Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

Man regis, kad dauguma sakanciuju, kad "tevams reikia palikti vaikus, kad atsipalaiduotu" nesate mamos. Manau, kad kiekviena mylinti mama negali pilnai atsipalaiduoti, kai jos vaiko nera, ypac, kai jis mazas. Nes tik apie ji ir sukasi mintys, nors ir palieki patikimam zmogui. Manos pacios vestuvese bus vaiku ir as nieko pries. Kai pacios turesite vaiku, tai paziuresiu, kas bus Jums svarbiau: "atsipalaiduoti" per baliu, ar Jusu pacios vaikelis.
Atsakyti
QUOTE(sima341 @ 2011 03 24, 03:11)
Kas geriau ar sokti, uliavoti, dainuoti iki ryto, isdykauti, atsipalaiduoti, ar ant ranku (jei mazas) tureti "rankinuka"(vaikiuka), keisti pampersus, ruosti buteliukus, kosytes, raminti jei verkia, sedeti gretimoje patalpoje jei vaikelis bijotu triuksmo ir nieko nematyti, o jei dar prie to prisidetu ir tevelis neapskaiciaves savo galimybiu taureles kelnojime tai is vis blaivia galva butu ne kas.

Kitaip tariant, geriau prisigerti negu būti su savo vaikais?..

Prašyme nesivesti vaikų nematau nieko iš esmės blogo, bet kai mėtotės tokiais žodžiais, kaip "rankinukas" (kalbant apie VAIKĄ), tiesiog pademonstruojate savo nebrandumą. Nemanau, kad įsigijusi tokį "rankinuką" lengvai jį palikinėsite, ypač vystyklų laikotarpiu, kai kūdikis nė sekundei nepaleidžia mamos ir negali būti ramus be jos.
Papildyta:
QUOTE(laura_mazoji @ 2011 03 24, 11:00)
Man regis, kad dauguma sakanciuju, kad "tevams reikia palikti vaikus, kad atsipalaiduotu" nesate mamos. Manau, kad kiekviena mylinti mama negali pilnai atsipalaiduoti, kai jos vaiko nera, ypac, kai jis mazas. Nes tik apie ji ir sukasi mintys, nors ir palieki patikimam zmogui. Manos pacios vestuvese bus vaiku ir as nieko pries. Kai pacios turesite vaiku, tai paziuresiu, kas bus Jums svarbiau: "atsipalaiduoti" per baliu, ar Jusu pacios vaikelis.

Visiškai pritariu!

Jeigu artimi žmonės turi mažų vaikelių, reikia gal kaip tik pasirūpinti, kad vestuvių vietoje būtų mamos ir vaiko kambarys (jeigu yra dar labai mažų kūdikių), kad tėveliai galėtų saugiai ir patogiai grįžti namo anksčiau, kad būtų kur vaiką patausoti nuo per garsios muzikos ir girtų dėdžių ir pan.

Mūsų vestuvės bus būtinai su vaikais, nors mano duktėręčia ir kaprizinga, o mano sužadėtinio sūnėnas - nelabai sukalbamas ir niurzga. Bus ir visai mažyliukų, bus ir paauglių, ir neįsivaizduoju, kaip juos galima laikyti problema! Problema yra tik kai kurie suaugę, kurie aptarinėja nuotaką, maistą, kalba kvailus tostus, negražiai šoka ir nemoka linksmintis be didelio alkoholio kiekio. Čia tai problema, o vaikai - gyvenimo gėlės, ar jie būtų kaprizingi, ar padūkę, ar dar kokie.
Atsakyti
QUOTE(laura_mazoji @ 2011 03 24, 11:00)

Žinoma, kai pati būsiu mama, tada galbūt turėsiu kitokią poziciją, tačiau jeigu būsiu paprašyta vaiko nesivesti į šventę, tikrai pasistengsiu bent jau vienam vakarui per visą savo vaiko auginimo laikotarpį jį palikti patikimam žmogui.

Noriu paklausti čia kalbančių mamų, nejaugi NIEKADA nesate savo mažylio palikusios? 24val per parą su jais būnate? Juk nutinka, kad reikia į darbus ar susiklosto kt. aplinkybės... Juk tada paliekate kam nors, ar ne? Tai kodel gi taip sunku tai padaryti ir per vestuves, jei to yra Jūsų prašoma? unsure.gif (na, jeigu yra tokių, kurios dar nuo vaiko gimimo nepraleido nė minutės atskirai, tuomet aju kita kalba...)
Kas įdomiausia, jog mažamečiui ir pati vestuvių aplinka nėra tinkama ir sveika: garsi muzika iki paryčių, geriantys dėdės (galbūt netgi tėveliai šiek tiek padaugina). Geriau to nematyti besivystančiam žmogui.

Beje, mano tėvai buvo labai aktyvūs žmonės, daug dirbo, keliavo, turėjo begalę draugų, tačiau augome su sese nesitrindamos baliuose ir netampomos po kalnus, kai tam dar buvom per mažos. Smagiai tada leisdavom laiką pas senelius, kur ir gamtos buvo daugiau, ir veikla kitoniškesnė, daugiau laisvės. Net niekada nesusimąsčiau, jog jie buvo neatsakingi ir nemylėjo savo vaikų. Tiesiog mokėjo derinti įdomų gyvenimą su tėvystės džiaugsmu. Ir jaučiuosi labai dėkinga jiems už tai, nes mačiau ne suplukusius ir pavargusius nuo buities veidus, o gyvenimo džiaugsmu trykštančius žmones. Tikiuosi, man tai irgi pavyks padaryti, kai turėsiu savo vaikučius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laura_mazoji @ 2011 03 24, 10:00)

O boze boze, tiesiai i supermamu kluba... 24 val per para su vaiku? Taip suprantu nuo gimdymo dar isejusi niekur nebuvot. Pabandykit, gal suprasit, kad jei mama gali atsipalaiduoti be vaiko tai dar nera NEMYLINCIOS pozymis.

Kazkaip galvojau bambagysles nukerpamos is karto pagimdzius, bet ziuriu vystosi tendencija, kad ji kai kuriais atvejais iki grabo lentos pulsuoja.
Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2011 03 24, 11:01)
Kitaip tariant, geriau prisigerti negu būti su savo vaikais?..

Pacituotame poste nebuvo nei zodzio apie gerima. Sokti, uliavoti, atsipalaiduoti... Kazkaip ziuriu linksmybes tai is kartu tik su gerimu susiveda kategoriskai. O dar tas pastovus deklaravimas, koks blogis yra isgerti... Asocijuojasi su psichologiskai uzsleptomis bedomis, o konkreciau - fanatizmu. Nu arba labai giliu jauantvisku maksimalizmu.

Vaikus nuo girtu dedziu ir garsios muzikos galima tausoti ju netampant istisa para 7 dienas per savaite paskui save. Nera kur ir su kuo palikti - suprantu. Bet kai yra galimybes, bet tuscias supermamiskumo aukstinimas pirmauja... Kodel jis turi buti visiems priimtinas? Ir kodel visiem turi patikti svetimas vaikas ju sventeje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 24 kovo 2011 - 11:57
Aš problemą matau ne prašymuose nesivesti vaikų į šventę - jeigu iš tiesų planuojama griausminga puota, visiškai nepritaikyta vaikams - toks prašymas būtų normalus ir pagrįstas.

Tačiau Jūs nė pačios nejaučiate, kiek daug nepagarbių žodžių prikalbėjote apie mamas ir vaikus. Čia ir "rankinukai", ir "šeimynėlės", ir "bambagyslės nenutrauktos", ir "nėr ko eiti į vestuves, jei negali be vaiko". Nesakau, kad visos taip pasisako, bet daugumos pasisakymai turi niekinamą atspalvį.

Aš apversčiau reikalą šitaip: nėra ko kviesti svečių į vestuves, jeigu jų netoleruojate. Nėra reikalo piktintis, kokie nemandagūs tėvai, kokie neišauklėti jų vaikai, nes viskas su tais tėvais-vaikais yra tvarkoj, ir jų noras eiti į šeimos švente visa šeima yra normaliausias noras, ir nereikia jo traktuoti kaip kokio tai siekio jauniesiems pakenkti.

Man trodo, jeigu nenorite vaikų savo vestuvėse, tai ir grįsti tą sprendimą reikėtų paprasčiausiu nenoru, o ne tuo, kokie ten vaikai blogi, kaip ten tėvai neatsipalaiduoja, kip vaikų niekas neprižiūri ir kitokiais negatyviais dalykais.
Atsakyti
na as tai tikrai griezta nuomone turiu siuo klausimu smile.gif jokiu vaiku mano vestuvese smile.gif tegul pyksta kas tik nori - sprendimas mano ir jo tikrai nekeisiu.
musu sveciai, kurie turi vaikus, turi tame paciame mieste gyvenancius tevus, kurie sventeje nedalyvaus, tai tik noro reikalas yra suderinti su seneliais del anuku prieziuros. Pussesere issiskyrusi, vaika manau paliks buvusiam vyrui-jie ten daznai dalijasi vaiko prieziura. Yra tu variantu, tik noro sugalvoti juos reikia turet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2011 03 25, 10:39)
na as tai tikrai griezta nuomone turiu siuo klausimu smile.gif jokiu vaiku mano vestuvese smile.gif tegul pyksta kas tik nori - sprendimas mano ir jo tikrai nekeisiu.
musu sveciai, kurie turi vaikus, turi tame paciame mieste gyvenancius tevus, kurie sventeje nedalyvaus, tai tik noro reikalas yra suderinti su seneliais del anuku prieziuros. Pussesere issiskyrusi, vaika manau paliks buvusiam vyrui-jie ten daznai dalijasi vaiko prieziura. Yra tu variantu, tik noro sugalvoti juos reikia turet smile.gif

šiaip tik įdomu,o jei artimas žmogus atsisakytų dėl to ateiti į vestuves? blush2.gif supyktumėt?suprastumėt?nes esu girdėjusi iš nuotakų,kaip galima atsisakyti ateiti ir pan..tiesiog įdomu 4u.gif
Atsakyti
http://www.apievestu...ikams-vestuvese
Papildyta:
QUOTE(mmergyte @ 2011 03 25, 11:43)
šiaip tik įdomu,o jei artimas žmogus atsisakytų dėl to ateiti į vestuves? blush2.gif  supyktumėt?suprastumėt?nes esu girdėjusi iš nuotakų,kaip galima atsisakyti ateiti ir pan..tiesiog įdomu 4u.gif

oi ne, prie ko cia pykciai.. kaip as tikiuosi, kad sveciai gerbs mano sprendima del vaiku, taip as gerbsiu ir ju sprendimus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2011 03 25, 10:46)
oi ne, prie ko cia pykciai.. kaip as tikiuosi, kad sveciai gerbs mano sprendima del vaiku, taip as gerbsiu ir ju sprendimus wink.gif

va taip tai suprantu,bet kai žmogus atsisako,ir tave pradeda ėsti,kaip tu taip gali,tai gaunasi labai nesąžiningai doh.gif
Atsakyti
o mes kviesim ne tik tevelius bet ir vaikus ,ju turetu buti 3 berniukai ,ir tikrai sakysiu ir paraginsiu ,kad pasiimkit vaikucius i svente ,bus ir jiems ramiau ,kad vaikas su jais ,o ir mums nemanau kad jie maisys smile.gif nera jie visiski kudikiai (2,3ir 6m) ,jau geriau tegu visi 3 ateina ,nei tik vienas ...bus visiems linksmiau smile.gif plius vaikai priduoda siokio tokio zavesio vestuvese ,gyvumo 4u.gif
Atsakyti
[quote=ptashka,2011 03 24, 13:56]
O boze boze, tiesiai i supermamu kluba... 24 val per para su vaiku? Taip suprantu nuo gimdymo dar isejusi niekur nebuvot. Pabandykit, gal suprasit, kad jei mama gali atsipalaiduoti be vaiko tai dar nera NEMYLINCIOS pozymis.

O boze boze, teisingai, pataiket i supermamu kluba (www.supermama.lt, nebent skaityti nemokate). Niekas nemini, kad su vaiku praleisi 24h. Ir taip, as niekur neinu po gimdymo. daugiausia buvau isejusi porai valandu ir kas cia blogo? Nereiskia, kad esu "maniakiska mama". Ir as pilnai galiu aukoti savo linksmybes del vaiko ir galiu atsisakyti eiti i kazkieno svente arba pabuti labai trumpai. Man tai nera problema. Nesmerkiu tu, kurios nenori, kad ju sventese butu vaikai. Musu vestuvese nebus trankios muzikos, nes zinau, kokia aplinka yra tinkama vaikui, tai tuo ruosiuosi ir pasirupinti.

O del bambagysles esate teisi: ji nukerpama vaikui gimus, taip, kad nieko naujo nepasakete. Jei Jums patinka linksmintis be vaiku - prasau, eikit i trasa, bet nekibkit prie tu, kurioms tokios linksmybes nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(laura_mazoji @ 2011 03 25, 16:03)

Kalba eina ne apie jusu vestuves, o apie situacijas, kai jaunieji papraso, kad sveciai i vestuves eitu be vaiku.
Ne i tema, bet paklausiu: kaip zadate dirbti, jei net porai valandu palikus vaika su prieziura negalit ramiai jaustis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 25 kovo 2011 - 16:13