Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

pas mus visi kreipiasi tu i artimus zmones. pas mus net darbe i gerokai pareigomis aukstesni kolega kartais kreipiames tu. O buna taip kad i gerokai uz save jaunesnius tenka kreiptis jus. darzelyje kiek pastebejau sitam reikalui isvis demesio neskiriama, aukletoja dukryte vadina vardu. is kitos puses gal taip ir gerai. neisivaizduoju kaip reiketu i mama kreiptis jus. As net i anyta kreipiuosi arba "tu" arba "mama".
Atsakyti
ir į tėvus ir į artimus giminaičius kreipiuosi Tu, tolimesni žmonės ir nepažįstami pasitenkina - Jūs. Vyro mamai sakau Jūs, nors ji norėtų, kad sakyčiau Tu. Mano vaikas net minties neturėtų pavadinti mane ar tetuką Jūs. Beje dar ir svetimų neismoko jūsint, visus tebetujina
Atsakyti
mano vaikai is vis i nieka nesikreipia JUS blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(azen @ 2009 10 02, 10:49)

Pakolkas ir mano drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(azen @ 2009 10 02, 11:49)

mano sunus irgi

as uz,kad mano vaikai i mus kreipiasi"TU". smile.gif
Atsakyti
man ir priimtiniau TU,nes pati taip kreipiuosi i tevus,pastebejau kad vaikus dazniausiai mokom taip kaip pacius moke tevai siuo atzvilgiu
Atsakyti
I mane kreipiasi tu, tikiuosi, kad taip ir toliau bus. Tikrai nemokysiu kreiptis Jus, as juk ne svetimas zmogus savo vaikui.
O as i savo mama kreipiuosi Jus, nes ji pati mane to moke. O i teti Tu smile.gif
Atsakyti
Nesuprantams klausimas. Kaip į tėvus gali JŪs kreiptis. nuo mažens buvome mokomi į vyresniu ir į nepažįstamus kreiptis "Jūs", kai kada, te nepažįstami tampa pažįstamais ir draugais, tada jau galima ir "tu' sakyti. O tėvai taigi patys artimiausi, nu kaip jūs sakyti. Nesuprantu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vendetta @ 2009 11 17, 11:33)
Nesuprantams klausimas. Kaip į tėvus gali JŪs kreiptis. nuo mažens buvome mokomi į vyresniu ir į nepažįstamus kreiptis "Jūs", kai kada, te nepažįstami tampa pažįstamais ir draugais, tada jau galima ir "tu' sakyti. O tėvai taigi patys artimiausi, nu kaip jūs sakyti. Nesuprantu.  schmoll.gif

pritariu smile.gif ir net nenoreciau kad mano vaikai mus (t.y.tevus) vadintu jus...mano vyras savo tevus vadina JUS bet man tai niekaip nesuprantama...as tik uz TU!!!ne kitaip...Kas liecia pacius artimuosius...
Atsakyti
Tikiuosi kad mano dukra i mane visad kreipsis Tu ax.gif ,nes Jus,kreipiamasi i nepazystama ar vyresni zmogu 4u.gif
Atsakyti
mes vieni i kitus kreipiames tu, o va dukra pastebejau kai kreipiasi i kita zmogu tai arba vardu arba is vis ivardzio nenaudoja g.gif
Atsakyti
Mano tevai i savuosius kreipesi TU, as i tevus kreipiaus TU, tad ir sunus kreipiasi TU biggrin.gif
Man kazkaip keistai skamba, kai vaikas kreipiasi i tevus JUS. Atseit su pagarba, bet man taip saltai tai skamba unsure.gif
Atsakyti