Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

O as turiu kita nuomone:
1. Kaip buvau jauna ir vaikas teko dalyvauti keliose vestuvese, ir smagu, ir linksma buvo vaiku jose budavo apie 5-10 tai ir mums buvo kas veikti. Aisku vestuvese zmoniu apie 70-80 budavo. Nei mes ten uz stalo sedejom, nei mes ten salej sedejom ir sukavom nei ka - buvo kas veikti su visais, ir saldainiu maisus gavom;
2. Ka tie vaikai maiso tose vestuvese? Lai buna, o jei serga ligomis kur metai is metu su tokiomis reikia gyventi tai nuo situacijos kaip tas vaikas jaucias manau dalyvauti reikia ar tevams reikia papildomos prieziuros tai pobuvio metu ar nea.
3. Viskas priklauso nuo vaiko auklejimo - jei esate issiaukleje vaikus kaip ant vatos ir kad kurksotu su suaugusiais prie stalo ir ausim karpytu kas ka kur sake, arba prie svetimu zmoniu tevu negerbia ir neklauso tai ir yra pasekmiu tada;)
4. Pati darau savo vestuves, kuriose gali buti ~4 vaikai iki 2 metu ir apie 3 vaikai iki 7. Tai kas lai buna, jiems manau bus kas veikti - sodyboje pakankamai vietos zaisti. o toms kurios vaiku savo vestuvese nenori tai noriu palinketi tik tureti visad tuos kompetetingus asmenis savo vaikams priziureti; Asmeniskai pas mane tokiu oziu vaiku draugai neturi tai ir bedos manau nebus. Vaikai turi tureti savo vieta, o ne uzsilipti tevams ant galvos, tada ir vestuvese vaikas nesijaus kad yra;)
Atsakyti
O mano nuomone tokia:
Jei mus kas kviestu i vestuves ar kita svente (aisku ne vaiku), savo vaikiuko nesivestumem,rastumem kuriem seneliams palikti. Nes kokia gi svente,kai vsivien savo vaika reikes priziureti,nei atsipalaiduosi nei ka schmoll.gif Ir ne prie ko cia tas isauklejimas,jei jis dar mazas ir visko gi buna ax.gif Atsiprasau o pasakymas "vaikas turi tureti savo vieta" doh.gif Cia kaip kokiam suniui pasakymas schmoll.gif

Bet kadangi dabar planuojam savo vestuves ir jau turim vaikiuka, tai aisku kad jis musu vestuvese ir dalyvaus,be jo tikrai neisivaizduoju savo sventes ax.gif O be to ir palikt net nebutu kam,nes gi visi seneliai ir proseneliai,tetos bus toje pacioje sventeje, bus kam priziureti per svente nes yra vieninetelis ir mylimas anukelis visu smile.gif Galbut bus ir dar viena tokio pat amziaus mergyte ir as nieko pries thumbup.gif

Sventes vaikai tikrai negadina, o ja tik puosia thumbup.gif
Atsakyti
Įdomu pasiskaityti įvairias nuomones dėl vaikų. Pati planuoju savo vestuves ir nelabai norėčiau, kad būtų vaikų, nors iš tiesų mano draugės tuo metu turės išvis mažiukus lėliukus, tai manau net nedalyvaus vestuvėse, nes pirmi mėnesiai kiek žinau varginantys. Bet man siaubą varo mano būsimojo dukterėčia, kuri yra baisiai išlepinta ir jai viskas leidžiama. Pamenu buvo būsimos anytos jubiliejus, tai ji dar baliui neprasidėjus užsimanė torto. Ir aišku jai torto buvo atpjauta, o paskui teko žvakutes degti ant prapjauto torto. Tai aš galvojo, jei ji užsimanys mano vestuvinio torto mūsų belaukiant tai 2 variantai, arba jai duos torto, arba neduos, jei pradės rodyti ožius paleis dūdas ir jai duos torto. Iš proto išeičiau pamančiusi savo išsvajotajį tortą prapjautą doh.gif Beje, jai 6 metai jau. g.gif
Atsakyti
manau tuo atveju turetu buti paaiskinta vaiko tevams kas galima ir kas ne jei patys nesupranta blink.gif tikrai nenoreciau rasti prapjauta vestuvini torta (nors kai kam tai tik tortas) unsure.gif
mes eisim vasara i vestuves musu maziukui bus 1,5 m tai vesimes ir ji tik turesiu auklyte (vyro broli) kad su juo pabutu kadangi mes busim pirsliai o vestuves mano broliuko blush2.gif g.gif nes tikrai neturiu kur ji palikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingoo @ 2011 03 04, 17:32)
Įdomu pasiskaityti įvairias nuomones dėl vaikų. Pati planuoju savo vestuves ir nelabai norėčiau, kad būtų vaikų, nors iš tiesų mano draugės tuo metu turės išvis mažiukus lėliukus, tai manau net nedalyvaus vestuvėse, nes pirmi mėnesiai kiek žinau varginantys. Bet man siaubą varo mano būsimojo dukterėčia, kuri yra baisiai išlepinta ir jai viskas leidžiama. Pamenu buvo būsimos anytos jubiliejus, tai ji dar baliui neprasidėjus užsimanė torto. Ir aišku jai torto buvo atpjauta, o paskui teko žvakutes degti ant prapjauto torto. Tai aš galvojo, jei ji užsimanys mano vestuvinio torto mūsų belaukiant tai 2 variantai, arba jai duos torto, arba neduos, jei pradės rodyti ožius paleis dūdas ir jai duos torto. Iš proto išeičiau pamančiusi savo išsvajotajį tortą prapjautą doh.gif  Beje, jai 6 metai jau. g.gif

pagal vaiko elgesį,rodos ir tie tėvai mažai jai dėmesio skiria,viską daro,kad tik atstotų doh.gif tai tokie patys nelabai turėtų norėti vestis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 03 04, 19:01)
pagal vaiko elgesį,rodos ir tie tėvai mažai jai dėmesio skiria,viską daro,kad tik atstotų doh.gif  tai tokie patys nelabai turėtų norėti vestis biggrin.gif

Iš tikrųjų tai esate teisios. Aš labai tikiuosi, kad mano būsimojo vyro sesuo nesives, bet patirtis rodo, kad tą mergaitę vedasi visur. Tikrai viską, jai leidžia, kad tik nereiktų su ją užsiimti. Užtai ta mergaitė labai nori būti dėmesio centre ir bijau, kad manęs mano vestuvėse neužgoštų. Na bet šioje temoje, mano pozicija būtų tokia, kad kaprizingų vaikų nereikėtų vestis į vestuves smile.gif
Atsakyti
Sveikos, aš tikriausiai palaikau tą pusę, kuri mano, jog vestuvės jaunųjų šventė. Prie viso to siūlyčiau nenusigrybauti ir nepradėt neįgalumus aptarinėt (kažkieno šitas argumentas nuskambėjo, kaip bandymas išsisukti, nes akivaizdžiai pritrūko argumentų). Taigi, jauniesiems spręsti. Aš asmeniškai myliu vaikučius ir kelių draugių vaikus mielai prižiūriu! Kaip bebūtų, į mano vestuves vaikučiai nekviečiami. O argumentai tai labai paprasti - noriu, kad būtų tikra šventė su daug šokių ir pramogų. Todėl norėtųsi, kad šimtas procentų svečių atsipalaiduotų ir gerai pasiliksmintų. O kai tėveliai su vaikučiais.. na gi visada mamytė ar tėvelis turi "laikyt akį ant vaikučio".. Manau, kad tai: 1. jokio fun tėveliams, 2. papildomos išlaidos man (pvz., man būtų papildomi 10 žmogeliukų, manot maži pinigai už nakvynę? Arba dar geriau - organizuot jiems pramogas...) 3. nuovargis vaikams, kurie negalės miegot iki paryčių.
Manau, kad būna tik tikrai ekstriniai atvejai, kai nėra kam palikti vaiko (negi motinos iki kol vaikui sukaks 18 sėdi namie? Galų gale yra auklių, tik paieškot reikia rolleyes.gif ) Aišku, jeigu kaime kokiam ir turit palocus bilekokius, tai galima ir vaikus, ir senelius, ir kaimynus susikviest. Bet, kaip ir sakiau, manau, viskas priklauso nuo jaunųjų noro. Kas neapsisprendę gali susidėlioti pliusiukus ir minusiukus - pasidarys aišku. hi.gif
Atsakyti
Neturiu nieko prieš vaikučius, mūsų vestuvėse dalyvavo keli mažiukai ir ką buvo šiek tiek liūdna, kad jų tėveliai- mums artimi žmones paprasčiausiai nematė kai kurių svarbių mūsų šventės akimirkų, nes turėjo migdyt ar maitint ir pan. Na, bet jei jiems nebuvo poreikio pilnavertiškai sudalyvauti šventėje, tai ne mano galvos skausmas, džiugu, kad aplamai buvo kartu su mumis.
Atsakyti
Manau, jog tai labai priklauso nuo vaikų amžiaus. Pvz, iki 4-5metų dar per maži ir kelia daugiau rūpesčių nei džiaugsmo. Žinoma, tai priklauso nuo jaunųjų.

Mano būsimojo sesuo netgi neatsiklaususi mūsų nuomonės nusprendė, jog jos trys vaikai (2, 4 ir 6 metų) dalyvaus mūsų vestuvėse. Ceremonijoj gėlytes barstyti gali - juk ir jiems patiem atrakcija, ir man netrukdo, netgi smagiau. Bet vakarinėj dalyje jų matyti tikrai griežtai nenoriu (darysime jaukias 25 svečių vestuves mažame restoranėlyje)! Kadangi sužadėtinio sesuo su vyru bus mūsų liudininkai, planavom juos sodinti greta, bet dabar, kai paaiškėjo, jog jie nori su vaikais dar terliotis (turbūt nereikia pasakoti, jog su trimis tokiais varliukais netrūksta veiklos), tai nebežinau, kur tą šeimynėlę dėti blink.gif
Vestuvės juk vienos dienos, tai negi jie išeis anksčiau, nes vaikai užsimanys miegoti? Be to kaip pilnavertiškai tėvams dalyvauti vestuvėse? Tik ir lakstys iš paskos: valgydins, saugos, kad galvos nenusisuktų, paksui migdys, vėliau žiūrės, kaip sekais miegoti ir t.t. doh.gif O ir mums pašonėj malsis. Gal dar per savo vestuves aukle turėsiu būti?

Žinau žinau, skamba labai jau baisiai ir inoringai. Tačiau tai juk mūsų vestuvės, tad turime teisę bent jas atšvęsti taip, kaip norime! Taip pat noriu, kad visi maksimaliai atsipalaiduotų, galėtų atsiduoti šventei - juk ne kasdien brolis tuokiasi... Taigi esu pasiryžusi samdyti auklę (močiutei nenori palikti, nes jai bus "liūdna ir per sunku"), tereikia iki vestuvių atrasti būdą, kaip gražiai su jais susitarti, nes kol kas mano diplomatiškos pastabos nedavė jokios naudos... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(***Sandrita*** @ 2011 03 03, 16:19)
O mano nuomone tokia:
Jei mus kas kviestu i vestuves ar kita svente (aisku ne vaiku), savo vaikiuko nesivestumem,rastumem kuriem seneliams palikti. Nes kokia gi svente,kai vsivien savo vaika reikes priziureti,nei atsipalaiduosi nei ka  schmoll.gif Ir ne prie ko cia tas isauklejimas,jei jis dar mazas ir visko gi buna  ax.gif  Atsiprasau o pasakymas "vaikas turi tureti savo vieta"  doh.gif  Cia kaip kokiam suniui pasakymas  schmoll.gif

Deja, į šventes kviečiami ir tie tėveliai, kurių tėveliai negali prižiūrėti anūkų. Kur vaiką paliktumėte vakarui? Jeigu turėčiau vaikų, ir mane kas nors kviestų į šventę "be vaikų", aš nedviprasmiškai praneščiau, kad gali teiktis visas savo šventes ir bet kokį laisvalaikį su draugais planuotis be manęs... Iš artimų draugų, žinančių situaciją, prašymas nesivesti vaikų nuskambėtų įžeidžiai. Tikrai gerai pamąstykite prieš prašydami svečius atvykti be vaikų, kaip patys elgtumėtės, jeigu vaikų jau turėtumėte, ar labai jau džiaugtumėtės, kad bičiuliai laiko jūsų nuostabiausius vaikelius problema.
Papildyta:
QUOTE(ingoo @ 2011 03 04, 18:32)
Įdomu pasiskaityti įvairias nuomones dėl vaikų. Pati planuoju savo vestuves ir nelabai norėčiau, kad būtų vaikų, nors iš tiesų mano draugės tuo metu turės išvis mažiukus lėliukus, tai manau net nedalyvaus vestuvėse, nes pirmi mėnesiai kiek žinau varginantys. Bet man siaubą varo mano būsimojo dukterėčia, kuri yra baisiai išlepinta ir jai viskas leidžiama. Pamenu buvo būsimos anytos jubiliejus, tai ji dar baliui neprasidėjus užsimanė torto. Ir aišku jai torto buvo atpjauta, o paskui teko žvakutes degti ant prapjauto torto. Tai aš galvojo, jei ji užsimanys mano vestuvinio torto mūsų belaukiant tai 2 variantai, arba jai duos torto, arba neduos, jei pradės rodyti ožius paleis dūdas ir jai duos torto. Iš proto išeičiau pamančiusi savo išsvajotajį tortą prapjautą doh.gif  Beje, jai 6 metai jau. g.gif

Vajetau, koks SIAUBAS, tortą prapjovė... O kam dar džiaugsmas yra tas tortas, jeigu ne vaikams? Man kaip tik kvailiausiai atrodo, kai tortai saugomi iki nakties, kai vaikai sugriūna miegot, o tėvai persivalgę ir (niekam ne paslaptis) gerokai persigėrę, tų tortų nė nevalgo. Net nesu tikra, ar mes tortą pjausime būtinai dvyliktą - reikia pjauti, kol vaikai budrūs ir dar neprisikirtę visokių saldainių smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ingoo @ 2011 03 04, 21:18)
Iš tikrųjų tai esate teisios. Aš labai tikiuosi, kad mano būsimojo vyro sesuo nesives, bet patirtis rodo, kad tą mergaitę vedasi visur. Tikrai viską, jai leidžia, kad tik nereiktų su ją užsiimti. Užtai ta mergaitė labai nori būti dėmesio centre ir bijau, kad manęs mano vestuvėse neužgoštų. Na bet šioje temoje, mano pozicija būtų tokia, kad kaprizingų vaikų nereikėtų vestis į vestuves smile.gif

aga, ir motinoms į akis išrėžkite: štai tavo vaikas kaprizingas, jo nieku gyvu nesivesk niekur, o štai tavo - geras, jį mes priimsim. Na, bent jau kelkite visiems vienodas sąlygas: arba visi su vaikais, kas nori, arba jokių vaikų, nei paklusnių, nei kaprizingų.
Papildyta:
QUOTE(Zincum @ 2011 03 07, 15:51)
Neturiu nieko prieš vaikučius, mūsų vestuvėse dalyvavo keli mažiukai ir ką buvo šiek tiek liūdna, kad jų tėveliai- mums artimi žmones paprasčiausiai nematė kai kurių svarbių mūsų šventės akimirkų, nes turėjo migdyt ar maitint ir pan. Na, bet jei jiems nebuvo poreikio pilnavertiškai sudalyvauti šventėje, tai ne mano galvos skausmas, džiugu, kad aplamai buvo kartu su mumis.

O jeigu neleistumėte atvykti su vaikučiais, jie Jūsų šventėje apskritai nesudalyvautų, ir tiek. Būsite mama - Jūsų prioritetai keisi tikrai ne draugių vestuvių naudai.
Papildyta:
QUOTE(lauriut_ @ 2011 03 24, 00:53)
Žinau žinau, skamba labai jau baisiai ir inoringai. Tačiau tai juk mūsų vestuvės, tad turime teisę bent jas atšvęsti taip, kaip norime! Taip pat  noriu, kad visi maksimaliai atsipalaiduotų, galėtų atsiduoti šventei - juk ne kasdien brolis tuokiasi... Taigi esu pasiryžusi samdyti auklę (močiutei nenori palikti, nes jai bus "liūdna ir per sunku"), tereikia iki vestuvių atrasti būdą, kaip gražiai su jais susitarti, nes kol kas mano diplomatiškos pastabos nedavė jokios naudos... doh.gif

Skamba iš tiesų baisiai ir įnoringai, ir tiesiog tuščiai. Jūs sakote "tai juk mūsų vestuvės", o aš pasakyčiau, kad tai tėra viso labo vestuvės, tik viena dienele, per kurią puikiuojamasi prašmatniais rūbais, valgoma, geriama ir pramogaujama, kas yra kur kas mažiau svarbu negu mylėti vaikus ir jais rūpintis. Nieko tame blogo, bet tai yra tik pobūvis, kuris nė negali lygiuotis į motinystės bei tėvystės atsakomybę. Kalbate taip, lyg ta "šeimynėlė" kokią tai kvailą pramogą būtų susigalvojusi, o iš tikro jų veiksmuose daug daugiau meilės, grožio ir būtinumo negu prašmatnioj puotoj, kuri tėra dar tik šeimos gimtadienis, tik pažadas ir tik pasilinksminimas.

Žinoma, gera išeitis samdyti auklę, kažkaip padėti svečiams pasirūpinti vaikais ir nejausti sąžinės graužimo, kad mama-tėtis juos trumpam paliko, bet šnekėti tokiu žeminamu tonu apie svetimą šeimą ir, matyt, atsakingus tėvus, neturite jokios teisės.
Papildyta:
QUOTE(Wunderbar @ 2011 02 25, 23:55)
Ir dar, pripazinkite, kad vis delto, vestuves - JAUNUJU svente, o ne teveliu, kurie neturi kur vaiku palikti. Jeigu jums kazkas nepriimtina - nedalyvaukite sventeje, arba, kaip minejau, pasibukite tik oficialiojoje dalyje smile.gif

Na, jeigu taip mąstoma, kad visiškai nesvarbu, kas dalyvauja šventėje - tai žinoma, lai visi apsivaikavę svečiai namuose lieka, nėr čia ko prisigimdyti iki draugės vestuvių...
Atsakyti
QUOTE(lauriut_ @ 2011 03 23, 21:53)
be to kaip pilnavertiškai tėvams dalyvauti vestuvėse? Tik ir lakstys iš paskos: valgydins, saugos, kad galvos nenusisuktų, paksui migdys, vėliau žiūrės, kaip sekais miegoti ir t.t. doh.gif O ir mums pašonėj malsis. Gal dar per savo vestuves aukle turėsiu būti?

Žinau žinau, skamba labai jau baisiai ir inoringai. Tačiau tai juk mūsų vestuvės, tad turime teisę bent jas atšvęsti taip, kaip norime!

visiskai sutinku drinks_cheers.gif
mes tai kviesdami iskart ispejom, kad paliktu auklytem savo atzaleles... ax.gif tikimes, kad nei vienas neisizeide... nes kaip tik musu giminej, toks laikotarpis kai vaikuciai dar nedidukai...
i Baznycia ateiti net minties nebuvo kazka uzdraust ar sakyt nenorim.... tai buvo viena mergyte 5metuku... tiek temaciau, nes mums jauniesiems visai kas kita galvoj buvo wub.gif bet teveliai ta mergyte visai nesirupino, o ji nuobodziavo... gerai, kad netriuksmavo... veliau ja teta priziurejo, tai sake nei ceremonijos normaliai mate nei ka.... unsure.gif unsure.gif
vakare vaikuciu kaip ir prasem nebuvo... o kita diena sakiau kad jei kas nori gali atsivezt ax.gif tai buvo ta pati mergyte, kuri irgi labai nuobodziavo, nes viena buvo... o teveliais tikrai ne ja rupintis rupejo... laimei zaisliuku rado, o tai nezinau ka jin butu veikus... nes salej muzika buvo per garsi, eme zysti, kad nepatinka... veliau nezinau kur ji buvo... is tikro tokio amziaus vaikams vestuvese, manau, ne vieta... na, nebent tai butu kokios ramios, tik seimos rate pasisedejimas.... nes musu atveju, tai tikrai nei sveciia but pailseja ir atsipalaidave, nei patys tevai...
Atsakyti
Per musu vestuves taip pat buvo sveciams pasakyta buti be vaiku, kai kurie pradzioje isizeide, bet sekanti ryta tik dziaugesi, kad galejo normaliai pailseti, atsipalauduoti, jokiu pampersu, buteliuku, koseliu, migdymu ir t.t as tikrai nesupykciau ir neisizeisciau jei man taip pasakytu, cia ne mano svente cia kazkieno viena graziausiu svenciu, todel ir nematau reikalo pykti isizeisti.
Kas geriau ar sokti, uliavoti, dainuoti iki ryto, isdykauti, atsipalaiduoti, ar ant ranku (jei mazas) tureti "rankinuka"(vaikiuka), keisti pampersus, ruosti buteliukus, kosytes, raminti jei verkia, sedeti gretimoje patalpoje jei vaikelis bijotu triuksmo ir nieko nematyti, o jei dar prie to prisidetu ir tevelis neapskaiciaves savo galimybiu taureles kelnojime tai is vis blaivia galva butu ne kas.

Atsakyti