiesiog pastatomi prieš faktą, kad jais nepasirūpinta, tai tiesiog gali būti nemalonu.

o su tuo jau sutinku drinks_cheers.gif informuoti, o ne pritaikyti viska kiekvienam smile.gif
Atsakyti
Tai tokiu atveju reikia paprasčiausiai kvietime parašyti, kad svečiai laukiami be vaikų, nes aplinka bus nepritaikyta vaikams.
Atsakyti
Cia toks klausimas be atsakymo biggrin.gif Musu vestuvese bus musu dukryte ir vieni draugai atsives savo suneli. Jei daugiau kas turetu vaiku, visus kviesciau, vaikam paskirciau koki linksmybiu kampeli, pasirupinciau visokiais zaidimais ir tt jiem. Jei mane kas kviestu i vestuves, labai priklausytu, kokios jos-tada galvociau, vestis dukra ar ne. Jei yra daugiau vaiku-kodel gi ne smile.gif Nebent svente tokia, kur visi po vidurnakcio jau gerai nusilake ir svencia iki paryciu...
Atsakyti
sveikos 4u.gif
neduoda man ir ramybes si tema,nes net nezinome kaip pasielgti del vaikuciu g.gif visos kalbate,kas mandagu,nemandagu,grazu,negrazu,bet musu atveju viskas remiasi vietos stoka,o dar ir finansai,nes gal daugelis is jusu ir pakraups,kad pasakysiu,jog mums perbrangu kviesti tevelius ir ju vaikus,bet deja taip yra verysad.gif paskaiciave,jog vien vaiku susidaro apie 20,o kaina tokia pati kiek suaugusiam,o juo labiau apnakvyndinti gali mazdaug tiek zmoniu kiek butu suaugusiu verysad.gif tai ka daryti g.gif ar kviesti maziau sveciu,bet su vaikuciais,ar kvietimuose parasyti,jog be vaiku ir pasikviesti visus ka norime g.gif
Papildyta:
QUOTE(biti atskrend @ 2011 03 29, 17:10)
Cia toks klausimas be atsakymo

labai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralija @ 2011 03 31, 12:05)
sveikos 4u.gif
neduoda man ir ramybes si tema,nes net nezinome kaip pasielgti del vaikuciu g.gif visos kalbate,kas mandagu,nemandagu,grazu,negrazu,bet musu atveju viskas remiasi vietos stoka,o dar ir finansai,nes gal daugelis is jusu ir pakraups,kad pasakysiu,jog mums perbrangu kviesti tevelius ir ju vaikus,bet deja taip yra verysad.gif paskaiciave,jog vien vaiku susidaro apie 20,o kaina tokia pati kiek suaugusiam,o juo labiau apnakvyndinti gali mazdaug tiek zmoniu kiek butu suaugusiu verysad.gif tai ka daryti g.gif ar kviesti maziau sveciu,bet su vaikuciais,ar kvietimuose parasyti,jog be vaiku ir pasikviesti visus ka norime g.gif
Papildyta:

Aš tai siūlyčiau peržiūrėti svečių skaičių. Visų svečių - ir vaikų, ir nevaikų. Susidėliokite svečių sąrašą svarbumo tvarka, ir pradedant nuo svarbiausiųjų, išklausinėkite, ar jie ruošiasi dalyvauti, ir ar dalyvautų visa šeima. Nes jeigu vaikų - 20, žinokit, atsiras bent 5, kuriuos tėvai vis viena atsiveš, net jeigu paprašysite nevesti vaikų. O tie 5 - jau Jums bus papildomos porcijos ir lovos. Taip kad Jūsų vietoje paskirčiau du-tris vakarus susiskambinimui su pretendentais į svečius - juk daug kas gali net ir atsisakyti atvykti (visuomet dalis negali - tai ntūrlu visose vestuvėse). Joks prierašas kvietime nebus panacėja, jeigu žmonių skaičius daug lemia - geriausia tiesiogiai pasišnekėti, ir pamatysite, koks tas realus žmonių skaičius gali būti.
Atsakyti
QUOTE(sandralija @ 2011 03 31, 11:05)
sveikos 4u.gif
Papildyta:

O kiek tada zmonui, jei nepaslaptis? Gal verta apskritai pamazinti sveciu sarasa, jei viskas taip remiasi i finansus?
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 03 31, 12:47)
Aš tai siūlyčiau peržiūrėti svečių skaičių. Visų svečių - ir vaikų, ir nevaikų. Susidėliokite svečių sąrašą svarbumo tvarka, ir pradedant nuo svarbiausiųjų, išklausinėkite, ar jie ruošiasi dalyvauti, ir ar dalyvautų visa šeima. Nes jeigu vaikų - 20, žinokit, atsiras bent 5, kuriuos tėvai vis viena atsiveš, net jeigu paprašysite nevesti vaikų. O tie 5 - jau Jums bus papildomos porcijos ir lovos. Taip kad Jūsų vietoje paskirčiau du-tris vakarus susiskambinimui su pretendentais į svečius - juk daug kas gali net ir atsisakyti atvykti (visuomet dalis negali - tai ntūrlu visose vestuvėse). Joks prierašas kvietime nebus panacėja, jeigu žmonių skaičius daug lemia - geriausia tiesiogiai pasišnekėti, ir pamatysite, koks tas realus žmonių skaičius gali būti.

aciu lb uz pasiulyma 4u.gif kazka panasaus ir reiks daryti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2011 03 31, 12:49)
O kiek tada zmonui, jei nepaslaptis? Gal verta apskritai pamazinti sveciu sarasa, jei viskas taip remiasi i finansus?

kazkur 120-150lt.priklausomai nuo meniu smile.gif
Atsakyti