Na, aš nesu sakiusi, kad vestuvėse vaikai būtinai turi būti, bet ir rėkauti "jokių vaikų! tai jaunųjų šventė, paisykite jaunųjų norū, samdykites aukles arba neikite į vestuves", kalbant apie iš esmės pačius artimiausius žmones - irgi keista. Galima pageiduti ar nepageidauti, kad būtų vaikų, bet užsispirti, ir nesulaukti savo vestuvėse sesers, nes ji neseniai pagimdė, arba išprovokuoti draugus samdytis aukles, kai žinai, jog jiems ir taip prabanga tas sudalyvavimas vestuvėse - tai yra labai radikalu.
Manau, problemų nekyla tose vestuvėse, kur kviečiami tikrai artimi žmonės ir yra geri santykiai su visais kviečiamais. Ten jau puikiai suprantama, kokio pobūdžio šventė, ką ir kur veikti vaikučiams ir pan. Nepageidauti vaikų, kai tų vaikų turi vos viena-kita pasiturinti draugė yra viena , bet visai ks kita prisikviesti jaunas draugų šeimas - kas su pilvuku, kas žindo, kas ramina verksnį kas pusvalandį, ir liepti atvykti be vaikų.
Juk, kai kalbama apibendrintai - mintyse iškyla visos situacijos, ir tarp jų - pilna negatyvių.
QUOTE(Diana24 @ 2011 03 25, 16:43)
Man juokinga,kad kai kurie žmonės taip sureikšminą dalyką,jog vaikai nekviečiami...galų gale ne prieš dvi dienas pakviečia ir per pusmetį nesugalvot,kur dienai vaiką palikt absurdas du žmonės daro šventę ir turi teisę ją suplanuoti kaip nori,o tie asmenys,kurie baisiai įsižeidžia,tai tik parodo savo susireikšminimą.
Tikrai būna atvejų,kad ir tas pusmetis negelbėja žmonių ir nėra kur palikti tų vaikų..žinoma,tada reik atsisakyti pačiam dalyvauti o tada daugeliu atveju nuotakos pradeda sakyti,kad kaip šitaip galima,bambagyslės nenukirpti,visur kartu tampytis.. manau,reik abipusio supratimo,jei kviečiat žmogų be vaikų reikėtų ir apmąstyti ant kiek jis jums brangus,nes jei brangus žmogus atsakys ir jums bus skaudu.. o sakyti,kad "dėl vaiko kažko nepamatys pačioj šventėj ar pan" tai jau nesakykit didesnis susireikšminimas jaunųjų nei svečių atsivedus vaiką..šventė žinoma jaunųjų,niekas nesiginčija dėl to,tačiau ar tikrai bus smagu žinoti,kad ta šventė tokia tobula,tokia graži,bet joje nedalyvauja jums artimas žmogus,ar tas žmogus mintyse galvos apie savo vaiką(visokių situacijų būna,nereik sakyti jog gali negalvot kelias valandas),ir taip pat kažko neišgirs,nepamatys..Kategoriškai sakyti mano šventėje vaikų ne,sakyti nereikėtų nes atbyra ir patys artimiausi draugai taip kartais.. Dažnai jau vien susilaukus atžalos atbyra tie draugai,kurie jų neturi,sakydami jog nesinori trukdyti ir pan,o čia dar toks atstumimas..
QUOTE(lauriut_ @ 2011 03 24, 11:43)
Žinoma, kai pati būsiu mama, tada galbūt turėsiu kitokią poziciją, tačiau jeigu būsiu paprašyta vaiko nesivesti į šventę, tikrai pasistengsiu bent jau vienam vakarui per visą savo vaiko auginimo laikotarpį jį palikti patikimam žmogui.
Noriu paklausti čia kalbančių mamų, nejaugi NIEKADA nesate savo mažylio palikusios? 24val per parą su jais būnate? Juk nutinka, kad reikia į darbus ar susiklosto kt. aplinkybės... Juk tada paliekate kam nors, ar ne? Tai kodel gi taip sunku tai padaryti ir per vestuves, jei to yra Jūsų prašoma? (na, jeigu yra tokių, kurios dar nuo vaiko gimimo nepraleido nė minutės atskirai, tuomet aju kita kalba...)
Noriu paklausti čia kalbančių mamų, nejaugi NIEKADA nesate savo mažylio palikusios? 24val per parą su jais būnate? Juk nutinka, kad reikia į darbus ar susiklosto kt. aplinkybės... Juk tada paliekate kam nors, ar ne? Tai kodel gi taip sunku tai padaryti ir per vestuves, jei to yra Jūsų prašoma? (na, jeigu yra tokių, kurios dar nuo vaiko gimimo nepraleido nė minutės atskirai, tuomet aju kita kalba...)
Galiu garantuot, kai būsite mama, tikrai pozicija pasikeis - 120 proc. garantija..
o šiaip, be jokios abejonės, mes paliekame vaikus mamos, močiutėms, sesėms, broliams, draugėms ir t.t.
TAČIAU...jei to yra prašoma (palikti ir nesivesti) kyla jausmas, kad tavo dalies nenori matyti. Taigi, jei manęs paprašytų nesivesti vaiko, aš iš principo neičiau (kad ir kaip mėgčiau būti vestuvėse).
Leiskite savo draugams ar giminėms patiems rinktis - vestis vaiką ar ne. Nes aš, jei galvočiau kad bus sunkumų pati nesivesčiau vaiko.
JUK TĖVAI NĖRA KVAILI ir supranta, kada gali vaikas gadinti šventinę nuotaiką tiek šventės orgzanizatoriams, tiek patiems tėvams, o kada ne. O kada tėvai tiesiog nori laisvai pašėlti.
QUOTE(vylabusle @ 2011 03 24, 12:31)
Aš problemą matau ne prašymuose nesivesti vaikų į šventę - jeigu iš tiesų planuojama griausminga puota, visiškai nepritaikyta vaikams - toks prašymas būtų normalus ir pagrįstas.
Tačiau Jūs nė pačios nejaučiate, kiek daug nepagarbių žodžių prikalbėjote apie mamas ir vaikus. Čia ir "rankinukai", ir "šeimynėlės", ir "bambagyslės nenutrauktos", ir "nėr ko eiti į vestuves, jei negali be vaiko". Nesakau, kad visos taip pasisako, bet daugumos pasisakymai turi niekinamą atspalvį.
Aš apversčiau reikalą šitaip: nėra ko kviesti svečių į vestuves, jeigu jų netoleruojate. Nėra reikalo piktintis, kokie nemandagūs tėvai, kokie neišauklėti jų vaikai, nes viskas su tais tėvais-vaikais yra tvarkoj, ir jų noras eiti į šeimos švente visa šeima yra normaliausias noras, ir nereikia jo traktuoti kaip kokio tai siekio jauniesiems pakenkti.
Tačiau Jūs nė pačios nejaučiate, kiek daug nepagarbių žodžių prikalbėjote apie mamas ir vaikus. Čia ir "rankinukai", ir "šeimynėlės", ir "bambagyslės nenutrauktos", ir "nėr ko eiti į vestuves, jei negali be vaiko". Nesakau, kad visos taip pasisako, bet daugumos pasisakymai turi niekinamą atspalvį.
Aš apversčiau reikalą šitaip: nėra ko kviesti svečių į vestuves, jeigu jų netoleruojate. Nėra reikalo piktintis, kokie nemandagūs tėvai, kokie neišauklėti jų vaikai, nes viskas su tais tėvais-vaikais yra tvarkoj, ir jų noras eiti į šeimos švente visa šeima yra normaliausias noras, ir nereikia jo traktuoti kaip kokio tai siekio jauniesiems pakenkti.
QUOTE(lauriut_ @ 2011 03 25, 16:20)
Atsiprašau už drąsų klausimą, bet argi tai nėra vaikų sudaiktinimas taip pat? Jie tarsi dekoracijomis tampa. Oi kiek žinau nuotakų, kurios nori tų "angeliukų" savo vestuvėse, nes jie, matai, kaip maži jorkšyriukai - puošia jų šventę!
Šis komentaras greičiau ne Jums asmeniškai adresuojamas, o visų pamąstymui. Galbūt mes, "vaikų nemylėtojos", bent jau esam atviros su savimi ir kitais. Matom vaikus kaip gyvus organizmus, su jų amžiui būdingais elgeiso modeliais, o ne naiviai tikimės, kad jie gražiai krykštaus, dailiais rūbeliais aplink nuotaką lakstys, kol tuo tarpu fotografas gaudys sentimentaliai "nuostabius" kadrus - va kokia vaikų mylėtoja, gėrio ir meilės daivė tuokiasi. Žinoma, mano ironija skirta toli gražu ne kiekvienai priešingos vaikų vestuvėse nuomonės atstovei... Tiesiog žinau vieną nuotaką, kuri dar prisikvietė į vestuves ir svetimų vaikų - juk taip gražu po pievas vaikų būrelyje lakstyti
O šiaip tai šita aštri diskusija neturi jokios ateities. Juk visi esame skirtingi, skirtingai vestuves įsivaizduojame, skirtingai jas planuojame. Ir netgi skirtingai auginsime savo būsimas atžalas. Mano tėvams, pvz, irgi nenormaliai atrodo vaikai vestuvėse, todėl jie mano požiūrį labai palaiko ir netgi stebisi, kad yra norinčių juos pasiimti į vakarinę dalį. Tad ko gi norėti iš manęs, kai man nuo gimimo buvo formuotas toks požiūris?!
Šis komentaras greičiau ne Jums asmeniškai adresuojamas, o visų pamąstymui. Galbūt mes, "vaikų nemylėtojos", bent jau esam atviros su savimi ir kitais. Matom vaikus kaip gyvus organizmus, su jų amžiui būdingais elgeiso modeliais, o ne naiviai tikimės, kad jie gražiai krykštaus, dailiais rūbeliais aplink nuotaką lakstys, kol tuo tarpu fotografas gaudys sentimentaliai "nuostabius" kadrus - va kokia vaikų mylėtoja, gėrio ir meilės daivė tuokiasi. Žinoma, mano ironija skirta toli gražu ne kiekvienai priešingos vaikų vestuvėse nuomonės atstovei... Tiesiog žinau vieną nuotaką, kuri dar prisikvietė į vestuves ir svetimų vaikų - juk taip gražu po pievas vaikų būrelyje lakstyti
O šiaip tai šita aštri diskusija neturi jokios ateities. Juk visi esame skirtingi, skirtingai vestuves įsivaizduojame, skirtingai jas planuojame. Ir netgi skirtingai auginsime savo būsimas atžalas. Mano tėvams, pvz, irgi nenormaliai atrodo vaikai vestuvėse, todėl jie mano požiūrį labai palaiko ir netgi stebisi, kad yra norinčių juos pasiimti į vakarinę dalį. Tad ko gi norėti iš manęs, kai man nuo gimimo buvo formuotas toks požiūris?!
sorry, bet manau, kad nieko neišmanot apie "būdingus" vaikų elgesio modelius. Ir tų vaikų jūs išvis nematot, o kad esate atviros - tai tikrai..
BET KOKIU ATVEJU - VISOMS NUOTAKOMS LINKIU BEPROTIŠKAI GRAŽIOS ŠVENTĖS...
QUOTE(drakosa @ 2011 03 25, 20:17)
Galiu garantuot, kai būsite mama, tikrai pozicija pasikeis - 120 proc. garantija..
o šiaip, be jokios abejonės, mes paliekame vaikus mamos, močiutėms, sesėms, broliams, draugėms ir t.t.
TAČIAU...jei to yra prašoma (palikti ir nesivesti) kyla jausmas, kad tavo dalies nenori matyti. Taigi, jei manęs paprašytų nesivesti vaiko, aš iš principo neičiau (kad ir kaip mėgčiau būti vestuvėse).
Leiskite savo draugams ar giminėms patiems rinktis - vestis vaiką ar ne. Nes aš, jei galvočiau kad bus sunkumų pati nesivesčiau vaiko.
JUK TĖVAI NĖRA KVAILI ir supranta, kada gali vaikas gadinti šventinę nuotaiką tiek šventės orgzanizatoriams, tiek patiems tėvams, o kada ne. O kada tėvai tiesiog nori laisvai pašėlti.
Pritariu šiai nuomonei, kad tėvai patys turi nuspręsti kaip pasielgti su vaiku.
Kai mano dukrytei buvo 8 mėnesiai mes su vyru ėjome į poras pas mano draugę. Aišku tokioje situacijoje net minčių negali būti kad vaiką vestis, nors draugė tikrai buvo tolerantiška ir antra diena netgi pati pasiūlė jog atsiveštumėm dukrytę. (bet jai labai gerai buvo pas močiutę.)
Kuomet eini į kokį "balių" gi puikiai žinai kokie žmonės ten susirinks kokio tipo vakarėlis vyks ir nusprendi ar bus ten ką veikti vaikui ar geriau palikti pas senelių.
Esam protingi žmonės ir galim priimti patys sprendimus, o kažkoks prierašas kvietime kad be vaikų man šiek tiek atrodo neetiškai.
Man teko dalyvauti keliose vestuvese, is kuriu vienose buvo mazas leliukas o kitose buvo keli didesni vaikai(5-8 metai). Su didesniais nera problemu, tik tai kad reikia priziuret kad ko nors neprisidirbtu, jei prie vandens kad neikristu ir neatsitiktu nelaime, bet su jais eina susitarti. O kitose dalyvavau kai maziukui buvo vos 4 menesiai, tai ta mama ten state ant ausu ne viena zmogu, reikalavo kad muzikantai grotu tyliau, nes neina vaiko uzmigdyti, sedejo lauke arba gretimame kambaryje nes vaikas turbut nuo to triuksmo buvo pavarges ir verke, poto dejavo kad va nieko nemaciau nieko negirdejau, nei pavalgyti normaliai galejau, sokiu aikstele buvo po jos kambario (kuriame zadejo miegoti) langais, tai ejo baresi kad ir soktu tyliau nebildetu ir nedainuotu patys sveciai, o kai jaunoji jai pasiule kambari kur langai kitoje puseje, tai jai pareiske, tu ka as i toki maza kambari su vyru ir vaiku neisiu, gal uzleisi savo kambari (jaunuju). Zodziu visi ten buvo kalti kad ji nepabuvo su visais nei prie stalo, nei pasoko ir kad vaikas per visus svecius liko pavarges. O jaunieji liko kalti kad galu gale per jos isterikas paprase vaziuot namo ir negadint kitiems nuotaikos.
Todel as prasiau su vaikais i baliu neiti, baznycioje ir fotosesijoje jie buvo ir tikrai grazios foto ir akimirkos liko, bet i baliu jie nevaziavo. Buvo ir nestuke pas musu, bet ji tik sedejo nei soko nei lingavo, o ir miegot anksti nuejo, bet negalejo miegot beveik iki 6 ryto nes muzika grojo.
O jei vestuves nusimato tylios ramios be trankios muzikos, sokiu, seliojimu iki ryto, uzstales dainu, arba kokioj labai didelioj sodyboj kur laaabai daug vietos tai prasau, tik kad negadintu kitu kaprizai jaunuju nuotaikos per ju svente.
Todel as prasiau su vaikais i baliu neiti, baznycioje ir fotosesijoje jie buvo ir tikrai grazios foto ir akimirkos liko, bet i baliu jie nevaziavo. Buvo ir nestuke pas musu, bet ji tik sedejo nei soko nei lingavo, o ir miegot anksti nuejo, bet negalejo miegot beveik iki 6 ryto nes muzika grojo.
O jei vestuves nusimato tylios ramios be trankios muzikos, sokiu, seliojimu iki ryto, uzstales dainu, arba kokioj labai didelioj sodyboj kur laaabai daug vietos tai prasau, tik kad negadintu kitu kaprizai jaunuju nuotaikos per ju svente.
Na, aprašytoji problema kilo tikrai ne dėl vaiko, o dėl mamos, kuri nelabai, matyt, susivokė, kur vyksta, arba nebuvo įspėta, kokiomis sąlygmis bus apgyvendinta.
Savo vestuvėse laukiu dviejų naujagimių (2 mėn. ir 6 mėn.) bei pusantrų metų vaikučio (kiti bus vyresni) - deja, specialios vietelės mamoms šventimo vietoje nėra, tačiau vakaro programa sudėliota taip, kad nebūtina laukti gūdžios nakties, norint tikrai padalyvauti. Po užkandos netrukus prasidės programa - nei tranki, nei itin judri, o jeigu muzikantų garsai jau bus vaikams per grubūs (kuo labai abejoju) - tuomet bus galima patogiai ir greitai nusigauti į nakvynęs vietą, neteks su verkiančiais kūdikiais nervintis.
Beje, nors pati vaikų neturiu, tą mamytę su 4 mėn. vaikeliu netgi suprantu - jai net nebuvo skirtas tylus kampelis, jaunieji visiškai nepagalvojo apie vaiką ir net neįspėjo jos, matyt. Tokioje situacijoje tikrai daug kas susierzintų...
Savo vestuvėse laukiu dviejų naujagimių (2 mėn. ir 6 mėn.) bei pusantrų metų vaikučio (kiti bus vyresni) - deja, specialios vietelės mamoms šventimo vietoje nėra, tačiau vakaro programa sudėliota taip, kad nebūtina laukti gūdžios nakties, norint tikrai padalyvauti. Po užkandos netrukus prasidės programa - nei tranki, nei itin judri, o jeigu muzikantų garsai jau bus vaikams per grubūs (kuo labai abejoju) - tuomet bus galima patogiai ir greitai nusigauti į nakvynęs vietą, neteks su verkiančiais kūdikiais nervintis.
Beje, nors pati vaikų neturiu, tą mamytę su 4 mėn. vaikeliu netgi suprantu - jai net nebuvo skirtas tylus kampelis, jaunieji visiškai nepagalvojo apie vaiką ir net neįspėjo jos, matyt. Tokioje situacijoje tikrai daug kas susierzintų...
Palaukit, o kodel jaunieji turi but atsakingi uz vaiku/kudikiu prieziura, ir suteikt spec. salygas tevams? cia absurdas kazkoks
As tai manau taip: kviesti reikia visus, detaliau paaiskinat apie sventimo vieta bei kitas detales, o tada reik tiketis, kad tevai suvoks - imt ar neimt ju atzala kartu
As tai manau taip: kviesti reikia visus, detaliau paaiskinat apie sventimo vieta bei kitas detales, o tada reik tiketis, kad tevai suvoks - imt ar neimt ju atzala kartu
QUOTE(sima341 @ 2011 03 27, 01:42)
Man teko dalyvauti keliose vestuvese, is kuriu vienose buvo mazas leliukas o kitose buvo keli didesni vaikai(5-8 metai). Su didesniais nera problemu, tik tai kad reikia priziuret kad ko nors neprisidirbtu, jei prie vandens kad neikristu ir neatsitiktu nelaime, bet su jais eina susitarti. O kitose dalyvavau kai maziukui buvo vos 4 menesiai, tai ta mama ten state ant ausu ne viena zmogu, reikalavo kad muzikantai grotu tyliau, nes neina vaiko uzmigdyti, sedejo lauke arba gretimame kambaryje nes vaikas turbut nuo to triuksmo buvo pavarges ir verke, poto dejavo kad va nieko nemaciau nieko negirdejau, nei pavalgyti normaliai galejau, sokiu aikstele buvo po jos kambario (kuriame zadejo miegoti) langais, tai ejo baresi kad ir soktu tyliau nebildetu ir nedainuotu patys sveciai, o kai jaunoji jai pasiule kambari kur langai kitoje puseje, tai jai pareiske, tu ka as i toki maza kambari su vyru ir vaiku neisiu, gal uzleisi savo kambari (jaunuju). Zodziu visi ten buvo kalti kad ji nepabuvo su visais nei prie stalo, nei pasoko ir kad vaikas per visus svecius liko pavarges. O jaunieji liko kalti kad galu gale per jos isterikas paprase vaziuot namo ir negadint kitiems nuotaikos.
As tai manau,kad pati mama kalta,pati turi savo lelium rupintis.Juk zinojo kur vaziuoja.Mes su vyru patys dalyvausime vasara vestuvese kaip liudininkai ir ketinam vestis abu savo mazius.Suneliui bus 2,5metuku dukrytei 7men.Bet as is anksto apmastau viska,ieskaus netoli puotos vietos kambariuko,kur galetume ramiai pailset.Dar mastau apie kokia auklyte pasimt kartu kad siek tiek pagelbetu man su vaikuciais.O apie nesivezima,net nera tokiu minciu .Pas mus visada yra tokia nuomone jei vaziuojam linksmintis ar atostogauti tai vaziuojam ten kur galim vaziuot visi kartu,jei negalim veztis maziu tada nevaziuojam visai.As taip negaliu,kad vaikus palikt kazkam,kazkur o pati sau ramiai linksmintis .
Manosiose vestuvese dalyvavo vieno seimos nario vaikai (2 metu ir 4 men.). Kviesdami savo nuomones del vaiku nesakeme, jie nusprende dalyvauti su jais (salygos palikti juos namie buvo, daznai tuo naudojasi). Mazoji baznycioje visa ceremonija praverke, tad tai vienas, tai kitas is tevu vis budavo lauke. Vakarineje dalyje vis girdejome "o tai jus jau susokote jaunuju soki, mes nemateme; jau tas ar anas buvo, vyko?". Na, del ju pasirinkimo juk nekartosime visko, kad pamatytu, isgirstu. Galu gale apskritai isvyko namo.
Nesmagu budavo, kai turi vykti kas nors, o tu dairaisi, ar jie yra, ar sudalyvaus. Be to, su vaikais pabuti vis eidavo seneliai, kad tik tevai nors kiek su visais pabutu. Tad buvo, jog jaunoji kaip ir turetu sokti su savo tevu, o jis kazkur stumdo anukes vezimeli.
O pati buvau vestuvese, kuriose dalyvavo net 3 sunys. Juk negi juos paliksi namie. O dar jei jie isizeis, kaip kazkuri rase apie vaikus, juk jie irgi kaip ir seimos nariai. Cia ironija, komentuoti nebutina.
Suprantu, jei tas vaikas jau nemazas, supranta kas vyks, kodel ir kaip. O ne "vyksim i tavo tetos vestuves (tiksliau baliu, nes zodis vestuves dar nelabai suprantamas), ten bus saldainiu, torto ir t.t.". Tada jis ir supykti, ir isizeisti gali nepakviestas. Bet ir vel. Su tokiu jau ir kalbetis, ir tartis galima. Tad jei jaunieji pageidauja sventes be vaiku, juos suprantu.
Nesmagu budavo, kai turi vykti kas nors, o tu dairaisi, ar jie yra, ar sudalyvaus. Be to, su vaikais pabuti vis eidavo seneliai, kad tik tevai nors kiek su visais pabutu. Tad buvo, jog jaunoji kaip ir turetu sokti su savo tevu, o jis kazkur stumdo anukes vezimeli.
O pati buvau vestuvese, kuriose dalyvavo net 3 sunys. Juk negi juos paliksi namie. O dar jei jie isizeis, kaip kazkuri rase apie vaikus, juk jie irgi kaip ir seimos nariai. Cia ironija, komentuoti nebutina.
Suprantu, jei tas vaikas jau nemazas, supranta kas vyks, kodel ir kaip. O ne "vyksim i tavo tetos vestuves (tiksliau baliu, nes zodis vestuves dar nelabai suprantamas), ten bus saldainiu, torto ir t.t.". Tada jis ir supykti, ir isizeisti gali nepakviestas. Bet ir vel. Su tokiu jau ir kalbetis, ir tartis galima. Tad jei jaunieji pageidauja sventes be vaiku, juos suprantu.
QUOTE(Ingada @ 2011 03 27, 17:22)
Cia ironija, komentuoti nebutina.
be ryšio ta tavo ironija...
kai turėsi savų, suprasi, kaip nekaip nuskambėjo, kad ir kokia ironija bebūtų...
QUOTE(Blyksteli @ 2011 03 27, 04:22)
Palaukit, o kodel jaunieji turi but atsakingi uz vaiku/kudikiu prieziura, ir suteikt spec. salygas tevams? cia absurdas kazkoks
Pala, pala vaikas yra SVEČIAS, kaip ir visa to vaiko šeima. Rūpintis svečiai - absurdas? Gal ir močiutę-invalidę pasikvietus reikėtų palikti jai pačiai spręsti problemą, kaip užlipti laiptukais ar pasinaudoti tualetu? Natūralu, kad pakvietus svečius, reikia jais pasirūpinti! Vaikais - taip pat.
QUOTE(Ingada @ 2011 03 27, 18:22)
Manosiose vestuvese dalyvavo vieno seimos nario vaikai (2 metu ir 4 men.). Kviesdami savo nuomones del vaiku nesakeme, jie nusprende dalyvauti su jais (salygos palikti juos namie buvo, daznai tuo naudojasi). Mazoji baznycioje visa ceremonija praverke, tad tai vienas, tai kitas is tevu vis budavo lauke.
Nesuprantu, kame čia problema? Suprantu, kai per pačias mišias ar teatre vaikai verkia, ar kd ir kavinėje už gretimo stalo - menkas malonumas, bet kokia čia probema, jeigu vaikas sau verkia lauke, o su juo yra vienas iš tėvų. Gal jauniesiems savimeilę drasko, kad bent vienas asmuo nežiūri jiems į pakaušius, kol jie atlieka tik juodu liečiančią apeigą?
Vakarineje dalyje vis girdejome "o tai jus jau susokote jaunuju soki, mes nemateme; jau tas ar anas buvo, vyko?". Na, del ju pasirinkimo juk nekartosime visko, kad pamatytu, isgirstu. Galu gale apskritai isvyko namo.
Na, čia apskritai keistas fetišas: tas turi daryti tą ir aną, būtinai pamatyti jaunųjų šokį, būtinai nustatytą minutę kažką daryti. Patys jaunieji rūpinasi vakaro scenarijumi, ir pačių klaida, jeigu nepasirūpina, kad kažką turintis tlikti žmogus turi tą vakarą papildomų rūpesčių. Būtų su tėvu susitarta normaliai - būtų tuo laiku močiutę su vaikeliu palikęs, ir nulis problemų. Iš viso, kur jūs siūlote nugrūsti vaikus žmonėms, kurių tėvai - taip pat dalyvauja vestuvėse? Ir geriau patylėkite apie aukles. Jeigu jau nuotaka siūlo svečiams samdytis auklę - lai nedvipramiškai atsisako bet kokios materialios dovanos iš tos šeimos, nes auklės paslaugos vakarui (ar dviem dienom, jei šventė ilga) kainuoja kone tiek pat, kiek dovana.
Na, jeigu šeimininkas ciucikus į kavines prasiveda - tai nežinau, kiek turi pinigų baudoms. Bet jeigu vestuvės sodyboje, po atviru dangumi, gamtoj - tuomet irgi vargu ar problema.
Na, jeigu manote, kad jau kalbantys pypliai suprnta žodį "balius" geriau negu "vestuvės" - galiu tik užjausti dėl aplinkos, kurioje užaugote.
Kaip galima vaiką traktuoti kitip negu suaugusį? Štai geriau pabandykite tėvams savo arba broliams-seserims primeluoti ką nors, kad į vestuves neitų. Sakykite: ne, ne, mes tik šiaip draugus sukviesim, paaukštinimą darbe pažymėsim, o patys - šast - vestuves keliat, be tėvų. Neskaniai skamba? O juk tam sūnėnui/dukterėčiai bus kada nors ir 16, ir 30, ir anksčiau ar vėliau supras, koks jis yra mylimas savo mamos/tėvo seserų ir brolių...