tiktai "TU" mano vyras vaikysteje i tevus kreipdavosi "JUS" tai iki siolei prisimena kaip jamtai nepatikdavao ir iki siol su teciu santykiai salti tai savo vaikam jokiu budu nedarysim tokios nesamones manau "JUS" reikia kreipitis i nepazystamus zmones
QUOTE(vietine1986 @ 2009 08 21, 16:13)
tiktai "TU" mano vyras vaikysteje i tevus kreipdavosi "JUS" tai iki siolei prisimena kaip jamtai nepatikdavao ir iki siol su teciu santykiai salti tai savo vaikam jokiu budu nedarysim tokios nesamones manau "JUS" reikia kreipitis i nepazystamus zmones
visiskai pritariu, man paciai dar dabar keista, kai anyta i savo tevus kreipiasi JUS mam su teciu juk vieni buna, o ne po du... ir be to ne svetemi, o savi... tai kaip galima sakyti jus aisku kitiems atrodo , kad tai labai mandagu, bet....
Aš į savo tėvus kreipiuosi TU, tai ir noriu, kad į mane taip kreiptusi. Man Jūs kreipimuisi į tėvus netinka...
Kreipiuosi į tėvus "Jūs", tačiau mama sakė, kad patys su tėčiu taip nepratino, bet iš kažkur atsirado toks įprotis . Ir tikrai nėra jokių oficialių santykių su tėvais. Tą "Jūs", kai kreipiamasi į tėvus, suprantame taip pat kaip ir kiti "Tu".
Į mus vaikai kreipiasi"TU".
Kreipinys "Jūs", asmeniškai man reiškia ne mandagumą, o susvetimėjimą.
Kreipinys "Jūs", asmeniškai man reiškia ne mandagumą, o susvetimėjimą.
mano mama į savo mamą kreipiasi JŪS, aš į savo mamą kreipiuosi TU, bet va mano vaikas į mane kreipiasi Tu, viskas šaunu šitoj vietoj, bet va į močiutes, senelį, tetas ir kt... ta prasme į visus kreipiasi TU... jai dar tik keturi metukai bus, ale lyg man norėtųsi, kad kreiptųsi JŪS į močiutes, senelį ir kitus svetimus... bet net nežinau, kaip čia išaiškinti jai...
tiktai TU, turejau drauge kuri i savo mama kreipesi JUS o i mociute pvz. TU, o mano nuomone turetu buti atvirksciai, vaikas i tevus tik TU , o i senelius noretusi kad sakytu JUS, bet vat kad pakolkas to dar neismokome
TU
Tu
TU