Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse...

QUOTE(zyle2 @ 2009 10 24, 12:04)
Manau, kad mama/nuotaka buvo tam preliminariai pasiruosusi, nes vaikas vaikui nelygu ir kiekvienas tokias permainas pergyvena kitaip.
O tokiu atveju, jei sveciai ir giminaiciai butu supratingesni ir nesmerktu nei mamos, nei vaiko, tai ta isterija greiciau pasibaigtu.

Nuozirdziai linkiu tau teketi tik viena karta, kad netektu patirti tokios situacijos ir dilemos ar imti savo vaika i savo vestuves, ar ne  mirksiukas.gif

Svečiai ir giminaičiai buvo net labiau supratingesni nei mama blush2.gif Nemanau, kad man reikia tokių palinkėjimų, kad tekėti tik vieną kartą. Aš tiesiog pasakiau savo požiūri, kad savo vestuvėse vaikų nenorėčiau. Bet jau žinau, kad jų bus lotuliukas.gif sesės leliukas tikrai dalyvaus wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V*i*k*a: 02 lapkričio 2009 - 15:45
Vaikas vaikui nelygu... Kita vasara bus sesers vestuves. visi musu dedes ir tetos turi po du vaikus, jiems bus nuo 3 iki 14. kiekvienas gimtadienis, ar krikstynos, tai zaidimas "Pagauk lekianti vaika" arba "Pazaisk su vaikais". as nieko pries neturiu, zaidziu su jais, beveik nebunu prie stalo, nes beprotishkai juos myliu. bet per sesers vestuves tikrai nenoreciau, kartu su vaikuciu teveliais su progine suknele lakstyti ir linksminti vaikus. g.gif todel nuosirdziai tikiuosi, kad teveliai patys nuspres, ar imti vaikucius,ar ne.
Atsakyti
pastebejau, kad visos jau kalbame apie ta pati. pabreziame, kad norime patys, t.y. teveliai spresti. o jei kalbame apie spresti, vadinasi nesivedam ju visur. o butent tai ir nagrinejame. juk ne visos sventes yra tinkamos vestis vaikiukams. taigi pasikartosiu - viskam savas laikas ir vieta 4u.gif kad ir i vestuves.. i vienas galime, i kitas gal jau reiketu ir susilaikyti...
Atsakyti
Na ir prisijuokiau skaitydama jusu komentarus lotuliukas.gif geriausia kai viena mamyte rase kad negaletu paziureti tiems zmonems naglu snukeliu i akis ir pasakyti kad vaiku nekviecia doh.gif
nu mano gimine tokia pati doh.gif jei pasakyciau,kad be vaiku tai uzsitraukciau nemalone visam gyvenimui. As nesu pries vaikus , bet pasakysiu viena:
kai ateja tevai su savo vaikais ima statyti savo salygas, tai to jau per daug. Uzsimano sedeti ten kur jie nori o ne kur liepta, spiegia, rekia, verkia ir t.t. arba geriausia kai pakvieti svecius o jie pareiskia kad ooo kaip smagu musu vaikai gales nesti ziedus ar pan. doh.gif (o as gal to nenoriu), arba kai pradeda su savo vaikais salygas statyti, bus porose ir pan.... doh.gif tada jau velniop norisi pasiusti...bet seip jei geri vaikai tai as uz!
Atsakyti
geri negeri vaikai g.gif ... koks skirtumas ...as turiu vaika jos i vestuves nesivedu ji dar maza ir kad didene bus eis tik labai artimu zmoniu ir tik oficialiaja dali paskuj tikrai nedalyvaus. Arteja mano svente aisku ten musu aukselis bus ir pati paciausia bus dar labai tikiuos dvi mazytes mergytes, o jau teveliam spresti iki kada , vaikai man grazu ir neatsiejam, bet jau tevu reikalas iki kada ir kur juos pasiimti ax.gif
kas link vaiku paaugliu na cia tikrai jau daug islaidu ir daznausiai jie ten neturi ka veikti doh.gif priklauso nuo sventes istikro bet kviesti kviescau visur.
kazkaip man neitu sudeliot liezuvelio pasakyt kad mielieji kviecia bet prasom be vaikuciu 4u.gif gal kad pati dukryte turiu .... unsure.gif
Atsakyti
Manau,kad tema aptareme jau is visu pusiu... biggrin.gif
Atsakyti
mes jau turime du sunelius o vedyboms pasiruoseme tik dabar blush2.gif kadangi musu aukseliai vestuvese tikrai dalyvaus, bet zinoma samdysime aukle 4u.gif tad ir visus svecius kvieteme su vaikais wub.gif
Atsakyti
Nemanau kad vaikai trukdo, aisku jie turi buti nebe kudikiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2009 11 20, 19:33)
Nemanau kad vaikai trukdo, aisku jie turi buti nebe kudikiai  biggrin.gif

Mūsų vestuvėse buvo 3 vaikiukai: viena mergytė 2,5 metukų, berniukas 6 mėn, o jauniausioji - 2,5 mėnesių bigsmile.gif Prieš vestuves labai jaudinausi, kaip bus: ar kūdikėliai ištvers (visgi veseilia buvo didelė, 2 dienas). Noriu pasakyti, kad vyriausioji mergytė iki 2 valandų nakties prašoko su visais, berniukas visą balių vežme prie tėvų išmiegojo ramiai, o jauniausioji mergytė taip pat labai ramiai išbuvo pas tėvelius thumbup.gif
Atsakyti
Bėda ir su mažais, ir su didesniais. Kai na teko svočiaut, buvau žiauriai pasipiktinus, kai 6-8 metų vaikai kol mes sėdėjom už stalo susprogdino visus balionus, skirtus žaidimams, sugadino jaunosios ir svočios tortus... O atrodė nemaži, protingi...
Atsakyti
Už vaikus vestuvėse tokiu atveju:
Jeigu dalyvauja jaunųjų vaikai (tada ir svečių vaikai netrukdo) ir yra pasamdyta auklė, jeigu tie vaikai jau nebe vaikai, o paaugliai, na tarkim kokiu 13-16 metų. Taip pat už vaikus bažnyčioje, sveikinant prie santuokų rūmų.
Prieš - visais kitais atvejais. Dėl vieno dalyko - vestuvės ne vaikų, o suaugusiųjų šventė. Vaikai visada pridaro netvarkos, yra judrūs, turi būtinai būti kažkas, kas juos prižiūrėtų (o ta priežiūra kažkodėl dažniausiai atitenka jauniems svečiams). Jie reikalauja dėmesio, o dėmesys turėtų būti skiriamas jauniesiems. Ir dar - vaikams matyti savo išgėrusius tėvus, manau mažas malonumas, ir jie dažniausiai neturi ten ką veikti. Tėvai išgeria, nebeprižiūri savo atžalų, o atžalos paskui vagia nuo stalo nepilnai išgertas čerkas - juk jiems įdomu pabandyti. O kai tėvai tipo prižiūri, bet viską leidžia savo vaikams, būna dar blogiau, kaip jau minėjo Giedrutia - nukenčia stalas, balionai, maistas, kartais ir kiti svečiai. Be to, kai užsimano miego, vaikai pradeda zirzti ir t.t.
Pati maždaug 10 metų amžiaus esu buvus vestuvėse . Na ir nieko ten ypatingo nepamačiau, man nebuvo kas veikti, nes visi buvo vyresni, bendraamžių nei vieno. Nemanau, kad būčiau ką praradus, jei būčiau likus namuose, o tėvai grįžę vakare atvežtų gabaliuką torto ar saldainių - turbūt būtų buvę dar linksmiau.

Mūsų vestuvėse vaikų nebus, ir nors anyta labai norėjo atsivesti savo anūkėlę (MB brolio vaiką), tačiau mes paprieštaravom, papildomų bėdų ir nepatogumų tikrai nereikia smile.gif
Šiaip ar taip, kiekvieno teisė rinktis, bet aš savo vaiko nesivesčiau.
Atsakyti
Apie vaikus vestuvėse ir aš manau, kad ten jiems ne vieta. Vaikai ten visai neturėtų ką veikti, tėvai neatsipalaiduotų, jei jiems pastoviai reiktų rūpintis, kur jo atžala, o jei dar ką pridirbtų, ar dūdas paleistų biggrin.gif.

Aš pati norėjau į kvietimus įrašyti "vaikučius palikite pasidžiaugti močiutėms", bet MB sako, juk negražu taip. Na nelabai gal gražu, gali žmogus ir įsižeisti, aš ir pati turbūt nelabai norėčiau gauti tokio kvietimo biggrin.gif, tad nerašiau biggrin.gif. Ir džiaugiuosi, kad nerašiau, nes kiek jau supratau iš kai kurių svečių, kad vaikų jie tikrai nesiveš, netgi paraginimo tam nereikėjo biggrin.gif. Yra supratingų žmonių, bet yra ir nesupratingų. Na gal neatsiras tokių biggrin.gif.
Atsakyti