pas mus visi kreipiasi tu i artimus zmones. pas mus net darbe i gerokai pareigomis aukstesni kolega kartais kreipiames tu. O buna taip kad i gerokai uz save jaunesnius tenka kreiptis jus. darzelyje kiek pastebejau sitam reikalui isvis demesio neskiriama, aukletoja dukryte vadina vardu. is kitos puses gal taip ir gerai. neisivaizduoju kaip reiketu i mama kreiptis jus. As net i anyta kreipiuosi arba "tu" arba "mama".
ir į tėvus ir į artimus giminaičius kreipiuosi Tu, tolimesni žmonės ir nepažįstami pasitenkina - Jūs. Vyro mamai sakau Jūs, nors ji norėtų, kad sakyčiau Tu. Mano vaikas net minties neturėtų pavadinti mane ar tetuką Jūs. Beje dar ir svetimų neismoko jūsint, visus tebetujina
mano vaikai is vis i nieka nesikreipia JUS
QUOTE(azen @ 2009 10 02, 10:49)
Pakolkas ir mano
QUOTE(azen @ 2009 10 02, 11:49)
mano sunus irgi
as uz,kad mano vaikai i mus kreipiasi"TU".
man ir priimtiniau TU,nes pati taip kreipiuosi i tevus,pastebejau kad vaikus dazniausiai mokom taip kaip pacius moke tevai siuo atzvilgiu
I mane kreipiasi tu, tikiuosi, kad taip ir toliau bus. Tikrai nemokysiu kreiptis Jus, as juk ne svetimas zmogus savo vaikui.
O as i savo mama kreipiuosi Jus, nes ji pati mane to moke. O i teti Tu
O as i savo mama kreipiuosi Jus, nes ji pati mane to moke. O i teti Tu
Nesuprantams klausimas. Kaip į tėvus gali JŪs kreiptis. nuo mažens buvome mokomi į vyresniu ir į nepažįstamus kreiptis "Jūs", kai kada, te nepažįstami tampa pažįstamais ir draugais, tada jau galima ir "tu' sakyti. O tėvai taigi patys artimiausi, nu kaip jūs sakyti. Nesuprantu.
QUOTE(Vendetta @ 2009 11 17, 11:33)
Nesuprantams klausimas. Kaip į tėvus gali JŪs kreiptis. nuo mažens buvome mokomi į vyresniu ir į nepažįstamus kreiptis "Jūs", kai kada, te nepažįstami tampa pažįstamais ir draugais, tada jau galima ir "tu' sakyti. O tėvai taigi patys artimiausi, nu kaip jūs sakyti. Nesuprantu.
pritariu ir net nenoreciau kad mano vaikai mus (t.y.tevus) vadintu jus...mano vyras savo tevus vadina JUS bet man tai niekaip nesuprantama...as tik uz TU!!!ne kitaip...Kas liecia pacius artimuosius...
Tikiuosi kad mano dukra i mane visad kreipsis Tu ,nes Jus,kreipiamasi i nepazystama ar vyresni zmogu
mes vieni i kitus kreipiames tu, o va dukra pastebejau kai kreipiasi i kita zmogu tai arba vardu arba is vis ivardzio nenaudoja
Mano tevai i savuosius kreipesi TU, as i tevus kreipiaus TU, tad ir sunus kreipiasi TU
Man kazkaip keistai skamba, kai vaikas kreipiasi i tevus JUS. Atseit su pagarba, bet man taip saltai tai skamba
Man kazkaip keistai skamba, kai vaikas kreipiasi i tevus JUS. Atseit su pagarba, bet man taip saltai tai skamba