atsisakyti buti pirsliais tikrai nemanau,kad toki maziuka palikt su kazkuo visam savaitgaliui ar ilgesniam laikui nereiketu
As ir patarciau atsisakyti buti pirsliais, nes tikrai visa savaitgali reikia paskirti,, odar kiek laiko reikia pasirosimui patys sia vasara eina i prislius tai zinau kad labai daug darbo reik ideti, o toki maziuka tai nebent jau labai artimam zmogui gali palikti, bet ir tai dar sudetinga.
QUOTE(Saga @ 2009 06 01, 10:54)
kur vaikai daugiau bendrauja su suaugusiais? darzelyje aukletojos mokykloje mokytojos...... o daugiau? na eina i filmus ikoncertus bet ten gi nebendrauji su zmonemis eini ir tiek.... ir jeigu vien vaikiskos sventes ir uzsiemimai . mokytojo salia tikrai nezutenka vieno ar dvieju
o apie pagarba galima ir kitaip ta reikala isversti..... manes nuotaka negerbia prasydama nesivesti vaiku ir neleisdama rinktis ...... gal as net neplanuoju vestis ju, bet nebutina man apie tai kalbeti kad mano vakai nepageidaujami, o gal neturiu kur palikti ir mane labai skaudina atrodo kveicia, ebt zino kad nebusiu nes zino mano situacija ir zino kad neturesiu kur vaiko padeti ir vis tiek neisiu..... is serijos, ai pakvieciam vis tiek neateis
o apie pagarba galima ir kitaip ta reikala isversti..... manes nuotaka negerbia prasydama nesivesti vaiku ir neleisdama rinktis ...... gal as net neplanuoju vestis ju, bet nebutina man apie tai kalbeti kad mano vakai nepageidaujami, o gal neturiu kur palikti ir mane labai skaudina atrodo kveicia, ebt zino kad nebusiu nes zino mano situacija ir zino kad neturesiu kur vaiko padeti ir vis tiek neisiu..... is serijos, ai pakvieciam vis tiek neateis
na nebutinai,as prasiau kad ateitu gimines be vaiku ir tikrai norejau kad ateitu,bet labai taupem,todel susirinkes vaiku burys butu tikrai nemaza suma juolab kad vaikai ne nesupras visos tos sventes esmes(kalbu apie mazuosius)ir nepakviesdama vaiku vadinasi rodau nepagarba?
Papildyta:
QUOTE(skgreta @ 2009 06 01, 11:05)
Jei Jus kvecia, tai vadinasi jauniesiems esate brangus zmogus, ir jei nekviecia Jusu vaiko tai tikra nereiskia kad negerbia Jusu. Aisku dabar tikrai prisikabinsite prie kazkurio is mano pasakymu kad ne jauniesiems spresti ka tevams daryti o ka ne. Jaunieji ir nesprendzia uz Jus, jie jus kviecia, o cia jau Jusu teise rinktis.Jei Jus negalite dalyvauti del vaiko tai taip ir pasakykite, gal jaunieji galvoja kad Jus turite kur palikti savo vaika, na kam taip pykti ant viso pasaulio is visas nuotakas vadinti pabaisomis, nieko nesuprantanciomis apie vaiku auklejima ir dar visaip kitaip. Juk kiekvienas vaiku auklejima supranta skirtingai, snesvarbu ar jis turi vaiku ar ne, ir nereikia jo teisti uz ta supratma.Jei Jus norite eiti i svente bet negalite,na tiesiog pasakykite kad nedalyvausite ir tiek
Jaunieji tikrai turi teise organizuoti sav svente taip kaip jie nori, o Jus turite teise pasirinkti ar dalyvauti joje ar ne .
Jaunieji tikrai turi teise organizuoti sav svente taip kaip jie nori, o Jus turite teise pasirinkti ar dalyvauti joje ar ne .
ir as netikiu kad tokiam trumpam laikui nebutu kur vaika palikt...negyvenama sala?
gal yra tokiu seimu,bet vienetai...juk yra seneliai,broliai,seses ir t.t.
Papildyta:
uoj...tureciau gauti akmenu...
ai tiek to,as vel i sena pokalbi grizau neapsiziurejus,gal jau nebediskutuojam ta tema,o tai vel bus gincai be pabaigos
Pas mus, vestuviu baliuke, vaiku nebuvo visai, tik baznycioj keletas pazistamu buvo saviskius atsivede, nes atejo tik pasveikint. Ant pakvietimu nerasem nieko, niekam nieko nesakem ar leidziami/neleidziami vaikai. Manyciau tiesiog patys tevai norejo ramiai pabaliavot ir nesivede vaikuciu
Gavo ir musu seima kvietima i vestuves be vaiko, nu ziauriai iskaudino, mielai isvis nedalyvauciau, bet tokiu atveju labai izeisciau jauniki. Jei jaunikis butu ne mano brolis tai iskart atmesciau kvietima nemasciusi. Manau, kad nereikia nurodyti su ar be vaiku dalyvauti. Nores - paliks vaika kur nors, nenores - nepaliks. Kiek pavyks pasilinksminti, tai cia jau mano reikalas. Tokie pakvietimai man nenuosirdus
QUOTE(deizi @ 2009 06 09, 14:35)
Gavo ir musu seima kvietima i vestuves be vaiko, nu ziauriai iskaudino, mielai isvis nedalyvauciau, bet tokiu atveju labai izeisciau jauniki. Jei jaunikis butu ne mano brolis tai iskart atmesciau kvietima nemasciusi. Manau, kad nereikia nurodyti su ar be vaiku dalyvauti. Nores - paliks vaika kur nors, nenores - nepaliks. Kiek pavyks pasilinksminti, tai cia jau mano reikalas. Tokie pakvietimai man nenuosirdus
Esu vestuvių be vaikų šalininkė, todėl kaip tik manau, kad tokie pakvietimai yra nuoširdūs, nes žinodamas jaunųjų lūkesčius gali negadinti jiems šventės, juk vestuvės (greičiausiai) tik vieną kartą gyvenime, o vaikas to vakaro, praleisto su aukle ar močiute nei atsimins, nei jam širdelę skaudės...
As taip pat pries vaikus vestuvese. Manau cia suaugusiu svente ir nereikia vaiku darzelio jose. Kazkur skaiciau, kad net vestuviu kvietime galima dailia forma parasyti, kad vaikai nepageidaujami.
QUOTE(linute&D @ 2009 06 09, 21:49)
As taip pat pries vaikus vestuvese. Manau cia suaugusiu svente ir nereikia vaiku darzelio jose. Kazkur skaiciau, kad net vestuviu kvietime galima dailia forma parasyti, kad vaikai nepageidaujami.
Šiuo metu kaip tik kvietimo tekstą kuriu ir apie tą "dailią formą" mąstau...
QUOTE(Pimkie @ 2009 06 12, 17:19)
Šiuo metu kaip tik kvietimo tekstą kuriu ir apie tą "dailią formą" mąstau...
P.S. Pobuvis orientuotas i suaugusiuju auditorija, todel vaikus siulome palikti auklei, kad neiskiltu kokiu nepatogumu...
Lengva jums taip kalbeti kol neturite vaiku Kazin ar tokia nuomone isliks tapus mylinciomis mamomis As manau, kad svecias turintis kur palikti vaika net ir nemasto jo vestis i vestuves. Cia juoda diskriminacija, turi vaika be aukles - uzsidaryk namuose. Musu atveju visi zmogiukai, kam patikeciau vaika bus vestuvese, o atsisakyti vel gi nepatogu, nes vestuves ne siaip draugo, o brolio.
Beja, kai brolio paklausiau ar neisizeistum jei tave kviesciau i savo gimtadieni, bet nepageidauciau tavo busimos zmonos, neva ji man gali sugadinti mano svente. Atsake isizeisciau. O kaip jus atsakytumet i ta kl.
Beja, kai brolio paklausiau ar neisizeistum jei tave kviesciau i savo gimtadieni, bet nepageidauciau tavo busimos zmonos, neva ji man gali sugadinti mano svente. Atsake isizeisciau. O kaip jus atsakytumet i ta kl.
As manau, kad cia jau absoliuciai jaunuju reikalas ka kviesti ka ne, jie organizuoja svente, turi savo vizija, numato galimus nesklandumus ir visais imanomais budais stengiasi ju isvengti O isizesiti, kad kviecia be vaiku, taigi ju nekviecia ne del to kad nemegsta ar dar ka, tiesiog jie planuoja suaugusiuju svente, nori kad ju sveciai smagiai praleistu laika o ne paskui vaikus lakstytu ( ir pasakymas kad cia mano reikalas kad as paskui vaika lakstysiu, tai man atrodo juokingas, tai kaip jauniesiems jaustis, kai dalis sventes dalyviu laksto kazkur vaikus gaudydami, o daznai buna ir vaiku kurie tiesiog neturi ka veikti, zyzia, visi juk skirtingi, kitas dalykas jei vestuves vyksta kokioje nors sodyboje, kur visokie tvenkiniai, tai manau naturaliai jaunieji jaudinsis kad ju mazieji sveciai nesusizestu, nors ir ne ju ten vaikai), zodziu as ka noriu pasakyt, kad vestuves idealiu atveju buna tik viena karta gyvenime, ir jeigu jauniesiems taip norisi tai prasom, kai jus darysit savo sventes kviesit ka norit
O man tai keista, kai vaikai demonstratyviai nekvieciami. Butent demonstratyviai, nes kai svencia gimtadienius, siaip susitinka tai vaikai tinka, o cia staiga - VESTUVES. Jaunikiams tai vestuves, o vaikams eilinis susitikimas (aisku, nekalbu apie pusmetukus ar panasius, bet jau nuo kokiu 3m. metu puikiausiai susigaudo) ir jie jauciasi labai nuskriausti, kad tiems svarbiems zmonems ju gyvenime jie staiga nebereikalingi. O jei paskui tas pats vaikas pareiks, kad as nevaziuosiu pas juos, nes manes nenori, kaip tada jaustis.
Pas mus visada vaikai kvieciami - maziukai vezami tik tuo atveju jei nera kur palikti - niekada nebuvo problemu, o karstas ne tiek daug kainuoja, kad del poros simto litu (vaikams uzsako tik karsta, o viskas nuo bendro stalo) kelti dideles aistras.
Pas mus visada vaikai kvieciami - maziukai vezami tik tuo atveju jei nera kur palikti - niekada nebuvo problemu, o karstas ne tiek daug kainuoja, kad del poros simto litu (vaikams uzsako tik karsta, o viskas nuo bendro stalo) kelti dideles aistras.