Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(dr. @ 2011 03 25, 12:36)
plius vaikai priduoda siokio tokio zavesio vestuvese ,gyvumo  4u.gif

Atsiprašau už drąsų klausimą, bet argi tai nėra vaikų sudaiktinimas taip pat? Jie tarsi dekoracijomis tampa. Oi kiek žinau nuotakų, kurios nori tų "angeliukų" savo vestuvėse, nes jie, matai, kaip maži jorkšyriukai - puošia jų šventę!

Šis komentaras greičiau ne Jums asmeniškai adresuojamas, o visų pamąstymui. Galbūt mes, "vaikų nemylėtojos", bent jau esam atviros su savimi ir kitais. Matom vaikus kaip gyvus organizmus, su jų amžiui būdingais elgeiso modeliais, o ne naiviai tikimės, kad jie gražiai krykštaus, dailiais rūbeliais aplink nuotaką lakstys, kol tuo tarpu fotografas gaudys sentimentaliai "nuostabius" kadrus - va kokia vaikų mylėtoja, gėrio ir meilės daivė tuokiasi. Žinoma, mano ironija skirta toli gražu ne kiekvienai priešingos vaikų vestuvėse nuomonės atstovei... Tiesiog žinau vieną nuotaką, kuri dar prisikvietė į vestuves ir svetimų vaikų - juk taip gražu po pievas vaikų būrelyje lakstyti lotuliukas.gif

O šiaip tai šita aštri diskusija neturi jokios ateities. Juk visi esame skirtingi, skirtingai vestuves įsivaizduojame, skirtingai jas planuojame. Ir netgi skirtingai auginsime savo būsimas atžalas. Mano tėvams, pvz, irgi nenormaliai atrodo vaikai vestuvėse, todėl jie mano požiūrį labai palaiko ir netgi stebisi, kad yra norinčių juos pasiimti į vakarinę dalį. Tad ko gi norėti iš manęs, kai man nuo gimimo buvo formuotas toks požiūris?! ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 03 25, 18:12)
Kalba eina ne apie jusu vestuves, o apie situacijas, kai jaunieji papraso, kad sveciai i vestuves eitu be vaiku.
Ne i tema, bet paklausiu: kaip zadate dirbti, jei net porai valandu palikus vaika su prieziura negalit ramiai jaustis?

Darbas yra darbas. Tai ne pramoga, o butinybe. O seip man labai pasiseke, nes turiu galimybe didziaja laiko dali dirbti namuose.

Kaip ir minejau, nesmerkiu tu, kurie nenori vaiku savo vestuvese. Jei manes paprasytu nesivesti, tai neiciau is vis, arba ateiciau kelioms valandoms. Tikrai nedarau is to tragedijos

Zinoma, kai vaikas bus vyresnis, bus jau kitas klausimas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura_mazoji: 25 kovo 2011 - 16:25
mano geriausia drauge isteka. Ir man yra sudarytos visos salygos su savimi kartu pasiimti ir 6 m sunu. Drauge sako: "pasiimk, bus ten ir daugiau vaiku...."
bet as asmeniskai nenoriu visa svente budeti ir savo vaika saugoti, kad kur nenuklystu, ko nepridirbtu ir pan. schmoll.gif
Jau geriau atsipalaiduoti ir su sveciais uz stalo baliavoti drinks_cheers.gif aisku, jeigu tik yra tokia galimybe nesiimti su savimi vaiku
Atsakyti
Man juokinga,kad kai kurie žmonės taip sureikšminą dalyką,jog vaikai nekviečiami...galų gale ne prieš dvi dienas pakviečia ir per pusmetį nesugalvot,kur dienai vaiką palikt absurdas doh.gif du žmonės daro šventę ir turi teisę ją suplanuoti kaip nori,o tie asmenys,kurie baisiai įsižeidžia,tai tik parodo savo susireikšminimą.
Atsakyti
QUOTE(lauriut_ @ 2011 03 25, 17:20)
Atsiprašau už drąsų klausimą, bet argi tai nėra vaikų sudaiktinimas taip pat? Jie tarsi dekoracijomis tampa. Oi kiek žinau nuotakų, kurios nori tų "angeliukų" savo vestuvėse, nes jie, matai, kaip maži jorkšyriukai - puošia jų šventę!

Jūsų klausimas - labai teisingas, bet dėl to, kad ir tarp vaikų vestuvėse šalininkų yra juos sudaiktinančių pasisakymų, nereiškia, jog "rankinukai" bei kitokie menkinantys pasisakymai turi būti kalbami lyg niekur nieko.

Susiginčyt juk ne dėl to, bus ar nebus vaikų kažkieno vestuvėse, o tame, kuo tas noras/nenoras grindžiamas. Ir kai jis grindžiamas tuo, kad vaikai yra apskritai kaprizingi ir bjaurūs, arb tuo, kad vaikai apskriti yra gražūs angeliukai - tai vienodai prastas tonas, manau...
Papildyta:
QUOTE(Diana24 @ 2011 03 25, 17:43)
Man juokinga,kad kai kurie žmonės taip sureikšminą dalyką,jog vaikai nekviečiami...galų gale ne prieš dvi dienas pakviečia ir per pusmetį nesugalvot,kur dienai vaiką palikt absurdas doh.gif du žmonės daro šventę ir turi teisę ją suplanuoti kaip nori,o tie asmenys,kurie baisiai įsižeidžia,tai tik parodo savo susireikšminimą.

O man neatrodo juokinga. Kaip Jūs reaguotumėte, jeigu kas nors Jūsų vyrą pakviestų į vestuves, o Jūsų - ne? O vaikas irgi šeimos narys, dalis. Tai kaip gi jis nekviečiamas vienintelis iš visos šeimos?
Atsakyti
Neįsižeisčiau,nes aš irgi buvau kviečiama į vestuves viena,kadangi mano draugo jaunieji tada nepažinojo ir niekas nebuvo baisiai įsižedę. .Ir jeigu jaunieji pageidauja tik suaugusių žmonių publikos ar taip sunku būti mandagiems ir nesipriešinti? Man tai atrodo išpūstas burbulas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Diana24 @ 2011 03 25, 18:06)
Neįsižeisčiau,nes aš irgi buvau kviečiama į vestuves viena,kadangi mano draugo jaunieji tada nepažinojo ir niekas nebuvo baisiai įsižedę. .Ir jeigu jaunieji pageidauja tik suaugusių žmonių publikos ar taip sunku būti mandagiems ir nesipriešinti? Man tai atrodo išpūstas burbulas ir tiek.

Na, žinoma, priklauso nuo situacijos. Tiktai man sunku įsivaizduoti, kaip tokie artimi draugai, kurie kviečia į vestuves, gali nepažinoti savo artimų draugų porų ar vaikų, jau nekalbant apie gimines. Aš į jokias vestuves viena neičiau, nebent tai būtų koks pirmas-antras draugystės su vaikinu mėnuo...

Dabar pagalvojau, jeigu nepakviesčiau į vestuves, turėčiau po to ilgai aiškinti mūsų dukterėčioms-sūnėnams, ko jų nepakvietėm lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 03 25, 18:13)
Na, žinoma, priklauso nuo situacijos. Tiktai man sunku įsivaizduoti, kaip tokie artimi draugai, kurie kviečia į vestuves, gali nepažinoti savo artimų draugų porų ar vaikų, jau nekalbant apie gimines. Aš į jokias vestuves viena neičiau, nebent tai būtų koks pirmas-antras draugystės su vaikinu mėnuo...

Dabar pagalvojau, jeigu nepakviesčiau į vestuves, turėčiau po to ilgai aiškinti mūsų dukterėčioms-sūnėnams, ko jų nepakvietėm  lotuliukas.gif

Neužtektų pasakyt,kad tuo metu tiesiog nenorėjot mažamečių savo šventėj? cool.gif gal aš ir stačiokė,bet man atrodo kvaila įsižeist "kvietė,nekvietė" doh.gif bet aišku čia kiekvienas kitaip žiūri į šitą reikalą
Atsakyti
QUOTE(lauriut_ @ 2011 03 25, 17:20)

Šis komentaras greičiau ne Jums asmeniškai adresuojamas, o visų pamąstymui. Galbūt mes, "vaikų nemylėtojos", bent jau esam atviros su savimi ir kitais. Matom vaikus kaip gyvus organizmus, su jų amžiui būdingais elgeiso modeliais, o ne naiviai tikimės, kad jie gražiai krykštaus, dailiais rūbeliais aplink nuotaką lakstys, kol tuo tarpu fotografas gaudys sentimentaliai "nuostabius" kadrus - va kokia vaikų mylėtoja, gėrio ir meilės daivė tuokiasi. Žinoma, mano ironija skirta toli gražu ne kiekvienai priešingos vaikų vestuvėse nuomonės atstovei... Tiesiog žinau vieną nuotaką, kuri dar prisikvietė į vestuves ir svetimų vaikų - juk taip gražu po pievas vaikų būrelyje lakstyti lotuliukas.gif

O šiaip tai šita aštri diskusija neturi jokios ateities. Juk visi esame skirtingi, skirtingai vestuves įsivaizduojame, skirtingai jas planuojame. Ir netgi skirtingai auginsime savo būsimas atžalas. Mano tėvams, pvz, irgi nenormaliai atrodo vaikai vestuvėse, todėl jie mano požiūrį labai palaiko ir netgi stebisi, kad yra norinčių juos pasiimti į vakarinę dalį. Tad ko gi norėti iš manęs, kai man nuo gimimo buvo formuotas toks požiūris?! ax.gif  smile.gif

nezinau ,man nei vienam baliuj dar vaikas netrukde ,ar tai butu jubiliejus ar vestuves doh.gif ir prie ko cia tie fotografai ,kad ale gaudys nuostabius kadrus blink.gif
plius tie vaikai nera svetimi ,kaip jus sakot ,o musu draugu ,ar seseru ,puseseriu vaikai ..mes juos visad aplankom ,kartais ''padabojam''ir tikrai net negalvojam sakyt ,kad nesiveskit vaiku ..kaip tik sakysim ,jog vestusi ,jei patys nores,nes ir juos norim matys savo sventej ,ne kaip dekoracijas,o kaip mazus zmogeliukus ...kad pasakiau ,jog jie duoda kazkokios gyvybes sventej ,tai manau tiesa ,nes jie vaikai smile.gif o del graziu rubu ,tai manau normalu ,kad vaikai buna vestuvese graziai aprengti ,juk ir suauge buna pasipuose ,ir juos taip pat fotkina,gaudo kadrus ,kaip ir taip pat fotografuoja vaikus smile.gif

cia man atrodo yra neissemiama diskusija ,jei jau zmogus PRIES tai jis ir bus PRIES <jei zmogus UZ tai jis ir bus UZ drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Diana24 @ 2011 03 25, 18:19)
Neužtektų pasakyt,kad tuo metu tiesiog nenorėjot mažamečių savo šventėj? cool.gif gal aš ir stačiokė,bet man atrodo kvaila įsižeist "kvietė,nekvietė" doh.gif bet aišku čia kiekvienas kitaip žiūri į šitą reikalą

Nu taip, imsiu ir sakysiu savo dukterėčiai rimtu veidu, kad mes nenorėjome mažamečių, o ji manęs paklaustų "kas tie mažamečiai", ir išsiaiškinusi, kad mžametė - tai ji, nei žaistų, nei kalbėtusi su manimi.

Man tie "mažamečiai" - niekuo ne kitokie žmonės negu nemažamečiai, man jie yra miela ir svarbi kompanija. Nekviesti vaikų gali sumąstyti nebent tie, kurie išties tų pretenduojančių į svečius vaikų nematę, su jais nebendrauja ir pan.
Atsakyti
Būtent jūs kviestute,jums patinka,bet tai yra jūsų požiūris ir nereikia būti tokiai kategoriškai ir laikyti kitus beširdžiais,todėl,kad nekviečia vaikų.Aš suprantu,kad kiti be vaikų net dienos negali pabūti,nes visokių žmonių yra ir ,kai kalbu tai tik iš savo pusės,bet tas kaprizingas užsiciklinimas,kad vaikų reikia vestuvėse ir jeigu neduok Dieve vaikučių nepakvies, tai ir aš neisiu man jau siejasi su nepagarba ir nesupratingumu kitiems žmonės,galų gale jeigu ne jūsų šventė,nes prie jūsų,o jūs turit taikytis prie jaunųjų.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 03 25, 18:27)
Nekviesti vaikų gali sumąstyti nebent tie, kurie išties tų pretenduojančių į svečius vaikų nematę, su jais nebendrauja ir pan.

drinks_cheers.gif
QUOTE(Diana24 @ 2011 03 25, 18:37)
Būtent jūs kviestute,jums patinka,bet tai yra jūsų požiūris ir nereikia būti tokiai kategoriškai ir laikyti kitus beširdžiais,todėl,kad nekviečia vaikų.Aš suprantu,kad kiti be vaikų net dienos negali pabūti,nes visokių žmonių yra ir ,kai kalbu tai tik iš savo pusės,bet tas kaprizingas užsiciklinimas,kad vaikų reikia vestuvėse ir jeigu neduok Dieve vaikučių nepakvies, tai ir aš neisiu man jau siejasi su nepagarba ir nesupratingumu kitiems žmonės,galų gale jeigu ne jūsų šventė,nes prie jūsų,o jūs turit taikytis prie jaunųjų.

as tai manau tevams sprest ims jie vaikus ar ne ,jei jau kvieciam i vestuves ,ir jei jau seima turi vaiku ,tai kvieciam visa seima ...o ne kvieciam jus ,vaika kurnors palikit ...sudvejociau ,ar eit i tokias vestuves g.gif gal mes norim eiti visi ,o ne vaika palikti tevam ,arba atvirksiai ,net ir pakviesti visi ,nuspresim ,kad mums geriau ta vakara vaikus palikti namie ax.gif
pazistu viena mergina,kuri tikrai visur keliauja su savo vaiku ir i balius ir pas draugus pasisveciuot ,niekada nepalieka vaiko vardan tuso pas tevus ar draugams.Jei jau turi vaika ,tai vadinasi jis tavo ...ir rupinkis juo ,o ne per kiekviena baliu galvok kur ji ''padet''..
aj zodziu ,as busiu uz vaikus ir niekas man nieko neirodysit doh.gif biggrin.gif
Atsakyti