Pas mus irgi dilema - ką daryti... Sesers vestuvės vasarą, ji pareiškė, kad būtinai be vaikų reiks dalyvauti, o kadangi mano tėvai irgi vestuvėse dalyvauja, neįsivaizduoju kur tuos du mažuliukus palikt, nes vyro tevai laaabai seni ir paslikt su nakvyne nepasiliks...
aš būčiau kaip ir prieš, nes vaikai tokiose šventėse nuvargsta, kelia triukšmą ir pan. ir patys tėvai negali atsipalaiduoti ir pasilinksminti
QUOTE(rosebud1 @ 2011 02 22, 21:54)
aš būčiau kaip ir prieš, nes vaikai tokiose šventėse nuvargsta, kelia triukšmą ir pan. ir patys tėvai negali atsipalaiduoti ir pasilinksminti
aš tai manau,jaunieji labiau nuvargsta nei jau prie visko pratę tėvai
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 22, 22:57)
aš tai manau,jaunieji labiau nuvargsta nei jau prie visko pratę tėvai
Butent! Tad kodel jaunieji turetu jausti nepatogumus del vaiku dalyvavimo SAVO sventeje???
QUOTE(Radze @ 2011 02 23, 15:22)
Butent! Tad kodel jaunieji turetu jausti nepatogumus del vaiku dalyvavimo SAVO sventeje???
čia manu priklauso ir nuo to ką tau reiškia žmogus,kurį kvieti jei tai žmogus ,kuriam tik reikia dalyvauti,tada gal ir nesinori tų vaikų,o jei tai žmogus,kuristau be galo svarbus,manau nepergyveni jei jis ateina su vaikučiu
QUOTE(blondzy @ 2011 02 22, 21:21)
Pas mus irgi dilema - ką daryti... Sesers vestuvės vasarą, ji pareiškė, kad būtinai be vaikų reiks dalyvauti, o kadangi mano tėvai irgi vestuvėse dalyvauja, neįsivaizduoju kur tuos du mažuliukus palikt, nes vyro tevai laaabai seni ir paslikt su nakvyne nepasiliks...
jeigu tai sesuo, tai tiesiai šviesiai pasakykit kad taip ir taip.
Aš asmeniškai esu už tai, kad šventės šeimininkai sprendžia ar dalyvaus vaikai ar ne - turiu kelis pavyzdžius vestuvių, kuriose dalyvavo vaikai. Vienose giminaičių vestuvėse svečiai buvo kviečiami su vaikais ir kažkaip matyt taip jau aplinkybės susidėliojo, kad vaikai iš tiesų siautėjo ir jauniesiems tuputį nervus pagadino. kažkaip taip susidėliojo, kad tėveliai labai jau atsipūtę pasitaikė ir vaikams viską leido - landžioti po stalais, rėkauti, maistą nuo stalo gadinti ir t.t Aš suprantu, kad vaikai yra vaikai, jiems linksma, smagu tegul sau, bet kažkokios elementarios ribos turi būti ir gaudynes nebūtinai reikia svečiams ant kojų po stalais žaisti (pakalbėsiu kaip visiška fyfa, bet buvo nemalonu kai malasi ant batelių, vienai merginai pėdkelnes suplėšė, aišku ne pasaulio pabaiga, bet nesmagu), arba kai tėveliai jaunųjų sveikina vaikus, šeimos židinį perduoda, o tuo metu vaikis (penkių metų) šalia stalo rėkauja, o mamytė juokiasi, kad vaikas labai linksmai vestuves švenčia Bet, pavyzdžiui, draugų vestuvėse buvo labai šauniai išspręstas vaikų klausimas - kadangi svečiai buvo kviečiami irgi su vaikučiais, jaunieji sugalvojo pasisamdyti "auklę", susirado jauną merginą, kuri visą dieną buvo su vaikais - žaidimų visokių prigalvojo, sveikinimą jauniesiems vaikai paruošė, buvo užimti ir prižiūrėti, o ir tėvams ramiau, kai vaikai už skvernų netampo
QUOTE(blondzy @ 2011 02 22, 22:21)
visada yra daugiau išeičių, negu jums atrodo. Visų pirma - auklė. Antra - draugai, draugės, giminaičiai iš vyro pusės (nebūtinai juk tėvai, gal vyras seserų ar brolių, pusseserių, pusbrolių ar gerų tetų turi), vaikučių krikšto tėvai - irgi išeitis. Manau pasistegus tikrai rastumėt, su kuo vaikučius palikti, o jau paskui pabuvusiems su jūsų atžalomis kaip nors juk atsidėkotumėte
Dar vienas variantas, jeigu labai jau nerimaujate dėl savo vaikų - suraskite, kas su jais pabus dieną, vestuvėse būkite iki kokios 23val ir paskui važiuokit savo atžalų namo parsivešt ir nakvokite ramiai.
Jeigu jau sesuo nori šventės be vaikų, gerbkite jos norą - bus mažiau rūpesčių nes patikėkit, jei atsivesit savo vaikučius, tada kiti svečiai, kurie prašymo paisė ir vaikų nesivedė bus nepatenkinti, maždaug "va jai leido, o mums negalima", o jei dar gausis taip, kad per jūsų norą būti su vaikais sesuo turės savo noro nepaisyti ir visiems leis vaikučius vestis - didelė tikimybė, kad būsite kalta dėl savo sesers nervų ir ne taip, kaip norėta, pavykusios šventės
Mano vestuvėse vaikų nebuvo, aš tuo labai džiaugiuosi ir kai savo vaikų turėsiu, jų į vestuves nesivešiu, nebent, jei jaunieji lauks ir vaikų bei bus pasamdytas žmogus, kuris užsiims su vaikais viso baliaus metu.
QUOTE(Wunderbar @ 2011 02 25, 21:09)
ir kai savo vaikų turėsiu, jų į vestuves nesivešiu, nebent, jei jaunieji lauks ir vaikų bei bus pasamdytas žmogus, kuris užsiims su vaikais viso baliaus metu.
kai turėsit vaikų užsukit čia dar kartą
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 25, 21:12)
Turiu. Nesiveziau ir nesivezciau. Nebent bus priziurintis zmogus.
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 25, 23:12)
Nemanau tiesiog mano poziuris yra toks. Nesakau, kad jis nesikeis. Taciau jau ne karta rasiau sioje temoje - vestuves ne vaiku, o suaugusiuju svente. Vaikams yra gimtadieniai ir visos kitos sventes (ju prisigalvot galima begalybe).
Budama vaikas vienose vestuvese dalyvavau (gal tada desimties buvau), nieko ispudingo jose nemaciau, patiko tik galimybe naujus sventinius rubus uzsideti ir buvo neidomu. Isvis nesuprantu kaikuriu motinu noro visur temptis savo vaikus. Juk daznai jie visur tempiami kartu ne del to, kad nera kam ir kur palikti, o tik del to, kad mama taip nori.
Kaip jau rasiau, jei vaikams irgi butu sugalvota programa ir priziurintis asmuo butu - tada situacija keistusi.
o aš kalbu,kad Jūs dar nežinote kaip Jums gali pasikeisti gyvenimas susilaukus vaikučių..juk gali ir nebūti kur palikti,ir kitokių situacijų,todėl garantuoti ką darysite po kažkiek laiko manau nelabai įmanoma,tik tiek
o pvz pagalvojat apie tėvelius,kurie augina sergančius vaikučius juk tikrai nelabai kas nori būti su sergančiu vaikeliu,tai tokiems tėveliams tektų atsisakyti šventės,idant neįžeisti jaunųjų ar kitų,kurių buvo paprašyta nesivesti vaikučių
o pvz pagalvojat apie tėvelius,kurie augina sergančius vaikučius juk tikrai nelabai kas nori būti su sergančiu vaikeliu,tai tokiems tėveliams tektų atsisakyti šventės,idant neįžeisti jaunųjų ar kitų,kurių buvo paprašyta nesivesti vaikučių